2/3/18

Ερωτηματικά από την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών

Παντελής Σαββίδης

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
Δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων και πρόκειται να δικαστούν με την κατηγορία της κατασκοπείας. Όπως θα γνωρίζετε, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια περιπολίας στο δάσος των Καστανιών, στον Έβρο. Με όλο το σεβασμό που επιβάλλει το γεγονός και η δύσκολη στιγμή στην οποία βρίσκονται δύο Έλληνες στρατιωτικοί, θα θέσουμε ορισμένα ερωτήματα, ακριβώς διότι μόνο σε τέτοιες στιγμές που η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη στο θέμα της άμυνας της χώρας μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή πολιτικής.

Τα ερωτήματα από τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών και τη διαχείριση της υπόθεσής τους από την ηγεσία του στρατεύματος είναι πολλά.
Το πρώτο ερώτημα προκύπτει από την ανακοίνωση του ΓΕΣ. Από πού γνωρίζει το ΓΕΣ ότι οι δύο στρατιωτικοί έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν σε τουρκικό έδαφος; Μήπως το Γενικό Επιτελείο θέλει κάτι να κρύψει; Μήπως, για παράδειγμα, θέλει να κρύψει πως οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν με επιχείρηση των Τούρκων εντός ελληνικού εδάφους; Πώς αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο; Διότι η θεωρία του αποπροσανατολισμού και της –χωρίς τη θέλησή τους– εισόδου σε τουρκικό έδαφος, βολεύει. Είναι αδύνατον να δικαιολογηθεί η σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών με εισβολή σε ελληνικό έδαφος. Οι δύο στρατιωτικοί αποτελούσαν περίπολο που ήλεγχε τα φυλάκια. Το δρομολόγιο μιας περιπόλου αποτελεί ρουτίνα. Τόσο εύκολα χάνονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις; Και αν συμβαίνει αυτό, αν δηλαδή χάνονται τόσο εύκολα, τι σημαίνει αυτό;
Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με την ευκολία με την οποία συνελήφθησαν οι Έλληνες στρατιωτικοί. Έκαναν περιπολία σε μια άκρως επικίνδυνη περιοχή, και έφεραν προφανώς, τα όπλα τους. Δεν είχαν καμιά ετοιμότητα αντίδρασης; Τι σημαίνει αυτή η ευκολία σύλληψης;
Ερώτημα τρίτο: όπως υποστηρίζει το σχετικό ρεπορτάζ, μετά τις προκλήσεις στον αέρα και στη θάλασσα η ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία περίμενε τουρκική πρόκληση στην ξηρά, δηλαδή στον Έβρο. Έλαβε (και ποια) μέτρα για να διαφυλάξει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, και κυρίως την άμυνα της χώρας από τις τουρκικές προκλήσεις;
Τέταρτον: από τη στιγμή που η εντολή που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πολιτική ηγεσία είναι μην απαντούν στις τουρκικές προκλήσεις και να μην προβαίνουν σε κλιμάκωση, γιατί τόσο ο υπουργός Άμυνας όσο και ο υπουργός Εξωτερικών κάνουν μεγαλόστομες και υπερφίαλες δηλώσεις ότι αν υπάρξει νέα τουρκική πρόκληση (μετά την προσπάθεια εμβολισμού του πλοίου του Λιμενικού) η απάντηση δεν θα είναι ειρηνική; Πού βρίσκονται σήμερα οι δύο λαλίστατοι υπουργοί; Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τον τρόπο που διαχειρίζονται την ελληνοτουρκική κρίση εξαντλούν και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας της χώρας;
Πέμπτον: Μήπως, οι σχετικές εντολές, και μάλιστα του πρωθυπουργού, έχουν ευνουχίσει το στράτευμα και έχουν αποθαρρύνει τους αντιπάλους; Οι Τούρκοι στρατιώτες γνωρίζουν πως ό,τι και να κάνουν δεν θα αντιμετωπίσουν καμιά αντίσταση και κανέναν κίνδυνο.
