11/4/16

Σάββας Καλεντερίδης: Στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη μια «έγχρωμη επανάσταση»

Πολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνενοχή των ΑΝΕΛ, προειδοποιούσαμε ότι η ανεύθυνη πολιτική των ανοικτών συνόρων που εξήγγειλε ότι θα εφαρμόσει, θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό όχι μόνο για τους πρόσφυγες της Συρίας, αλλά για όλους τους κατοίκους του πλανήτη που είχαν ως όνειρο να ζήσουν σε μια χώρα της Ευρώπης. Τελικώς, η κυβέρνηση δεν έλαβε υπ’ όψιν της καμία προειδοποίηση και εφάρμοσε την πολιτική της.


Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα υφιστάμεθα όλοι μας – κυρίως οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, ο Πειραιάς, και οι περιοχές στις οποίες υπάρχουν καταυλισμοί προσφύγων.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

44 σχόλια:

  1. Eίναι εξαιρετική η ανάλυσή και προσέγγισή σας κύριε Καλεντερίδη. Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν ο κύκλος της μεταπολίτευσης θα κλείσει με ανείπωτη καταστροφή για τον Ελληνισμό μάλλον μεγαλύτερη και απο αυτές του 22 και του 74. Όσοι βγήκαμε σώοι στο πέρασμά μας απ το ελληνικό πανεπιστήμιο... τρέμαμε τη στιγμή που αυτοί οι έγχρωμοι επαναστάτες θα έπερναν στα χέρια τους και επίσημα ( γιατί ανεπίσημα εξουσιάζαν τη χώρα σε ολη την περίοδο της μεταπολίτευσης) τη διακυβέρνηση της πατρίδας.
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όλα ξεκίνησαν στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2008, με τις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία ενός εφήβου από έναν αστυνομικό. Η CIA μετέφερε με λεωφορεία κακοποιούς του Κοσσόβου για να διαταράξουν μια διαδήλωση και να εγκατασταθεί χάος."
    Σαββα, αντιγραφω απο συνταρακτικα αποκαλυπτικο αρθρο του Τιερι Μεισαν το οποιο ανεβηκε στον Ινφογνωμονα απο τον Κριστιαν μερικες ωρες πριν.
    Αυτα που λες ειναι τα ακριβως αντιθετα, εκτος και αν υπονοεις οτι ο Συριζα ειναι υποχειριο της ΣΙΑ. Αλλιως θα υποθεσω οτι ο κυριος Μεισαν μας δουλευει ψιλο γαζι με παραπληροφορηση υψηλου επιπεδου, Made in Russia via Syria οπου κατοικει και ειναι υπαλληλος του Ασσαντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς ως απλοί άνθρωποι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όμως ο Θεός μας έχει δώσει και μυαλό για να σκεφτόμαστε. Πως εξηγείς την σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Αν βάλεις τη λογική να δουλέψει από μόνος σου θα καταλάβεις πολλά πράγματα για το ποιος είναι ο καθένας και τι ρόλο παίζει. Με εκτίμηση.

      Διαγραφή
    2. Όπως λέει και ο Economist, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Έχουμε όμως κάποιες ασφαλείς ενδείξεις, όπως η ολόπλευρη στήριξη του Σύριζα στο αμερικανικής εμπνεύσεως σχέδιο Ανάν, την λεκτική του υποστήριξη στην προσπάθεια ανατροπής του Άσαντ και τέλος την κατηγορηματική του αντίθεσή στον αγωγό Μπουργκάζ - Αλεξανδρούπολη.
      Πέραν τούτου, όταν εξελέγησαν έκαναν το παν για την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, όσο και με την οικονομική αναταραχή του 2015.
      Επιπλέον οι πολιτικοί που είναι αριβίστες, δεν διστάζουν να συμμαχήσουν με τον οποιονδήποτε, αρκεί να ανέβουν στην εξουσία.
      Και όταν κολλάει η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, ζητάνε βοήθεια από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
      Το θέμα είναι εμείς πως αντιδρούμε στην εθνοκτόνα συγκυβέρνηση.

