8/8/15

Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν θα γλιτώσει την κατακραυγή προσφεύγοντας ένοχα σε εκλογές-εξπρές


INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο κ. Λαφαζάνης (φωτ. αρχείου) διατυπώνει εντονότατες επικρίσεις κατά της κυβέρνηση για τη διαπραγματευτική της στρατηγική και αναφέρει ότι οι βουλευτές του κόμματος που αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο με το νέο τρίτο μνημόνιο.
Τη θέση του κατά της υπογραφής νέου μνημονίου επαναλαμβάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Αυγή. 
Ο κ. Λαφαζάνης διατυπώνει εντονότατες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τη διαπραγματευτική της στρατηγική και αναφέρει ότι οι βουλευτές του κόμματος που αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο με το νέο τρίτο μνημόνιο.
«Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και αυτή η παταγώδης αποτυχία έγινε η αφορμή να προχωράει η κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου τρίτου καταστρεπτικού μνημονίου» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει:
«Η διαπραγματευτική κυβερνητική τακτική ήταν γεμάτη από παλινωδίες, αντιφάσεις και μεγάλες αυταπάτες, ενώ η αδιέξοδη παράταση των διαπραγματεύσεων επιδείνωνε την οικονομική ύφεση και στράγγιζε και τα τελευταία πολύτιμα αποθεματικά της χώρας, αφήνοντας την πατρίδα μας έκθετη στο έλεος των βρώμικων εκβιασμών της ΕΚΤ». 
Όπως υποστηρίζει, η μεγαλύτερη αυταπάτη ήταν η φαντασίωση ότι μπορούσε το σημερινό νεοαποικιακό ευρωζωνικό κατεστημένο να αποδεχθεί, με ένα μίγμα από κυβερνητικές ικεσίες και κατάρες, μια δήθεν «καλή συμφωνία».
Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση εφ’ όσον δεν είχε με δημόσιο τρόπο και ενήμερο τον λαό ως πολιτική εναλλακτική επιλογή, την οποία να εννοεί πλήρως, την έξοδο από την Ευρωζώνη, ματαιοπονούσε». 
Ερωτηθείς για τη στάση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας σε σχέση και με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού λέει πως θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, προσθέτει ότι αυτό που θα επιθυμούσε να προκύψει ως συνέχεια είναι ένα σχέδιο για άμεση επιστροφή της κυβέρνησης στις αντιμνημονιακές της ρίζες και στον λαϊκό ριζοσπαστισμό της.
Τονίζει ακόμη ότι «η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
Ναυτεμπορική

17 σχόλια:

  1. Οι εκλογές είναι μονόδρομος για τον Τσίπρα.Όχι επειδή όπως μας λέγουν τίθεται θέμα νομιμότητας της κυβέρνησης αλλά για να μην φουντώσει το κόμμα της δραχμής.Ήδη σύμφωνα με ξένη δημοσκόπηση μόλις 5% μονάδες προηγείται το ευρώ σε σχέση με τη δραχμή στην προτίμηση των πολιτών.Όσο δε τα μέτρα προχωρούν και η φτωχοποίηση συνεχίζεται τόσο λιγότερα θα έχει να χάσει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού και αυτομάτως θα στραφεί σε κόμμα δραχμής.Το ερώτημα είναι για τη δεξία θα υπάρξει φορέας να στεγάσει τη δραχμή ή πάλι οι συντηρητικοί πολίτες θα στραφούν στα αριστερά ?
    Πάντως ο εκλογικός αιφνιδιασμός είναι βέβαιος και ίσως και προ συνεδρίου για να μη δώσει στους λαφαζανικούς τον χρόνο προετοιμασίας-οργανώσης-συγκρότησης κάτι αξιοπρεπούς.Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την ανύπαρκτη εκ των περιστάσεων αντιπολίτευση που έχει γίνει πλέον ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο λιγότερο θα συσπειρωθεί ό,τι έχει απομείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια είναι αυτή η ξένη δημοσκόπηση όπου δείχνει το ευρώ να προηγείται της δραχμής με μόνο 5%;Μπορείς να την δώσεις;
      Επίσης, όπως "φτιαχτές" μπορούν να είναι οι δημοσκοπήσεις υπέρ το ευρώ, άλλο τόσο (και ίσως περισσότερο καθότι δεν έχουμε δραχμή) μπορεί να είναι "φτιαχτές" οι δημοσκοπήσεις υπέρ της δραχμής.Άρα δεν είναι μέτρο προς σύγκριση οι δημοσκοπήσεις.