Δρουν με ασφάλεια και με την αίσθηση ότι θα βγουν κερδισμένοι – σε αντίθεση με τους Έλληνες στρατιωτικούς.
Έκτον και σπουδαιότερον: Αν είχαμε σοβαρή κρατική και στρατιωτική υπόσταση, αμέσως μετά τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών ελληνική δύναμη κομάντο θα είχε συλλάβει ίσο –ίσως και μεγαλύτερο– αριθμό Τούρκων για να τους διαπραγματευθεί. Η χώρα, τώρα, σέρνεται γονυκλινής. Ξέρετε τι σημαίνει η κατηγορία περί κατασκοπείας κατά των δύο Ελλήνων που αιχμαλωτίστηκαν; Ξέρετε τι σημαίνει η εμφάνισή τους στο τουρκικό δικαστήριο; Τι εξευτελισμό συνιστά για το κύρος και της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεών της;
Έβδομον: οι πόλεμοι σήμερα δεν κηρύσσονται. Έχουμε αντιληφθεί τι σημαίνει η σύλληψη και η αιχμαλώτιση Ελλήνων στρατιωτικών; Έχουμε αντιληφθεί ότι συνέβη ένα σοβαρό στρατιωτικό επεισόδιο και χάσαμε δύο Έλληνες στρατιωτικούς; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο μιθριδατισμός μας; Πού και σε τι, αν φτάσουν οι Τούρκοι, θα αντιδράσουμε;
Όγδοον: Έχουμε αντιληφθεί σε τι απαξία περιέρχεται η χώρα με αυτόν το διασυρμό της; Διότι περί διασυρμού πρόκειται. Ό,τι και να πει η ευτελής πολιτική τάξη της χώρας περί ψυχραιμίας και τα τοιαύτα, Έλληνες στρατιωτικοί, που συνελήφθησαν ενώ έκαναν περιπολία, θα παρουσιαστούν στο τουρκικό δικαστήριο. Για τους καλομαθημένους Έλληνες που δεν χαλούν την ησυχία τους ούτε και για ένα ποτήρι καφέ, αυτό είναι ένα συνηθισμένο επεισόδιο. Για όσους όμως έχουν ακόμη την αίσθηση της αξιοπρέπειας, πρόκειται για διασυρμό.
Ένατον: Γίνονται αερομαχίες, συνήθως χάνουμε εμείς πιλότους. Γίνονται επεισόδια στη θάλασσα, πάλι συνήθως χαμένοι είμαστε. Γίνονται περιπολίες, συλλαμβάνουν τις περιπόλους μας.
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Πολύ φοβάμαι πως ο στρατιωτικός ισχυρισμός ότι δρουν κατόπιν πολιτικών οδηγιών είναι το φύλλο συκής της στρατιωτικής αδυναμίας μας.
Το δίλημμα είναι: ή θα φτιάξουμε έναν στρατό με ικανότητες, για να διατηρήσουμε την όποια αξιοπρέπεια μας έμεινε ως λαού, ή οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε απώλεια και ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και εθνικής κυριαρχίας.
Να το πω και διαφορετικά. Ή θα επενδύσουμε σε έναν στρατό με υψηλή αποτρεπτική δύναμη και αποφασιστικότητα, ή θα τον περιορίσουμε στο επίπεδο των παρελάσεων και καμιάς φιλειρηνικής αποστολής του ΝΑΤΟ.
Ο Ελληνικός Στρατός σήμερα και δεν έχει τα μέσα για να φέρει σε πέρας το έργο του και δεν εκπαιδεύεται για να αντιμετωπίσει έναν υπαρκτό κίνδυνο. Άμεση προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Στελέχη με ικανότητα και υψηλό πατριωτικό φρόνημα διαθέτει ο στρατός και η ελληνική κοινωνία. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν.
Μια άλλη παράμετρος που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η εξέλιξη των στρατιωτικών. Να τελειώνουμε με τους –συνήθως περιορισμένων δυνατοτήτων– πολιτικά ευπειθείς που με τη δουλικότητά τους έχουν κατακλύσει όχι μόνο τη δημόσια διοίκηση της χώρας αλλά και το στρατό. Με τέτοιες νοοτροπίες, η σίγουρη πορεία είναι οι συνεχείς ήττες. Και οι ήττες, έχουν επίπτωση στο ηθικό και του στρατού και της κοινωνίας.
Μήπως πρέπει να πούμε «φτάνει ως εδώ»;
Δεν υπάρχει λαός που μπορεί να ζει με συνεχείς διασυρμούς. Το βιώσαμε στην οικονομία, το βιώνουμε στην πολιτική, πάει πολύ να το βιώσουμε και ως στρατιωτική ήττα.

