16/9/15

Αποκάλυψη για τη χειραγώγηση των Σύρων μεταναστών από Τούρκους μαφιόζους στη σκιά μιας επίσημης συνενοχής

Réseau International (Γαλλία)
Αν ήθελαν πραγματικά να σταματήσουν τη μετανάστευση, τίποτα το πιο απλό. Φτάνει απλά να συλλάβουν τους διακινητές-λαθρέμπορους, τους μεσάζοντες και να κλείσουν τα γραφεία συναλλαγής. Μέσα σε μία ημέρα, διεισδυμένοι μυστικοί πράκτορες θα μπορούσαν να έχουν μια πλήρη χαρτογράφηση του συστήματος. 
Εάν ένα γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο κατάφερε να το δεχθούν σε μια βάρκα και να καταγράψει με ταινία ένα πέρασμα για να μας κάνει να κλάψουμε στα σπιτάκια μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη μπορούν οι μυστικοί πράκτορες να κάνουν το ίδιο. Ίσως θα πρέπει να τους προτείνουμε να μεταμφιεστούν σε δημοσιογράφους; 

Οι Σύροι που έχουν υποφέρει σε όλα αυτά τα χρόνια από τον άδικο πόλεμο εναντίον της χώρας τους, αναγκάστηκαν και αυτοί να επιβιβαστούν σε βάρκες για να διαφύγουν, υπό την απειλή του θανάτου που δεν απαλλάσσει ούτε τα παιδιά ούτε τις έγκυες γυναίκες, και όλα αυτά προς όφελος των δικτύων των Τούρκων λαθρεμπόρων –διακινητών οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα όνειρα των μεταναστών για το κέρδος εις βάρος της δυστυχίας των Σύρων.

Πράγματι, ο άδικος πόλεμος κατά της Συρίας, καθώς και η τρομοκρατία έκαναν τους Σύρους εύκολη λεία για τους διακινητές και τους μεταφορείς λαθρομεταναστών. 
Δεν έχει σημασία γι 'αυτούς η πολιτική θέση του Σύρου, αν ήταν τρομοκράτης ή ένας καταπιεσμένος πολίτης ο οποίος υπέφερε από τις δολοφονίες των τρομοκρατικών οργανώσεων. Το σημαντικό πράγμα για αυτούς είναι ο μετανάστης να καταβάλει το αιτούμενο ποσό πριν να αποπλεύσει από τις ακτές της Σμύρνης, της Αλικαρνασσού προς τα ελληνικά νησιά Κως ή Λέσβος. Αδιάφορο επίσης, αν ο μετανάστης φτάνει σώος και αβλαβής σε αυτούς τους προορισμούς ή πεθαίνει σε ναυάγιο.

Οι μεσίτες και η τουρκική μαφία

Ένας από τους Σύρους μετανάστης που επέστρεψε στη χώρα του διηγήθηκε το ταξίδι του στο ιστολόγιο μας. 
«Το σημαντικό είναι να φτάσεις στην τουρκική πόλη της Σμύρνης, προπύργιο των μεσαζόντων και διακινητών. Οι τελευταίο ζητούν το ποσό των 1.200 δολαρίων για κάθε Σύρο  για να τον βοηθήσουν να διασχίσει μια απόσταση 9 χλμ από τη Σμύρνη μέχρι το νησί της Κω της Ελλάδας, σε μια φουσκωτή βάρκα 6μ μήκους, η οποία μπορεί να μεταφέρει μέγιστα 40 μετανάστες.
Και ο Σύρος να προσθέτει ότι ο μετανάστης δεν συναντά τον διακινητή πάρα μόνο κατά τη στιγμή της ανόδου του στη λέμβο. Η σχέση του όπως και η συμφωνία έχει συναφθεί με τους μεσίτες, μεταξύ άλλων τους Abou Yaarob al-Chami et Abou Akram Halabi. 
Η πλατεία Basmana στη Σμύρνη είναι ο τόπος των συμφωνιών. Εκεί βρίσκονται δυο γραφεία ασφαλιστικών εταιρειών, Al-Rachid και Al-Saha, όπου καταβάλλονται τα ποσά από τους μετανάστες. Οι διακινητές παίρνουν το πλήρες ποσό μετά την καταβολή 50 λυρών Τουρκίας στην εταιρεία για κάθε μετανάστη.

