23/12/16

Τραμπ: Πιο πολλά και ισχυρότερα πυρηνικά όπλα, μέχρι να ρθει ο κόσμος ξανά στα συγκαλά του!

Σε ενίσχυση και επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ «μέχρι ο κόσμος να έρθει ξανά στα σύγκαλά του» καλεί ο Ντόναλντ Τραμπ -ένδειξη ότι ενδέχεται να υποστηρίξει κοστοβότερες προσπάθειες για την εκσυγχρονισμό του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.
Και αυτή η δήλωση ήλθε μέσω Twitter...

The United States must greatly strengthen and expand its nuclear capability until such time as the world comes to its senses regarding nukes

«Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες έως ότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά» ανέφερε το tweet του Τραμπ.

Δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της ομάδας που έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το σχόλιο.

Στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας υποβρύχια εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους, βομβαρδιστικά και από εδάφους εκτοξευόμενοι πύραυλοι -τα τρία συστήματα του πυρηνικού οπλοστασίου- αναμένεται να αποσυρθούν.

Η διατήρηση και ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου αναμένεται να κοστίσει περίπου ένα τρισ. δολάρια σε διάστημα 30ετίας, σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Τώρα αυτή η δήλωση του Τράμπ σημαίνει και επιστροφή των ΗΠΑ στιε πολιτικές αντιπαράθεσης της δεκαετίας του ΄80, μόνο που το το διεθνές σκηνικό σήμερα είναι αρκετά διαφορετικό και πολύ περισσότερο χαοτικό και κυρίως δεν έχει μπροστά του μια Σοβιετική Ένωση σε κατάρρευση, αλλά μια Ρωσική Ομοσπονδία που όλο και ανέρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.