9/8/15

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την μετεγκατάσταση των μεταναστών στον Ελαιώνα στο Βοτανικό

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την μετεγκατάσταση των μεταναστών στον Ελαιώνα στο Βοτανικό
Εκατοντάδες εργαζόμενοι, από όλες τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, εργάστηκαν τα τελευταία 24ωρα πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του χώρου, που ανήκει στον δήμο Αθηναίων στην περιοχή του Ελαιώνα στο Βοτανικό, για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων .

Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών της και στο πλαίσιο της ευθύνης απέναντι στο μεγάλο ζήτημα των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας, αποφασίσθηκε η προσωρινή διάθεση του χώρου από τον Δήμο και από την περασμένη Δευτέρα, το δυναμικό της διεύθυνσης Καθαριότητας κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση του χώρου, απομακρύνοντας μπάζα και σκουπίδια, καθώς και σε καθαρισμό της οδού Πολυκάρπου, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση στην οποία παρατίθενται οι ενέργειες που έγιναν για τη διαμόρφωση του χώρου στον Ελαιώνα:

Η διεύθυνση Πρασίνου προχώρησε στον καθαρισμό από φυτά (αποψίλωση από ξερά χόρτα), καθώς και στην περιποίηση και το κλάδεμα δέντρων της περιοχής.

Η διεύθυνση Σχεδίου Πόλης ανέλαβε τη μελέτη και την έκδοση των σχετικών αδειών για την εγκατάσταση των κοντέινερ.

Την ίδια ώρα, στελέχη του δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν τη συναίνεση πολιτών Ρομά, που βρίσκονταν στην περιοχή, ώστε να μετεγκατασταθούν σε κοντινό χώρο.

Η διεύθυνση Ηλεκτρολογικού συνέβαλε, ώστε να συνδεθεί (με την εγκατάσταση πίλαρ) ο χώρος με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφού προηγουμένως το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικού είχε εκπονήσει την απαιτούμενη μελέτη και την έκδοση του απαιτούμενου πιστοποιητικού.

Η διεύθυνση Οδοποιίας και Αποχέτευσης συνεισέφερε με σχέδια για τη σύνδεση των χώρων με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο.

Το τμήμα Κηποτεχνίας της διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Αθηναίων ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων αισθητικής αναβάθμισης του χώρου έκτακτης Φιλοξενίας των προσφύγων, με φυτά.

imerisia

6 σχόλια:

  1. "Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών της .... αποφασίσθηκε η προσωρινή διάθεση του χώρου από τον Δήμο...." :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάστε το προεκλογικό ανάθεμα των συριζαίων για την Αμυγδαλέζα; Διαβάζω πως ξύλωσαν τις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας και τις μετέφεραν στον Βοτανικό. Αυτό θα πει πολιτική δέσμευση. Αμ τί νομίσατε; ...Εμείς στον συριζα έχουμε μπέσα. (Χα, χα, χα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, η επιλογή του Ελαιώνα δεν είναι τυχαία. Απλά οι λαθρομετανάστες θα περιφρουρήσουν την ανέγερση του τζαμιού με ξύλα, ρόπαλα και, γιατί όχι, με καλάσνικοφ. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κόπτεται για τους κορμοράνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μετεγκατάσταση στην περιοχή πρέπει να γίνει αφού διαχωριστούν οι πρόσφυγες από τους οικονομικούς τυχοδιώκτες.
    Η τυχόν ανάμιξη τους θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων όπως διδάσκει η διεθνής εμπειρία από αντίστοιχους χώρους ανά τον κόσμο.
    Οι πρόσφυγες πολέμου, έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και οι αρχές.
    Οι άνθρωποι αυτοί, μουσουλμάνοι ως επί το πλείστον, μεταφέρουν μαζί τους τις ιδιαιτερότητες της τοπικής τους κοινωνίας, που σχετίζονται με τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, ήθη και έθιμα, διχόνοιες και αντιπαλότητες, φοβίες και ανησυχίες.
    Σε όλο αυτό να προστεθεί η προσωπική τραυματική εμπειρία του πολέμου, η απώλεια προσφιλών - συγγενικών προσώπων καθώς και οι επιπτώσεις στην πνευματική και ψυχική τους υγεία.
    Πρέπει λοιπόν ανεξάρτητα από το κατάλυμα και το φαγητό να διασφαλιστεί η προσωπική και του χώρου ασφάλεια με αστυνομική δύναμη η οποία έπρεπε ήδη να έχει υποστεί σεμιναριακή εκπαίδευση για την διαχείριση αντίστοιχων καταστάσεων.
    Η εξασφάλιση αυτών των προσφύγων από εξωγενείς εγκληματικούς μηχανισμούς και στοιχεία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την ομαλή και ειρηνική τους διαβίωση.
    Τέτοιους είδους χώροι απαιτούν και με βάση την διεθνή εμπειρία και πρακτική την επιστράτευση μιας πληθώρας ειδικοτήτων , όπως γιατροί-ψυχολόγοι-δάσκαλοι ακόμη και ο θρησκευτικός τους λειτουργός, ενώ η απώλεια ζωής, αρρώστια-εγκληματική ενέργεια, αποτελεί σημαντική παράμετρο μελέτης για την διαχείριση της.
    Εν πάση περιπτώσει η διαχείριση τέτοιων προσφυγικών καταυλισμών είναι εξαιρετικά επίπονη και απαιτητική και δεν μπορεί να περιορίζεται σε καλλωπισμούς του γενικότερου χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα γράφεις, Γιώργο, αλλά ξεχνάς σε ποια χώρα απευθύνεσαι. Πού να βρεθούν οι γιατροί-ψυχολόγοι-δάσκαλοι, όταν δεν υπάρχουν για τούς Έλληνες και τα παιδιά των;