30 σχόλια:

  1. Einai fanero oti oi Turkoi tus paisane mesa se Elliniko edafos kai tous piyan sto Turkiko. Tus piasane yia na tus antalaxoun me tus 8 Turkus stin Ellada. Oi Ellines politikoi kai stratiotikoi iyetes einai apla ilithioi. Pote den vazoun myalo. Panta tin pathenoun apo tus ponirus Turkus opos stin Kypro, sta Imia, to Yavdos, kai tora dio axiomatikus ehmalotus. Aishos ilithioi. Pote tha xypniste otan oi Turki tha sas zitisoun na katevasete ta pantelonia sas; Ntropi sas . Paretithite oloi sas.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Α. ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ.
      Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα: Οι ΗΠΑ ασχολούνται ενεργά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
      http://www.enikos.gr/international/563100/paiat-oi-ipa-asxolountai-energa-me-to-thema-ton-dyo-ellinon-strat

      • Πού φανερώνει, όση δήθεν καλή διάθεση και να δείχνει, «ευνουχισμό» κατά τινά τρόπο των Ένοπλων μας Δυνάμεων.
      • Που ίσως, με μεσολάβηση του διετάχθησαν από τον Τσίπρα να ανέχονται τα πάντα και να μην αντιδρούν.
      • Ότι χειρότερο για να αποθρασυνθούν οι τούρκοι. Που πληροφορούνται τα πάντα
      • Ήτοι Τσίπρας και Καμμένος φαίνεται να δρουν και να μην αντιδρούν υπό την απόλυτη μάλλον καθοδήγηση του ανθύπατου πρέσβη .
      • Με πιθανές εντολές Τσίπρα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μη αντίδρασης τους σε οτιδήποτε .
      • Και άγνωστον τι άλλο συνεφώνησε εκ μέρους τους ο Αμερικανός πρέσβης κατά την μετάβαση του εις Άγκυρα, με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
      • Ως επίσης είχεν ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες η εντολή του κ. Τσίπρα για μη αντίδραση τον Έβρο !!!!
      ( Ανησυχία για Έβρο - Α. Τσίπρας: «Αποφύγετε κλιμάκωση» - http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/670583_anisyhia-se-evro-atsipras-apofygete-klimakosi-o-rolos-ton) .
      • Ως επεσήμανε επίσης και ο Παντελής Σαββίδης στο άρθρο του (Ερωτηματικά από την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών, http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/blog-post_33.html#more)

      Θα θρηνήσουμε Εθνική τραγωδία αν εμποδίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, με εντολή του κ. Τσίπρα, να επιτελέσουν το έργο τους έναντι του φασιστικού καθεστώτος της τουρκίας.

      Διαγραφή
    2. Κε Μπιλλη προσεξτε καλα αυτο που ειπε ο κος Luke :
      Ο κ. Πάιατ μιλώντας στο φόρουμ είπε ακόμη ότι «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία παραμένει σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ και με προσανατολισμό στην Δύση. Ο καλύτερος σύμμαχος μας σε αυτό είναι η Ελλάδα».

