18/12/16

Συρία: 9χρονο κορίτσι – καμικάζι πίσω από την έκρηξη στη Δαμασκό

Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα της , το απόγευμα της Παρασκεύης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών. Η επίθεση σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, όταν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο ένα ηλικίας περίπου 9 ετών πυροδοτήθηκαν από απόσταση.
Ένα μικρό κορίτσι εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Μιντάν στη Δαμασκό φορώντας μια ζώνη με εκρηκτικά η οποία πυροδοτήθηκε από απόσταση» σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, όπως αναφέρθηκε στη σελίδα της εφημερίδας al-Watan.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο μια πηγή από την αστυνομία της Δαμασκού, μετέδωσε νωρίτερα ότι σημειώθηκε έκρηξη εντός του αστυνομικού τμήματος.
Αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο της έκρηξης είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ένα μικρό κορίτσι εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, ακολούθησε κατόπιν η έκρηξη. Ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα al-Watan, το παιδί είπε στους αστυνομικούς ότι είχε χαθεί.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στη Συρία που χρησιμοποιείται ένα παιδί για την διάπραξη μια επίθεσης αυτοκτονίας με ζώνη εκρηκτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.