1/5/16

Χάρτης των Τούρκων εμφανίζει δική τους ελληνική βραχονησίδα

Ασταμάτητες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Μετά τις συνεχόμενες παραβιάσεις, οι γείτονες συνεχίζουν να προκαλούν την Ελλάδα, αυτή τη φορά μέσω δημοσιευμάτων. Τα οποία συνοδεύονται μάλιστα και από χάρτες που δείχνουν ελληνικό νησί να βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, προκλητικός χάρτης δείχνει την νήσο του Πασά, (Paşa), ανατολικά των Οινουσσών, (Koyun), να βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια.
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η τουρκική πλευρά φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει την αναγγελθείσα ελληνική «πρόκληση», να προσγειωθεί στην νήσο του Πασά ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας συνοδευόμενος από στρατιωτικό ελικόπτερο και την εγκαταστάτη ση νήσο αυτή μόνιμης ελληνικής στρατιωτικής δύναμης.
 Οι Τούρκοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η ελληνική πλευρά προκαλεί συνεχώς αμφισβητώντας την τουρκική κυριαρχία στο σύμπλεγμα των Οινουσσών!

 Αφορμή για το νέο ανθελληνικό παραλήρημα στάθηκε η απόφαση του ΥΠΕΘΑ να προβεί στην λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας.
 Συγκεκριμένα έλαβε απόφαση για μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και για κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
 Η πολιτική ηγεσία αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα ύστερα από το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.
 Αξίζει να σημειωθεί πως οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίστηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, παρά την ελληνοτουρκική συμφωνία για «μορατόριουμ» κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών.

10 σχόλια:

  1. Kαθόλου προκλητική δεν είναι η Τουρκία, λογικές κινήσεις κάνει, δικό σου είναι ότι μπορείς να το υπερασπίσεις και δεν σε αφήνει αδιάφορο, όλα τα υπόλοιπα είναι διεκδικούμενα από κάθε ενδιαφερόμενο, και ύστερα είναι και κάτι άλλο, η ισχυροποίηση της Κίνας, της Γερμανίας και της Ρωσίας στην Ελλάδα διά των αγορών που προκύπτουν από την εκποίηση της χώρας εξασθενίζει τη θέση της Τουρκίας και αυτό είναι κάτι που η γείτονα χώρα θα το αναπληρώσει διαμέσου του Αιγαίου, της Θράκης και της Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπαδόπουλε,

      Αν θέλεις να συνεχίσεις να σχολιάσεις στο ιστολόγιο μας, καλά θα είναι να μετριάσεις ο ίδιος τις ηλιθιότητες σου περί "λογικών κινήσεων" της Τουρκίας και "εξασθένισης της θέσης της".
      Πάλι γίνεσαι προκλητικός.

      Διαγραφή
    2. Aπό τη σκοπιά τους είναι λογικές κινήσεις,δεν εξετάζονται ηθικά και ποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, ηθικά όλες οι κινήσεις των μεγάλων χωρών, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης, ξεδιάντροπες είναι. Προκλητικός δεν ήμουν ποτέ

      Διαγραφή
    3. Aπό τη σκοπιά των Ελλήνων ποια είναι η απάντηση; Το παραπέρα δόσιμο των κρατικών οργανισμών σε ξένες χώρες; Kάτι που ψευδώς και προκλητικότατα-εδώ ταιριάζει- αναφέρεται ως "ιδιωτικοποιήσεις" . Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι οι Τούρκοι δεν παρακολουθούν και δεν τρίβουν τα χέρια τους με τη συνέχιση της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας; Λογικές σκέψεις

      Διαγραφή
    4. Αν έρθει κάποιος και με τη δυναμη του παρει το σπιτι σου ειναι λογικό; Ναι η Οχι; Αυτη ειναι Υβριστικη προς τα ιερα χωματα της Ελλαδος νοοτροπία και αγγίζει τα όρια της προδοσίας.
      Το μονο λογικό είναι να πάνε οι τουρκομογγολοι απο εκεί που ήρθαν...

      Διαγραφή
    5. Άμα σας δίναν μερτικό όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες από το ξεπούλημα της χώρας θα λέγατε πουλήστε και τα βουνά, και το χιόνι του ουρανού. Είστε άσχετοι οι περισσότεροι με ότι έχει να κάνει με το Ελληνικό

      Διαγραφή
  2. >Συγκεκριμένα έλαβε απόφαση για μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και για κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.<

    Κλιμάκιο υπάρχει στη νησίδα Παναγιά (Πασάς) -όπου έγινε και η ανάσταση- αλλά και ελικοδρόμιο. Επομένως για βελτίωση του ελικοδρόμιο πρέπει να μιλήσουμε.
    Μόνιμους κάτοικους δεν έχει η νησίδα αλλά διαθέτει έργα υποδομής και εμφανή σημεία ανθρώπινης δραστηριότητας όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς παίζοντας με τη κλίμακα του παρακάτω χάρτη που καθιστά παράλογη κάθε διεκδίκηση κυριότητας από τη Τουρκία:

    http://wikimapia.org/#lang=el&lat=38.500496&lon=26.288196&z=19&m=b&search=%CE%A0%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%AC%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ φοβάμαι πως οι τούρκοι θα κάνουν κινήσεις κατάληψης ελληνικών νησίδων και νησιών στις επόμενες βδομάδες που πιθανόν θα υπάρχουν έντονα προβλήματα στην πολιτική ζωή της χώρας και γενικότερη αστάθεια λόγω των γνωστών προβλημάτων χρηματοδότησης του χρέους και των υποχρεώσεων του κράτους. Αν μέχρι τότε έχουν πάρει και το OK για είσοδο στην ΕΕ χωρίς βίζα, τότε ίσως να δούμε και ασυνήθιστα μεγάλες ροές τούρκων "τουριστών" με προορισμό τα Ελληνικά νησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε τούτη την πολύ δύσκολη στιγμή για το έθνος ας επικαλεστούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να μας σώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως. Την ΕΕ, την ηθική, το δίκαιο και γενικά οτιδήποτε έχει αποτέλεσμα περίπου Μηδέν :-/

      Η ηθική και το δίκαιο είναι καλά και χρήσιμα, αλλά μόνο επικουρικά.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.