      Και μεταφραζω:
      -Εμεις οι αμερικανοι υπολογιζουμε πολυ στην μακακια των ελληνων για να μην φερουν καμμια αντιρρηση στο μοιρασμα των κοιτασματων τοσο στην Ελληνικη,οσο και στην Κυπριακη ΑΟΖ με ολους εμας τους επικυριαρχους ,αλλα και με την φιλη κι'ερωμενη μας τουρκια!!!
      Ευχαριστω.Γεια σας!

      Διαγραφή
    3. Ευριπίδης Μπίλλης
      Πολύ ορθή επισήμανση

      Διαγραφή
  2. Κύριε Σαββίδη δυστυχώς έχετε σε όλα απόλυτο δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Σαββιδη σας διαβαζω συχνα εχοντας μεγαλη εκτιμηση και σεβασμο στον τροπο που αναλυετε τα πραγματα. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως μαλλον δε θα συμφωνησουμε. Φανταστειτε σημερα να γινοταν ενα επεισοδιο , οπως αυτο με τη βυθιση της Ελλης. Το λιγοτερο θα ειχαν βγαλει την κυβερνηση Μεταξα προδοτικη , δειλη, κλπκλπ. Τα πραγματα δεν μπορουν πολλες φορες να αναλυθουν δημοσια. Για λογους εθνικου συμφεροντος. Οποτε ας μεινουμε κι εδω στην επισημη ανακοινωση , οτι η περιπολος "χαθηκε" . Δεν ειναι ωρα για βιαστικες αναλυσεις. Οσο για το αλλο μερος που αφορα το αξιομαχο του Ελληνικου Στρατου, να ειστε βεβαιος οτι ακομα κι ετσι , ειναι πολυ υψηλο. Ας ευχηθουμε μονο να μη χρειαστει να το δειτε και δια ζωσης για να πιστειτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Η Έλλη δεν είχε διαταχθεί να δεχθεί χωρις αντίδραση και με "ψυχραιμία" την ιταλική τορπίλη. Ως ισχυρίζεται ο κ Σαβίδης για αντίθετη εντολή "ψυχραιμίας" στον Έβρο!! Έτερον εκάτερον.

      Διαγραφή
  4. Αν δει κανείς τον χάρτη, και το που μπορεί να έγινε το "λάθος", μόνο αν έπαιζαν τη Κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό τον Λύκο μέσα στο πυκνό δασάκι θα μπορούσε να συμβεί, ακόμα και με αρμαγγεδώνεια κακοκαιρία καθώς το μονοπάτι του περιπόλου είναι συγκεκριμένο: https://goo.gl/maps/kjhXvvijLK72
    Συν τοις άλλοις, το "έργο" παίχτηκε Παρασκευή..για να μεσολαβήσει σκ και..."τα λέμε από Δευτέρα"...
    Εμένα μου φαίνεται οτι οι άλλοι..."μπερδεύτηκαν"...κι τους έπιασάν στη δική μας πλευρά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντωμεταξύ επί του πρακτέου, όσο έχει ακόμα χιόνι, θεωρώ δεδομένο ότι θα έχει πάει στον χώρο του "συμβάντος" κάποιο "ειδικό κλιμάκιο" για να καταλάβει από τα ίχνη τι και κυριώς ΠΟΥ έχει γίνει...Την αλήθεια την ξέρουν ήδη...να μας τη πουν κι εμάς..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Arrest everybody from the Consulate in Komotini for the same reasons

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Τσίπρα,
    δημοσιοποιήθηκε ἡ προτροπή σας, τίς τελευταῖες ἡμέρες, νά "πέσουν οἱ ἐντάσεις στόν Ἔβρο".
    Βλέπετε τώρα, πῶς ἀντελήφθησαν τήν προτροπή σας οἱ Τοῦρκοι;
    Δηλαδή ὡς πράσινο φῶς, νά προβοῦν σέ συλλήψεις Ἑλλήνων στρατιωτῶν, διότι οἱ ἀντιδράσεις τῆς Ἑλληνικῆς πλευρᾶς θά ἦσαν, λόγῳ τῆς δημοσιοποιημένης ἐντολὴς σας, πεσμένες.
    Καί φυσικά, ἐπέλεξαν τήν ὥρα τῆς περιπολίας ἀξιωματικοῦ καί ὑπαξωματικοῦ, γιά νά μήν πιάσουν ἀπλούς φαντάρους....

