2/3/18

Τις ΗΠΑ «στόχευσε» ο Πούτιν με το νέο υπερόπλο της Ρωσίας

  • Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
Θύελλα αντιδράσεων έχει φέρει στις ΗΠΑ η ετήσια ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν ενώπιον των Ρώσων βουλευτών. Δεν είναι τόσο το περιεχόμενό της –άλλωστε χαρακτηρίστηκε εξόχως προεκλογική, μιας και βρισκόμαστε σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές–, αλλά το βίντεο που παρουσιάστηκε από τον Ρώσο πρόεδρο.

Χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσετα νέα ανίκητα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας. Ανάμεσά τους και ένας βαλλιστικός πύραυλος που έχει απεριόριστη εμβέλεια.
«Η ταχύτητά του του επιτρέπει να παρακάμπτει τις αμερικανικές αντιπυραυλικές ασπίδες σε Ευρώπη και Ασία», ανέφερε για τη νέα γενιά του συστήματος Sarmat, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη… αναφορά που τάραξε την Ουάσινγκτον. Σε μία από τις γραφικές απεικονίσεις που δείχνει την πιθανή τροχιά του πυραύλου ο στόχος δεν είναι άλλος από τη δυτική ακτή της Φλόριντα!

(Φωτ.: EPA / Kremlin)
Τη λεπτομέρεια αυτή ανέδειξαν αρκετά αμερικανικά μέσα, διατυπώνοντας και την εκτίμηση ότι οι Ρώσοι εικονικά χτύπησαν τον χειμερινό Λευκό Οίκο, την πολυτελή έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ α Λάγκο του Παλμ Μπιτς. Αρκετοί πάντως έσπευσαν να επισημάνουν ότι η συγκεκριμένη γραφική απεικόνιση φτιάχτηκε το 2015, προτού αναλάβει την εξουσία ο νυν πρόεδρος. Πάντως γεγονός παραμένει ότι επελέγη για το βίντεο που παρουσίασε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Τα πυρηνικά υπερόπλα της Ρωσίας που έχουν μπει ήδη στο στάδιο των δοκιμών, συμμορφώνονται με τις διεθνείς συνθήκες και δεν παραβιάζουν κανέναν κανονισμό», σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αντίθετη άποψη, πάντως, φαίνεται πως έχει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Ο πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε αυτό που η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε εδώ και καιρό. Η Ρωσία αναπτύσσει αποσταθεροποιητικά οπλικά συστήματα εδώ και 10 και πλέον χρόνια, παραβιάζοντας άμεσα τις υποχρεώσεις της που προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

3 σχόλια:

  1. Common sense:
    Περιμένουν νά προκύψη πυρηνική τρομοκρατία σέ βάρος ὅλων, ἀπό τά "ψίχουλα" τῶν ἐρευνῶν τους, πού διαρεόυν φυσικά; Ἤ νά κάνουν πυρηνικό πόλεμο, χωρίς επιστροφή;

    Ἀφοῦ μάλιστα διαφωνοῦν γιά τό ποιός παραβιάζει τίς συνθῆκες (οἱ Ρῶσοι καταγγέλλουν τίς ΗΠΑ ἐδῶ καί καιρό, καί τώρα οἱ ΗΠΑ τήν Ρωσία!),
    γιατί δέν κάθονται νά συζητήσουν;

    Παιδάκια εἶναι, πού παίζουν σοβαροφανῶς "παιχνίδια κυριαρχίας", καί μέ ἔνα σφυράκι τό καθένα γιά τό κεφάλι τοῦ ἄλλου; Ἄς σοβαρευθοῦν πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν οιδα,οτι ουδεν οιδα: https://youtu.be/ig6Y-pV9H-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανοησιες...οποιο χαρτη να εδειχναν απο κατω ειναι μια χωρα..εδω οι αμερικανοι λενε οτι τα πυραυλικα τους στην Ευρωπη ...δεν στοχευουν Την Ρωσια....ταφεραν για να κουρευουν το γκαζον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.