12/12/16

Η Ελλάδα δεν είναι βιλαέτι της Τουρκίας - Αυτό ας το συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί και ορισμένοι δικαστές που συμπεριφέρονται ως... διπλωμάτες!!!

Τσερτσέτης και Πολυζωίδης, δυο δικαστές που αντιστάθηκαν στην ξενοκρατία και έμειναν σύμβολα της αδέκαστης και ανεπηρέαστης δικαστικής εξουσίας
του Σάββα Καλεντερίδη

Η απογοήτευση είναι ένα συναίσθημα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Απογοήτευση από θεσμούς, από την πολιτική, από τη διανόηση, από τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, από τη Δικαιοσύνη. Κι εκεί που η απογοήτευση έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, αυτό της εθνικής ταπείνωσης και κατάθλιψης, εμφανίζεται ένας εισαγγελέας που τινάζει στον αέρα αυτή την καταχνιά του ηθικού ξεπεσμού και ξαναδίνει στον Έλληνα την υπερηφάνεια, το ηθικό και την αυτοπεποίθηση που του λείπει.

Την Τρίτη το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας που εξέταζε την υπόθεση της έκδοσης στην Τουρκία των τριών εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, αποφάσισε ομόφωνα να μην εκδοθούν οι τρεις αξιωματικοί στην Τουρκία.
Η επομένη ήταν άλλη μια μέρα διπλού ονείδους και εθνικού ξεπεσμού για την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση στην ομόφωνη απόφαση της μη έκδοσής των τριών αξιωματικών.
Την ίδια μέρα, το ίδιο δικαστήριο, με άλλη σύνθεση, αποφάσισε την έκδοση των επόμενων τριών εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Την επόμενη μέρα πάλι το ίδιο δικαστήριο, με άλλη σύνθεση, αποφάσισε να μην εκδώσει τους δύο τελευταίους αξιωματικούς.
Δεν θα υπεισέλθουμε στο σκεπτικό των τριών περιπτώσεων. Ας το κάνουν οι νομικοί αυτό. Απλά να σημειώσουμε ότι για την ίδια υπόθεση δύο συνθέσεις αποφάσισαν τη μη έκδοση και μία την έκδοση. Ας βγάλουν οι απλοί πολίτες τα συμπεράσματά τους.
Όμως θα σταθούμε στην αγόρευση του εισαγγελέα Γιώργου Βούλγαρη, ο οποίος στην τελευταία δίκη όρθωσε το ηθικό του ανάστημα και αποκατέστησε σε κάποιο βαθμό το κύρος της Δικαιοσύνης που έχει τρωθεί κυρίως από το άγος της καθηγεμόνευσής της από την εκτελεστική εξουσία, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα την υπερηφάνεια και την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων, η οποία κι αυτή έχει πληγεί από τις αποφάσεις τον πολιτικών.
Ο γενναίος εισαγγελέας –που δικαιούται να γραφτεί στην ιστορία– μεταξύ άλλων τόνισε στην αγόρευσή του, που πρέπει να διδάσκεται στις σχολές Νομικής και στα σχολεία, ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι βιλαέτι τα τελευταία 200 χρόνια.
Για να αναγκαστεί να το επικαλεστεί αυτό ως επιχείρημα, κάτι «παίχτηκε» στους διαδρόμους και τις κλειστές πόρτες του Εφετείου τις μέρες αυτές, που δικαιολογεί την επίκληση και τη σχετική αναφορά.
Κάτι που και πάλι, για άλλη μια φορά, για να μην εξαγριωθεί η Τουρκία, θα πρέπει να ακυρώσουμε την κρατική υπόσταση αυτής της χώρας και υπό το βάρος της όποιας απειλής να λειτουργήσουμε ως νεοραγιάδες, να καταργήσουμε το θεσμό της Δικαιοσύνης, και κακήν κακώς να πειθαρχήσουμε στις εντολές της Άγκυρας.
Ο δρόμος που έχει πάρει η Ελλάδα επί δεκαετίες είναι ολισθηρός – και από ένα σημείο και μετά είναι χωρίς γυρισμό.