    Δεν μποροῦσε νά μήν γνωστοποιηθῆ ἡ ἐντολή σας περί τῆς μειώσεως τῶν ἀντιδράσεών μας; Καί ἀφοῦ διέρρευσε, ἄς ποῦμε, δέν εἴχατε τήν εὐθύνη νά τήν διαψεύσετε ἐγκαίρως;

    Δέν αἰσθάνεσθε ὅτι εὐθύνεσθε γιά τήν γνωστοποίηση καί διαρροή τῆς ἐντολῆς σας, καί τήν συνακόλουθη σύλληψη τῶν στρατιωτικῶν αὐτῶν;
    Δέν θά πρέπει νά παραιτηθεῖτε, καί σεῖς, ἀλλά καί ὁ κ. Κουβέλης μέ ὄσα εἶπε, ἄν δέν τούς ἐπιστρέψουν οἱ Τοῦρκοι ἤ ἄν ἐκμεταλευθοῦν τό γεγονός γιά νά ζητήσουν δυσανάλογο ἀντάλλαγμα;.....
    Καί, ἀκόμη χειρότερα, ἄν λάβουν κιόλας ἀπό ἐσᾶς τό ἀντάλλαγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξενα μεσα εχουν δηλωση των ιδιων των ανδρων μας πως περασαν λογω χιονιου λιγα μετρα μεσα στην τουρκια. Για αυτο και ανακοινωση της ελλαδας.Για ολα τα αλλα συμφωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα το λεν και τα ξενα μεσα,να ευχαριστουμε τον κον πρεσβη...

      Διαγραφή
  9. Ταϋγέτη.

    Δηλαδή γιὰ λόγους ἐθνικοῦ συμφέροντος νὰ μείνουμε στὴν ἐπίσημη ἀνακοίνωσι,καὶ νὰ ξεφτιλιστοῦμε περαιτέρω,αὐτὸ λέτε;
    Ἔτσι εἶναι ἤ κάτι δὲν κατάλαβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Σαββιδη η αγανακτηση σας προέρχεται απο εναν πατριωτισμο που έχετε και σεβομε πολυ. Νομιζω πως ο λογος σας εκφραζει καθε ελληνα πατριωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχως ο κ.Σαβιδης εχει δικιο...τα ερωτηματα ακαταμαχητα.Λογικα.Το χειροτερο απ ολα ειναι το κυρος.Εγω πχ.βαρεθηκα πια...να την παταμε παντου...να χανουμε παντου...ναχουμε απωλειες παντου...να ακουω τα καναλια αυτα...τις εφημεριδες αυτες...τους 300 αυτους...τα παιδικα μαλωμστα αυτα...τις ανακοινωσεις τους...τα παιδικα οικονομικα τους...και πιο πολυ...την ...θυληκοτητα τους
    στα παντα...προκειται για τραβεστι εξουσιας...Το στρατευμα καταρακωθηκε εντελως...μενει να πιασουν εναν στρατηγο...για πλακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. A)Εάν "οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν με επιχείρηση των Τούρκων εντός ελληνικού εδάφους", τότε έχουμε υπόθεση απαγωγής και ομηρίας, με προφανή σκοπό την ανταλλαγή τους.
    Εάν αυτό συνέβη, αυτό θυμίζει τακτικές της Χεζμπολάχ, που την προηγούμενη δεκαετία διεξήγαγε κατ' επανάλειψη τέτοιου είδους διασυνοριακές καταδρομικές επιχειρήσεις, με στόχο και αποτέλεσμα την απαγωγή ισραηλινών στρατιωτών:
    1)https://en.wikipedia.org/wiki/2000_Hezbollah_cross-border_raid
    2)https://en.wikipedia.org/wiki/2006_Hezbollah_cross-border_raid
    B)Οι κατηγορίες περί δήθεν "κατασκοπείας", με ελληνική μάλιστα στρατιωτική στολή, είναι γελοίες, σε εποχή μάλιστα που υπάρχουν τα drones, οι δορυφόροι, καθώς και αφθονία προθύμων "τουριστών", "μεταναστών" και "προσφύγων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ερωτημα 10:Μηπως ειναι ολα αυτα μπουρδες;
    Συνηθιζεται πολυ,τελευταια, η μπουρδιτις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο δημοσιογράφος Σαββίδης μας ενημερώνει ότι δεν έχουμε ικανό στρατό διότι "Ο Ελληνικός Στρατός σήμερα και δεν έχει τα μέσα για να φέρει σε πέρας το έργο του και δεν εκπαιδεύεται για να αντιμετωπίσει έναν υπαρκτό κίνδυνο." Δηλαδή ο στρατός μας είναι ένα θέατρο.

