7/3/18

Ποιος συνεννοείται με ποιον εκεί πάνω στην παραμεθόριο;

Το «περιστατικό» στον Έβρο και το «Βαθύ Κράτος» της Άγκυρας
Ο δημοσιογράφος από την Τουρκία που λογικά θα έπρεπε να απολαμβάνει τη σύνταξή του κάπου στο Βόσπορο, μάχιμος αλλά εξόριστος σε σκανδιναβική χώρα, ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Βρισκόταν στην Πράγα την εβδομάδα που πέρασε και ήταν παρών όταν συνελήφθη από τους τσέχους «ράμπο» ο Σάλεχ Μουσλίμ, ηγετικό στέλεχος των Κούρδων της Συρίας, εν μέσω «άτυπης συνάντησης» υψηλού επιπέδου «εμπιστευτικού χαρακτήρα».
Oι συναντήσεις αυτές γίνονται δύο φορές τον χρόνο, τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο, εδώ και 21 συναπτά έτη. Μέχρι πρόσφατα οι «συναντήσεις» γίνονταν στην Ελλάδα αλλά εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιούνται στην Πράγα.
Τη διοργάνωση εξ αρχής έχει αναλάβει ως «πρωτοβουλία» το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και συγκεκριμένα η έδρα Μεσανατολικών Σπουδών. 
Ξεκίνησε ως πυρήνας - δίαυλος ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και εξελίχθηκε σε μείζον Φόρουμ επαφών μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.
Στην Πράγα, την ώρα της σύλληψης, σε διαβαθμισμένο περιβάλλον ήταν παρόντες αμερικανοί στρατηγοί από το πεδίο της μάχης στη Συρία, η Μοσάντ, το ΠΚΚ, Κούρδοι της Συρίας, Τούρκοι, Ρώσοι και άλλοι πολλοί. 
Η «σύλληψη» εκτυλίχθηκε μπροστά τα μάτια των παρισταμένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων κατόπιν παρέμβασης ανδρών της τουρκικής Intepol. Αμέσως πήραν φωτιά τα κινητά. Σε 24 ώρες ο Σάλεχ Μουσλίμ θα αφηνόταν ελεύθερος από τον εισαγγελέα. Οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να επαναλάβουν την επιτυχία τους με την υπόθεση Οτζαλάν. 
Φανταστείτε το επίπεδο διαβάθμισης των προσκεκλημένων στη συνάντηση αυτή, από τη στιγμή που όλοι οι παρόντες που φορούσαν καρτελάκι απαντούσαν στους περίεργους στο λόμπι του ξενοδοχείου πως «συμμετέχουν σε ιατρικό συνέδριο». Όχι, δεν ήταν της «Novartis».
Για τη συνέχεια AthensVoice

3 σχόλια:

  1. Ὁ τούρκικος ὕμνος τῆς ἐμετικῆς πλεονεξίας (ἀπίστευτος "πολιτισμός"!):
    https://www.youtube.com/watch?v=p-YWgiJTAuI

    Ὑμνεῖται ἡ ξελιγωμάρα τουρκάλας, γιά τόν "Τσερκέζο ἀφέντη" καί γιά το μακρύ λιβάδι του...: "ἄχ νά ἦταν δικός της ὁ Τσερκέζος !, ἄχ νά ἦταν δικό της τό μακρύ λιβάδι του"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στή σειρά τά μπρίκια νά βράσουν, καί τῆς χαλιμᾶς ὀ ἀφαλός ἄς χορεύει" :
    https://www.youtube.com/watch?v=bn0gob4Q-q4
    Συγνώμη, ἀλλά αὐτήν τήν χυδαία ποιότητα νοημάτων, δέν καλλιεργοῦν στήν Ἑλλάδα μέ πλῆθος τραγουδιῶν, ταινιῶν, δημοσιογραφικῶν " points of view" ; Δέν εἶναι αὐτό τουρκοποίηση μας;
    Ἐπιστέγασμα αὐτῶν, εἶναι αὐτό πού συμβαίνει σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον αφαλό της χαλιμάς που χορεύει μάλλον εννοεί τον "άδετο αφαλό της" που βρίσκεται λίγο πιο κάτω.

    * Παγκόσμια τιμητική ημέρα της γυναίκας που είναι σήμερα τι εκπληκτικός πολιτισμός είναι αυτός που γνωρίζουμε από τα "μυστικά της μουσικής" η ΕΡΤ2 από την οποία εκπομπή οι κανίβαλοι τους λείπουν για να τους θαυμάσουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.