Ο εισαγγελέας μάς ξύπνησε από τον εθνικό λήθαργο και απέδειξε ότι και γενναίοι Έλληνες υπάρχουν, αλλά και άλλοι δρόμοι, πλην αυτού της υποταγής και του εθνικού εξευτελισμού.
Παραθέτουμε το μέρος της αγόρευσης που λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι βιλαέτι, μπας και ξυπνήσουν από το λήθαργο οι πολιτικοί που με τις αποφάσεις τους οδηγούν την Ελλάδα στην υποταγή και τους Έλληνες στο νεοραγιαδισμό.
«Καλείστε να πάρετε απόφαση σε μία ιδιαίτερη περίπτωση. Αντικειμενικά αν αυτοί οι άνθρωποι  έχουν διαπράξει αδικήματα πρέπει να τους εκδώσουμε. Αλλά ποια χώρα τους ζητάει;  Χώρα με ελευθερία του τύπου, που διδάσκει με τη δημοκρατία της; Ποιος τους γυρεύει;  Υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα ή τον πολιτισμένο  κόσμο που πιστεύει ότι η κατάσταση στην Τουρκία θυμίζει την αθηναϊκή δημοκρατία στην εποχή του Κλεισθένη; Εγγυάται κάποιος για τη δημοκρατία και τη δίκαιη δίκη όσων δικάζονται; Ακούσαμε ότι καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι γίνεται πογκρόμ κατά ανθρώπων που δεν είναι αρεστοί. Όλα αυτά  θυμίζουν χώρα που θέλει να μπει στην ΕΕ;  Τότε γιατί σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις; Ποια δικαστήρια θα τους δικάσουν; Αυτά  τα δικαστήρια που έχουν απολύσει τους δικαστές και προσέλαβαν άλλους; Που θα πάτε  να τους δώσετε; Εδώ ακούμε ότι ενδεχομένως επιτραπεί ξανά η θανατική ποινή. Η Ελλάδα εδώ και 200 χρόνια δεν είναι βιλαέτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τακτικές τύπου Αλή Πασά που ακρωτηριάζουν, βιάζουν, αποκεφαλίζουν, έχουν εκλείψει στην Ευρώπη. Προασπίζουμε τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δίκαιη δίκη.
»Αν αποφασίσετε να εκδοθούν, είστε σίγουροι ότι δεν θα τύχουν βασανιστηρίων; Πόσες φορές το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν έχει καταδικάσει την Τουρκία για τέτοια πράγματα;
»Σε αυτά τα έδρανα έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες δικαστών και εισαγγελέων, που έμειναν στην ιστορία γιατί δεν σκέφτηκαν το ρεύμα, αλλά είχαν οδηγό μόνον τη συνείδησή τους. Πέρασαν ένας Τερτσέτης, ένας Πολυζωίδης. Έχω την εντύπωση πως πρέπει να ακολουθήσετε τα χνάρια τους. Ακούγοντας τη συνείδησή σας να απορρίψετε το αίτημα της Τουρκίας.
»Μα θα μου πείτε, οι διεθνείς σχέσεις τι θα γίνουν; Βαρέθηκα σε αυτή τη χώρα να ακούω για τις διεθνείς και διμερείς σχέσεις. Εσείς δεν είστε διπλωμάτες και δεν έχετε διχαλωτή γλώσσα. Είστε δικαστές και πρέπει να ακούσετε τη συνείδησή σας.
»Καταλήγω. Αόριστο το αίτημα, και δεν προκύπτει ότι τέλεσαν τα αδικήματα αυτά. Σας καλώ, σας παρακαλώ, να απορρίψετε το αίτημα».
Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news

8 σχόλια:

  1. Μπορει απλα και μονο να συμβαινουν τα παραπανω, για λογους καθυστερησης της υποθεσης. Αλλη μια προσφυγη στον Αρειο Παγο, θα κερδισει χρονο. Αλλωστε, μια αποφαση υπερ και δυο κατα, μαλλον ακουγονται περιπαιχτικα στους απεναντι. Ας περιμενουμε λιγο, ή μαλλον πολυ, γιατι μεχρι να καθαρογραψει την αποφαση ο ΑΠ, θα χρειαστουμε 3ετια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Alte Residenz τού Μονάχου 26 Οκτωβρίου 2009. Διεθνής νομικο-πολιτική συνάντηση δικαστών από όλη σχεδόν την Ευρώπη, στην οποία μετέχει και τουρκική αντιπροσωπεία. Έζησα (“από πρώτο χέρι” μιλώντας) το εξής στιγμιότυπο:
    Τούρκος δικαστής επικεφαλής τής τούρκικης αντιπροσωπείας προσπαθεί να πείσει την Πρόεδρο τού Αρείου Πάγου τής Αυστρίας να συμφωνήσει στην ίδρυση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Πατεντών στην Κωνσταντινούπολη. Προσπαθεί να προσεταιριστεί τον Έλληνα δικαστή που παρευρίσκεται στην συζήτηση: Τού μιλάει για Ιστανμπούλ.Ο Έλληνας τον διορθώνει «εννοείς Κωνσταντινούπολη». Ο άλλος απαντά «Ο.Κ. πές την έτσι. Γιατί να μην γίνει εκεί το Δικαστήριο;; Ευρωπαϊκό έδαφος δεν είναι η Κωνσταντινούπολη;» . «Μην ζητάτε να γίνει εκεί, ανταπαντά ο δικός μας. Και όσο για το Ευρωπαϊκό έδαφος, μην επιμένεις γιατί θα σε στεναχωρήσω».
    «Γιατί; δεν είναι;» ρωτάει προκλητικά, δήθεν αθώα ο τούρκος . Και ο δικός μας τού απαντά με το αυτονόητο:
    «Η Κωνσταντινούπολη είναι Ευρωπαϊκό έδαφος υπό ξενική κατοχή» .
    Και η διπλωματική (όχι νομική πλέον) συζήτηση έληξε όπως ξέρω εκεί.
    Το αναφέρω αυτό για να υπερθεματίσω στην άποψη τού Σάββα, βγαίνοντας “από αριστερά” (ή ίσως “από δεξιά” ;).
    Μα ακόμη και σε διπλωματική φάση να βρεθεί ο Δικαστής, οφείλει και μπορεί να υπερασπιστεί τα δίκαια τής πατρίδας του.
    Αυτοί οι “δικαστές” που δέχθηκαν να στείλουν τούς 8 εκζητούμενους στο Ερντογανιστάν, ούτε νομικά δικαιώνονται, διότι είναι αδύνατη δικαία δίκη των 8 φυγάδων στα τουρκικά δικαστήρια, αφού η σουλτανική κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την καταδίκη τους, αλλά και διπλωματικά αν θέλανε να δούνε το θέμα, πάλι λάθος έκριναν, διότι θεμελιώδης αρχή και τής διπλωματίας είναι η διασφάλιση τής Ελλάδας σε θέση ισχύος και υπεροχής έναντι όσων τής επιτίθενται. Και εφ’ όσον ο τούρκος είχε ήδη απαιτήσει την έκδοση των οκτώ ακόμη και κατά παραβίαση τής πρώτης Δικαστικής Απόφασης, η επιθετική αυτή στάση του επέβαλε και επιβάλλει μόνον απάντηση τέτοια που να δείχνει ότι η Ελλάδα δεν κάμπτεται από απειλές.
    Προφανές και στοιχειώδες κ.κ. “δικαστές- εκδότες” .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς η δικαιοσύνη είναι απούσα, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσεις !! Αν , λέω αν η δικαιοσύνη ήταν παρούσα η κατάσταση στην χώρα θα ήταν πολύ καλύτερη !! Παρ όλα αυτά θέλω να πιστεύω ότι θα προβάλουν δικαστικοί με ..... γόνατα !! ίσως, υπάρχει ελπίδα ! Πάντως η πλειονότητα αυτών είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετρον αριστον.
    Οταν το υπερβαινεις κανεις λαθος.