    Νομίζω ότι είναι πανέτοιμος για μία σειρά διαλέξεων στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι κύριε Σαββιδη έχετε δίκαιο σε όλα τα ερωτήματα σας !!! Και εγώ πιστεύω ότι έγινε επιχείρηση σχεδιασμένη , απλά θα έπρεπε και λόγω των ημερών να είχαν εκεί στα σύνορα τα μάτια τους ανοιχτά !!!! Να σας πω και αυτό για να γελάσετε !!!! Στον Έβρο είναι σε ετοιμότητα τώρα !!!!!! Ε ρε γέλιο που κάνουμε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με την ευκολία με την οποία συνελήφθησαν οι Έλληνες στρατιωτικοί. Έκαναν περιπολία σε μια άκρως επικίνδυνη περιοχή, και έφεραν προφανώς, τα όπλα τους. Δεν είχαν καμιά ετοιμότητα αντίδρασης; Τι σημαίνει αυτή η ευκολία σύλληψης;"

    Σημαίνει ότι δεν το περιμένανε αν και στην πρώτη γραμμή. Η ρουτίνα(ο χειρότερος εχθρός). Πρέπει να υποπτεύεσαι, να φοβάσαι και να ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.

    Πριν 15 μέρες περίπου είχα γράψει για την αναποφασιστικότητα και ευθυνοφοβία του ΕΣ στον χειρισμό όπλων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας. Για όσους ενδιαφέρονται:

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/02/15.html

    Τελευταίο σχόλιο κάτω Γιώργος Γεωπόνος 14 Φεβρουαρίου 2018 - 8:02 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Σαββίδης είναι αγνός Πατριώτης. Χρόνια μέσα από τις Ανιχνεύσεις "ορθοτομούσε τον λόγον της Αληθείας" όπως και τώρα με τα άρθρα του.
    Εν προκειμένω όμως κάνει λάθος σε όσα σημεία ψέγει τις Ε.Δ., διότι γνωρίζει πολύ καλά και αυτός ότι οι Ε.Δ. εν πολλοίς κομματοκρατούνταν στα υψηλά κλιμάκια της Ιεραρχίας των και ως εκ τούτου παραγκωνίζονταν άξιοι Αξ/κοι από μια γλοιώδη μειοψηφία σφουγγοκωλάριων-που ευτυχώς δεν αποτελούν τον κανόνα.
    Η εκπαίδευση των κληρωτών έγινε θυσία στα βυσματο-τηλέφωνα και τις ανεύθυνες φοβίες για τη "σωματική ακεραιότητα", κάνοντας ακόμη πιο μπούληδες πολλές φορές παιδιά τα οποία είχαν μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσουν την αυτοεκτίμησή τους κατά την εκπαίδευση.

