23/12/16

Οι "υπερήφανοι" υβριστές του Σόιμπλε να διαβάσουν αυτό το άρθρο - Η Ελλάδα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ για να σωθεί

  • (Φωτ.: EPA / STR)
Στα 100 δισ. ευρώ κοστολογεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την πρόσθετη χρηματοδότηση που θα χρειαζόταν μεσοπρόθεσμα η Ελλάδα αν πετύχει πλεόνασμα 1,5% που ζητά το ΔΝΤ έναντι του 3,5% που έχει συμφωνηθεί. Αν οι πιστώτριες χώρες, όπως η Γερμανία, επιδείξουν υπερβολική επιείκεια έναντι των στόχων της λιτότητας στην Ελλάδα, αναφέρει σε άρθρο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, τότε αυτό θα μπορούσε να τους κοστίσει ακριβά.
Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να πετύχει τα επόμενα χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ. Αν καταφέρει πλεόνασμα 1,5%, όπως ζητά το ΔΝΤ, τότε η Αθήνα θα χρειαζόταν μεσοπρόθεσμα πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 100 περίπου δις ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Αυτό το ποσόν τουλάχιστον ανέφερε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν.
Σε αυτή την περίπτωση οι δανειστές θα έπρεπε να επωμισθούν το πρόσθετο αυτό βάρος.
«Και αυτό θα ήταν περίπου ένα νέο πακέτο βοήθειας», υποστήριξε ενώπιον των βουλευτών ο Σπαν. Ο εκπρόσωπος μάλιστα της κοινοβουλευτικής ομάδας των δύο χριστιανικών κομμάτων για δημοσιονομικά ζητήματα Έκχαρτ Ρέμπερτ δηλώνει στη FAZ «και μόνο αυτός ο χονδρικός υπολογισμός δείχνει ξεκάθαρα τα προβλήματα που έχει ακόμα να αντιμετωπίσει η Ελλάδα».
Τα προβλήματα αυτά δεν θα μπορούσαν να μετατεθούν για ακόμα μία φορά στους ώμους των Ευρωπαίων εταίρων της Αθήνας. «Πάντως εμείς δεν πρόκειται να συμπράξουμε ούτε σε ένα ονομαστικό κούρεμα χρέους ούτε σε πρόσθετη οικονομική βοήθεια σε τέτοιο ύφος» τονίζει ο εκπρόσωπος. Για να καταλήξει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις χωρίς εκπτώσεις.
Αναδημοσίευση από την Deutsche Welle

68 σχόλια:

  1. Όταν η πραγματικότητα είναι σκληρή, οι περισσότεροι αποστρέφουν το πρόσωπό τους από αυτήν και δημιουργούν μια ψεύτικη πραγματικόττηα στο μυαλό τους. Αυτό έχει αποδειχτεί και επιστημονικά, με τους καρκινοπαθείς. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι αυτό που έχει διαγνωστεί και φτιάχνουν φαντασιακά τη δική τους πραγματικότητα. Αυτό έχει πάθει μεγάλο μέρος των Ελλήνων και αντί να προσπαθήσει να δει κατάματα την πραγματικότητα, για να αναζητήσει την καλύτερη λύση, ψάχνει να βρει άλλοθι σε ύβρεις εναντίον των Γερμανών και του Σόιμπλε. Κρίμα που έχει πέσει τόσο χαμηλά το επίπεδο πολιτικής σκέψης στην Ελλάδα. Κρίμα. Γιατί αυτό έδωσε την ευκαιρία σε ανίδρωτους καταληψίες να συνεχίζουν το δούλεμα του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα, πολύ φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν σώζεται ούτε με 100 ούτε με 200 δισ., αν οι Έλληνες δεν βάλομε μυαλό, δεν αλλάξομε νοοτροπία, δεν ωριμάσμε σαν λαός και δεν αλλάξομε πολιτικό σύστημα (όχι απλώς κυβέρνηση, αλλά σύστημα).

      Κατά τ' άλλα, όπως τα λες είναι. Τον Σόιμπλε πολλοί εμίσησαν, τα ευρώ του ουδείς. Με στενοχωρεί το γεγονός ότι μάθαμε να ζούμε με την επαιτεία. Ο έσχατος εξευτελισμός!

      Όχι ότι και τού λόγου του, ο Σόιμπλε, είναι αλάθητος και αλώβητος. Κάθε άλλο, αλλά πρέπει να μάθομε να δεχόμαστε τις αλήθειες για τα λάθη μας, διαφορετικά δεν επιβιώνομε, αν μπορούμε ακόμη να επιβιώσομε.

      ΥΓ: Τώρα θα σε που κι εσένα "ξάδελφο" τού Σόιμπλε, ίσως και "γερμανοτσολιά". Είναι να γελά και να λυπάται κανείς με το επίπεδο κάποιων.

      Διαγραφή
    2. Αν φοβούνται κάποιους οι Γερμανοί, φοβούνται τους θαρραλέους Έλληνες, που δεν φοβούνται την αλήθεια και είναι σε θέση να την αντιμετωπίσουν.
      Όσο για μένα, εσύ τι πιστεύεις, ποιον υπολογίζουν και φοβούνται πιο πολύ, εμένα, ή τους τρελλαμένους "αγανακτισμένους", "δεν πληρώνω", "ΟΧΙ στο δημοψήφισμα" κλπ.
      Για σκέψου και θα καταλάβεις ποιον φοβούνται και ποιον υπολογίζουν πιο πολύ.
      Τι να κάνουμε όμως Nativist, στη ζωή μας έχουμε διαλέξει το δύσκολο δρόμο.
      Ο άλλος είναι ο δρόμος της αυταπάτης, τους λαϊκισμού και να βρίζουμε ο ένας τον άλλον.
      Δεν θα πάρω.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Σάββα,
      Αυτή είναι η μοίρα όσων δεν θέλουν να χαϊδεύουν αυτιά. Όντως, διαλέξαμε τον σωστό, αλλά δύσκολο δρόμο, για να τα έχομε τουλάχιστον καλά με την συνείδησή μας. Αυτό μετρά και τίποτε άλλο.

      Επ' ευκαιρία των ερχομένων ημερών, εύχομαι ολοψύχως σε σένα και την οικογένειά σου ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟ, ΥΓΙΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ το 2017.

      Διαγραφή
    4. "ΥΓΙΗ", ασφαλώς ΥΓΙΕΣ.
      Ζητώ συγγνώμη.