      Διαγραφή
    2. 8.8.2015, Στην ερώτηση : «Κάτω από τις παρούσες συνθήκες, προτιμάτε να μείνει ή να φύγει η χώρα από την ευρωζώνη», το 36% απαντάει να φύγει, ένα 41% να μείνει, ενώ ένα 23% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

      http://www.crashonline.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF/

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ.Αν και λέει πεντακάθαρα ότι αυτή δημοσιεύεται στον ιστοχώρο του iskra, οπότε προφανώς μικρή διαφορά μεταξύ των δύο τάσεων θα παρουσίαζε.Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έδειχνε ότι προηγείται η δραχμή του ευρώ αν και θα ήταν πολύ δύσκολο να βγει τέτοιο συμπέρασμα, με οποιαδήποτε στατιστική μέθοδο και αν ερμήνευαν τα δεδομένα ή έκαναν συλλογή των δειγμάτων.
      Από την άλλη, τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο τάσεων δείχνουν άλλες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται από άλλα μέσα.
      Το έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές....Οι δημοσκοπήσεις χειραγωγούνται πάρα πολύ εύκολα, προκειμένου να δείξουν αυτό που θέλει, αυτός που την παρήγγειλε.

      Διαγραφή
    4. Υπέρ-Λόρδε,
      "Αν και λέει πεντακάθαρα ότι αυτή δημοσιεύεται στον ιστοχώρο του iskra, οπότε προφανώς μικρή διαφορά μεταξύ των δύο τάσεων θα παρουσίαζε."

      Έχει σημασία ποιός δημοσιεύει τη δημοσκόπηση; Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι μόνο το ισκρά αναφέρει αυτή τη ξένη δημοσκόπηση (bridgingeurope)
      Και μετά, τις προπαγανδιστικές σάλτσες και συμπεράσματα που προσθέτεις γίνονται άκυρα και γελοία!

      http://www.bridgingeurope.net/uploads/8/1/7/1/8171506/poll_no10%282%29_be_%28en%29.png

      http://www.bridgingeurope.net/nationwide-poll-on-political-developments-in-greece---july-2015.html

      Διαγραφή
    5. Προφανώς έχει σημασία ποιος δημοσιεύει την δημοσκόπηση όπως και ποιος την έχει παραγγείλει.Το iskra δεν είδα να δημοσιεύει δημοσκοπήσεις που έδιναν 70% στο ευρώ ή και 81% υπέρ του ευρώ από δημοσκόπηση του bloomberg...Προφανώς δημοσιεύει μόνο ότι βολεύει τις δικές του απόψεις, λογικό βέβαια καθότι είναι ένα προπαγανδιστικό μέσο ενημέρωσης άμεσα συνδεδεμένο με την αριστερή πλατφόρμα.

      Κατά τα άλλα οι δήθεν προπαγανδιστικές σάλτσες είναι άκυρα και γελοία όταν κάθεσαι και προσπαθείς να αποδείξεις ότι το iskra δεν κάνει προπαγάνδα με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του...Μάλλον άλλος είναι άκυρος και γελοία αυτά που λέει γιατί το αποδεικνύει η πραγματικότητα...Με την οποία πολλοί είστε μαλωμένοι...

      Διαγραφή
    6. Δεν είδα το iskra να δημοσιεύει αυτή την δημοσκόπηση από την metron analysis που είχε ελάχιστες μέρες διαφορά με αυτήν που δημοσίευσε το iskra...Και μάλιστα είναι και οι δύο της ίδιας περιόδου...

      http://arouraios.gr/2015/07/78-uper-ths-paramonis-sto-euro/

      Ξαναλέω....Οι δημοσκοπήσεις είναι πλήρως ελεγχόμενες και μάλιστα χωρίς να τις νοθεύσουν...Απλά ανάλογα με την στατιστική μέθοδο που ακολουθείς για την δειγματοληψία και την επεξεργασία των δεδομένων, φέρνεις τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εκεί που τα θέλεις...

