23/4/16

Aυστηρό μήνυμα του Αλ. Τσίπρα προς την Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «οι μονομερείς αξιώσεις θέτουν εμπόδια στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» για την ανάσχεση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Τζενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική μνεία στις τουρκικές παραβιάσεις, καταγγέλλοντας την «αύξηση της παραβατικής πτητικής δραστηριότητας» στον ελληνικό εναέριο χώρο.


«Η δραστηριοποίηση του NATO στον εντοπισμό των διακινητών και η υποβοήθηση των τουρκικών αρχών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, είναι σημαντική» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι «καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε η νατοϊκή δράση να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας με τη γείτονα χώρα».
Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας, επισήμανε την ανάγκη διατήρησης των «ανοικτών διαύλων» επικοινωνίας, ώστε να διευκολυνθεί η κατανόηση των εκατέρωθεν απόψεων.
Από την πλευρά του, ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο πρώτο μέτωπο της μεταναστευτικής κρίσης, έχοντας υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες άτομα». Το ΝΑΤΟ - συνέχισε - βρίσκεται στο Αιγαίο γιατί μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών.
«Οι συλλογικές μας προσπάθειες κάνουν τη διαφορά, καθώς υπάρχει σημαντική μείωση του αριθμού των ατόμων που μεταφέρονται από την Τουρκία στην Ελλάδα» επισήμανε ο επικεφαλής της Συμμαχίας.
Όπως εξήγησε, το ΝΑΤΟ βοηθάει να προστατευτούν τα σύνορα και να διασωθούν οι ανθρώπινες ζωές, ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να παραμείνουμε στρατευμένοι και ενωμένοι».

naftemporiki.gr

9 σχόλια:

  1. Το αυστηρό από που προκύπτει; Τα έλεγε συνοφρυομενος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ντε, είναι αυτό που λέει ο Κριστιάν. Παρατήρησες ότι πάλι λέει γενικότητες και επιμένει στη βοήθεια του ΝΑΤΟ; Σηκώνει τα χέρια από τη δικιά του ανικανότητα (ή απουσία θέλησης;). Προφανώς δεν έχει καταλάβει ακόμα το ρόλο του ΝΑΤΟ στην υπόθεση. Έχει καιρό ακόμα, μικρός είναι θα μάθει....