      Διαγραφή
    3. Εδώ ο Τσίπρας πήγε στο ίδρυμα Κλίντον με τα λεφτά της Δασκαλάκη ενώ ο συγκαμένος πήγε πρόσφατα και απέδωσε τα σέβη του σε Ιαραηλίτικο συμβούλιο στις ΗΠΑ.

      Διαγραφή
    4. >όπως η ολόπλευρη στήριξη του Σύριζα στο αμερικανικής εμπνεύσεως σχέδιο Ανάν<

      To σχέδιο Ανάν, εκτός τού ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε το ΠαΣοΚ και οι Μητσοτάκηδες, Στέφανος Μάνος και Α. Ανδριανόπουλος.

      >την λεκτική του υποστήριξη στην προσπάθεια ανατροπής του Άσαντ<

      Η κυβέρνηση Σαμαρά, τάχθηκε ανοικτά και ανεπιφύλακτα υπέρ τής ανατροπής τού Άσαντ.

      >Επιπλέον οι πολιτικοί που είναι αριβίστες, δεν διστάζουν να συμμαχήσουν με τον οποιονδήποτε, αρκεί να ανέβουν στην εξουσία<

      Ξέρεις εσύ κανέναν που να μην το κάνει αυτό. Εγώ όχι.

      Για να ξέρομε τι λέμε, Παντελή.

      Διαγραφή
  3. Είμαστε μαζί σας αναφανδόν κύριε Σάββα σε ότι και αν κάνετε, φτάνει να σωθεί η Πατρίδα από την εθνομηδενιστική λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και πέντε χρόνια έχω γράψει ότι θα επαναληφθεί το χειρότερο σενάριο για τη χώρα. Δηλαδή ότι θα μας στείλουν μπατιρισμένους στη δραχμή. Και επειδή αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι η έκρηξη του κόσμου, η χώρα θα μείνει και ακέφαλη. Γι' αυτό και απαιτείται όσοι είμαστε αγνοί πατριώτες να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα. Δυστυχώς όμως είμαστε λίγοι. Και αυτοί που εμφανίζονται ως δήθεν πατριώτες ούτε γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη πατρίδα. Απλά κάτι ιδεολογικό πρέπει να πουλήσουν και αυτοί αφού υπάρχει έτοιμη πελατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν διαβάζω καν το άρθρο, όχι ότι ενδιαφέρει και κανέναν, εγώ τα είπα εδώ και χρόνια, μόνο η Κρήτη και η Πελοπόννησος δεν θα είναι αμφισβητούμενες περιοχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Την Κρήτη την θέλουν ανεξάρτητο κράτος τόσο οι Βαρδινογιάννηδες όσο και η "Γάτα Ιμαλαΐων" και σ' αυτό έχουν τόσο την υποστήριξη των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ.

