3/3/18

Ενδιαφέρον - Οι εξηγήσεις των Ελλήνων στρατιωτικών στους Τούρκους δικαστές

Τις συνθήκες κατά τις οποίες βρέθηκαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων περιέγραψαν στο τουρκικό δικαστήριο της Ανδιανούπολης την Παρασκευής οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι παραμένουν στη φυλακή ως την δίκη της Δευτέρας. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή των Καστανέων-Κάραγατς, με τους δύο Έλληνες να συλλαμβάνονται από Τούρκους στρατιωτικούς.

Στις καταθέσεις τους, οι Έλληνες στρατιωτικοί εξήγησαν πως έχασαν τον προσανατολισμό τους, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.
Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης κατηγορούνται από τις τουρκικές αρχές ότι παραβίασαν απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. «Δεν είμαστε πράκτορες» φέρονται να είπαν στη συνέχεια εξήγησαν πως βρέθηκαν κάποια μέτρα πέρα από τα τουρκικά σύνορα.
Ο 25χρονος υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών».
Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην απολογία τους ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, ξεκινώντας από τις Καστανιές, ακολουθούσαν κάποιες πατημασιές, τις οποίες και φωτογράφησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να τις δείξουν στους ανωτέρους τους. Λόγω της κακοκαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν πέρα από τα σύνορα, κοντά στον Άρδα ποταμό, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Εκεί τους εντόπισαν οι στρατιωτικοί της τουρκικής συνοριοφυλακής, γνωστοί και ως «Αετοί των Συνόρων», οι οποίοι και τους έθεσαν υπό κράτηση, κατάσχοντας τα κινητά τους τηλέφωνα και τα όπλα τους.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται σε επαφή με τους δικηγόρους τους και τη Δευτέρα θα κατατεθεί η έφεση, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αν και υπάρχουν τουρκικά δημοσιεύματα που προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα, κάνοντας λόγο για κατασκοπεία, κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την τουρκική πλευρά για άμεση διευθέτηση του θέματος.

7 σχόλια:

  1. Ποιος γνωριζει τι παραδιδουν οι Προδοτες Πολιτικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μακαρι Να αφεθούν οι άνθρωποι τη Δευτέρα να τελειώσει η ταλαιπωρία η οποία ηταν αχρείαστη για σοβαρά κράτη ! Αλλά εμείς εχουνε γείτονες τους Τούρκους ! Είχαμε την ατυχία αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να επιστρέψουν σύντομα οι αξιωματικοί μας στην πατρίδα - Η Ελλάδα πρέπει να κινήσει γη και ουρανό τους τους φέρει πίσω. Διαφορετικά να συλλάβουμε όποιον τούρκο παραβιάσει τα ελληνικά σύνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπή από απόφοιτο σχολής ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ να λέει ότι ακολουθούσε πατημασιές και δεν κατάλαβε ότι πέρασε τα σύνορα. Δείχνει το πνευματικό επίπεδο των Ελλήνων αξιωματικών και τους τοποθετεί στο επίπεδο της κοκκινοσκουφίτσας. Ξεφτίλα από παντού.... Από αυτούς τους μικρούς ηγήτορες περιμένουμε νίκες στο πεδίο της μάχης αν χρειαστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές είναι "οδηγίες" προς ναυτιλομένους, για να αποτραπεί περαιτέρω δυσεπίλυτη και "γκρίζα" κατάσταση.

      Διαγραφή
  5. Εαν υπήρχε φυσικό εμπόδιο στην συνοριακή γραμμμή θα ήταν πιο δύσκολο στους εξ ανατολών λυκάονες να εισβάλλουν μπαμπέσικα ή αδύνατον στα στρατευμένα παιδιά μας να κινηθούν κατά λάθος εξ αιτίας του χιονιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εικαζω οτι οι τουρκοι προσχεδιασμενα εστησαν το εξης.
    Αφου παρακολουθησαν την πορεια της ελληνικης περιπολου, σε καθορισμενη ωρα, εισηλθαν στο ελληνικο εδαφος ,εξαφανιζοντας με εργαλειο τα ιχνη των, και δημιουργωντας εμφανη ιχνη με κατευθυνση προς εντος τουρκικου εδαφους, γνωριζοντες οτι σε λιγα λεπτα θα διελθει ελληνικη περιπολος, οπως και εγινε. Οι Ελληνες στρατιωτες εντοπιζοντας τα επιτηδες εμφανη ιχνη ξεκινησαν (ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ) ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΕΧΩΡΙΖΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙς.Εδω φαινεται καθαρα η στρατηγικη των τουρκων που δεν αφηνουν τιποτε στην τυχη.Σου λεει , εαν η ελληνικη περιπολος ειναι περαν του συνηθες αριθμου των, ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ>
    Ο τροπος με τον οποιο συνεληφθησαν , απο το τουρκικο αποσπασμα, δειχνει καθαρα οτι τους ΑΝΕΜΕΝΑΝ , για να πεσουν στην φακα, οπως και εγινε.Οσοι υπηρετησαν Θρακη Εβρο γνωριζουν οτι αυτη η περιπτωση ειναι στημενη ξεκαθαρα.Μεγα λαθος η επαναπαυση.Ο Τουρκος δεν εχει μπεσα.Στόν Εβρο εχουν γινει πολλα και δεν λεγονται, αλλα το σιγουρο ειναι ενα , οτι οπως εγινε στο παρελθον σε παρομοια περιστατικα, το θεμα θα ειχε λυθει εντος μισης ωρας απο τους επι τοπου διοικητες ελληνικης -τουρκικης δυναμεως αντιστοιχα. Εδω λοιπον κατι αλλο συμβαινει.Που ακριβως ευρισκεται το σημειο συλληψεως? Μηπως παμε ξανά για γκριζα ζωνη και στο εδαφος?Φαντασθειτε να εχουν συλληφθει εντος ελληνικου εδάφους, αλλα στο δικαστηριο να τους πουν οτι εαν παραδεχθουν οτι το σημειο συλληψεως ειναι τουρκικο εδαφος θα επαναπατρισθουν, αλλως ισοβια για κατασκοπεια, τι γινεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.