    Ωστόσο σε ότι αφορά την ελληνική αντίδραση εν προκειμένω (καίτοι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έγινε τουρκική σύλληψη των στελεχών μας, εντός ελληνικού εδάφους) αυτή επιβάλλεται τώρα να είναι μηδενική και να ακολουθηθεί ο δρόμος της Διπλωματίας (ο οποίος για τους άτυχους συλληφθέντες μπορεί να είναι μακρύς).
    Όπως και επί Μεταξά η Ελλάδα γνώριζε την ταυτότητα του υποβρυχίου που βύθισε το "Έλλη" αλλά δεν την αποκάλυπτε μιλώντας για "άγνωστο σκάφος" επειδή ήταν ανέτοιμη εκείνη τη στιγμή για σύγκρουση με τους Ιταλούς, έτσι και τώρα, ότι και να γνωρίζει το ΓΕΣ, πρέπει το αφήγημα να μιλά για ελληνικό λάθος και να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ενώ παράλληλα πρέπει να σκυλιάσουμε στις προετοιμασίες.
    Το γ@μημένο το συμπέρασμα είναι ένα: "προετοιμαστείτε όλοι για το ενδεχόμενο σύγκρουσης, ώστε να είμαστε έτοιμοι την ώρα που θα απαιτηθεί" κι από ότι φαίνεται είναι πολύ πιθανό η ώρα αυτή να είναι κοντά.
    Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι: από την κυράτσα που βλέπει τουρκικά σήριαλ κι έχει τέκνα που δε γνωρίζουν ποιός ήταν ο Ανδρούτσος ή ο Σταματελόπουλος, μέχρι τον δάσκαλο κάθε χωριού και μέχρι τον τελευταίο μαλθακό μικροαστό που αποτελεί κι αυτός την εφεδρεία της Πατρίδας.
    Κι η προετοιμασία αυτή πρέπει να έχει 2 επίπεδα: το σωματικό και το πνευματικό (ίσως το σημαντικότερο).
    Πάρτε το απόφαση (όπως έλεγε ο ίδιος αρθρογράφος σε πρόσφατο άρθρο του), θα χρειαστεί πιθανότατα να πολεμήσουμε κι όσο δεν προετοιμαζόμαστε, τόσο πιο πιθανό είναι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προφανες ειναι οτι τα πραγματα στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι τοσο απλα οσο θελουν να τα παρουσιασουν τα ελεεινικα μεσα ενημερωσης.
    Οσο για τις Ελληνικες ενοπλες δυναμεις το σιγουρο ειναι οτι οι πολιτικες δυναμεις φροντιζουν να τις κρατουν σε αδρανεια προκειμενου να μπορουν ανενοχλητοι να ξεσκιζουν τις σαρκες της Ελλαδος και για αυτο το λογο οι σημαντικες θεσεις δινονται σε ανωτερους αξιωματικους βαση των πολιτικων τους πεποιθησεων με οτι αυτο συνεπαγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για να ξερουμε τι λεμε;
    Από τα μέχρι τώρα τα δύο στελέχη είχαν υπηρεσία στο ΕΦ φυλακιο στις Καστανιές. Για όσους δεν ξέρουν οι Καστανιές βρίσκονται στο βόρειο άκρο του προγεφυρωματος του Καραγατς. Στις Καστανιές υπάρχει ένα από τα δύο τελωνεία εισόδου στην Τουρκία, το άλλο βρίσκεται στους Κήπους στο Νότιο Έβρο. Βρίσκεται δε (Οι Καστανιες) σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την Ανδριανουπολη. Στα βόρεια του χωριού και μεταξύ αυτού και του ποταμού Αρδα, βρίσκεται το εν λόγω δάσος των Καστανιων όπου τα καλοκαιρια γινεται και το γνωστό μουσικο φεστιβαλ, μέσα δε στο δάσος κάθε καθαρή Δευτέρα και πρωτομαγιά γεμίζει από Εβριτες