      Διαγραφή
  7. Έχουν πολλούς πολιτικούς πρώτης γραμμής και μεγάλη συμμετοχή στο βαθύ κράτος των Αθηνών, δεν είναι Θράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω να σκεφτούμε όλοι ότι ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε στις στημένες πλατείες των Αγανακτισμένων για την τσέπη του,αλλά για την κυριολεκτική παραχώρηση εθνικού εδάφους η αντίδραση είναι μηδέν. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει τι είδους λαός καζαντήσαμε. Επομένως δεν μας σώζει κανείς και τίποτα. Μόνο η καταστροφή. Μην ανησυχείτε όμως. Ερχεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Καλεντερίδη (παρακαλώ δώστε σημασία στα λινκ), το 2008 όταν έναν 16χρόνο νεαρό τον σκότωσαν, εκείνη την ώρα να συμπαρασταθεί βρέθηκε εσπευσμένα μία πασίγνωστη όσο και σημαντική εκπρόσωπος της ελιτ που εδω και δεκαετίες προϊσταται οικονομικά και πολιτικά στην χώρα. Μάλιστα η διάσημη αυτή κοσμική κυρία -η κυρία Βαρδινογιάννη- ανήμερα των γενεθλίων της παράτησε στη μέση την δεξίωση για να συμπαρασταθεί στην πονεμένη μητέρα, πράγμα σημαντικά ανθρώπινο αλλά που δεν επαναληφθηκε ποτέ, και ούτε για περισσότερα θυματα της Μαρφιν ασφαλώς που στο κατω- κάτω δεν ενεπλακησαν πουθενα και που άλλωστε ήταν και περισσότερα θύματα και εντελώς αθώα. (Ένα σχετικό λινκ εδώ που φανερώνει τότε για ποιο λόγο η Αθήνα όλη -και οχι μόνο- κινδύνεψε να καεί στις φλογες. Διαβάστε εδώ, όπου επάνω επάνω φαίνεται η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού και δεξιότερα προς τα κάτω οι κύριες της υψηλής κοινωνίας...)..

    Κατα τόν ίδιο τρόπο, όταν μία σπείρα νεαρών -αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών- διέπραττε ληστείες στην Β. Ελλάδα, και όταν ένας εξ αυτών (ο νεαρός Ρωμανός, εγγονός του Νασιουτζικ ***) δικάσθηκε και φυλακίστηκε, ολη η ελίτ και σημαντική μερίδα των ΜΜΕ ξεσηκώθηκαν ώστε ο νεαρός να μπορέσει να σπουδάσει στα ΤΕΙ που είχε πετυχει με τον βαθμό 9 !

    Με αυτά και άλλα κύριε Καλεντερίδη μου, συμφωνώ με την ουσία του άρθρου σας, αλλά θα αντιλαμβάνεστε οτι στην "εγχρωμη επανάσταση" πρέπει να προσθέσουμε κυρίως και την ελιτ της χώρας που αν οχι μεταπολεμικά, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, μας εγκαταστάθηκε για τα καλά και μόνιμα στο σβέρκο.

    Άλλωστε το έχουμε σχολιάσει τόσες και τόσες φορές, ότι δηλαδή οι εθνοαποδομητές βρίσκονται παντού, βρίσκονται στην Αριστερά όσο βρίσκονται και στη Δεξιά. Δείτε για παράδειμα εδώ μία ΜΚΟ σαν αυτές που γράψατε, την ACTION AID και ΠΟΙΑ προεδρεύει αυτής!!!!, η οποία σημειωτέον ενδιαφέρεται και πρωτοστατεί και προφανώς πολυχρηματοδοτείται για το μεταναστευτικό, και "ρίχνει νερό" για την έγχρωμη επανάσταση που γίνεται στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαι και εγώ ένας από εσάς …σκασμένος από αγανάκτηση !! Τώρα τη κάνουμε ???? Εσύ κύριε Σάββα θα γράφεις και εμείς θα διαβάζουμε – αγανακτούμε !!!
    Έτσι θα πάμε??????? Δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πατριώτες !! Μακάρι να εμφανιστή κανένας σοβαρός μήπως και σώσουμε κάτι από την δύσμοιρη χώρα μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. *** Παραθέτω εδώ παραπομπή για τον Νασιουτζικ, παππού του Ρωμανού. Ο Νασιουτζικ, με ρίζα επωνύμου σλαβική, εκ του Νασίου (αθανασίου δηλαδή και με την κατάληξη nasiou-jic = Αθανασόπουλος), ήταν προπολεμικά μία εξέχουσα -οικονομικά- οικογένεια των Σερρών που ως βασικοί ιδιοκτήτες κατείχαν την ηλεκτρική εταιρεία της πόλης των Σερρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. asper
      το καταληκτικό -τζικ είναι τουρκικό και σημαίνει μικρό.
      Δεν είναι σλαβικό.