      Διαγραφή
    5. Είναι που αρνούμαστε να δούμε τον εαυτό μας χωρίς παραμορφωτικό καθρέφτη. Είμαστε μια μικρή σε έκταση χώρα, με πληθυσμό που γηράσκει και έχει αποσυρθεί από την ιστορία. Επίσης είμαστε λαός έντονα κομματικοποιημένος, ελάχιστα πολιτικοποιημένος και συνήθως με ρηχή γνώση και ελάχιστη κριτική σκέψη. Ο Παναγιώτης Κονδύλης στα Αίτια της Νεοελληνικής Παρακμής ανατέμνει βαθιά την κοινωνία μας. Δεν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα γύρω μας και αν ένα επιχείρημα μας βολεύει το υιοθετούμε ως επιχείρημα μας χωρίς ανάλυση. Π.χ. κάποιος που διαμαρτύρεται για τα διόδια πετάει ότι η αύξηση των διοδίων είναι "αντισυνταγματική" διότι του παραβιάζει το "δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης". όσοι διαφωνούν με τις αυξήσεις το υιοθετούν χωρίς ένας να έχει ανοίξει το Σύνταγμα για να δεί τι δικαίωμα έχει και τι όρια έχει αυτό το δικαίωμα. Αφήνω τα περί διαγραφής του χρέους διότι εκεί υπάρχει δικαιολογία της άγνοιας πολύπλοκων κανόνων διεθνών συναλλαγών. Αλλά τα περί μονομερους διαγραφής προβάλλονται ως πατριωτικά λές και μπορεί κάποιος να υποχρεώσει υπήκοο ξένης χώρας που δεν κατοικεί εδώ να αποδεχθεί διατάγματα μας. Αν του πείς "διαγράφω το χρέος" θα σου πει "εγώ εξακολουθώ να το τοκίζω". Προβάλλεται από κάποιους το υπόμνημα της Ελληνικής πλευράς επί Μεταξά ως κείμενο απόφασης διαθνούς δικαστηρίου αν και η υπόθεση αυτή χάθηκε.
      Μιλάμε με τσιτάτα και με ιδεολογική επιχειρηματολογία λες και η πραγματικότητα θα συμμορφωθείσε αυτά που λέμε. Λαμβάνουμε τις ιδεολογίες τοις μετρητοίς, αγνοώντας ότι είναι όπλο σε αγώνα εξουσίας. Συγκρίνουμε τα ιδεατά αποτελέσματα μιας ιδεολογίας με τα πραγματικά μιας άλλης, πράγμα λογικά εσφαλμένο. Έξω κανείς δεν μας υπολογίζει λόγω μεγεθών και εμείς νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Και το πιο σημαντικό δεν αναλαμβάνουμε ευθύνη για τα λάθη μας. Οι γερμανοί ακολουθούν πολιτική που τους συμφέρει και καλά κάνουν. αυτοί πουλάνε, εμείς γιατί αγοράζουμε (ειδικά αν δεν έχουμε παράδες); Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα για την χώρα μας. Αν συνωμοτούσαν σε βάρος μας θα μας άφηναν όπως είμασταν. Όμως αυτό που λένε πολλοί φίλοι της χώρας μας είναι "γίνετε επιτέλους σοβαρό κράτος" δεν είναι συμφέρον για τους ξένους αν συνωμοτουσαν. Δεν είναι συμφέρον για τον Γερμανό να υπάρχει μια λειτουργούσα Δικαιοσύνη γιατί τα μισά στελέχη των εταιρειών του θα γνωρίσουν την περιοχή του Κορυδαλλού. Όμως οι ξένοι αυτό ζητούν. Αλλά δεν θα το κάνουν αυτοί, είναι δική μας δουλειά.
      Τέλος πάντων καλες γιορτές στην ιστοσελίδα καιτους διαχειριστές της καιστους αναγνώστες της

      Διαγραφή
  2. Συγγωμη Σαββα αλλά επειδη σε θεωρω σοβαρό αναλυτή, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ αλήθεια ότι η πραγματικότητα είναι όπως την λένε κάθε φορά οι Τραπεζίτες ;;; Γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτά τα λεφτά τα θεωρούν αναγκαία κάθε φορά οι γνωστοί τραπεζίτες... και κάτι άλλο... Είδαμε ποτέ κάτι καλό τα τελευταία 150 χρόνια από τους ξένους και τις προτροπές και τα λεφτά τους ;;; ή είδαμε τίποτα καλό απο το πολύ δυνατό και σκληρό ΕΥΡΩ ;;; Λυπαμαι αλλα η Deutche Welle και το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών μπορούν να τα λένε όπως θέλουνε... ο λαός όμως ξέρει την πικρή αλήθεια... τόσα χρόνια δεν υπηρετούμαι τα μνημόνια τους ;;; είδαμε τίποτα να καλυτερεύει ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη
      σου είπε κανείς να πιστέψεις το άρθρο;
      Να το διαβάσεις σου προέτρεψα.
      Αν έχεις να αντιτάξεις σε αυτά που λέει το άρθρο, γράψτο.
      Τεκμηριωμένα.
      Όσο για τα μνημόνια, οι ευθύνες είναι και δικές μας και για το περιεχόμενό τους και για το ότι δεν πέτυχαν. ΚΑΙ δικές μας.
      Το να βρίζουμε τους Γερμανούς και τον Σόιμπλε, το θεωρώ αποπροσανατολιστικό και βλαπτικό για την Πατρίδα μας.

      Διαγραφή
    2. @ Savvas Kalenteridis και όμως οι γερμανοί κι ο Σόϊμπλε αποτελούν βασικό μέρος του σημερινού ελληνικού δράματος, το ότι πάλι δεν πέτυχαν (ευτυχώς δηλαδή) απολύτως τα μνημόνια να μας εξαθλιώσουν στο μέγιστο βαθμό κατά την ταπεινή μου γνώμη, εξηγεί και το γεγονός πως ακόμα υπάρχουμε, εκτός αν είναι να προσχωρήσουμε όλοι στην γνωστή πολιτική "τα μνημόνια είναι ευλογία"!

      Διαγραφή
    3. Αναζητητή
      γιατί οι γερμαναράδες δεν κατέστρεψαν και την Κύπρο, να της κλέψουν και το φυσικό αέριο, σύμφωνα με την λογική των λαίκιστών;

      Διαγραφή
    4. @ Savvas Kalenteridis Εντελώς διαφορετική περίπτωση η Κύπρος, εκεί το παιχνίδι κατά την άποψη μου παίχτηκε στο χτύπημα της ρωσικής οικονομικής παρουσίας στο νησί, μόλις αυτή έπαψε, τα πράγματα φαινομενικά τουλάχιστον άρχισαν να ηρεμούν, αυτό τα λέει όλα νομίζω...

      Διαγραφή
    5. Με βάση τη λογική του, τα δόγματα του σοκ και τα τοιαύτα, η Κύπρος θα έπρεπε να έχει λεηλατηθεί και να βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από μας.
      Γιατί σώθηκε;
      Μήπως γιατί συμπεριφέρθηκαν πιο έξπυνα και πολιτικά από μας;
      Μήπως γιατί εκεί οι λαϊκιστές είναι μειοψηφία;

      Διαγραφή
    6. Γιάννη,

      >Είδαμε ποτέ κάτι καλό τα τελευταία 150 χρόνια από τους ξένους και τις προτροπές και τα λεφτά τους ;;; <

      Με τα λεφτά τους, ακόμη και τής Σλοβακίας και τής Λιθουανίας ζούμε σήμερα. Αν δεν είδαμε προκοπή από τα τρία ΚΠΣ (περίπου 100 δισ. €), σ' αυτό δεν φταίνε οι ξένοι. Αν δεν ακούσαμε τις προτροπές τους και μείναμε στον περασμένο αιώνα, ούτε σ' αυτό φταίνε εκείνοι.

      >ή είδαμε τίποτα καλό απο το πολύ δυνατό και σκληρό ΕΥΡΩ ;;; <

      Μόνο μία χρονιά, δεν θυμούμαι αλήθεια ποια ήταν, που το € είχε πάει πολύ ψηλά έναντι τού $ και προμηθευτήκαμε φθηνό πετρέλαιο. Κατά τα άλλα, όπως αναμενόταν, πάθαμε ζημιά, διότι δεν πληρούσαμε τις προϋποθέσεις (κριτήρια τού Μaastricht), για να μπούμε στην Ευρωζώνη. Μπήκαμε με πλασματικά στοιχεία.