      Διαγραφή
    7. Πόλυ μπλαμπλά και παπαριές για το τίποτα, εκπληκτικό από άτομο που δηλώνει –κάθε φορά που μπορεί- ότι ανήκει στη κοινότητα των «ακριβών επιστημόνων».

      > Προφανώς έχει σημασία ποιος δημοσιεύει την δημοσκόπηση όπως και ποιος την έχει παραγγείλει.<
      Λέει πουθενά ότι τη παράγγειλε το ισκρά;

      > Προφανώς δημοσιεύει μόνο ότι βολεύει τις δικές του απόψεις, λογικό βέβαια καθότι είναι ένα προπαγανδιστικό μέσο ενημέρωσης άμεσα συνδεδεμένο με την αριστερή πλατφόρμα.<
      Ισχύει βέβαια για όλα τα ΜΜΕ, όπως προανέφερα ήδη…
      Έχοντας ψάξει μέσω του google, δεν βρήκα αυτή τη δημοσκόπηση σε κανένα main stream ΜΜΕ, παρά σε 2-3 ιστολόγια εναλλακτικής ενημέρωσης. Όποιος διαβάζει το ισκρά –και από το τι δηλώνεις, είσαι από τους παθιασμένους αναγνώστες (δεν είδα πουθενά το ισκρά να…)- γνωρίζει ότι είναι κομματικό όργανο μιας συνιστώσας του Σύριζα, κ’ εσύ δηλώνεις ότι το ξέρεις.
      Επαναλαμβάνω λοιπόν τη θέση μου: εκπληκτικό δεν είναι ότι δεν αναφέρεται καν αυτή η ξένη δημοσίευση από καμία συμβατική εφημερίδα (Καθημερινή, ΠΘ, Βήμα, Ναυτεμπορική, κλπ.);;;
      Αυτή είναι η ουσία, και όχι η «προπαγάνδα» του ισκρά.

      > Κατά τα άλλα οι δήθεν προπαγανδιστικές σάλτσες και συμπεράσματα είναι άκυρα και γελοία όταν κάθεσαι και προσπαθείς να αποδείξεις ότι το iskra δεν κάνει προπαγάνδα με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του...Μάλλον άλλος είναι άκυρος και γελοία αυτά που λέει γιατί το αποδεικνύει η πραγματικότητα...Με την οποία πολλοί είστε μαλωμένοι...<

      Συνάδελφε των «ακριβών επιστήμων» η απάντηση σου είναι αντι-επιστημονική, απαράδεκτη, προκλητική και με θίγεις προσωπικά. Δεν έχω καμιά δουλειά με το ισκρά ούτε «προσπαθώ» να αποδείξω τίποτα γύρω από αυτό. Αν ήθελα να κάνω κάτι δεν θα «προσπαθούσα», θα το έκανα, και ας λες εσύ ό τι θέλεις.

      Πάρε πίσω το «είσαι άκυρος και γελοίος», εγώ δεν σε έβρισα.

      > Ξαναλέω....Οι δημοσκοπήσεις είναι πλήρως ελεγχόμενες και μάλιστα χωρίς να τις νοθεύσουν...Απλά ανάλογα με την στατιστική μέθοδο που ακολουθείς για την δειγματοληψία και την επεξεργασία των δεδομένων, φέρνεις τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εκεί που τα θέλεις...<
      Το παίζεις και δάσκαλός, άκου «ξαναλέω»!
      Αυτά που λες τα λέει και η κυρά Βάσω η γειτόνισσα μου, αλλά τα λέει πιο χαριτωμένα… Δεν της χρειάστηκε να πάρει διδακτορικό στις ακριβείς επιστήμες.

      Διαγραφή
    8. Αγαπητέ μου που είδες να λέω ότι την παρήγγειλε την δημοσκόπηση το iskra;;;Φαντάζεσαι πράγματα για να δικαιολογήσεις τις παπαριές που γράφεις εσύ, ενώ καθαρά γράφω ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ iskra;Πας καλά;

      Διαβάζω το iskra όπως και τα υπόλοιπα μέσα για να έχω σφαιρική άποψη των πραγμάτων.Δεν είμαστε όλοι σαν εσένα κολλημένοι σε απόψεις...
      Η "ουσία" που αναφέρεσαι, ισχύει μόνο για εσένα...Ξέρεις δεν έχεις το θέσφατο για να ξέρεις ποια είναι η "ουσία" του ζητήματος...Όπως άλλα μέσα δεν αναφέρουν την δημοσκόπηση που αναφέρει το iskra, έτσι και το iskra ΔΕΝ αναφέρει την δημοσκόπηση της metron analysis της ίδιας περιόδου.Άρα η "ουσία" του ζητήματος, έτσι όπως την βλέπεις πάσχει και από την πλευρά του iskra...