      Διαγραφή
    2. Χμμ.. Μπορεί να είναι και τουρκικο, και για να διορθώνετε μόνο αυτό εσείς που -κάτι- περισσότερο γνωρίζετε για την τουρκικη γλώσσα, δεν έχω κατι άλλο να συμπληρώσω παρά μονο οτι ευχαριστώ για την διόρθωση σας.

      Διαγραφή
  12. Από το 52:45 και μετά
    https://www.youtube.com/watch?v=m3JGN86Bc_c&ebc=ANyPxKrJKK5EP1qyhvFPDR8_2lbWqRgqGi-pwWq0GESV-zmAMzlTnFMhED3HF_MUc4Ztqv1vJIhG1j53Hd9h925DoymhuuaZBQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δεν καταφερομε να σπασομε τα δεσμα της δυτικης (εβραιοπαπικης) φυλακης και να περασομε με τους Bricks, θα μας αφανισουν μεχρις ενος. Το σχεδιο περιλαμβανει γενοκτονια, καταλαβετε το. Οσο πιο ισχυρη εμφανιζεται η Ρωσια, τοσο πιο επειγοντα χαρακτηρα θα παιρνει η εξαφανιση μας. Εννοω παντα των ελληνορθοδοξων. Η παρουσια του μεγαλου Πουτιν στην Ελλαδα τον Ιουνιο, ελπιζω να ειναι αφετηρια εξελιξεων. Δεν νομιζω να αφησει ο Πουτιν να χαθει η χωρα. Η εβρραιοπαπικη ψωρα δεν εχει πλεον το μονοπωλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε κι εσύ να σε σώσουν οι ξένοι.... Μην απορειτε για αυτά που συμβαίνουν... Το ότι δε περιμένεις το Αλέξης να είναι φιλορωσος κιόλας με ξεπερνάει.... Πάντως για κανέναν φιλέλληνα δεν ψάχνει ακόμα κανείς, το λες και τρομερό

      Διαγραφή
    2. Επειδή γράφει ο καθένας ότι θέλει. Έχεις ιδέα τι ποσό χρειάζεται να δώσει η Ελλάδα για να γίνει μέλος των BRICS;;;

      Διαγραφή
    3. >Ι.Κ.11 Απριλίου 2016 - 11:27 π.μ.

      Φυσικα και ο καθενας γραφει ο,τι θελει. Τι θες δλδ να γραφει ο,τι δεν θελει?
      ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
      Οι αρχες της Ρωσιας στις διεθνεις της σχεσεις, ειναι ο σεβασμος της εθνικης ανεξαρτησιας της πολιτισμικης ταυτοτητας και των οικονομικων χαρκτηριστικων καθε συνεργατιδας χωρας.
      Τα χαρακτηριστικασ των δυτικων ειναι, αρπαγη του πλουτου, υποταγη των λαων, συνεχης ληστεια και πτωχευσεις, πολεμοι και καταστροφες..
      Βλεπεις καμια σχεση μεταξυ των δυο πλευρων?

      Διαγραφή
    4. Σε ξαναρωτάω. Έχεις ιδέα τι ποσό χρειάζεται να δώσει η Ελλάδα για να γίνει μέλος των BRICS;;;

      Διαγραφή
    5. Η μεταφυσική σου άποψη για την καλοσυνάτη Ρωσία πηγάζει από που Αντικαθεστωτικέ;

      Διαγραφή
    6. Tο ότι είναι καλύτερη η Ρωσία σε σχέση με την δύση ως προς την εξωτερική της πολιτική δεν χωράει αμφιβολία, αλλά μέχρι εκεί

