1/10/18

Εγκαινιάστηκε το Πράσινο Σημείο Πάφου

Ντόρα Χριστοδούλου
Ένα ακόμη έργο, το οποίο θα συμβάλει στην διατήρηση της ευπρέπειας και της καθαριότητας στην πόλη, αποκτά και επίσημα η Πάφος. Πρόκειται για το Πράσινο Σημείο Πάφου, που λειτουργεί στην οδό Μιντχάτ Πασά στο Μούτταλο, τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε απόψε ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής.
Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Πάφου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε μεταξύ άλλων  ότι το έργο αυτό έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις περιβαλλοντικές υποδομές ολόκληρης περιοχής, εξυπηρετώντας όχι μόνο την δημαρχούμενη περιοχή Πάφου αλλά και τις γύρω κοινότητες.
Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Πάφου έστειλε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Το μήνυμα ότι η απαράδεκτη νοοτροπία που για χρόνια διατηρούσαμε,  να πετάμε δηλαδή οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε οπουδήποτε μας βολεύει, πρέπει να τερματιστεί.
«Με τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία και κανένα ελαφρυντικό.  Κάθε πολίτης οφείλει να αξιοποιήσει τον χώρο αυτό, που είναι κοντινός και εύκολα προσβάσιμος  για κάθε νοικοκυριό της Πάφου και να μεταφέρει εδώ τα άχρηστα αντικείμενα. Ο Δήμος θα είναι στο εξής πολύ αυστηρός και στους παραβάτες θα επιβάλλονται εξώδικα πρόστιμα», προειδοποίησε ο Δήμαρχος.
Το Πράσινο Σημείο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Σάββατο με τα εξής ωράρια: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τίς 8.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα, Τετάρτη από τις 10.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι.και δέχεται τα ακόλουθα υλικά: Αλουμίνιο, άχρηστα αντικείμενα, γυαλί, έπιπλα, θερμόμετρα, λαμπτήρες, μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρίες, ξύλο, παιγνίδια, ογκώδη πλαστικά, πλαστικά αντικείμενα, πράσινα-κλαδέματα, στρώματα, υλικά καθαρισμού υφάσματα, φάρμακα, χαλιά, χαρτί, χαρτόνια, χρώματα και  D.I.Y.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.