3/4/16

Η συνομωσία του ΔΝΤ για τη χρεοκοπία της Ελλάδας τον Ιούνιο

272

Κανένας δεν γνωρίζει φυσικά εάν η υποκλοπή που δημοσιεύθηκε (πηγή εδώ) είναι πραγματική, ενώ κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ (πηγή) –  τα οποία αναφέρονται στη συνομωσία αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης, ξανά με τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως πειραματόζωο.
Σε κάθε περίπτωση, οι υποκλοπές «τεκμηριώνουν» πως το ΔΝΤ, άρα οι Η.Π.Α., έχουν στο στόχαστρο τους τη γερμανίδα καγκελάριο – με την έννοια ότι αυτή επιβάλλει την πολιτική λιτότητας στην Ευρωζώνη, για την εξασφάλιση των συμφερόντων της χώρας της, εις βάρος ολόκληρου του υπολοίπου πλανήτη.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις Η.Π.Α. που αντιμετωπίζουν τεράστια δίδυμα ελλείμματα (ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, προϋπολογισμός), με τα οποία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν – ενώ οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, μέσω των οποίων προσπαθούν να στραγγαλίσουν οικονομικά τη Ρωσία, έχουν φέρει στα όρια μία σειρά δικών τους επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει επίσης το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα.

Ο προγραμματισμός της χρεοκοπίας της Ελλάδας για να εκβιαστεί η Γερμανία, έτσι ώστε να συμφωνήσει με την ονομαστική διαγραφή μέρους του χρέους της, καθώς επίσης για να πάψει να επιμένει στην πολιτική λιτότητας, φαίνεται πως τοποθετείται για πριν τις 23 Ιουνίου – με στόχο να προηγηθεί του δημοψηφίσματος της Βρετανίας για την έξοδο της από την ΕΕ, οπότε να υποχρεωθεί η Γερμανία να συμφωνήσει με τη διαγραφή του δημοσίου χρέους της Ελλάδας για να αποφύγει το διπλό πρόβλημα.   

Οι Η.Π.Α. γνωρίζουν βέβαια το στημένο γερμανικό παιχνίδι (άρθρο), το οποίο ασφαλώς θα προσπαθήσουν να εμβολίσουν – αν και δεν μπορεί να πιστέψει κανείς εύκολα στους διαλόγους του ΔΝΤ που δημοσιεύονται, αφού δεν γνωρίζει τη σκοπιμότητα τους. Το σίγουρο πάντως είναι πως παίζεται ξανά ένα πολύ άσχημο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας – η οποία συνεχίζει να αποτελεί το ιδανικό υποψήφιο θύμα για όλους.

http://news.analyst.gr/2016/04/02/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7/

6 σχόλια:

  1. Το άρθρο ξεψυρίζοντας την ουσία, παραβλέπει το ουσιώδες, δηλαδή την μαφιόζικη αντίληψη δύο χαμηλού επιπέδου (και μηδενικής ηθικής) στελεχών του Αμερικανοκίνητου ΔΝΤ. (Στην ίδια γραμμή σήμερα και ο Τράγκας).

    Θα πάρουμε τηλέφωνο την Μέρκελ, λέει ο ένας, και θα της πούμε "κοίτα κυρά μου γιατί ..... κτλ κτλ. Right συμπληρώνει και η ξεβράκωτη γκόμενα του.

    Μία άλλη εκδοχή του fuck the Europe της γνωστής λιγδιάρας υφυπουργού των νεοταξιτών της Ουάσιγκτον, Νούλαντ.

    Αντιλαμβάνεστε βέβαια πώς θα ομιλούν μεταξύ τους, για κάτι "ασήμαντες ποσότητες" όπως η χώρα μας, και με τι πολλαπλασιαστές θα μας φιλοδωρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >fuck the Europe<

      Όχι, δεν το λες σωστά. Είπε "fuck EU", κάνοντας λογοπαίγνιο στο "EU", που προφέρεται το ίδιο με το "you".

      Διαγραφή
  2. Κανείς δεν μπορεί να σε χρησιμοποιήσει εάν πρώτα δεν προσφερθείς ο ίδιος για να χρησιμοποιηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανείς δεν μπορεί να σε χρησιμοποιήσει εάν πρώτα δεν προσφερθείς ο ίδιος για να χρησιμοποιηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν υπαρχει κατι που να ειναι υπέρ μας το Δ.Ν.Τ αυτο ειναι η θεςη του μεγάλου κουρέματος στο μη βιώσιμο ) ελληνικο χρέος.Αυτο ειναι το κεντρικότερο σημειο ΚΑΤ εμε αν θελουμε να αφήσουμε καποιο μελλον στους απογόνου μας που θα ζήσουν στο τόπο αυτο.Οι εταίροι μας και ειδικα η γερμανια με την πολιτική της οτι το ελληνικο χρέος δεν χρειάζεται κούρεμα και ειναι εξυπηρετισιμο στο μονο που στοχεύει ειναι να παραμείνει ( γιατι ηδη ειναι), η χωρα μας προτεκτορατο στο διηνεκες
    Επιπλεον ειμαι επιφυλακτικός ως προς το χρονο αλλα και τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης,η οποια ας μην κρυβόμαστε εδόθη απο πολυ μέσα στα πραγματα πολιτικο κύκλο γιατι ετσι τον βόλευαν οι εξελιξεις.Ομως το Δ.Ν.Τ ειναι πολυ μεγάλη υπόθεση για να πεθάνει και απο τη στιγμη που οι ίδιοι οι ευρωπαίοι το βάλανε στο σπίτι τους δεν βγαινει τοσο ευκολα.Το πιο πιθανο ειναι να την πληρώσουν οι υπάλληλοι τυπου Τόμσεν ,Νάντιας και μεχρι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ότι το ΔΝΤ είναι ο μόνος δανειστής, που, παρά τα όποια λάθη του, τα οποία έχει παραδεχτεί, που τάσσεται υπέρ τής μειώσεως τού χρέους τής χώρας μας. Συνεπώς, δεν γνωρίζω κατά πόσον είναι επιτυχημένη η πολιτική τής κυβέρνησης να έλθει σε ρήξη μαζί του και σε τι ακριβώς αποσκοπεί.

      Όσο για τούς υπαλλήλους, για μεν την Βελκουλέσκου δεν γνωρίζω αν θα έχει συνέπειες, ο Τόμσεν όμως μάλλον δεν θα έχει. Έχει κάνει τόσες γκάφες ανά τον κόσμο, η Ρωσία τον έδιωξε και τον χαρακτήριζε pesrona non grata, αλλά συνέπειες δεν είχε.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.