      Διαγραφή
    7. H ενταξη μας στην αναπτυξιακη τραπεζα των bricks ειναι κατ'αρχην θεμα πολιτικο και οχι οικονομικο. Οσον αφορα το ποσο ενταξης, Διαβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ αυτο το αρθρο απο την Ημερησια..
      Δες αυτο το βιντεο επισης προσεκτικα.
      Φανταζεσαι, αν αυτο το τσιρακη του σορος, ο παπανδρεου ο Γ ο προδοτης, που κυκλοφορει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!! ειχε δεχτει την προσφορα του πουτιν για τα 20 δισ με αποπληρωμη με αγροτικα προϊοντα! πως θα ηταν η χωρα σημερα?
      Σκεψου 20 δις με αποπληρωμη με αγροτικα!!! Σκεψου ενα δισ στη Κρητη για αγροτικη αναπτυξη σε συγκεκριμενα προϊοντα. Σκεψου 2 δις στην θεσσαλια για αγρτοικη αναπτυξη!. Σκεψου 3 δις στην Μακεδονια για αγροτικη αναπτυξη!!. Ολα αυτα με εξασφαλισμενη την απορροφηση των προϊοντων. Εισαι σε θεση να αντιληφθεις τι σημαινουν ολα αυτα ?

      Διαγραφή
    8. Ο Σαββίδης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, κατόπιν εορτής. Μήπως θυμάσαι τι συμβούλεψαν οι Ρώσοι τον ΓΑΠ το 2010;

      Tι να μάς κάνουν 20 δισ., όταν η πρώτη δόση που πήραμε ήταν € 80 δισ και συνεχίσαμε;

      Έχεις πάθει ψύχωση με την Ρωσία, φιλαράκο κι αυτό δεν είναι ευχάριστο. Πρόσεξέ το.

      Διαγραφή
    9. "Εισαι σε θεση να αντιληφθεις τι σημαινουν ολα αυτα ? "

      Αυτός μάλλον είναι. Εσύ δεν είσαι. Η Ελλάδα χρωστούσε ήδη, άρα τα "ενα δισ στη Κρητη" και τα "2 δις στην θεσσαλια", μάλλον για εξόφληση μέρους των οφειλομένων θα πήγαιναν επαναλάμβάνω: ΜΕΡΟΥΣ!). Ή νομίζεις ότι θα μάς τα χάριζαν;

      Διαγραφή
    10. Αντιπροοδευτικέ πόσο φαίνεται ότι δεν ξέρεις την Ρωσία

      Διαγραφή
    11. Αυτή τη στιγμή να βλέπετε τη γη σαν μια σκακιέρα. Η Ελλάδα δεν είναι ο σκακιστής αλλά ένα πιόνι. Το πως θα παιχτεί αυτό το πιόνι εξαρτάται από τους σκακιστές. Άρα μην προδικάζετε τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι η παρτίδα παίζεται από σκακιστές παγκοσμίου επιπέδου και με συμβούλους δίπλα τους.

      Διαγραφή
    12. Ενταξει, οχι ολοι μαζι. Ξερω οτι εχουν ξαμολυθει εδω μεσα χιλιαδες παπαγαλακια. Αυτο δεν σας ωφελει. Τα πραγματα εχουν παρει το δρομο τους. Χαλαρωστε..

      Διαγραφή
    13. Χωρίς παρεξήγηση αλλά αυτά που λες είναι έπεα πτερόεντα

      Διαγραφή
    14. Αν θες να σε παίρνει κάποιος στα σοβαρά μην χαρακτηρίζεις όταν βρίσκεις δυσκολία να πείσεις. Σε ρωτάμε δύο πράγματα και εσύ μιλάς για παπαγαλάκια. Πες συγκεκριμένα ποιος είναι παπαγαλάκι και ποιανού. Σε αντίθετη περίπτωση είσαι απλώς ένας τενεκές.

      Διαγραφή
    15. Αντιπροοδευτικέ,

      Μάλλον εσύ σφίγγεσαι, γι αυτό χαλάρωσε και άρχισε να απαντάς. Δεν ρωτήσαμε δα και τόσο πολλά!

