5/2/15

Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά - τέλος ο «Ξένιος Ζευς»

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην πολιτική για το μεταναστευτικό
Αθήνα
Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τέλος στις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» της ΕΛ.ΑΣ. και πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου βρίσκονται στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, όπως τις παρουσίασε  η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου στο τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.
Σε συνάντηση που είχαν εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και στην οποία συμμετείχε εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Βασιλική Κατριβάνου, η κυρία Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα θα πρέπει να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» της ΕΛ.ΑΣ αποτελούν παρελθόν.

Η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση υπολογίζει στην αλληλεγγύη των κρατών-μελών της ΕΕ και ότι θα αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου.

Η αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως επείγουσα την κατάθεση νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κλείσιμο των κέντρων κράτησης, με πρώτη την Αμυγδαλέζα και την μετατροπή τους, όπου αυτό είναι δυνατό, σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ασύλου, το Τμήμα Δικαιωμάτων επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου, ιδίως στις πύλες εισόδου, να επιταχυνθεί η εξέταση των χιλιάδων αιτημάτων που λιμνάζουν στο μητρώο των υπηρεσιών, να τερματιστεί η παράνομη πρακτική των επαναπροωθήσεων και να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον επιμερισμό, μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, της ευθύνης για την υποδοχή των προσφύγων.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου διαβεβαίωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να σεβαστεί το κράτους δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα.
ΒΗΜΑ

10 σχόλια:

  1. Πρωτοβουλία γιὰ τὴν ἀναθεώρησι τῶν συμφωνιῶν Δουβλίνου;
    Δίχως φράγκο μὲς τὴν τσέπη, τί ὄνειρο ἄραγε νὰ βλέπῃ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κυρια η συγκεκριμένη πρέπει να μη στέκει κιόλας, καταλαβαίνει βεβαια πως με αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή θα είναι η επομενη κυβέρνηση? Μιλάμε ότι δεν πρέπει να έχει καθόλου μυαλό στο κεφάλι της! Άλλο πράγμα τα παιδιά και άλλο πράγμα ο ξένιος Δίας και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αυτή η κυρια καλεί τον κάθε κατατρεγμένο του κόσμου στην Ελλάδα, ελπίζω πραγματικά ο Καμμένος να εφαρμόσει αυτά που έχει πει! Η κυρια αυτή είναι αισχρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν κατάλαβα καλά, όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα, θα τους δίνουν και χαρτιά να πάνε όπου θέλουν. Οι άλλες χώρες θα κάτσουν να μας κοιτούν; Όχι, βέβαια! Δεν θα δεχτούν κι έτσι θα γεμίσουμε παντού από ανθρώπους που δεν θα έχουν δουλειά, δεν θα έχουν να φάνε και φυσικά θα φάνε εμάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἀλέξιε Μάστορη 5 Φεβρουαρίου 2015 - 12:05 μ.μ.

    Ἁπλῶς ἀνοίγουμε κι ἄλλο μέτωπο, δὲς το ἔτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παμε και εμεις ρε παιδια στα Ανοιχτα Κεντρα Φιλοξενιας αμα ειναι.Αφου εμεις τα πληρωνουμε ετσι κι αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α) Πρώτα πρέπει νά αναθεωρηθεί τό "Δουβλίνο", ώστε να ξέρουμε περίπου πόση (ελάχιστη καί μέγιστη) και ποίας συνθέσεως, πληθυσμιακή επιβάρυνση μεταναστών θα έχει η Ελλάδα μέσα στις επόμενες δεκαετίες, καί ύστερα νά δούμε σε ποιούς από τούς αλλοδαπούς και τα παιδιά τους, θά πρέπει νά χορηγείται, κατά περίπτωση, η Ελληνική ιθαγένεια.