      Αλλά όλα αυτά είναι άσχετα με το συγκεκριμένο άρθρο, ή κάνω λάθος.

      Διαγραφή
    7. @ Αναζητητής 1999

      Η Κύπρος ιδιαίτερη περίπτωση. Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία;

      Διαγραφή
    8. @ Nativist Και; Τι πέτυχαν δηλαδή - αν και στις δυο αυτές χώρες η λεγόμενη κρίση ήταν διαφορετικού είδους - και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία; Απλά στην αναμονή τις έχουν δείχνοντας τους διαρκώς τι τις περιμένει, φοβερίζοντας τες με την "ελληνική εκδοχή" του δράματος έτσι και κουνηθούν προς την κατεύθυνσή της ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας τους, αν ήταν να δεχόμαστε ως σοβαρά και στοιχεία συζήτησης τα "στατιστικά" των ευρωπαίων και των τραπεζιτών, σωθήκαμε! Να το πάρουμε απόφαση, το διευθυντήριο στις Βρυξέλλες μας θέλει με το κεφάλι σκυφτό, ε, δεν θα το καταφέρει εν τέλει ότι και να δοκιμάσει!Απλά όταν θα σταματήσουμε να παίζουμε με τους όρους τους και στο δικό τους γήπεδο, κάτι που νομοτελειακά κάποια στιγμή θα συμβεί, τότε θα έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα ελεύθερο ως χώρα!

      Διαγραφή
    9. Η Κύπρος δηλ δεν καταστράφηκε.
      Δεν τους έφαγαν τα λεφτά από τις τράπεζες; Τι εννοούμε καταστροφή να χαθεί από τον χάρτη!!!

      Διαγραφή
    10. @ Αναζητητή 1999

      Πορτογαλία, Κύπρος και Ιρλανδία έχουν βγει από τα μνημόνια κι έχει αρχίσει να λειτουργεί η οικονομία των ξανά. Μάλιστα η Ιρλανδία έχει επιτύχει ρυθμό αναπτύξεως επικίνδυνα ψηλό (τέτοιοι ρυθμοί είναι επικίνδυνοι και θέλουν μεγάλη προσοχή):

      Η Ιρλανδία έχει ευρώ και πέτυχε ανάπτυξη 26,3%

      Tο θέμα είναι ότι η Ελλάδα παραμένει καθηλωμένη στον βάλτο και θα παραμένει έτσι έως ότου γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, το άνοιγμα θέσεων εργασίας και την απορρόφηση τής ανεργίας.

      >Να το πάρουμε απόφαση, το διευθυντήριο στις Βρυξέλλες μας θέλει με το κεφάλι σκυφτό<

      Γιατί; Έχομε να μοιράσομε αμπελοχώραφα; Όσο αναζητάς τούς φταίχτες στην συνωμοσιολγία, τόσο η κατάσταση τής χώρας θα χειροτερεύει. Και δυστυχώς, φοβούμαι ότι οι περισσότεροι Έλληνες εξακολουθούν να σκέφτονται σαν κι εσένα, γι αυτό και θα παραμένουν θύματα των λαϊκιστών, μέχρι τελικής πτώσεως, η οποία δεν θ' αρήσει.

      Διαγραφή
    11. @ Nativist τι έκανε λέει; Αναζητώ τους φταιχτες στη συνομωσιολογια; Δε νομίζω! Ξεκάθαρα μας θεωρούν προτεκτοράτο, είναι που επανέρχονται επειδή νοιώθουν ισχυρότεροι αυτή τη στιγμή, υπό το μανδύα φυσικά της "ευρωπαϊκής ένωσης", σε πολιτικές τους, του τέλους του 19ου αιώνα κι αρχές 20ου οι καλοί μας "εταίροι". Όσο για την ανάπτυξη που πέτυχε η Ιρλανδια, δεν αμφιβάλλω καθόλου, τα νούμερα, οι αριθμοί, ευτυχούν σε βάρος των ανθρώπων πάντα, κι εμείς εδώ από αριθμούς μία χαρά πάμε, έχουμε και πλεόνασμα μάλιστα αν δεν τ' ακουσες τα νέα και με τους συριζαίους, όπως είχαμε και με τον Σαμαρά!
      Όσον αφορά τώρα τις θέσεις εργασίας που ΘΑ έρθουν, κι άμα τις δούμε ποτέ σφύρα μου, ας τις κρατήσουν να τις χαίρονται οι..."επενδυτές", θέση δούλου σε γαλέρα εύκολα βρίσκει κανείς και χωρίς αλλοδαπους "επενδυτες"!
      Όπως καταλαβαίνεις και μέχρι του χρόνου να μιλάμε, δεν θα αποδεχθω τα επιχειρήματα σου.
      Καλά Χριστούγεννα φίλε!

      Διαγραφή
    12. Δεν απαντάς στο γιατί ειδικώς εμάς και όχι την Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κύπρο (που έχει και φ.α.) κλπ.

      >Όπως καταλαβαίνεις και μέχρι του χρόνου να μιλάμε, δεν θα αποδεχθω τα επιχειρήματα σου<

      Ου με πείσεις καν με πείσεις. Σαφώς το καταλαβαίνω και παύω να ασχολούμαι.

      Καλά Χρσιστούγεννα και σε σένα.

      Διαγραφή
    13. @ Nativist στο "γιατί ειδικώς εμάς" που ρωτάς, η απάντηση είναι απλή: επειδή βρισκόμαστε γεωπολιτικά σε θέση κλειδί, η οποία αναβαθμίζεται μετά τα γεγονότα των πέντε έξι τελευταίων ετών έχει ήδη αναβαθμιστεί και επειδη ανήκουν στα Βαλκάνια, πανριτε έτσι μας θεωρούσαν οι ευρωπαίοι υποδεέστερους, ασχέτως της ελληνικής άποψης περί του εαυτού μας, ποτέ δεν μας συγχωρούν τη διαφορετικότητα μας, τους χαλά τη σούπα, αυτό φαίνεται από ένα σωρό γεγονότα διαχρονικά.

