21/9/15

Σουλτς: «Δεν κατανοώ γιατί ο Τσίπρας επιμένει στην συνεργασία με τον Καμμένο»

Σουλτς: «Δεν κατανοώ γιατί ο Τσίπρας επιμένει στην συνεργασία με τον Καμμένο»
Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επικρίνει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Μιλώντας σε γαλλικό μέσο, ο Σουλτς είπε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την απόφαση του Τσίπρα να επαναφέρει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

«Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», είπε ο Σουλτς.
«Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία. Εντέλει, στα μάτια μου είναι λίγο παράδοξα», είπε.

Ο Σουλτς, όπως μεταδίδει το Reuters, είπε πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κατάσταση, το τελευταίο επτάμηνο για να επανεκλεγεί, αλλά είπε πως ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος και χρειάζεται πάντα να είναι υπό έλεγχο.

mignatiou.com   ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, Ρόιτερς

12 σχόλια:

  1. Το μόνο που δεν βγήκε χθές ! Να μην μπει ο Καμμένος.Στο ΣΥΡΙΖΑ το είχαν σίγουρο !Όλα τα άλλα επετεύχθησαν.Τους πήραν την ταυτότητα Γερμανοί-Τσίπρας.Έξω η ΛΑ.Ε,90% μνημόνιο στη Βουλή και το κυριότερο ακυρώθηκε το 60% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.Ο σχιζοφρενικός βέβαια λαός αυτός είναι ικανός αν ξαναγίνει την άλλη εβδομάδα δημοψήφισμα ευρώ-δραχμή να δώσει 80% στη δραχμή.Μιλάμε για ψυχιατρειό 132.000 τ.χιλιομέτων έκτασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Καμία πολιτικη δεν μπορει να ακυρωσει κανενα δημοψήφισμα. Μόνο το αντιθετο μπορει να συμβει δηλ το δημοψήφισμα να ακυρωσει πολιτικες που είναι αντιθετες με αυτο. Γι αυτο πιστεύω ότι το ΟΧΙ κάποια στιγμη θα είναι ενα σημαντικο όπλο μιας πραγματικα πατριωτικης κυβερνησης που θα προσπαθήσει να αποτιναξει από τις πλάτες του λαού το άδικο παράνομο και απεχθες χρέος.

      2. Ο Ελληνικος λαός δεν είναι σχιζοφρενικος αλλά εξαπατημενος από πολλούς και πάρα πολλες φορες. Όσο δεν υπάρχει δικαιοσύνη να κάτσει στο σκαμνι τους απατεώνες αυτο θα συνεχίζεται. Ήταν μεγαλο κατόρθωμα το ΟΧΙ που είπε αυτος ο λαός κάτω από τις συνθηκες που κλήθηκε να αποφασίσει. Άρα υπάρχει ελπίδα.

      Διαγραφή
    2. Όσους ρώτησα, απ' αυτούς που ψήφισαν, τι ακριβώς σήμαινε το "ΝΑΙ" και τι το "ΟΧΙ", τόσες διαφορετικές απαντήσεις πήρα. Μού είπαν ότι το ψηφοδέλτιο έγραφε κι ένα κειμενάκι. Πόσοι το διάβασαν και μετά ψήφισαν;

      Τι ήταν τελικά αυτό το δημοψήφισμα; Μία αρλούμπα, με την οποία ο Τσίπρας νόμιζε ότι θα τρομάξει τούς Ευρωπαίους. Πίστεψε τον Βαρουφάκη, ότι τούς πιάνει πανικός στην ιδέα ενός "GRexit". Στην συνέχεια είδαν ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι. Μονάχα που δεν το είδαν μόνον αυτοί, αλλά και όλοι εμείς, που υφιστάμεθα τις συνέπειες των κεφαλαιακών και συναλλαγματικών περιορισμών, που επιδείνωσαν τάχιστα την ήδη κακή οικονομική κατάσταση τής χώρας.

      Απόδειξη ότι ο "κυρίαρχος" ελληνικός λαός δεν κατάλαβε απολύτως τίποτε, ούτε και ξέρει τι τού γίνεται, είναι ότι πήγε και τον ψήφισε ξανά. Αυτοί οι ίδιοι, που βλαστήμαγαν για την ταλαιπωρία των έξω από τα ΑΤΜ, αυτοί πήγαν και ψήφισαν ξανά τον Τσίπρα, που με την απειρία του τήν προκάλεσε. Ψήφισαν τον Τσίπρα σαν ... αντιμνημονιακό, διότι έτσι έχει περάσει, αυτοί που θα πληρώσουν βαρυγκωμώντας το Γ' Μνημόνιο, που αυτός έφερε στην χώρα.

      Και για το ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη, πάλι ο ίδιος φταίει, διότι βλέπει τόσα χρόνια σκάνδαλα επί σκανδάλων, να μην τιμωρείται κανένας κι όμως μένει απαθής, σκεπτόμενος μόνο το τομάρι του και το σήμερα.