      Και πρόσεξε αυτό που σού γράφω με την ψύχωση. Το εννοώ.

      Διαγραφή
  14. Ποιες Κίνες και Βραζιλίες; Δεν χρειάζεται περισσότερο ξεχείλωμα η χώρα, μόνο με αρκετή δόση εσωστρέφειας και ένα πελώριο STOP παντού σώζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Nai, irthe olos o kosmos, oute 50 xiliades atoma pou protimoun na girisoun piso ean den pane evropi, ti asinartisies lete?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιες είναι οι ασυναρτησίες; Μπορείς να μάς πεις;

      Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι, ενώ είναι άνθρωποι έξυπνοι, δεν θέλουν να καταλάβουν τον κίνδυνο, αλλά και την καταστροφή, που συντελείται στην χώρα μας και στην οποία καταστροφή συμβάλλουν κι αυτοί με τα εκτός πραγματικότητος άρθρα των. Και είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον αυτοί οι δύο δεν δουλεύουν για κανέναν:

      Προσφυγικό

      Το προσφυγικό ζήτημα στην Κρήτη

      Διαγραφή
    2. Το προσφυγικό ζήτημα στην Κρήτη...Η μόνη λύση για να αλλάξουν συμπεριφορά οι πολιτικοί είναι να γίνουν η Κρήτη και η νότια Πελοπόννησος στρατόπεδα συγκέντρωσης

      Διαγραφή
    3. >Η μόνη λύση για να αλλάξουν συμπεριφορά οι πολιτικοί είναι να γίνουν η Κρήτη και η νότια Πελοπόννησος στρατόπεδα συγκέντρωσης<

      Τι εννοείς ακριβώς; Στρατόπεδα συγκέντρωσης θα έπρεπε να γίνονται σε απομακρυσμένα νησιά, όπως κάνει η Αυστραλία, ώστε να μην ενοχλούν τον τουρισμό και για λόγους ασφαλείας.

      Διαγραφή
    4. Ότι θα ξεσηκωθούν για τα καλά οι κάτοικοι αυτών των περιοχών από τις οποίες και εκπηγάζει το "βαθύ κράτος" της Ελλάδος

      Διαγραφή
    5. @Άλμπο
      Τους μέτρησες όλους ρε άλμπο και τους έβγαλες λιγότερους από 50K; Εσείς γιατί δεν παίρνετε μερικούς δεκάδες χιλιάδες στην χώρα σας; Στο κάτω-κάτω την ίδια θρησκεία έχετε και τον ίδιο πολιτισμό με τους ισλαμιστές.Για το καλό του αλλάχ ρε...

      @Γεώργιος Παπαδόπουλος
      Συμφωνώ, το "βαθύ κράτος" της Ελλάδας έχει ρίζες στην Κρήτη και την Πελοπόννησο εξ ου και αφήνουν το βάρος στις υπόλοιπες περιοχές. Επίσης στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΑΣΟΚάρα είχαν πάντοτε τεράστια ποσοστά ενώ το παίζουν αλληλέγγυοι. Πως είναι όμως αλληλέγγυοι όταν δεν έχουν πάρει ούτε έναν λαθρομετανάστη από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν κτλ κτλ;;;