      Διαγραφή
  3. Δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε με πολιτικούς τύπου Σόϊμπλε, δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό γιατί πως μπορεί κάποιος να συνεννοηθεί με προτεσταντικού τύπου πολιτικές στην οικονομία; Φυσικά ο δρόμος της λύτρωσης για την Ελλάδα δεν περνάει μέσα από την αβέρτα κουβέρτα υπογραφή μνημονίων τόσο από αυτούς που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση κυβερνώντας επί σαράντα χρόνια και λειτουργώντας ως φερέφωνα του ξένου παράγοντα, όσο και από αυτούς που πίστεψαν "δημιουργικές ασάφειες"! Ακόμα και όλα τα νούμερα και οι αριθμοί να τους..."έβγαιναν" και να ευτυχούσαν οι αριθμοί σε βάρος των ανθρώπων φυσικά, κάτι που ούτε και μέσα σε όλη αυτή τη δυστυχία καταφέρνουν ούτε οι σημερινοί, ούτε και οι προηγούμενοι) πάλι το ζητούμενο ήταν και παραμένει να μείνει η χώρα υποτελής ξεκάθαρα και απόλυτα. Έτσι ο μόνος τρόπος εξακολουθεί να παραμένει (αν και με κόστος που καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε ο καθένας μας) η άμεση απόρριψη των ιταμών απαιτήσεων των...."δανειστών" και "εταίρων" μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμεση απόρριψη σημαίνει χρεοκοπία.
      Χρεοκοπία σημαίνει δυσχέρεια στην προμήθεια φαρμάκων, καυσίμων, όπλων και πυρομαχικών.
      Πώς θα υπερασπιστείς την πατρίδα, σε ένα περιβάλλον που φλέγεται δίπλα σου;
      Θα σου δώσει ο Ρώσος και ο Κινέζος;
      Τον άκουσες τον Χριστόφια, τι του είπαν οι Ρώσοι, όταν τους ζήτησε 6 δις, και όχι 100 που θέλουμε εμείς.
      Γιατί δεν βλέπεις την Κύπρο;
      Η Κύπρος σώθηκε και δεν ακολούθησε το δρόμο που λες εσύ;
      Και αν ο δρόμος που λες οδηγήσει σε καόμα χειρότερη κατάσταση τη χώρα και τους πολίτες από ότι είναι σήμερα, το χειρόετρο, αν οδηγήσει στη λεηλασία της χώρας από τους Τούρκους, τότε τι θα έχεις να πεις.
      Αναζητητή
      ο δημόσιος λόγος προϋποθέσει σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
      Οι κορώνες μόνο τον Σόιμπλε και τους δανειστές εξυπηρετούν.
      Θυμήσου το υπερήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που κατέληξε.
      Ούτε από εκείνο το παθημα διδαχτήκαμε;
      Τι άλλο να μας συμβεί δηλαδή;

      Διαγραφή
    2. @ Αγαπητέ Σάββα, για μένα το υπερήφανο όχι του δημοψηφίσματος, αποτελεί πάντα ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ, έστω κι έτσι, έστω και όπως τέθηκε το ερώτημα του δημοψηφίσματος, δείχνει μια διάθεση αγωνιστική, το ότι ο λαός δεν βγήκε στους δρόμους να το υπερασπιστεί βέβαια αποτελεί λυπηρό γεγονός,αλλά αυτό είναι άλλης συζήτησης θέμα.
      Εδώ υπάρχουν χώρες που υπερασπίζονται την εθνική τους κυριαρχία και ανεξαρτησία με πολύ λιγότερα μέσα και σε χειρότερη κατάσταση από εμάς αυτή τη στιγμή, εμείς δεν θα τα καταφέρναμε; Δηλαδή τι είμαστε, πύργος από τραπουλόχαρτα έτοιμος να καταρρεύσει; Δεν το νομίζω,τρόποι και μέθοδοι απαγκίστρωσης απο την θανατερή αγκαλιά των 'εταίρων" μας υπάρχουν και βέβαια θέλουν δουλειά, απλώς όλος ο καβγάς γίνεται για το πάπλωμα που λέγεται "επιβίωση του παλιού ελληνικού πολιτικού κατεστημένου" αυτή τη στιγμή στη χώρα και τίποτε περισσότερο.

      Διαγραφή
    3. @ Αναζητητής 1999

      Αυτός που έκανε το "δημοψήφισμα" έδωσε την εντύπωση ότι θέλει το ΟΧΙ, σαν διαπραγματευτικό ατού. Τού το έδωσαν κι αυτός το μετέτρεψε σε ΝΑΙ, όταν είδε ότι τα τσαμπουκαλίκια και οι ψευτομαγκιές του δεν τού βγήκαν. Μιλάμε για περίπτωση λαϊκιστή, όχι παίξε-γέλασε.

      Προσφάτως, ο Τσίπρας ήλθε στο Ηράκλειο. Ξέρεις γιατί;


      Σάββα, μην κουράζεσαι. Ου με πείσεις καν με πείσεις. Σού το είπα, αυτή η χώρα είναι τελειωμένη.

      Διαγραφή
    4. @ Nativist, αν αρχίσουμε να συζητάμε για μία ακόμα φορά για το δημοψήφισμα του 2015 θα μας πάρει ή μερα κι η αυγή! Υπήρξε ένα τεράστιο ρωμαλεο ΟΧΙ το οποίο όμως ο σαστισμένος και αποσβωλομένος λαός μας δεν βγήκε να το υπερασπιστεί την επόμενη ημέρα, όταν έγινε ή κ@λοτούμπα των Συριζαιων. Αλλά έστω κι έτσι το αποτέλεσμα εκείνου του δημοψηφίσματος θα έχει πάντα την αξία του, θα αποτελεί τον αδιαψευστο μάρτυρα για τον ιστορικό του μέλλοντος της εκτροπής της ευρωπης και του αληθινού της προσώπου!

      Διαγραφή
  4. Τα 100 δις ειναι όσα περίπου ροκάνισαν τα τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ απο τα πακέτα Ντελορ και Σαντέρ
    (116 δις). Εμένα λογικό μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάγανε και τα πακέτα ντελόρ της Ιταλίας και της Γαλλίας οι ΠΑΣΟΚοι ? Και της Ιρλανδίας και πολλών άλλων χωρών ?
      ΥΓ: Όχι ότι δεν φάγανε οι ΠΑΣΟΚοι.Μιλάμε για χοντρά εγκλήματα στα χρόνια ειδικώς του Σημίτη αλλά κατ εμέ δεν έχει παρά δευτερεύουσα σχέση με την ελληνική και ευρωπαική κρίση.Άλλωστε στα περισσότερα κράτη που πρωθούν προιόντα οι Γερμανοί υπάρχει φαγοπότι χοντρό.Εξ ου και η παράφραση του ονόματος Ζήμενς σε Μήζενς.

      Διαγραφή
    2. Τα πακέτα Ντελόρ και Σαντέρ έχουν υπολογιστεί σε 116 Ευρώ.
      Με αυτά τα χρήματα για υποδομές το ΑΕΠ της χώρας έπρεπε να ήταν γύρω στα 500 δις το χρόνο...Οι υποδομές βοηθούν τηνα ανάπτυξη μιας χώρας και την ευημερία της.

      Διαγραφή
  5. Νομίζω ότι η χώρα χάνει όταν υιοθετούμε θέσεις των Γερμανών που κυβερνάμε σήμερα
    Η Ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έκαναν πάρα πολλά λάθη, ο λαός επίσης πολλά
    Γι αυτό ήρθαμε σε αυτή την κατάσταση, αλλά η Γερμανική κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία και την κακή διαχείριση της χώρας και μας έδωσε μια κλωτσιά να πάμε στον πάτο, σώζοντας τις γερμανικές επιχειρήσεις. Τράπεζες και λοιπούς "επενδυτές" οι όποιοι είχαν ρισκάρει και προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν στο κατακρεουργημένο πτώμα της χώρας μας
    Το βάρος λοιπόν της αποτυχίας των Γερμανών (και άλλων ευρωπαίων) τυχοδιωκτών από τράπεζες και fund που απέτυχαν στο ρίσκο τους και έπρεπε να επωμιστούν τη χασούρα τους, αυτήν την αποτυχία λοιπόν την φόρτωσαν στον Έλληνα φορολογούμενο κατά κύριο λόγο με την εγγύηση των λοιπών ευρωπαίων φορολογούμενων
    Αυτοί που έπρεπε να πτωχεύσουν ήταν οι τραπεζίτες ‘Ελληνες και ξένοι και όχι να φτωχοποιηθεί ο Ελληνικός λαός.
    Όλα αυτά δεν είναι άλλοθι για την παρούσα κυβέρνηση, ούτε για τις προηγούμενες φυσικά, αλλά καλό θα ήταν να μην στηρίζουμε γερμανικές θέσεις αλλά πατριωτικές, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να σηκώσουμε κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβαστε κυριε Καλεντεριδη και αυτο ομως για εναν γονιμο αντιλογο http://www.analyst.gr/2016/12/17/i-lisi-gia-tin-ellada/ η λυση για την Ελλαδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα
      δεν μιλάμε στον αέρα, ούτε είμαστε μετά Χριστόν προφήτες.
      Έγραψα δεκάδες άρθρα, που προειδοποιούσα για την καταστροφή.
      Ένα από αυτά είναι το Πορεία σε αχαρτογράφητα νερά, που δημοσίευσα στη δημοκρατία την Πρωτοχρονιά του 2015.
      Διάβασε γραμμή γραμμή και θα καταλάβεις.
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/01/blog-post_97.html
      Τότε επικράτησαν οι φωνές των λαίκιστών.
      Τώρα, ξανά μανά τα ίδια.
      Πότε θα διδαχτούμε από τα λάθη μας;

