8/8/15

Τσίπρας & ΗΠΑ: Το γεωπολιτικό μας υπερόπλο στραμμένο προς την Ελλάδα

Απεκρίθη εκ παλαιοτέρου του βαρβάρου έθνεος το ελληνικόν εόν και δεξιώτερον και ευηθείης ηλιθίου απηλλαγμένον μάλλον [Ξεχώρισε από παλιά το Ελληνικό έθνος από τους βαρβάρους όντας πιο ικανό (δεξιώτερον) και περισσότερο απαλλαγμένο από την ηλιθιότητα]
Του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου
Δημοσιογράφου-Αμυντικού αναλυτή
Η σχέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τις ΗΠΑ συνδέεται ευθέως με τη στάση που τηρεί η χώρα στα θέματα τα οποία εμπίπτουν εντός των ζωτικής σημασίας αξόνων της αμερικανικής γεωπολιτικής. Υπό αυτό το πρίσμα η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αντιστρατεύεται τις ΗΠΑ σε ένα κορυφαίο γεωπολιτικό ζήτημα επιδιώκοντας και ελπίζοντας στην εμπλοκή της Ρωσίας με αφορμή την οικονομική διαπραγμάτευση.
Ωστόσο, παρά τις αποστάσεις που φαίνεται να τήρησε η Μόσχα «διασώζοντας τα προσχήματα», έχει καταστεί σαφές από δύο καίρια σημεία, ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν διέκοψε τις επαφές αλλά τουναντίον αναμένει την πρώτη ευμενή ρωσική αντίδραση, σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πολιτικής της στο εσωτερικό της χώρας.

Για τη συνέχεια defence-point

3 σχόλια:

  1. Μου φαίνεται άκρως περίεργο να εμπλακούν οι Ρώσοι στην Ελλάδα του Τσίπρα ! Ειδικώς μετά τη στροφή του τελευταίου.Ίσα ίσα συμφέρει ΗΠΑ,Ρωσία,Κίνα η ευρωπαική αναταραχή μέσω Ελλάδος.
    Επίσης η εξωτερική πολιτική Τσίπρα είναι πλήρης συνέχεια της εξωτερικής πολιτικής Σαμαρά.Οι διάφοροι συριζαίοι αγωνιστές με τις παλαιστηνιακές μαντήλες υπέγραψαν συμφωνία με το Ισράηλ που παρόμοια έχει μόνο με τις ΗΠΑ ! Δεν την κατακρίνω απλά θέλω να γράψω ότι τελικώς η ιδεολογία όταν αναλαμβάνεις εξουσία περνά σε δεύτερη μοίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον θα τα ετσουξε ο δημασιογραφος,δεν εξηγειται διαφορετικα!.
    Αντιστρστευται ο τσιπρας!!! Την αμερικη!!!.
    Μην πινεις οταν εργαζεσαι κυριε Θεοδωρατε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.