    Β) Εμείς ως Έλληνες, θεωρούμε Έλληνες τους συμπατριώτες μας και τα παιδιά τους στις ξένες χώρες. Τα εγγόνια τους , επίσης. Αν και πολλές φορές τα εγγόνια, δηλαδή η τρίτη γενεά, συμβαίνει να έχουν κόψει τους δεσμούς τους με την Ελλάδα, και να την θεωρούν μόνο ως απώτερη χώρα καταγωγής τους. Στα εγγόνια, η κατάσταση διαφοροποιείται λοιπόν κατά περίπτωση. Ενώ στούς γονείς και στά τέκνα τους, δεν έχει αλλάξει η αίσθηση του ανήκειν στην χώρα καταγωγής. Το πολύ, στα τέκνα που έχουν γεννηθεί π.χ. στις ΗΠΑ, δημιουργείται μία αίσθηση διπλής εθνικής ταυτότητας.

    Γ) Όσον αφορά λοιπόν τά τέκνα, την δεύτερη γενεά, πρέπει να είναι πολύ πιό δύσκολη η χορήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας, από ό,τι στά εγγόνια.

    Δ) Ειδικότερα: Ενώ εύκολα ένας Έλληνας στις ΗΠΑ δηλώνει ότι σε περίπτωση πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας αυτός θα πολεμήσει με τις ΗΠΑ (προκειμένου να λάβει την υπηκοότητα των ΗΠΑ) αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι καθαρα΄υποθετικό, αντίθετα, όταν το ενδεχόμενο δεν είναι υποθετικό, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Π.χ., τα παιδιά και εγγόνια μουσουλμάνων, ή Τσάμηδων, σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται ότι σε περίτπωση πολέμου Τουρκίας και Αλβανίας με την Ελλάδα ή ότι σε περίπτωση τζιχάντ, θα πρέπει να πολεμήσουν με τους Έλληνες....
    Ούτε, βεβαίως, αισθάνονται ότι θα ενεργούν μόνον ως εργαζόμενοι και μόνον με την "ταξική τους συνείδηση"...
    Το ότι θα ψηφίζουν στις εκλογές υπέρ των αριστερών κομμάτων για να βλάψουν όσο περισσότερο γίνεται την άμυνα της Ελλάδας, αυτό είναι το μόνο δεδομένο, αλλά αυτό :
    α) δεν θα οφείλεται κατά κανόνα ή κυρίως σε αριστερή πολιτκή τοποθέτηση (μερικοί μάλιστα θα εντάσσονται σε διεθνιστικές ναζιστικές οργανώσεις από αυτές που θα δούμε σύντομα στην Ευρώπη, αρκετά άνετα), και
    β) δεν αποτελεί λόγο σπουδαίου δημοσίου συμφέροντος που να δικαιολογεί την αλλοίωση διά νόμου ή διά πολλών διοικητικών πράξεων της εθνολογικής κ.λ.π. συνθέσεως του εκλογικού σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κια γιατι να παρουν την Ελληνικη ιθαγενεια;γιατι ν αρνηθουν αυτη των γονιων τους;αρκετα ρατσιστικο το βλεπω να γινουν Ελληνες.ΟΙ ΑΝΕΛ τι θα κανουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ἡ Ἑλλάδα δὲν ὑπῆρξε ἀποικιοκρατικὴ δύναμι γιὰ νὰ εἶναι ὑποχρεωμένη δεχθῆ μέρος λαθρομεταναστῶν.

    Οὔτε ἡ τρίτη γενιὰ πρόκειται νὰ αἰσθάνεται γιὰ πατρίδα τὴν Ἑλλάδα ἐφ᾿ὃσον εἶναι ἡ πλειονοψηφία αὐτῶν μουσουλμάνοι,οἱ ὁποῖοι γεννώντας μὲ τέτοιο ρυθμὸ θὰ μᾶς ἐπιβάλουν τὸν τρόπο ζωῆς τους

    Ἡ κυρία ἐξυῆρετεῖ τὴν Νέα Τάξι ποὺ ἐπιδιώκει χῶρες ἀχταρμᾶ γιὰ νὰ κυβερνᾶ τὸν κόσμο χωρίς προβλήματα θέτοντας τὴν μιὰ ὁμάδα ἐναντίον τῆς ἄλλης.