      Διαγραφή
  7. Η διχόνοια που κρατάει, ένα σκήπτρο η δολερή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τα 350 που δώσανε μέχρι τώρα οι "θεσμοί", δεν την σώσανε την χώρα και θα χρειαστούν και άλλα 100 ; Μένω έκπληκτος !!!!

    Φυσικά έχουμε ένα ακόμη επιστημονικό άρθρο των Γερμανών με υποθετικούς αριθμούς σε μία υποθετική κατάσταση, για να συνεχίζονται οι πωλήσεις της "διάσωσης" της χώρας μέσω των προγραμμάτων διάλυσης της οικονομίας (μνημόνια). Το αισιόδοξο στην περίπτωση είναι ότι οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι θα χρειαστούμε ένα ακόμη μνημόνιο, άρα ο στόχος της διάλυσης δεν επετεύχθη εισέτι.

    Φυσικά ούτε που περνάει (;) από το μυαλό των Γερμανών ότι το κοινό νόμισμα έχει ήδη πεί το ποίημα, και αυτό γιατί δεν πρόκειται ποτέ να γίνει η οποιαδήποτε εννοποίηση στην Ευρώπη και κυρίως δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει το μοναδικό υπουργείο οικονομικών για να κάνει τα κουμάντα σε όλα τα κράτη, κάτι που έπρεπε να προυπάρχει του κοινού νομίσματος. Αργήσατε Φύρερ.

    Όσο περνάει ο καιρός και η Ευρωζώνη σαπίζει μέσα στα άλυτα οικονομικά της προβλήματα, τόσο αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον δεν θα χρειαστούμε κανένα δημοψήφισμα για την έξοδο από το Ευρώ.

    Θα μας φύγει από μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.
      Πιστεύω ότι το λάθος του άρθρου είναι ότι στηρίζεται πάνω σε στοιχεία που δίνουν οι ξένοι. Και μην ξεχνάμε αυτοί που δίνουν τα στοιχεία είναι αυτοί που διόρισαν στην ΕΛΣΤΑΤ τον Γεωργίου που όπως μάθαμε από τη "δημοκρατία" έλαβε εντολές να φουσκώσει το χρεος όσο μπορούσε περισσότερο γιατι διαφορετικά δεν μπορούσαμε να μπούμε σε μνημόνια.

      Διαγραφή
  9. αγαπητέ Σάββα , θα σου πρότεινα να ασχολείσαι με θέματα που γνωρίζεις καλά , έτσι βοηθάς και οχι με άρθρα σαν το παραπάνω .. την πολιτική της Γερμανίας και του Σόιμλπε τη καταδικάζει όλη η Ευρώπη + ΗΠΑ άδικο έχουν; .. διάβασε το άρθρο που προτείνει ο Κωνσταντινος νομικος οριζοντίως και καθέτως , όταν αναγκάζεσαι να λες ''Γιάννη
    σου είπε κανείς να πιστέψεις το άρθρο;
    Να το διαβάσεις σου προέτρεψα.'' καταλαβαίνεις ότι κάτι δε πάει καλά ,έτσι η ιστοσελίδα σου δεν έχει λόγο ύπαρξης .. Καλές γιορτές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αν έχει λόγο ύπαρξης η ιστοσελίδα όπως και πολλά άλλα πράγματα ευτυχώς τα κρίνουν και πολλοί άλλοι εκτός από σένα...

      Διαγραφή
    2. Προς John Greenson
      Δηλ εμείς που δεν ξέρουμε να μην ρωτάμε, να μην σχολιάζουμε να μην γράφουμε τη γνώμη μας. ΩΡΑΊΟΣ!!!!!
      Η απάντηση του Σάββα είναι στην σωστή κατεύθυνση. Στο διαδίκτυο πρέπει να διαβάζουμε να ελέγχουμε να διασταυρώνουμε και να μην πιστεύουμε αμέσως. Το να πιστέψουμε ένα άρθρο θέλει κάποιο χρόνο. Για παράδειγμα.
      Έχω μια ιστοσελίδα και γράφω. "Σεισμός 10 ρίχτερ και τσουνάμι στο Τιμόρ" Εσύ θα το πιστέψεις αμέσως.
      Σου έφερα ένα παράδειγμα με θέμα την παρουσίαση γεγονότος που μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις ψάχνοντας, αν είναι αληθές ή ψευδές. Τώρα φαντάσου ένα θέμα γνώμης - άποψης. Εκεί θα χρειαστούν χρόνια να αντιληφθείς αν ήταν αληθές ή όχι, κι αν επαληθευθεί μήπως κατά τύχη επαληθεύθηκε.
      Χρόνια πολλά καλές γιορτές με υγεία.

      Διαγραφή
    3. Προς Α.Τ
      Ερώτηση. Γιατί αυτός απαγορεύεται να κρίνει τον λόγο ύπαρξης της ιστοσελίδας και στους άλλους επιτρέπεται.
      Η ιστοσελίδα υπάρχει και μας φιλοξενεί. Κανείς μας δεν μπορεί να κρίνειθ αν θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ή όχι. Ούτε εσύ ούτε ο παραπάνω.
      Χρόνια πολλά καλές γιορτές.

      Διαγραφή
    4. Μα εγώ δεν έγραψα πως δεν μπορεί να κρίνει έγραψα πως ευτυχώς κατά την ταπεινή μου γνώμη την αξία της ιστοσελίδας την κρίνουν και πολλοί άλλοι.
      Αντευχομαι και γω ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και να μας φωτίσει όλους ο Θεός.