      Διαγραφή
  5. Αυτές οι καταστάσεις δεν είναι πρόβλημα και ζήτημα μόνο της χώρας υποδοχής αλλά διεθνές.
    Η συγκρότηση τέτοιων χώρων υπόκειται σε διεθνείς κανόνες και τύπους και ό λόγος της διατύπωσης τους είναι ακριβώς αυτός να διευκολυνθεί η χώρα υποδοχής και φυσικά οι πρόσφυγες.
    Σίγουρα κάθε κράτος έχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο πολιτικής προστασίας και ασφάλειας δομημένο και εμπλουτισμένο στις αρχές λειτουργίας αυτού και του κοινωνικού συνόλου το οποίο περιλαμβάνεται εντός των ορίων του.
    Γεγονότα όπως τα διαδραματιζόμενα ξεφεύγουν από τέτοιους βασικούς μηχανισμούς και προβλέψεις και θα ήταν και παράλογο η κρατική μηχανή να τεθεί εκτός ορίων, ορίων ασφαλείας για τους μόνιμους κατοίκους.
    Η χώρα διαθέτει σε κατάσταση …ανεργίας ,πληθώρα επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού που θα μπορούσε να συνδράμει τα μέγιστα στην διαμόρφωση και διατήρηση των υψηλότερων στάνταρ λειτουργίας αυτών των χώρων.
    Η ορθή και ασφαλής διαχείριση και λειτουργία αυτών των χώρων διασφαλίζει αφενός την εσωτερική ομαλή λειτουργίας τους και αφετέρου την ευρύτερη κοινωνική συμπεριλαμβανομένων ημών και υμών.
    Η ελληνική εμπειρία από τέτοιους χώρους στο εξωτερικό είναι ικανοποιητική , όπως και η τεχνογνωσία.
    Πρόκειται για ένα διαφορετικό κόσμο ο οποίος δεν βρίσκεται εδώ για να προσαρμοσθεί στις τοπικές συνθήκες και συνήθειες , άλλα να συνεχίσει έστω και αδρά αυτό το οποίο άφησε πίσω του κυνηγώντας την αυριανή μέρα.
    Λάβε υπόψη ότι πολλοί από τους πρόσφυγες μπορεί να μην δεχτούν καν την μετακίνηση από το πεδίο του Άρεως στο οποίο βρίσκονται σήμερα, εμφορούμενοι από τις βασανιστικές και επώδυνες μετακινήσεις τους στον τόπο καταγωγής τους .
    Το ότι είναι στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι γνωρίζουν τι εστί Ελλάδα καθώς και το ηθικό και λειτουργικό περιβάλλον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.