της περιοχής για πικ νικ. Δεδομένου οτι ο ΕΠΟΠ Λχιας είναι ντόπιος από την Ορεστιάδα και υπηρετεί εκεί από Όταν μπήκε στο στρατό δηλαδή πάνω από 10 χρόνια σκεφτείτε πόσο πιθανό είναι να χάθηκε. Το συγκεκριμένο στέλεχος από ότι έμαθα είναι λάτρης της φύσης και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και δεν είναι καθόλου μπουλης οπως βγηκαν πολλοί στο ίντερνετ να τον χαρακτηρίσουν, απλά έχει το χαρακτηριστικό παρουσιαστικό των Εβριτων για όσους ξέρουν. Το μεθοριακο δρομολόγιο στο δάσος των Καστανιων είναι ευδιάκριτο και επισημασμενο. Οπότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας ποιος παραβίασε ποιανού τα σύνορα. Οι ευθύνες βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία. Οι κανόνες εμπλοκής και οι οδηγίες Επίσης είναι συγκεκριμένες και η λειψανδρια μεγαλη με αποτέλεσμα ο Στρατός μας να καταντάει ευνουχισμενος. Προχθές που έγραψα ότι απαιτείται επιστράτευση και ανάληψη πρώτου χτυπήματος κάποιοι ειρωνευτηκαν. Είμαστε μπροστα σε μια καταδρομικη των Τούρκων στο ελληνικο εδαφος αν δεν απαντήσουμε θα υπάρχουν κι άλλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το αντιτιμον του *Ανηκομεν στη Δυση* μας το εξηγησε ο κ. Πρεσβυς. Δεν Υπαρχετε. Ξερει καλλιτερα ελληνικα απο εμας απ* οτι φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρεζιλι του στρατου.Και σταματηστε να τον παρουσιαζετε σξιομαχο.Δημοσιοι υπαλληλοι.Αν μπουν οι Τουρκοι θα φτασουν Ηγουμενιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι δύο που συνέλαβαν οι μογγολοι ηταν του μηχανικου. Δεν ήταν κ οι sas η οι navy seals.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο υπολοχαγος περιπολο? η" μηπως πηγε να ελεγξει κατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γνωρίζουμε τί εξευτελισμούς υπέστησαν οι κάτοικοι της Κυρήνειας και της Αμμοχώστου κατά το 1974; Αυτοί ήταν λιγώτερο Έλληνες από μας; Ήρθε λοιπόν η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό. Εκείνοι έγιναν πρόσφυγες, εμείς τους εγκαταλείψαμε, εκείνοι κακοποιήθηκαν, εμείς μπήκαμε στο ανάκτορο της ΕΟΚ προσπαθώντας να στραγγαλίσουμε τη συνείδησή μας λέγοντας ότι κείνται μακράν. Για να δούμε τώρα που οι Αγαρηνοί συλλαμβάνουν και μας, τι θα κάνουμε; Θα εγκαταλείψουμε και τους δικούς μας προκειμένου η Αθήνα να περνάει καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σε πρόσφατες έρευνες η εμπιστοστοσύνη του λαου στις ένοπλες δυνάμεις είναι σε υψηλό βαθμό σε αντίθεση με τους πολιτικούς.
    Ευκαιρία να μειωθεί.
    Τούς βολεμένους καριερίστες πολιτικούς ακολουθούν οι διορισμένες ηγεσίες, οι κατα πάγκαλον δημόσιοι υπάλληλοι,και έσχατοι οι πελάτες των ξένων αλυσίδων και οι παίκτες του καζίνο των Σκοπίων.
    Τι να περιμένει κανείς οταν το πλέον πατριωτικό κόμμα εμφανίζεται η φιλοναζιστική ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.