19/10/18

Τσελίκ: Η Ελλάδα να αποφεύγει πράξεις που αυξάνουν την ένταση

Η πιο λογική οδός για την Ελλάδα είναι να σέβεται το δίκαιο και να αποφεύγει πράξεις που αυξάνουν την ένταση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, αναφερόμενος στους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε το Μπαρμπαρός. 
Ο Ομέρ Τσελίκ με δήλωσή του από τον λογαριασμό του στο τουίτερ αναφέρει ότι καταδικάζει “την παρενόχληση του Μπαρμπαρός από ελληνικό σκάφος”, προσθέτοντας ότι οι πολεμικές δυνάμεις της Τουρκίας έδωσαν την αναγκαία απάντηση στο ελληνικό σκάφος.
Λέει επίσης ότι “η Ελλάδα και ιδιαίτερα ο Υπουργός Άμυνάς της ο οποίος προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες, παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο”. Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ  η Ελλάδα είναι η χώρα που γνωρίζει καλύτερα ότι η Τουρκία θα δώσει την απαραίτητη απάντηση σε αυτό το επεισόδιο παρενόχλησης με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

“Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να καταλήξει πουθενά με επεισόδια παρενόχλησης που παραβιάζουν ολοφάνερα το διεθνές δίκαιο το τελευταίο διάστημα. Κάθε φορά παίρνει την κατάλληλη απάντηση”, αναφέρει ο Ομέρ Τσελίκ, προσθέτοντας ότι υποστηρίζουν κάθε φορά με ισχυρό τρόπο την απάντηση που δίνουν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας “στα επεισόδια παρενόχλησης της Ελλάδας”.
Πηγή: phienews/KYΠΕ

2 σχόλια:

