7/9/15

16 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα του ΡΚΚ

Σοκ έχει προκαλέσει στην τουρκική κοινωνία η είδηση που διαδόθηκε χθες αργά, σύμφωνα με την οποία σε ενέδρα που έστησαν οι αντάρτες του ΡΚΚ έχασαν τη ζωή τους 16 στρατιώτες στρατιωτικής μονάδας που εδρεύει στην περιοχή Ντάγλιτζα, της κωμόπολης Γιουκσέκοβα του νομού Χακκιάρι.
Η επίθεση έγινε περί τις 19:30 χθες το βράδυ, όταν αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων σχημάτισε φάλλαγα και κινήθηκε σε περιοχή που ήταν σε εξέλιξη συμπλοκή ανταρτών με στρατιωτική μονάδα από τος 15;00.
Σε κάποια στιγμή ανατινάχθηκαν δυο παγιδευμένες νάρκες που τίναξαν στον αέρα δυο τεθωρακισμένα οχήματ, ενώ την ίδια ώρα η φάλαγγα δέχτηκε επίθεση από αντάρτες.
Μέχρι αργά το βράδυ (02:00) το ΓΕΕΘΑ δεν ανακοίνωνε τον αριθμό των νεκρών, γιατί η περιοχή ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Από τις εκρήξεις και από τη συμπλοκή τραυματίστηκε μεγάλος αριθμός στρατιωτών, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Να σημειωθεί ότι 12 θέσεις των ανταρτών βομβαρδίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη F4 και F16, ενώ τα ελικόπτερα δεν απογειώθηκαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών αλλά και υπό το φόβο κατάρριψής τους.
Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου επέστρεψε στην Άγκυρα, από το Ικόνιο όπου είχε μεταβεί για να παρακολουθήσει τον αγώνα της εθνικής με την Ολλανδία και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και με μέλη της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.