    Και τα λαθη πληρωνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν υπήρξε μια επαίσχυντη σελίδα στην Ελληνική ιστορία. Ασφαλώς την αποκλειστική ευθύνη του κακού χειρισμού, αλλά στην πραγματικότητα εγκλήματος, την είχε η τότε Ελληνική κυβέρνηση.
    "Δίς εξ΄αμαρτείν ούκ ανδρός σοφού". Παρόλο που Κεμαλιστές όπως και οι Ισλαμιστές είναι επικίνδυνοι εχθροί μας, στο γειτονικό μας βάρβαρο απολίτιστο και άδικο κράτος δεν θα πρέπει να εκδίδουμε κανένα που διώκεται για πολιτικούς λόγους, διότι κινδυνεύει από βασανιστήρια και εκτέλεση.
    Άς αναλάβει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να δικάσει τους Τούρκους αξιωματικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ με αυτά που διαβάζω βλέπω πως όντως η Ελλάδα δεν είναι καν βιλαέτι της Τουρκίας....Αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας δίνει τη χαριστική βολή στη χώρα και επισημοποιεί την κατάργηση του ελληνικού κράτους. Αυτό που κάνει τώρα είναι μεγαλύτερο έγκλημα και από αυτά που έκανε επί εποχής Βαρουφάκη, τώρα δεν θα έρθει κάπιταλ κοντρόλ θα έρθει πλήρης αφελληνοποίηση του κράτους και ουσιαστικά κατάργησή του! Κρίμα αλλά μπροστά στην καρέκλα δεν υπολογίζει κανείς τους τίποτα! Η Ελλάδα τέλειωσε και το γράφω τώρα και θα με θυμηθείτε ότι για 300 ευρώ άντε και 800 τον χρόνο και για 30000 εφάπαξ και 700000 συντάξεις για να πάρει ο Αλέξης μερικές ψήφους παραπάνω θα μας πάρουν τα 15απλα και όχι μόνον σε λεφτά! Κρίμα, αλλά ίσως αξίζουμε την εξαφάνιση που μας περιμένει, ίσως αυτοί είμαστε, κάποτε ήμασταν Έλληνες τώρα είμαστε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς λίγοι είναι οι δικαστές που στέκονται στο ύψος τους. μερικοί ξεπέφτουν τόσο που γίνονται....υπουργοί.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ἄσχετο, ἀλλὰ ὁ Πολυζωίδης ἦταν ἐγκάθετος ξένων καὶ δὴ τῆς ἀγγλοκρατίας. Ὁ ἀγγλικὸς παράγων τὸν ἐνίσχυσε νὰ ἱδρύσει τὴν τρομοκρατικὴ ἐφημερίδα "Άπόλλων" μὲ χρήματα τῶν Ἄγγλων προκειμένου νὰ δημιουργήσουν κλίμα κατὰ τοῦ Κυβερνήτη, καὶ ἇμα τῆ δολοφονίᾳ τοῦ Ἐθνάρχη, ἔπαυσε νὰ κυκλοφορεῖ, διότι ὁ σκοπὸς ἐπληρώθη, ὅπως χαρακτηριστικὰ ἔγραφε ἡ φυλλάδα. Ἀκόμη ἄλλος ἕνας ἀνιστόρητος μύθος γιὰ τὸν ῥόλο τοῦ πράκτορα Πολυζωίδη στὴν δολοφονία ποὺ ἐξυπηρετοῦσε τὴν Βρετανία καὶ τὰ ἀφεντικὰ της...Αὐτὴ ἦταν ἡ μεγάλη συμβολὴ τοῦ πράκτορα στην ἐπανάσταση καὶ λιγώτερη ἡ ἀρνητικὴ ψῆφος στὴν δίκη τοῦ Κολοκοτρώνη, ποὺ τελικῶς δὲν ἔκρινε τὸ ἀποτέλεσμα...Ἡ ὀργὴ τοῦ λαοῦ ὡδήγησε τὴν ἀντιβασιλεία στὴν ἀθώωσή τοῦ ἥρωα Κολοκοτρώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.