      Διαγραφή
  10. Για δύο πράγματα πρέπει να αναρωτηθούμε.Γιατί μας σώζει ο Σόιμπλε και ως πότε θα μας σώζει ο Σόιμπλε.Το σώζει σε πολλά εισαγωγικά.Διότι αν το δούμε λογικά είναι τεράστιο το ποσό ακόμα και για Γερμανία.Έχετε έναν φίλο σας που χρωστάει στις τράπεζες 1 εκ. ,παίρνετε εσείς δάνειο και του βάζετε εσείς τα λεφτά ενώ βγάζετε 60.000 το χρόνο για να σωθεί και σας γράφει υποθήκη το σπίτι.Πρέπει το σπίτι να κοστίζει παραπάνω για να το δεχθείτε.Κάτι τέτοιο κάνουν οι Γερμανοί τώρα.Ένα από τα τρία τέσσερα βασικά ερωτήματα τυης ελληνικής κρίσης είναι αυτό.Δηλαδή η Αργεντινή που με πολύ λιγότερα χρήματα που την άφησαν να πτωχεύσει στο πηγάδι κατούρησε ? Για να μην πάμε στα αφρικανικά κράτη που πεινάνε για ψωροδεκάρες.Μεγάλο λοιπόν το ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρτε το χαμπαρι χρονιαρες μερες, ολοι φαγαμε και κατι, και για να μην με πειτε Παγκαλο....σας λεω οτι ακομα πληρωνετε σε ταβερνες χωρις να παιρνετε αποδειξη, με αποτελεσμα αν υπηρχε καλη διαχειρηση των πορων εφ οσον πληρωναμε το ΦΠΑ μας θα ειχαμε σχολεια και νηπιαγωγεια, πεζοδρομια να μην σκοτωνονται οι πεζοι απο τους αναρχους και κακιστους οδηγους της Ελλαδος, θα ειχε το Αδτυνομικο Σωμα απο χρονια τα απιτουμενα εργαλια για την παταξη του εγκληματος και θα ζουσαμε ομορφα στην χωρα μας.....Τωρα, ζουν 10 εκατ. Ελληνες στο εξωτερικο ακομα πιο ομορφα εφ οσον εκει πληρωνουν φορους και τους μενει χρημα να πανε τα επισκεφτουν την πατριδα τους. Πληρωστε και Σωστε η αγοραστε ελληνικα προιοντα ελεγαν πριν 40 χρονια στην Τηλεωραση της ΥΕΝΕΔ και στην ΕΙΡΤ....δεν το ακουσε κανενας μας λοιπον !!! Μετα ηρθαν τα τσογλανια απο το Παρισι και τις ΗΠΑ....οι αντιστασιακοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...και η κατρακύλα στον "ινφογνώμονα".....συνεχίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κατρακύλα,
      γιατί δεν πιστέψαμε ποτέ τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς;
      Γιατί δεν πιστεύουμε ότι δεν φταίνε μόνο οι ξένοι, αλλά κυρίως εμείς, που έχουμε την ευθύνη να προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας και όχι οι ξένοι;

      Διαγραφή
    2. Γιατί προβάλεις ώς "ιερον και αλάθητο κείμενο" ένα άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung..και κατηγορείς ώς "υβριστές" του Σόιμπλε, όσους μιλάνε για τα πραγματικό σχέδιο του για την πατρίδα μας,και το οποίο δέν είναι φυσικά η σωτηρία της,το έχει φανερώσει και ο ίδιος πλέον ξεκάθαρα.... όπως και πολλά άλλα τελευτάια...κρίμα....

      Διαγραφή
    3. Μανώλη
      αυτά να τα πεις στους ομοίους σου.
      Εγώ γράφω "διαβάστε", δεν λέω πιστέψτε.
      Τα δικά σου επιχειρήματα, να τα πασάρεις σε εκείνους που τους αρέσει ο σανός.

      Διαγραφή
    4. Ποιοί είναι οι όμοιοι του κ. Μανόλη Δασκαλάκη;
      Μάλλον σε αυτούς θα είμαι κι εγώ. Κρίμα.
      Τελικά είμαστε "εμείς και οι άλλοι".
      Τα δικά σου επιχειρήματα είναι μάλλον για ανθρώπους με μεγάλο δείκτη ευφυίας.
      Λυπάμαι, θα πάρω λίγο σανό προς το παρόν

      Διαγραφή
    5. ΑΕΚΑΡΑ
      Η λέξη κλειδί, που με έκανε να γράψω για σανό και ομοίους, είναι το "ιερον και αλάθητο κείμενο".
      Εγώ δεν έγραψα αυτό στον τίτλο.
      Έγραψα διαβάστε, δεν είπα ούτε ότι του υιοθετώ, ούτε είπα να το πιστέψετε, ούτε φυσικά ότι είναι "ιερον και αλάθητο κείμενο".
      Γι' αυτό μίλησα για σανό και ομοίους.
      Τι σχέση έχει αυτό με σένα;
      Πιστεύεις εσύ κάτι τέτοιο;

      Διαγραφή
  13. Από τα σχόλια αντιλαμβάνομαι ότι θα βασανιζόμαστε για πολλά πολλά χρόνια.
    Οι λαϊκιστές έχουν ακόμα πολύ πελατεία.
    Θα δουλεύουν για αρκετά χρόνια ακόμα τον κόσμο και οι δανειστές θα χώνουν όλο και πιο βαθιά την Ελλάδα στην υποδούλωση.
    Η άποψή μου είναι ότι ακριβώς αυτή η κατάσταση είναι η χαρά των δανειστών, των κορακιών και των κερδοσκόπων.
    Ένας λαός αποπροσανατολισμένος, που νομίζει ότι θα κάνει μονομερή διαγραφή χρέους, όπως νομίζει ότι ο Ρώσος πρέσβης δεν σκοτώθηκε, και ότι κάποιου κάπου στο σύμπαν συνωμοτούν εναντίον της Ελλάδας.
    Δεν κάνουν το πολύ απλό.
    Να μελετήσουν την περίπτωση της Κύπρου.
    Της Ισπανίας, όπου ο λαϊκισμός, παρότι φύτρωσε, δεν κατόρθωσε να ανθίσει. Οι Ισπανοί αποδείχτηκαν πιο ευφυείς από μας τους Έλληνες.
    Της Πορτογαλίας, όπου τραυματίστηκε η κοινωνία, αλλά είδε τον ορίζοντα της εξόδου από την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Savvas Kalenteridis ανέφερες την περίπτωση της Ισπανιας, τώρα λοιπόν φταίω εγώ και θα είμαι "λαϊκιστής" που αυτομάτως μου ήρθαν στο νου οι τηλεοπτικές εικόνες από τις εξώσεις των Ισπανών που έχαναν τα σπίτια τους και που έκαναν το γύρο του κόσμου; Για τέτοια επιτυχία των μνημονίων μιλάμε! Ευτυχώς ακόμα πάντως τέτοιες εικόνες εδώ στην Ελλάδα - για την ώρα - τις έχουμε αποφύγει,αυτό βέβαια δεν αρέσει σε κάθε νεοφιλελεύθερο, Έλληνα ή μη. Αρέσει όμως στην πλειοψηφία των Ελλήνων!