      Διαγραφή
  16. Σάββα καλημέρα.
    Αν ανατρέξουμε στις λεγόμενες αλυσίδες, τροφική-διοικητική, αυτές ουσιαστικά είναι πυραμίδες.
    Σε αυτές τις πυραμίδες κάνουμε μια σημαντική διάκριση.
    Τις διακρίνουμε σε εσωτερικής και εξωτερικής σκοπιμότητας και σπουδαιότητας.
    Η ελληνική κυβέρνηση, στο μεν εσωτερικό βρίσκεται στην κορυφή στο δε εξωτερικό στην βάση αυτών των πυραμίδων.
    Αποτελεί λοιπόν εσωτερική πυραμίδα και εξωτερική υποπυραμίδα.
    Σε κάθε περίπτωση ο πληθυσμός βρίσκεται στην βάση αυτών των πυραμίδων και πιέζεται και συμπιέζεται αναλόγων της θέσης της υποπυραμίδας στο διεθνές πυραμιδικό σύστημα.
    Η διαβάθμιση αυτών των πυραμίδων εν συντομία έχει ως εξής.
    Στην κορυφή βρίσκεται ο διοικητικός μηχανισμός που μπορεί ή επιθυμεί να προκαλέσει οικονομική, εργασιακή, κοινωνική κινητικότητα και όχι μόνο.
    (κυβέρνηση-σεΐχης-εμιρής……..)
    Ακολουθεί μια χούφτα εργολάβων, οι οποίοι αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν την κορυφή.
    ( για παράδειγμα, στην Ελλάδα εφευρέθηκε την εποχή του κατασκευαστικού οργασμού το λεγόμενο πτυχίο Ζ κατηγορίας για τις κατασκευαστικές εταιρείες, για να μπορούν να μοιράζονταν αγόγγυστα τα κατασκευαστικά προγράμματα και διαβάζαμε στις τότε εισηγμένες και σήμερα εξαφανισμένες κατασκευαστικές εταιρείες για ανεκτέλεστα υπόλοιπα δισεκ………….)
    Είναι σε άμεση σχέση και αλληλεξάρτηση με την κορυφή.
    Αυτό το επίπεδο της πυραμίδας, πατά πάνω σε μερικές χιλιάδες μικροεργολάβους οι οποίοι μάχονται για την απόκτηση μεριδίου.
    Αυτοί με την σειρά τους πατούν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες εξυπηρετητές.
    (γραφεία ευρέσεως εργασίας, ανεργίας και λοιπούς παρασιτιστές.)
    Όλοι αυτοί ,πατούν στα υπόλοιπα εκατομμύρια ανθρώπων που βαπτίζονται , πολίτες, μετανάστες , μέτοικοι, πρόσφυγες, λαθρομετανάστες, παρίες, σκλάβοι, διευθυντές , υποδιευθυντές, τμηματάρχες και λοιποί γελοίοι και αθλίοι, μια τεράστια δεξαμενή εργατικού και ουχί εργασιακού δυναμικού η οποία πολλάκις ανά την ιστορία αλληλοεξοντώθηκε για να αποκτήσει ένα ψίχουλο από το κοντράτο που εξάγγειλε η κορυφή και να επιβιώσει βιολογικά και μόνο.
    Εξ ου και διάφορες φιλολογικές και φιλοσοφικές διατυπώσεις περί εργασιακών δικαιωμάτων, το μεροκάματο της καθημερινότητας , τραγούδια και άσματα της εργατιάς και λοιποί φανφαρονισμοί και παπαρολογίες.
    Όποιοι λοιπόν ονειρεύονται να ζήσουν καλύτερα , απλά ονειρεύονται όνειρα θερινής νυκτός και τίποτα περισσότερο.
    Τα τοπικά και διεθνή κοντράτα είναι συγκεκριμένα και η εργασιακή προσφορά που υπάρχει θα οδηγήσει σε άμεση εξάντληση τους.
    Επιδιώκεται λοιπόν σε διεθνές και τοπικό επίπεδο η εργασιακή και εν συνεχεία βιολογική εξάντληση της πολυπληθούς πλέον βάσης.
    Ο εσωστρεφισμός της ελληνικής κοινωνίας αποσκοπεί στην προσέγγιση το δυνατόν της διοικητικής κορυφής για την εξασφάλιση της βιολογικής ύπαρξης και η κορυφή με την σειρά της εκβιάζει την κοινωνία για την διατήρηση της στην κορυφή.
    Μια γελοιότητα , ένας ατέρμων κοχλίας……

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.