26/10/18

«Η Τουρκία χωρίς δημοκρατία, είναι δικτατορία!»

Ενώπιον της πρόσφατης ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  (Στρασβούργο) έγινε συζήτηση για τα Συμπεράσματα του Ευρ. Συμβουλίου της 18ης Οκτωβρίου 2018 που αναφέρονται στο BREXIT (έξοδο Βρετανίας από την ΕΕ), τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, το μεταναστευτικό κ.ά.
Ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) έθεσε την Ευρ. Επιτροπή και το Συμβούλιο ενώπιον των ευθυνών τους επισημαίνοντάς τους ότι, εφόσον το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία παραβιάζει το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες της δημοκρατίας, αναπόφευκτα πρόκειται για δικτατορία.     
Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τόνισε τα εξής:
«Θέλω και εγώ να εκφράσω την μεγάλη μου απογοήτευση για το BRΕΧΙΤ ειδικά σε σχέση με την Κύπρο. Ένα μεγάλο μέρος Κυπρίων ευρωπαίων πολιτών που διαμένουν εντός των αγγλικών βάσεων στην Κύπρο, παραμένουν σε αβεβαιότητα για το μέλλον τους και αυτό έχει μεγάλες οικονομικές προεκτάσεις και πολύ περισσότερο γύρω από τον σχεδιασμό της καθημερινότητας. Όμως, θεωρώ ότι η παρούσα φάση, δίνει την δυνατότητα να συζητήσουμε το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία θέματα είναι πάντα στην επικαιρότητα. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά ενώ πρόσφατα αποφασίσαμε ότι η Τουρκία απέτυχε στους τομείς του κράτους δικαίου, της ελευθερίας του Τύπου και της δημοκρατίας, ταυτοχρόνως συνεχίζουν κάποιοι εδώ μέσα, και αναφέρομαι στο Ευρ. Συμβούλιο και στην Ευρ. Επιτροπή, να θεωρούν το καθεστώς Ερντογάν ως δημοκρατία! Επιτέλους, ας αποφασίσουμε. Είναι δημοκρατία ή είναι δικτατορία; Κάτι στο ενδιάμεσο δεν υπάρχει». 
Ούτε ο Αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής αλλά ούτε και ο Πρόεδρος του Ευρ. Συμβουλίου σχολίασαν το εν λόγω θέμα στη δευτερολογία τους. 
Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.