15/12/16

Τι θα ήθελα να πει σήμερα η αντιπολίτευση, αξιωματική και μη

Άδωνις: Θέλω να ψηφίσω το κοινωνικό μέρισμα, όσοι το πάρουν το έχουν ανάγκη

Κωστής Λυμπουρίδης 
Κυρίες και κύριοι,
Με εσάς επί σχεδόν δύο χρόνια στο τιμόνι της διακυβέρνησης, η χώρα υπέστη όλες τις εμμονές, τους πειραματισμούς, τις αυταπάτες και τις απάτες σας. Εσείς που θα σκίζατε τα Μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο, εσείς που θα καταργούσατε τον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ, εσείς που θα δανειζόσασταν από Ρωσία και Ιράν, που θα εισάγατε τρόφιμα από την Βενεζουέλα, που θα κρατικοποιούσατε το τραπεζικό σύστημα, που θα κάνατε σεισάχθεια στα δάνεια πολιτών και επιχειρήσεων, ήρθατε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες και τι κάνατε;

Αφού επί πέντε χρόνια μας κατασυκοφαντήσατε και μας καθυβρίσατε ως προδότες, γερμανοτσολιάδες, πουλημένους, ήρθατε στην εξουσία για να συνεχίσετε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη και επώδυνη, πλην όμως χωρίς μια ακόμη πιο επώδυνη εναλλακτική συνταγή, χωρίς ούτε να την πιστεύετε, ούτε να έχετε οποιαδήποτε ιδέα ή όραμα για το πώς αυτή θα μας οδηγήσει στην έξοδο του τούνελ. Ο μόνος λόγος για τον οποίο εφαρμόζετε την συνταγή αυτή, που είναι σε προφανή αντίθεση με τις ιδεοληψίες σας, είναι ότι σας επιτρέπει να παραμένετε γαντζωμένοι στις υπουργικές και βουλευτικές σας καρέκλες και να διορίζετε ανίδεους ημετέρους.
Έπρεπε να περάσει η χώρα την φρικτή δοκιμασία της επώδυνης Βαρουφακειάδας και «διαπραγμάτευσης», να καταρρεύσει και να ξεπουληθεί ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, να επιβληθούν έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, να κάνετε δημοψήφισμα-παρωδία, το αποτέλεσμα του οποίου εσείς ζητήσατε αλλά ούτε οι ίδιοι δεν τολμήσατε να εφαρμόσετε, για να καταλάβετε ότι αν ακολουθούσαμε την εναλλακτική που προηγουμένως προτείνατε, θα ήμασταν σήμερα μια χώρα σε χειρότερη κατάσταση και από την Βενεζουέλα, την χώρα-πρότυπο του κόμματός σας.
Και αντί μετά από αυτό το πλήρες ιδεολογικό σας Βατερλώ να σκύψετε το κεφάλι στον ελληνικό λαό και να ζητήσετε συγγνώμη για τα εξόφθαλμα ψεύδη με τα οποία του υποκλέψατε την ψήφο, συνεχίζετε να προσπαθείτε να τον παραμυθιάζετε με τον μύθο της κυβέρνησης που δήθεν διαπραγματεύετεται σκληρά απέναντι σε ανάλγητους δανειστές, με τους οποίους τάχα η αντιπολίτευση τα έχει κάνει πλακάκια.