  1. Η Κυρα Αδάμ, είναι γνωστη και από ελαχιστους έγκυρους δημοσιογράφους. Γνωστοποιεί την παρακάτω είδηση που αποτελεί κολαφο για την μεταπολιτευτικη ιδεοληπτικη δημοκρατία, που είναι ανίκανη και τεκμήριωμενα επικίνδυνη για το Ελληνικό Εθνος. «Σύμφωνα με τις υπάρχουσες διπλωματικές πληροφορίες ο κ Ερντογάν απαιτεί από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση της Κύπρου» (δηλαδή την ε/κ κοινότητα) να δεσμευθεί τώρα εγγράφως για την μοιρασιά μισά (καζάν –καζάν) των πόρων από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου και η συμφωνία αυτή να κατατεθεί στον ΟΗΕ. Διαφορετικά  αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Τουρκία «θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να καταλάβει και άλλα κυπριακά εδάφη» ώστε ουδείς να μπορεί να αμφισβητήσει την ίση μοιρασιά των πόρων στη νήσο.» Από το Pronews.
    Μετα τις εθνικες τραγωδίες του 1955 της Κωνσταντινουπόλεως, της Κυπριακής του 1974, των Ιμιων και των ηρωικώς πεσόντων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, ΠΟΤΕ δεν κατάφερε η δημοκρατία, Ελλαδική και Κυπριακή, να ορθώσει το ανάστημα και να εξοπλίσει σαν αστακό τους Έλληνες αποτρεπτικά στις επιδιώξεις των Τούρκων εχθρών. ....Απεναντίας η ανίκανη προδοτική δεξιά υπέθαλψε την διεθνικιστή προπαγάνδα του ΚΚΕ, του ΑΚΕΛ και των παραγωγών σχημάτων, με το ψέμα « οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας» και « ο Τουρκικός λαος είναι ειρηνικός» κ.α. Η δεξιά και η ψευδό αριστερά επλασαν πολιτες ευνούχους, και όχι Έλληνες με ιστορικό προορισμό. Διαβάζοντας την είδηση της Κυρας, όταν οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψάχνουν τρόπο να πυκνώσουν άοπλοι και ανεκπαίδευτοι της γραμμές του Ελληνικού Στρατού για θυσιαστούν, άλλοι προβεβλημένοι και προνομιούχοι ελληνόφωνες ευνούχοι θα ψάχνουν τα διαβατήρια τους για να το σκάσουν....Αλλη μια ψευδής δημοκρατικη ατάκα « είμαστε όλοι πατριωτες» . Και αυτο ψέμα και υποκρισια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sun (19/10 9.09 πμ)
      Να συμπληρώσω σε αυτά που γράφεις στο ζήτημα της Κύπρου για την ανίκανη προδοτική δεξιά και την διεθνιστική ιδεολογία του κκε και του ακελ.
      Η Ελλάδα είχε καταφέρει στην Κύπρο να την εξοπλίσει αποτρεπτικά στις επιδιώξεις του Τούρκικου κράτους. Ήδη το 1965 υπήρχε σημαντικό μέρος των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με τον κατάλληλο εξοπλισμό (νομίζω) που ήταν ικανό για την ανάσχεση στρατιωτικής εισβολής του Τούρκικου στρατού.
      Δυο χρόνια μετά (στα τέλη του 1967) ο ψυχασθενής δικτάτορας συνταγματάρχης Παπαδόπουλος απέσυρε το Ελληνικό στράτευμα από την Κύπρο.
      Το 1974 ο διάδοχος του Παπαδόπουλου συνταγματάρχης Ιωαννίδης προκάλεσε το πραξικόπημα στο νησί ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο Μακάριο. Τότε εγκατέστησαν στη θέση του Μακάριου κάποιον Σαμσών ως «πρόεδρο» της Κυπριακής Δημοκρατίας.
      Μια βδομάδα μετά το πραξικόπημα ο Τούρκικος στρατός εισέβαλε στο νησί που ήταν ουσιαστικά άοπλο και κατέλαβε το 38% .Η Τουρκία ήταν «εγγυήτρια δύναμη» της Κύπρου μαζί με την Ελλάδα και την Αγγλία.
      Για τον Παπαδόπουλο γράφτηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που κατέλαβε θέση πρωθυπουργού μιας χώρας άτομο που ήταν πράκτορας της CIA.
      Από τα ιστορικά αυτά γεγονότα καθίσταται ολοφάνερο ότι οι «εθνικόφρονες» στρατιωτικοί φασίστες δικτάτορες διέπραξαν βαρύτατο έγκλημα εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού και εις βάρος της Κυπριακής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας
      Αν πάμε λίγο πιο πίσω στην ίδια δεκαετία του 60 ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με την συμφωνία της Ζυρίχης συνυπέγραψε με την Αγγλία και την Τουρκία για να είναι .........
      «εγγυήτριες» δυνάμεις στην Δημοκρατία της Κύπρου οι τρεις αυτές χώρες. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τότε οι ηγέτες του Τούρκικου κράτους έτριβαν τα χέρια τους.
      Την εποχή εκείνη τα δυο κομμουνιστικά κόμματα δηλαδή το κκε και το ακελ που έχουν ως συστατικό της ιδεολογίας τους τον διεθνισμό εξέφραζαν την διεθνιστική άποψη τους και δεν είχαν την ανάγκη κανενός για την υπόθαλψη σε αυτό.Εξ άλλου ο διεθνισμός δεν αντίκειται στον πατριωτισμό.
      Η προσωπική μου άποψη για τους Τούρκους και το Τούρκικο κράτος έχει ως εξής.
      Οι Τούρκοι είναι γείτονες μας. Ο Τούρκικος λαός είναι φιλότιμος και ειρηνικός (εννοώ στην σημερινή εποχή) Το Τούρκικο κράτος τότε και τώρα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του φασιστικού ρατσιστικού και επεκτατικού κράτους
      Όσον αφορά τέλος με την συνθήκη της Ζυρίχης για τις εγγυήτριες δυνάμεις της Κύπρου που συνυπέγραψε ο Καραμανλής, αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι δικαίως αντιτάχθηκαν τότε στην Βουλή των Ελλήνων τα τότε κόμματα του κέντρου και της αριστεράς.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.