15/2/15

ΑΝΑΒΟΛΗ Μύλος στην κυβέρνηση με την ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας - Εμπλοκή με Αβραμόπουλο - Ποια πρότεινε ο Καμμένος

Μύλος στην κυβέρνηση με την ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας - Εμπλοκή με Αβραμόπουλο - Ποια πρότεινε ο Καμμένος
Αναβλήθηκε η ανακοίνωση του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας που ήταν να γίνει το βράδυ της Κυριακής με διάγγελμα του πρωθυπουργού. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, η ανακοίνωση του ονόματος θα γίνει μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, από την Τρίτη και μετά και αφού συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται ότι υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με το πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου που φέρεται ως ο πιθανότερος υποψήφιος. Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο ο οποίος εξερχόμενος είπε ότι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου, ωστόσο, πήγε το απόγευμα και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης που έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες πείστηκε να πει το «ναι» για την υποψηφιότητα του Έλληνα επιτρόπου, αν και υπήρξαν και άλλες φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησαν με την επιλογή αυτή.

Μετά τις 8 το βράδυ πήγε η κάμερα για να γράψει τη δήλωση του κ. Τσίπρα, ωστόσο, υπήρξαν και πάλι καθυστερήσεις στη διαδικασία που για κάποιους οφειλόταν στις αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης για την ανακοίνωση του ονόματος. Μετά τις 9.30 βγήκε ο κ. Σακελλαρίδης που ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η δήλωση του πρωθυπουργού.

Φαβορί εξακολουθεί να είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής αφού εκφράστηκαν αντιρρήσεις στο πρόσωπό του. Πολλοί είπαν ότι δεν μπορεί να προταθεί ένας πολιτικός που ψήφισε όλα τα μνημόνια. Ετσι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και δεν αποκλείεται να υπάρξει ανακοίνωση ονόματος που θα προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα όπως αυτό της συγγραφέρως Ιωάννας Καρυστιάνη, του Μανόλη Δρεττάκη και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος στη συζήτηση που είχε με τον Αλ. Τσίπρα του πρότεινε την Ντόρα Μπακογιάννη.

4 σχόλια:

  1. Κασιμάτης Γεώργιος, Γλέζος Μανώλης, Κωνσταντόπουλος, μέχρι και Μίκης, και Κουίκ, μια χαρά άνθρωποι. Και ο Δρεττάκης που έφυγε από ΠΑΣΟΚ από τους πρώτους , είναι καθαρός και λογικότατος. Κανένας στη ΝΔ δεν είναι καθαρός πλέον, μακριά από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επιτέλους, θέλουμε πρόεδρο Έλληνα και όχι πρασινομπλέ βάρβαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ!!
    http://combatraining.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιδέα μιάς γυναίκας για πρόεδρος δεν είναι ασχημη. Η κα Καρυστιάνη, με ήθος και γνώσεις, μπορέι να αναλάβει τον υψιστο ρόλο. Οχι, για την κα. Μπακογιάννη, που εφθάρη μέσα στο πολιτικό σύστημα που έφερε την χώρα στο χάλι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.