27/10/18

Θα μετακινηθούν 1 εκατ ψηφοφόροι – Φεύγουν 650 χιλιάδες από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις εκλογές 2019 και η ΝΔ κερδίζει 350 χιλ.

Σωρευτικά μπορεί να ειπωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα απόλυτα μεγέθη ψήφων που έχει λάβει μπορεί να χάσει συνολικά 850 χιλιάδες ψήφους....στις εκλογές του 2019.
Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου ή Οκτωβρίου 2019 θα καταγραφεί μια σημαντική μετατόπιση ψηφοφόρων που θα αγγίξει το 1 εκατ ψήφους ή το 18% του εκλογικού σώματος που ψηφίζει και υπολογίζεται σε 5,5 εκατ.
Προφανώς ο μεγάλος χαμένος του εκλογικού αποτελέσματος θα είναι ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υπολογίζεται ότι θα χάσουν σχεδόν 650 χιλιάδες ψήφους ενώ αντίστοιχα η ΝΔ θα κερδίσει περίπου 350 χιλ. 
Σε αυτό το ρεύμα μετακινήσεων η Χρυσή Αυγή θα αυξήσει τις ψήφους ξεπερνώντας τις 400 χιλιάδες ενώ Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ θα καταγράψουν μεγάλες απώλειες. 
Υπολογίζεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα λάβουν 100 χιλιάδες ψήφους δηλαδή θα χάσουν το 50% της εκλογικής τους δύναμης. 
Τι μας δείχνουν όλες αυτές οι εκτιμώμενες μετακινήσεις; 
Με βάση έμπειρο δημοσκόπο:1) Η ΝΔ φαίνεται ότι σε απόλυτα μεγέθη κερδίζει από την μετατόπιση του εκλογικού σώματος. 
2) Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σχεδόν 550 χιλιάδες ψηφοφόρους θα σταθεροποιηθεί περίπου στα 1,35 εκατ  από σχεδόν 2 εκατ που είχε λάβει στις τελευταίες εκλογές.
3) Η Χρυσή Αυγή καταγράφει αύξηση και μαζί με την ΝΔ θα είναι τα δύο κόμματα που θα σημειώσουν αύξηση σε αυτό το ρεύμα 1 εκατ μετακινούμενων ψηφοφόρων. 
4) Όμως ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η ΝΔ κερδίζει λιγότερο από το 50% του εκλογικού σώματος που εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενώ η ΝΔ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών δεν έχει καταφέρει, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα να δημιουργήσει ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα. 
5) Αν και δεν μπορούν να αθροιστούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής – και αυτό είναι σαφές – αλλά αν αντιμετωπιστούν με παρωχημένους ιδεολογικούς όρους κεντροδεξιάς και ακροδεξιάς τότε κεντροδεξιά και ακροδεξιά θα λάβουν πάνω από 2,2 εκατ ψήφους που αντιστοιχεί στο 43% με 44% του εκλογικού σώματος ή 2,5 εκατ εάν συμπεριληφθούν και άλλα σχήματα από τον χώρο της Δεξιάς. 
Η κεντροδεξιά και ακροδεξιά εμφανίζει τον μικρότερο κατακερματισμό όχι ως προς τον αριθμό των κομμάτων αλλά ως προς τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα αλλά και με όρους αποδοχής στο εκλογικό σώμα. 
Η κεντροαριστερά και αριστερά με τους παλαιούς παρωχημένους όρους θα συγκεντρώσει περίπου 2 εκατ ψήφους. 
Ωστόσο η σύγκριση αυτή δεν είναι ορθολογική γιατί π.χ. το ΚΙΝΑΛ ενώ προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς θα συνεργαστεί με την ΝΔ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ κ.α. 
Το συμπέρασμα είναι ότι η ΝΔ θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος καθώς περίπου 350 χιλιάδες ψηφοφόροι θα μετακινηθούν προς την κεντροδεξιά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανίσει τις μεγαλύτερες απώλειες εκλογικής δύναμης που έχει καταγράψει από το 2012.
Σωρευτικά μπορεί να ειπωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα απόλυτα μεγέθη ψήφων που έχει λάβει μπορεί να χάσει συνολικά 850 με 900 χιλιάδες ψήφους.

www.bankingnews.gr

11 σχόλια:

  1. Έστω ότι είναι ετσι τώρα και θα παραμείνει έτσι στις εκλογές. Οι ψήφοι της ΝΔ και της ΧΑ δεν μπορούν τώρα να αθροιστούν. Αλλά η πολιτική του Κων/νου Καραμανλή ήταν να μην έχουν οι ακροδεξιοί αυτόνομη εκλογική και πολιτική παρουσία.Όταν η ΝΔ διαφοροποιηθηκε μαζί με κάποιες άλλες αιτίες βγήκε ανεξάρτητη η ΧΑ. Η ΧΑ δεν βγήκε από το όριο της Εθνικης Παράταξης καταβάλλοντας και η ίδια προσπάθεια για να το πετύχει και δεν εννοώ τις βίαιες πράξεις,όχι μόνο αυτες. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΙΝΑΛ αλλά και για άλλα κόμματα, όλα είχαν μικτό εκλογικό σώμα λόγω κυρίως της ιδεολογικής αδυναμίας των κομματων στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ τυχερός αν χάσει τόσους. θα είναι προφανής η αδυναμία όλων των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδώ ο κόσμος χάνεται, και το banking news.. χτενιζεται!
    Η διαστροφή αυτών που αναπαράγουν "έρευνες" που στις 4 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΟΔΩΣ ειναι ακραία, ειναι γνωστό τοις πασοι οτι οι δημοσκοπησεις ειναι καλαμπουρι και οι εταιρίες που τις παραγουν ειναι.... καφενεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..... Με βάση έμπειρο δημοσκόπο......

    ή έμπειρο ψεύτη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σκαταδες που μας χρεωκοπησαν και μας πουλησαν δεσμιους για 100 και βαλε χρονια ,μαλωνουν ποιος αρχικαραγκιοζης θα παρει την κουταλα να αποτελειωση το παρτυ.ΜΑΥΡΟ ,ΦΟΥΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευσεβείς πόθοι ότι.
    1) Θα αυξηθεί η εκλογική δύναμη των Ναζί.
    2) Ότι η ΝΔ των Μητσοτάκη- Γεωργιάδη θα κερδίσει «περίπου » 350.000 ψήφους
    Τα φαιδρά στοιχείο του άρθρου.
    α) Ο συριζα χάνει περίπου 550.000 ψήφους (σειρά 14)
    β) Ο σύριζα μπορεί να χάσει συνολικά 850 με 900 χιλιάδες ψήφους (τελευταία σειρά του «άρθρου»)
    ΥΓ Προτείνω να ψάξετε για κάποια δημοσκόπηση που δεν προκαλεί το γέλοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανετε λαθος ολοι...οτι πευτουν παντα εξω....πολυ λαθος ..! Διοτι στην ..αμοιβη παντα πευτουν ...μεσα .....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης κ (27/10 10.27 μμ)
      Δημήτρη συμφωνώ μαζί σου σε αυτό, που γράφεις για την αμοιβή. Επιπροσθέτως σε ενημερώνω ότι 9 στα 10 δεξιά - ακροδεξιά ΜΜΕ έχουν ως χρηματοδότη τα ίδια κέντρα χορηγίας.
      Σε ενημερώνω ακόμη ότι ο κ. Κουρτάκης (Παραπολιτικά) μόνο το 2014 επιχορηγήθηκε από το ΚΕΛΠΝΟ του Αδωνη Γεωργιάδη με 1,2 εκατομμύρια εβρο. Αργότερα ο κ. Κουρτάκης ανακάλυψε την «κομπίνα » συγγενών του Τσίπρα. Βέβαια δεν γνωρίζω πόσο βάσιμη είναι η «ανακάλυψη » όμως σίγουρα κάποιοι δημοσιογράφοι λειτουργού κατά παραγγελία του χρηματοδότη τους.

      Διαγραφή
  7. Οι συριζαίοι σχολιαστές του παρόντος, είναι σίγουρο ότι δεν μετακινούνται. Είναι τρισευτυχισμένοι με τα '''επιτεύγματα"" της πρώτης και τελευταίας φοράς αριστεράς.
    Αλλά όταν οι εικόνες των δημοσκοπήσεων ήταν αντίστροφες, αποτύπωναν την αλήθεια.
    Είναι η κλασσική ""αλήθεια"" των αριστερών. Όταν η εικόνα των δημοσκοπήσεων δεν συμφωνεί με την πραγματικότητα της αριστεράς, τόσο το χειρότερο για την εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chtis 927/10/2018 10.27 mm)
      Εαν θυμάσαι καλά πριν από 3 χρόνια τα δεξιά φερέφωνα στα ΜΜΕ έβγαζαν το ναι στις αποφάσεις του του Γιούγκερ στο 50% και το όχι στο 40%
      Ο Ελληνικός λαός είπε όχι με 60% Τα φερέφωνα (επί αμοιβή) της δεξιάς κατάπιαν την γλώσσα τους και οι «σφυγμομετρήσεις» της πλάκας απαξιώθηκαν.
      Εγώ πάντως δεν δηλώνω συριζαίος και εσύ είσαι μάλλον αδαής για να προσδιορίζεις την πολιτική ταυτότητα του καθενός.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.