16/2/15

Κύπρος: Ο διάλογος ξαναρχίζει με ακύρωση της NAFTEX

«Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες και αυτός είναι να ακυρώσει η Τουρκία την παράνομη NAFTEX» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. 
Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χαραυγή», δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για να αρχίσει η διαδικασία του «πάρε-δώσε» και γι αυτό δεν επιστρέφει στις συνομιλίες, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε:

«Όσο πλησιάζουν οι λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου θα μας συνηθίζει σε τέτοιες δηλώσεις, που δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα. Κανένας πλέον δεν πιστεύει το επιχείρημα του κ. Έρογλου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για να αρχίσει τη διαδικασία πάρε-δώσε».

«Εκείνο που ο κ. Έρογλου, αλλά και η Τουρκία καλούνται να απαντήσουν, είναι γιατί έξι μέρες πριν από την έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, η θεματολογία των οποίων είχε μάλιστα συμφωνηθεί, η Τουρκία επέλεξε να εκδώσει οδηγία προς ναυτιλλομένους, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε σε αναστολή της συμμετοχής μας στις συνομιλίες» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε:

«Είναι ένα ερώτημα, που η Τουρκία πρέπει να απαντήσει στους Τουρκοκύπριους, αλλά και ένα ερώτημα που προκύπτει από τις συναντήσεις του Προέδρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο εκπρόσωπος, εξάλλου, σημείωσε πως «ένας αντικειμενικός κριτής, ο οποίος θα δει τις προτάσεις που ο κ. Έρογλου υποβάλλει στη δεύτερη φάση των συνομιλιών, θα αντιληφθεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα περιπτώσεις, που αυτές οι θέσεις δεν έχουν καμιά σχέση με τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν σε προηγούμενες φάσεις των συνομιλιών».
Πηγή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.