      Πρώτον, δεν ξέρω αν είμαστε συνάδελφοι, εκτός και αν εργαζόμαστε στην ίδια εταιρία...Δεύτερον, κόψε την ειρωνεία περί "ακριβών επιστημών" γιατί ποτέ δεν έχω αναφερθεί σε κάτι τέτοιο αλλά στην εργασία μου που με πληρώνει καλά.Και έχει τεράστια διαφορά αυτό που λέω από την δική σου κακεντρέχεια.Και δεν θα ντραπώ για αυτά που πέτυχα με πολύ κόπο επειδή σε πειράζουν εσένα ή αισθάνεσαι μειονεκτικά ή δεν ξέρω τι άλλο.Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

      Εσύ αναφέρθηκες ότι αυτά που λέω γίνονται γελοία και άκυρα...
      "Και μετά, τις προπαγανδιστικές σάλτσες και συμπεράσματα που προσθέτεις γίνονται άκυρα και γελοία! "
      Και σε πείραξε που είπα ότι είσαι εσύ άκυρος και αυτά που λες γελοία, ενώ ΠΡΩΤΟΣ εσύ έκανες το ίδιο σχόλιο...Τα δύο μέτρα και σταθμά σου δεν περνάνε σε εμένα.Αν πιστεύεις ότι θα λοιδορείς τον καθένα χωρίς να παίρνεις απάντηση είσαι πολύ γελασμένος.

      Λέω ξαναλέω γιατί το έχω πει 2325656 φορές και επειδή δεν νοείς να το καταλάβεις συνεχίζω να το ξαναλέω.Αλλά αν συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις και να χτυπιέσαι με πράγματα που δεν κατανοείς, ίσως να πρέπει να στα εξηγήσει η κυρά Βάσω η γειτόνισσα σου που τα λέει πιο χαριτωμένα και σου αρέσει περισσότερο.Το έπιασες ή να στο ξαναπώ και αυτό με πραγματικά δασκαλίστικο ύφος...

      Διαγραφή
    9. Χαίρομαι που τελικά δεν είμαστε συνάδελφοι, Ανησυχούσα για τη πορεία της επιστήμης.

      Διαγραφή
    10. Αυτό μόνο μπορείς να απαντήσεις...Τόσο λίγος είσαι...

      Διαγραφή
    11. Τι να κάνομε, τα μεγαλεία ανήκουν στους Λόρδους. Τα σέβη μου στη Βασίλισσα.

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Δεν θα εκπλαγόμουν άν η κίνηση Λαφαζάνη προέβαινε σε μαζικές ανεξαρτητοποιήσεις πρό της ψήφισης στην Βουλή της συμφωνίας, με ότι αυτό συνεπαγόταν ώς πρός την δεδηλωμένη της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικα.
    Προδοσια-μνημονια.
    ΟΧΙ.-
    Στηριξη στους προδοτες,σημαινει συνενοχη.-
    Μονο ηλιθιος η λαμογιο ψηφιζει προδοσια-μνημονια.-
    Ελλας Ελληνων χριαστιανων ΝΑΙ!.
    ηλιθιων ΟΧΙ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακαρι να το κανει ο Λαφαζανης,και θα εχει την ψηφο μου,χειροτερος απο τους προδοτες,σιγουρα δεν θα ειναι.
    Αναρωτιεμαι γιατι,οι κλεφτοσυμμοριτες βγαζουν σπυρακια!!!!.
    Σε καθε αντιμνημονιακο κομμα.
    Βολεμενοι,και φραγκατοι ειναι,αρα τι δουλεια εχουν οι εντιμοι,με τους κλεφτες Αμερικανογερμανοδουλους-πρακτορες-συμμοριτες?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.