Η σκοποβολή θάνατο ή ο θάνατος των πλοίων

Ο μετανάστης που ερωτήθηκε από το site μας είναι από το Χαλέπι και κατοικεί στη Δαμασκό. Εξήγησε ότι ο Τούρκος διακινητής-λαθρέμπορος δεν παίρνει το ρίσκο να επιβιβαστεί στη λέμβο. Αντ 'αυτού, εκπαιδεύει έναν μετανάστη για να οδηγήσει το σκάφος. Δίνει πίσω στον τελευταίο το ποσό που πλήρωσε για να τον ενθαρρύνει να αναλάβει την αποστολή. Αυτό το γεγονός εξηγεί τα ναυάγια που έχουν συμβεί εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας του μετανάστη που οδηγεί τη φουσκωτή βάρκα για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα ή έκτακτης ανάγκης που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του πλους.
Εάν ένας μετανάστης έχει αντιρρήσεις ή αρνείται να επιβιβαστεί, λόγω του αριθμού των επιβατών, ο διακινητής τον απειλεί με όπλο και τον αναγκάζει να επιβιβαστεί στη βάρκα. Με αυτό τον τρόπο ο μετανάστης δεν έχει παρά την επιλογή είτε να κάνει το ταξίδι είτε να πεθάνει από τις σφαίρες του βαρκάρη. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική ακτοφυλακή ποτέ δεν εμπλέκεται σε αυτά τα περιστατικά, γεγονός το οποίο απεικονίζει τη συνενοχή μεταξύ των τουρκικών αρχών και των δικτύων δουλεμπόρων.

Η συνενοχή των τουρκικών αρχών

Η τιμή της φουσκωτής βάρκας υπολογίζεται σε $ 4.500. Μεταφέρει 60 άτομα σε κάθε επιχείρηση. Έτσι, το κόστος της κάθε επιχείρησης ανέρχεται σε $ 72.000. 
Δεν έχει σημασία για τους διακινητές, εάν το σκάφος βυθίζεται με τους μετανάστες, αφού εξασφάλισαν το κέρδος από πριν. 
Λέγεται ότι μια ομάδα Σύρων μεταναστών είχε αγοράσει ένα σκάφος για να το χρησιμοποιήσουν χωρίς τον κίνδυνο της υπερφόρτωσης, γεγονός που ώθησε τους λαθρεμπόρους να ενημερώσουν τη τουρκική ακτοφυλακή η οποία σύλλαβε όλους τους μετανάστες που συνέβαλαν στην αγορά του σκάφους.
Ο πλους μονοπωλείται λοιπόν. Κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει την τουρκική μαφία.

Άλλες επιλογές

Άλλα μέσα είναι διαθέσιμα για τους μετανάστες, όπως το ταξίδι σε Jet-pot, το οποίο είναι πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς, αλλά το κόστος είναι $ 1.800 ανά μετανάστη, είτε με τουριστικά γιοτ που κοστίζουν $ 2.200 ανά άτομο. 
Αλλά τα ταξίδια σε αυτά τα πλοία μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες, αφού οι ιδιοκτήτες περιμένουν την ευκαιρία για να πλησιάσουν τις ελληνικές ακτές, χωρίς να τους πιάσουν οι ακτοφύλακες .
Το μάρκετινγκ στους Σύρους μετανάστες γίνεται μέσω των social media.  
Μια διαδικτυακή πύλη στο Facebook αποτελεί οδηγός για τους μετανάστες, όπου δημοσιεύονται πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές και το χρονοδιάγραμμα των αναχωρήσεων.

Εν ολίγοις, το ταξίδι προς το όνειρο αρχίζει πραγματικά στη Σμύρνη ή την Αλικαρνασσό στην Τουρκία. 
Ο προορισμός;
Τα δύο νησιά Κως ή Λέσβος στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα, μετά το Yoro, και στη συνέχεια το Polo Κάστρο κοντά στα σύνορα της πΓΔΜ και μετά τη Σερβία. 
Το πιο δύσκολο εμπόδιο είναι η Ουγγαρία που έλαβε αυστηρά μέτρα κατά των μεταναστών. 
Στη συνέχεια, το ταξίδι συνεχίζεται προς την Αυστρία και τέλος στη Γερμανία.

Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά.

Πηγή: Al-Ahednews



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.