      Διαγραφή
  14. Δυστυχώς οι απατεώνες καταφέρνουν με τα διχαστικά - δημαγωγικά τους κηρύγματα, να αποπροσανατολίζουν τους αφελείς και να δημιουργούν φανταστικούς εχθρούς.
    Όλοι εσείς που ηρωοποιείτε απατεώνες και τα βάζετε με τον Σόιμπλε, έχετε αναρωτηθεί πόσο έχει κοστίσει στην εθνική οικονομία το άνοιγμα των συνόρων; Πληρώνουμε 2 δίς το χρόνο για να πλουτίζουν οι ΜΚΟ και τα στελέχη της "Αριστεράς" που είναι πίσω από αυτές. Αυτό δεν σας ενοχλεί;
    Μοιράζουν ψίχουλα στους συνταξιούχους, ενώ χρωστάνε 6 δις στην αγορά με συνέπεια να μένουν απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
    Αυτό δεν ενοχλεί τους κηφήνες - καταληψίες, εσάς δεν σας ενοχλεί;
    Η εθνοκτόνα συγκυβέρνηση εξαρτάται από 3 μειονοτικούς βουλευτές, οι οποίοι χρωστάνε κατά ένα μεγάλο μέρος την εκλογή τους στο προξενείο, δηλαδή στον σουλτάνο. Κατά συνέπεια η παραμονή της συγκυβέρνησης στην εξουσία εξαρτάται από τον Ερντογάν, που θέλει να αρπάξει το μισό Αιγαίο! Αυτή η καταφανέστατη ξενοδουλία δεν σας ενοχλεί;
    Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε σας φταίνε;
    Είναι δυνατόν να είστε τόσο αφελείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ Λαζαρίδη. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές.
      Ένσταση στη λέξη κηρύγματα.
      Ποια είναι κηρύγματα; Πως θα καταλάβω ένα άρθρο ότι είναι "κήρυγμα¨;
      Με το ίδιο σκεπτικό γιατι και το δικό σας άρθρο δεν είναι "κήρυγμα";
      Πιστεύω ότι ο Σόιμπλε είναι εχθρός της Πατρίδας μου αλλά αγαπάει υπερβολικά την δική του πατρίδα. Το ίδιο όμως έκανε και Χίτλερ.
      Συφωνώ απόλυτα με όλο το υπόλοιπο άρθρο σας.

      Διαγραφή
  15. Δεν νομίζω οτι η έξοδος των τριών χωρών αυτών απο το μνημόνιο σήμανε και την έξοδο απο την κρίση δηλαδή την επιστροφή τους στην φυσικη τους ανάπτυξη.Απλως βγήκαν απο την εντατική.Να τρέξουν δε μπορούν ...Δε βλέπω να ευτυχούν οι λαοί που βγήκαν οπως βγήκαν στις αγορές εκει,Το δίχως αλλο όμοια ανεργία έχουμε με την Ισπανία στους νέους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εἶναι δυνατόν δύο δημοσιεύματα νά περιέχουν ἀλήθειες, ἀλλά μόνο τό ἕνα νά πηγαίνῃ σέ βάθος καί νά δίδῃ τόν ὀρθή προοπτική περί τοῦ πρακτέου. Λοιπόν, εἴτε τά ἀνωτέρω ἔχουν τήν ὀρθή προοπτική, εἴτε ὅσα ἀναφέρονται στό πολύ καλό δημοσίευμα τῆς Δημοκρατίας: http://www.dimokratianews.gr/content/70189/kanena-eleos-tora-gia-toys-ittimenoys
    Α) Μέ βάση τό ἀνωτέρω ἄρθρο, πρέπει νά σκύψουμε τό κεφάλι, καί μόνον νά ἀπομονώσουμε τούς ψευδο-περήφανους, βάζοντας στήν θέση τους ρεαλιστές (-φιλόδοξους), ὥστε νά ἐπιβιώσουμε ἐθνικῶς ὡς κατά κράτος ἠττημένοι.
    Β) Μέ βάση τήν προοπτική τοῦ δημοσιεύματος τῆς Δημοκρατίας, ὅμως, δέν πάει ἔτσι ἄλλο ἀπό ἐθνικῆς καί οικονομικῆς ἀπόψεως, πρέπει νά ἀντισταθοῦμε καί πρέπει νά ὑπάρξῃ ἐκ βάθρων ἀλλαγή καί πολιτικῆς καί τῶν πολιτικῶν, ἀλλιῶς δέν ὑπάρχει ἐλπίδα.
    Μοῦ φαίνεται ὡς μόνον ρεαλιστικό τό δεύτερο (Β), καί δέν ἔχουμε ἄλλη ἐπιλογή, παρά νά τό ἐπιχειρήσουμε, διότι ἄν καί πιό δύσκολα πραγματοποιήσιμο, δίδει πραγματική διέξοδο. Καί αὐτό ἐνεργοποιεῖ τόν Ἕλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αναδημοσίευση από τη FAZ οι φυλλάδες δίνουν ρέστα , για να διασωθούν από την επέλαση του internet . Οι γερμανικές εφημερίδες έχουν αποδεδειγμένα συστρατευθεί με την πιο σκληροπυρηνική πλευρά των ομάδων συμφερόντων.
    Είναι μια ακόμα άποψη , ένα σχέδιο εργασίας κάποιου κοκκινόκωλου γιάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Καλεντερίδη λόγω δουλειάς δεν πρόλαβα να γράψω νωρίτερα.
    Πολλά πολλά μπραβο για την αναρτηση και την παρέμβασή σας. Εκφράζετε ενα μεγάλο μέρος των Ελλήνων που υπομένει σιωπηλά όλη αυτή την αθλιοτητα.
    Το χειρότερο ολων είναι ότι όσο η εγκληματική ηλιθιοτητα μαστίζει την πατρίδα αποκαλύπτοντας τα αληθινα αίτια της κρίσης, οι Γερμανοί και οι κάθε Γερμανοί δουλευουν συστηματικα σχεδιάζοντας τις απαντήσεις για κάθε μας κίνηση.
    Βέβαια το καφενείο της κομματοκρατίας που λέγεται Ελλάς είναι απόλυτα προβλέψιμο ακόμα και απο κράτη σαν την Αλβανία....
    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Χρόνια πολλά και καλες γιορτές.
      Πως ξέρεις ότι εκφράζει ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων.
      Φτάνει αυτό; Μήπως τελικά αυτούς που δεν εκφράζει είναι η πλειονότητα των Ελλήνων;

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα να σου γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα με τις δύο τελευταίες παραγράφους.

      Διαγραφή
  19. Το πιο εξοργιστικό όλων (περισσότερο και από το σχολιασμό ορισμένων) είναι ο κυνισμός και ο αμοραλισμός της παρέας των ΣΡΙΖΟΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ που εκμεταλλεύονται τα πάθη της άρρωστης ελληνικής κοινωνίας προς ίδιον πολιτικό όφελος ώστε να διατηρηθεί η υφαρπαγή της εξουσίας. Είναι σίγουρο πώς εκτός απ' την τρίτη και μεγαλύτερη επαναστατική Μνημονιάρα!!! θα οδηγήσουν τη χώρα σε ισόβιο μνημόνιο αν δε φυλάξει ο Θεός, μέσα απ' την Ιμιοποίησή της...
    Τσογλανοπαρέα που της πρέπει ειδικό δικαστήριο οταν έρθει η ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μόνο αν η λέξη ΣΡΙΖΟΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ συμπληρωθεί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κλπ κλπ.

      Διαγραφή
  20. Όπως ακριβώς το ειπατε κύριε Καλεντεριδη..οι Έλληνες φτιάχνουν φαντασιακές πραγματικότητες στον εγκέφαλο τους..ποιοι Έλληνες όμως και ποιες πραγματικότητες όμως για να μην τρελαθουμε τελείως?τα ευρωλαγνα μμε της Ελλαδας έχουν τον σοιμπλε σαν εικόνισμα ενώ ο σοιμπλε από την αρχή πρότεινε σε όλους τους έλληνες πολιτικαντηδες μετά το 2010 την επιστροφή στη δραχμή με ενίσχυση 50 δις ευρώ για την αποφυγή πλήρους κατάρρευσης..αυτό προτείνει μόνιμα ο σοιμπλε καθώς θεωρεί ότι ή Ελλαδα δεν εχει τα εχέγγυα και ούτε τη συμφέρει να μενει στο ευρω..αυτό θεωρεί ο σοιμπλε ως λύση για την Ελλαδα και ο ίδιος δεν λιβανιζει το ευρώ για την Ελλαδα όσο οι ενδοχωριοι ευρωλαγνοι και είναι ο μόνος ευρωπαίος υποικ που φωνάζει ότι τα μνημόνια του τσιπρα του σαμαρά του κουλη και του μπενυ δεν βγαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη
      με έχεις μπερδέψει.
      Εσύ είσαι με το ευρώ ή με τη δραχμή;
      Αν είσαι με τη δραχμή, τότε είσαι με τον Σόιμπλε, σύμφωνα με όσα γράφεις.
      Ξεκαθάρισε.