      Διαγραφή
  2. Αυστηρό μύνημα τσίπρα σε ερντογάν:
    -Σε περίπτωση που επιχειρήσεις κάτι στο Αιγαίο θα περάσουμε το ποτάμι! ( Η δήλωση αυτή έγινε σε παράλληλο σύμπαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει μάθαμε τι γίνεται.
    Η Ελληνική πλευρά σε συνεργασία με αυτή της ΦΥΡΟΜ εκλεισαν τα σύνορα και παγίδευσαν εντός ελληνικού εδαφους δεκάδες χιλιάδες οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν πρός Ευρώπη.
    Το μήνυμα ελήφθη και απο τα προσφυγικα ρεύματα τα οποία έχουν μετακινηθέι προς την Ιταλία.
    Ο Ισπανικός δίαυλος, ο οποίος προκάλεσε και το ρεύμα απο την περιοχή του Αιγαίου είναι κλειστός , επτασφράγιστος, εδώ και πολύ καιρό.
    Οσο αφορά το ΝΑΤΟ,απορία και ανησυχία προκαλεί ανακοίνωση του υπουργείου εθνικής αμύνης της ΦΥΡΟΜ, σύμφωνα με την οποία η προγραμματισθέισα άσκηση του στατού της ΦΥΡΟΜ εντάσσεται στο πρόγραμμα εκπαιδευσης του στρατού της χώρας για την εκτέλεση απο το ΝΑΤΟ επιχειρήσεων που δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο 5 της συμμαχίας!!!!!
    Ποιές έιναι αυτές οι μορφές επιχειρήσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υστερα από τα δεκάδες αυστηρα μυνηματα και τις εκατοντάδες διαμαρτυριες των Ελληνικων κυβερνήσεων,φανταζομαι ότι το χαρτι τουαλεττας στην τουρκια θα περναει κεσατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελληνικό πολιτικό σκηνικό και η διεθνής πραγματικότητα.
    Κατά πόσο η ενασχόληση με τα κοινά, στο στενό κοινωνικό ,κομματικό και πολιτικά τυποποιημένο περιβάλλον της ελληνικής πραγματικότητας μπορεί να σταθεί ικανό να προετοιμάσει στελέχη ικανά να σταθούν σε διεθνές επίπεδο –προκλήσεις και απαιτήσεις ;
    Εν ολίγοις , πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε έναν στρατηγό ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε περίπτωση πολέμου τουλάχιστον ικανοποιητικά όταν κατά την διάρκεια της πολυετούς υπηρεσίας του δεν έχει βιώσει πολεμική εικόνα;
    Η ανά τον κόσμο ταξινόμηση των κυβερνήσεων, έχει δημιουργήσει μια λίστα μορφών διακυβέρνησης, οι οποίες εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες , τόσο στο στενό εσωτερικό περιβάλλον τους ,όσο και σε αυτό των σχέσεων τους με τις όμορες χώρες και εν τέλει την θέση τους στο διεθνές γίγνεσθαι.
    Αυτή η ταξινόμηση περιλαμβάνει κυβερνήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων ως:
    Αγοραστές
    Κέντρα αποφάσεων
    Εισηγητικές
    Νομοθετικές
    Όπως διαπιστώνουμε, εκλείπει παντελώς ο ιδεολογικός διαχωρισμός Κομμουνιστική, Καπιταλιστική, αριστερή, δεξιά ,κεντροαριστερή….κλπ
    Αυτοί οι διαχωρισμοί εξυπηρετούν συνήθως σκοπιμότητες στα στενά γεωγραφικά όρια μιας κρατικής οντότητας, πηγάζουν δε και διατηρούνται από την τοπικότητα καθώς επίσης από την λανθασμένη αντίληψη και ερμηνεία αυτής.
    Βεβαίως, πριν μερικές δεκαετίες, ο ιδεολογικός διαχωρισμός αποτελούσε διπλωματικό-πολιτικό-οικονομικό και κοινωνικό εργαλείο και στο εξωτερικό της κρατικής οντότητας.
    Όχι σήμερα!
    Σήμερα, τα πάντα ξεκινούν -κινούνται και προχωρούν και μόνο με οικονομικά κριτήρια.
    Στην ελληνική πραγματικότητα, το πολιτικό κατεστημένο δεν διαφέρει από την εικόνα ενός πλασιέ εμπορικής επιχείρησης που θεωρεί ότι έχει το καλύτερο διαφημιστικό πλάνο και αγωνιά να πετύχει υψηλό δείκτη δημοσίων σχέσεων.
    Όμως η χάραξη πολιτικής και ειδικά οι διεθνείς σχέσεις ,δεν εξαρτώνται ούτε από διαφημιστικά πλάνα και δεξιότητες μηδέ από τον δείκτη δημοσίων σχέσεων του εκάστοτε κυβερνώντος.
    (Βομβαρδιζόμαστε από μηνύματα φιλίας και συμπαράστασης σε προσωπικό επίπεδο κυβερνώντων, αλλά σε συλλογικό η χώρα βουλιάζει και ο λαός υποφέρει!
    Πάντοτε εκθειάζαμε την Τουρκία για την ικανότητα της να στέκεται στο διεθνές σκηνικό! )
    Στην εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζουμε επικοινωνιακά μοντέλα όπως είναι η διαφήμιση και οι Δημόσιες σχέσεις ,μοντέλα που έχουν ανταπόκριση και αποτέλεσμα εντός των ορίων της κρατικής οντότητας.
    Αυτό διότι η μεν διαφήμιση έχει παρορμητικό χαρακτήρα , επηρεάζει αλλά δεν πείθει, η δε δημόσιες σχέσεις απευθύνονται στην σκέψη!
    Η εξωτερική πολιτική χρειάζεται το ύστατο όπλο που ονομάζεται ΠΙΕΣΗ και η πίεση αυτή ασκείται με κατάλληλα προετοιμασμένους μηχανισμούς και ομάδες ατόμων εξοικειωμένες απολύτως με το περιβάλλον του στόχου.
    Τα λεγόμενα Λόμπυ.
    Τα Λόμπυ είναι πλέον γνωστό και αποδεδειγμένο ότι ικανοποιούν έναντι του κατάλληλης αμοιβής κάθε επιθυμία του πελάτη, από τον τομέα της διατροφής μέχρι τα διαστημικά απορρίμματα.
    Ο λόγος είναι απλός.
    Οι Λομπίστες παρακάμπτουν τις κλασσικές επικοινωνιακές τακτικές και ατραπούς ,χτυπούν κατευθείαν στην κεφαλή του στόχου για να αποκομίσουν στο πλέον σύντομο χρονικό διάστημα το πλέον ικανοποιητικό αποτέλεσμα!
    Εν κατακλείδι:
    Πότε θα αποφασίσει το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο να εκσυγχρονιστεί και να μάθει να λειτουργεί όπως και οι λοιποί διεθνώς δρώντες;
    Βλέπε Τουρκία!
    Είναι εφικτό αυτό, όταν το ελληνικό κοινοβούλιο και οι κυβερνήσεις αποτελούνται από άκαπνους της διεθνούς πρακτικής και τακτικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τους βλεπω να τρεχουν να σωθουν !!.
    Μπραβο τσιπρα, παλι μας εκανες περιφανους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.