    Πῶς γίνεται νὰ θέλη νὰ ἀλλάξη τὴν ὅλη μορφὴ τῆς Πατρίδας μου καὶ ἐπομένως νὰ ἀλλάξη τὴν ζωὴ μου χωρὶς νὰ μὲ ρωτήση;
    Ὄχι μόνο θὰ ἀλλάξη ἡ Ἑλλάδα ἀλλὰ θὰ τεθῆ ὑπό τὴν ἀξουσία τῆς Τουρκίας καὶ σὲ μένα δὲν θὰ ὑπάρξη ἄλλη λύσι ἐκτὸς τῆς ξενητειᾶς.
    Ἤρθαν δλδ αὐτοὶ γιὰ νὰ διώξουν ἐμένα;

    Μπορῶ νὰ ζήσω βλέποντας τὰ τζαμιὰ τὴν στιγμὴ ποὺ γνωρίζω τὶ ὑπέστησαν οἱ δικοὶ μου ὅλους αὐτοὺς τοὺς αἰῶνες;
    Ἤ μήπως πολλοὶ ἀπὸ σᾶς νομίζουν ὅτι ζήσαμε μαζί καὶ ἀγαπημένοι;
    Ποῖοι εἶναι αὐτοὶ τελικὰ ποὺ θέλουν τὸν ἀφανισμὸ τῆς Ἑλληνικῆς φυλῆς καὶ προβαίνουν σὲ Ἐθνοκτονία;
    Γιατὶ δὲν προτείνει ἕνα δημοψήφισμα ἡ κυρία;
    Πιστεύει τὰ ἴδια καὶ ὁ Τσίπρας;
    Διότι ἄν εἶναι ἔτσι,ἀκόμα καὶ ἄν καταδικασθῆ ἡ ΧΑ καὶ σαπίσουν στὴν φυλακὴ.ἄλλο τέτοιο κόμμα θὰ ξεπηδήξη,δυνατότερο καὶ χωρίς νὰ κάνη τὶς κουταμάρες τοῦ Μιχαλολιάκου θὰ κυβερνήση.

    Νὰ τὴν σταματήση πάραυτα ὁ Καμμένος,(ἄλλωστε γιὰ κάτι τέτοιο τόν ψηφίσαμε) καὶ ὁ Τσίπρας ἄν θέλεη νὰ ξαναδῆ ἐξουσία,διότι τὰ οἰκονομικὰ ἀργά ἤ γρήγορα θὰ διευθετηθοῦν,ἀλλὰ ὁ Ἑλληνισμὸς ἄν χαθῆ θὰ εἶναι τελικὸ.
    Γι᾿αὐτὸ ἐργάζεται ἡ κυρία,καὶ ὁ Κουράκης στὴν Παιδεία θὰ τὴν βοηθήση σὲ αὐτὸ,ἀφαιρώντας ὅ,τι μπορεῖ νὰ κάνη ὑπερήφανους Ἕλληνες τὰ παιδιά μας.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Π.χ., τα παιδιά και εγγόνια μουσουλμάνων, ή Τσάμηδων, σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται ότι σε περίτπωση πολέμου.." κι αυτά θα πολεμήσουν για αλλότρια ενεργειακά συμφέροντα και τις πολεμικές βιομηχανίες των ιδιωτών του χρηματοοικονομικού συμφέροντος.

    Δεν είναι τα σπερματοζωάρια που δημιουργού πολιτισμό αλλά αλληλοσεβασμός και η παιδεία της εκπαίδευσης.

    https://www.youtube.com/watch?v=R18c3r_J38Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το επιχείρημα περί πολέμου και με ποιους θα πολεμήσουν διότι απλούστατα δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη το αν θέλουν να πολεμήσουν γενικώς. Και εκεί λίγο πολύ η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί στο να μην πολεμήσει με καμία πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.