      Διαγραφή
    2. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα κατ αρχήν.Δεν είμαι με τον Σοιμπλε είμαι με την καλυτερη δυνατή λύση για την Ελλαδα ανεξαρτήτως του ποιος την εκφερει,διοτι εδώ ζω κι αν διαλυθούν τελειως τα πράγματα κι εμένα θα με καταπιεί το καζανακι.Δεν εννοούσα κάτι για εσάς ούτε για το site ,όπως έχω ξαναγράψει είναι το μόνο που μας ξεστραβωνει αξιόπιστα σε θέματα εξωτερικής πολιτικης...αναφερομουν στα συστημικα μμε έντυπα και τηλεοπτικά και ηλεκτρονικα που έχουν για τον Σοιμπλε έτοιμο το ρόλο του καλου και του κακού μπάτσου,αναλογα με τα συμφέροντα του κόμματος στο οποίο πουλάνε εκδούλευση.

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα σε όλους.
    Διάβασα προσεκτικά το άρθρο.
    Και θέλω να κάνω την ερώτηση του μαλ@κ@.
    Αφού οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.
    Γιατί διόρισαν τον Γεωργιου στην ΕΛΣΤΑΤ και τον διέταξαν να ανεβάσει στα ύψη το χρέος με μαγειρέματα (τα διάβασα στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ);
    Γιατί ενω μας δίνουν δάνεια και είναι "ευεργέτες" δεν καταβάλουν το ΦΠΑ (εννοώ την χόχτιφ στο αεροδρόμιο και όχι μονο).
    Γιατί βλέπετε μονόπλευρα το δικό μας χρέος και όχι το χρέος των γερμανων (το υποχρεωτικό δάνειο εννοώ και μην μου πείτε ρυθμίστηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις γιατι έχω κι εκεί απάντηση).
    Γιατι το χρέος ήταν μεγάλο πρόβλημα στο 120% και δεν είναι στο 180% που το έφτασαν (και μη μου πείτε ότι τότε δεν αποπληρωνόταν και τώρα αποπληρώνεται γιατι θα κλάψω).
    Έχω πολλά γιατί.
    Απαντήστε μου σε αυτά τα λίγα και τα υπόλοιπα σε λίγο γιατί έχω μια δουλειά.
    Σάββα εσύ θέλω να απαντήσεις αν μπορείς γιατι οι υπόλοιποι θα με πούν πάλι χούλιγκαν (αυτό μάλλον λόγω της λέξης ΑΕΚ) ή ψυχοπαθή. Το ωραίο είναι ότι μου τα σέρνουν αλλά δεν μου απαντάνε.
    ΥΓ1. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, ευτυχία.
    ΥΓ2. Πολύ πετυχημένο άρθρο. Δεν συμφωνώ με αυτό σε κανένα σημείο αλλά προκάλεσε πολιτική συζήτηση και αυτο είναι κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΑΕΚΑΡΑ γιατί πολύ απλά κουμάντο κάνουν οι...."αγορές", αυτές οι ευαίσθητες αγορές που συγχίζονται οι κακόμοιρες στο 120 % αλλά νοιώθουν τόσο άνετα, τόσο όμορφα στο 180 % του "χρέους" που θα μπορούσε μόνο να αποπληρωθεί μόνο με γενναία επιχορήγηση από την γαλαξιακή ομοσπονδία του STAR WARS! Εμμένει το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο στο παραμυθάκι του ευρώ επειδή ξέρει πως αν υποχωρήσει μαζί μ' αυτο θα 'ρθει και το τέλος του, τους στηρίζει φυσικά και ο ξένος παράγοντας ένας γαλλογερμανικός αναδυόμενος εκ νέου δυστυχώς ηγεμονισμός (φυσικά ως φάρσα του παρελθόντος τους) κι έρχεται και δένει το γλυκό! Οι αμερικανοί από την άλλη παρακολουθούν από τη γωνία τα τεκταινόμενα περιμένοντας την καταλυτική στιγμή που θα επέμβουν γιατί κάτι τέτοιο σίγουρα θα γίνει, δεν ειναι ποτέ διατεθειμένοι να αφήσουν περισσότερο ζωτικό χώρο στη Γερμανία, η ιστορία είναι εκεί δίπλα και υποδεικνύει, κραυγάζει θα έλεγα καλύτερα! Και η Ελλάδα στη δίνη αυτή μέσα, άνευ ηγεσίας! Ωραίο τοπίο δεν μπορείς να πεις έτσι;
      Εγώ πάντως αυτό που δεν αντέχω είναι το διαρκές λιβάνισμα των μνημονίων, η μέχρι αηδίας σύνδεση της χώρας με τη δύση, μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει αν υπήρχε ηγεσία και όχι υπαλληλίσκοι πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά!
      Υ.Γ. και λαός βέβαια επίσης χρειάζεται, το λέω αυτό επειδή έχω διαπιστώσει πως όλη αυτή η κρίση εντός ή εκτός εισαγωγικών έχει βγάλει στην επιφάνεια μια απίστευτη μικροψυχία σε πολλούς...τους έχει κανει να χαίρονται με τη δύσκολη θέση συμπολιτών τους!

      Διαγραφή
  22. @ ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα

    Καταρχήν με τη διόγκωση του ελλείμματος δεν πήγαμε στη Γερμανία αλλά στο ΔΝΤ,στους Σιωνιστές δηλαδή . Ο Τζέφρι μας πήγε στους δικούς του. Από εκεί και πέρα η Γερμανία ανέλαβε ως ηγεμονικό κράτος να πάρει όλο τον ελληνικό πλούτο και να τον παραδώσει πάλι στους Σιωνιστές, που κυβερνούν τη χώρα τους. Τι δεν καταλαβαίνεις; Εμείς θέλουμε τη Γερμανία και την ΕΕ ανεξάρτητες από το εβραϊκό loby της Αμερικής και την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ του Ρότσιλντ. Δηλαδή πρέπει να παλέψουμε μέσα στην ΕΕ για ανεξαρτησία και Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προκλητικός σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος του άρθρου.
    Με πληγώνει ιδιαιτέρως που η λέξη υπερήφανοι εσωκλείεται σε εισαγωγικά.
    Εγώ τουλάχιστον είμαι υπερήφανος υβριστής του Σόιμπλε χωρίς εισαγωγικά.
    Αν και προσωπικά πιστεύω ότι η διαπίστωση δεν είναι ύβρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άδικα κουράζεσαι φίλε Αεκτζή...όλοι εμείς που καταλάβαμε το ίδιο όπως εσύ, "τρώμε σανό"κατά τον κ Καλλεντερίδη...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.