Και σήμερα, με τις υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες στα πρωτοφανή επίπεδα των 6,5 δις ευρώ, με την υπερφορολόγηση να πνίγει κάθε οικονομική δραστηριότητα, με εκατομμύρια πολίτες να μην μπορούν κατά κανένα τρόπο να ανταποκριθούν στην φορομπηχτική σας ευρηματικότητα, ερχόσαστε και μοιράζετε φιλοδώρημα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ζητάτε από την αντιπολίτευση να το υπερψηφίσει… για ποιόν ακριβώς λόγο; Επιλύσατε το ασφαλιστικό της χώρας και δεν το μάθαμε; Πάψανε να δουλεύουν νέοι με 500 ευρώ και να συντηρούν με τις εισφορές τους συντάξεις των 1.500; Εξοφλήσατε μήπως αυτούς στους οποίους χρωστάτε και σας περίσσεψαν λίγα χρήματα που είπατε να μοιράσετε; Καλύψατε τις ελλείψεις των Δημοσίων Υπηρεσιών σε χαρτί εκτυπωτή, των συγκοινωνιών σε λάστιχα και ανταλλακτικά, των νοσοκομείων σε φάρμακα και γάζες, και έχοντας βάλει τάξη είπατε να επανορθώσετε αδικίες; Όχι βέβαια! Αυτό που κάνετε είναι να βάλετε το χέρι στην τσέπη των εγγονιών, για να τα δώσετε στους παππούδες τους.
Είναι λοιπόν αυτή μια κίνηση ουσίας; Όχι βέβαια! Αυτό που κάνετε είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ. Κλείνετε στο μάτι στους συνταξιούχους που μειώθηκε η σύνταξή τους ότι αυτό τάχα είναι το πρώτο βήμα για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν καν προϋποθέσεις να ξαναδοθεί του χρόνου αυτό το βοήθημα, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ούτε το ένα πέμπτο της 13ης σύνταξης! Κλείνετε το μάτι στην κοινωνία, ότι εσείς είστε η Κυβέρνηση που κάνει αυτό που θέλει χωρίς να ρωτήσει τους ανάλγητους ξένους δανειστές, ενώ μέχρι στιγμής δεν διστάσατε ούτε μια φορά να κάνετε όλα όσα σας ζήτησαν, μόνο και μόνο για να συνεχίσετε να κυβερνάτε. Διότι αυτό είναι το μόνο που σας ενδιαφέρει: να συνεχίσετε να κυβερνάτε. Με κάθε κόστος, με κάθε ψέμα, με κάθε απάτη και αυταπάτη, μόνη σας έγνοια είναι η παραμονή στην εξουσία.
Ζητάτε σήμερα από την αντιπολίτευση να μπει στο ψευδοδίλημμά σας, να διαλέξει αν είναι «με τους συνταξιούχους ή με τους δανειστές». Συντηρείτε τον καταστροφικό μύθο ότι οι κακοί εκτός συγκρούονται με τους καλούς εντός. Διαιωνίζετε την ανοησία του «φορολογούμε αλλά πονάμε», αυτό το μνημείο πολιτικής αναξιοπρέπειας που υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών. Στο ψευδοδίλημμα αυτό, «με τους συνταξιούχους ή με τους δανειστές», εμείς απαντάμε ότι είμαστε με την χώρα. Και είμαστε και με την αλήθεια, όχι με το θρασύ σας ψέμα.
Στην πολιτική αυτή απατεωνιά, σε αυτό το παιχνίδι με τον πόνο των συνταξιούχων που τους μειώθηκε η σύνταξη, εμείς δεν θα μπούμε. Μείνετε μόνοι σας. Επιχειρήστε για μια ακόμη φορά να υποκλέψετε τις ψήφους πολιτών που ψάχνουν ελπίδα. Αυτή τη φορά από φόρους που θα πάρετε από τα εγγόνια τους, ενάντια σε αυτά που εσείς οι ίδιοι έχετε υπογράψει για την διάσωση της χώρας. Ο ελληνικός λαός σας έχει μάθει πια. Αλλά, αρκετά! Δεν θα συμπράξουμε μαζί σας στην καταστροφική αυτή πολιτική. Εμείς αποχωρούμε. Μείνετε μόνοι σας, μαζί με την Ιστορία.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ σε ολα αλλα δεν πρεπει να αποχωρήσει πρεπει να υπερψηφίσει για να μην αφήσει τον ψεύτη να κάνει το παιχνίδι του σε άδειο γήπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.