      Αυτοί είμαστε στην συντριπτική μας πλειονότητα και γι αυτό έχομε τις κυβερνήσεις που μάς αξίζουν.

      Διαγραφή
    3. Δε διαφωνώ ! Το δημοψήφισμα ήταν της πλάκας.Μία ερώτηση άνευ ουσίας πραγματικής και περιεχομένου.Βέβαια η πλευρά του ΝΑΙ το είχε ορίσει ως δημοψήφισμα στην Ευρώπη μαζί με τους Ευρωπαίους οπότε έχει μεγάλη αξία το ΟΧΙ. Πιστεύω ότι αν τεθεί την άλλη Κυριακή το ερώτημα ευρώ-δραχμή ο ελληνικός λαός μπορεί να ψηφίσει 80-20 δραχμή , μπορεί να ψηφίσει και 80-20 ευρώ.Ανάλογα με το πως θα ξυπνήσει ! Δε μιλάμε για εξαπατημένο λαό.Μιλάμε για λαό σε μαζική παράρκουση.Αρχίζω να πιστεύω ότι ψεκάζουν !

      Διαγραφή
    4. Εάν το "δημοψήφισμα" είχε ουσία (π.χ. 1974, βασιλευομένη ή αβασίλευτη) δε θα χρειαζόταν ορισμούς. Άρα ήταν μία πέρα για πέρα ανοησία. Άλλωστε, ουδέποτε διενεργήθηκε δημοψήφισμα μέσα σε μία εβδομάδα! Ο υπουργός οικονομικών τής Αυστρίας το είχε θέσει πολύ σωστά: "Ο Τσίπρας έπαιξε πόκερ, έκανε μπλόφα κι έχασε".

      Όποιες δημοσκοπήσεις κι αν πάρεις, θα δεις ότι οι συντριπτική πλειονοψηφία τών Ελλήνων θέλει την παραμονή μας στο €, διότι διαισθάνεται τι θα γίνει, αν βγούμε απ' αυτό, χωρίς να έχομε προηγουμένως τα εχέγγυα να στηρίξομε εθνικό νόμισμα. Κατά κάποιον τρόπο, έχομε παγιδευτεί στην ΟΝΕ, στην οποία ασφαλώς δεν θα έπρεπε να είχαμε μπει.

      Διαγραφή
  2. Όλα είναι θέμα σκηνοθέτη...
    Τον Πάνο (αμερι)Καμμένο, τον επέβαλαν οι Εβραίοι της Αμερικής, κ. Σουλτζ.
    Παιχνίδι ανίερων ισορροπιών παίζεται, χιλιάδες χρόνια τώρα...
    Όλα είναι θέμα σκηνοθέτη...

    Και πιο συγκεκριμένα, ο Πανούλης εξουδετερώνει ψευδαισθησιακά (και πάντα προς όφελος των υψηλών αφεντικών του ) εκείνο το μέρος του ελληνόφωνου συρφετού που θέλει να ακούει πού και πού τη λέξη «Πατρίδα», το όνομα «Ελλάδα - Έλληνες»
    Όλα είναι θέμα σκηνοθέτη...

    Αλλά:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2015/07/blog-post_636.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Tον Πάνο (αμερι)Καμμένο, τον επέβαλαν οι Εβραίοι της Αμερικής"

      Πώς;

      Διαγραφή
    2. Δεν μάς αποκάλυψες το μυστικό, ούτε μάς έδωσες κάποια πηγή, αντισοφέ.

      Διαγραφή
  3. Τους έκατσε ακριβώς όπως το ηθελαν ,ο Πανούλης στη Βουλή, ώστε να μην αναγκαστούν να συνεργασθούν Συριζα/ ΝΔ, και να έχουν και αξιωματική αντιπολίτευση τη Χ.Α! Τι σύμπτωση,ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο το bloomberg
    Greek voters had the choice to reject the man who led their country closer than ever to being forced out of Europe’s single currency. Instead, they embraced him.
    http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-09-20/greece-s-year-of-tumult-enters-new-chapter-as-tsipras-dominates

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπαρχει λογος να ρωταει ο σουλτσ τι θα κανει ο κωλοτουμπας και τι δεν θα κανει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δηλώσεις του αρχιμιζαδόρου των οπλικών Σούλτς δεν έγιναν για το θέμα των ΑΝΕΛ.

    Έγιναν για να υπενθυμίζουν συνεχώς στο Ελληνικό λαό ότι οι Ναζί του Βερολίνου θα συνεχίσουν να υποδεικνύουν δημοσίως, τι είναι το "καλό" και τι είναι το "κακό" στην πολιτική για την χώρα μας. Ο Προτενταστισμός στο μεγαλείο του και από πίσω το Δ΄ Ράιχ και τα φασισταριά.

    Κάπως έτσι και ο Χίτλερ μέχρι την τελευταία ώρα έβγαζε διατάγματα και νόμιζε ότι κυβερνούσε την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.