8/10/18

Εισαγγελική παρέμβαση για ατασθαλίες στη διαχείριση κονδυλίων του προσφυγικού

Ιωάννα Μάνδρου
Την παρέμβαση της Eισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σχετικά με κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Η κα Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρoυδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.
Η έρευνα διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» με  συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου.
Σε αυτή ο αντιστράτηγος ε.α. που διαχειρίστηκε τις προσφυγικές ροές καθώς διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), παραδέχτηκε πως υπήρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για πόσα ψευδώς αναφέρει».
Μάλιστα προανήγγειλε την αποπομπή του λέγοντας «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».
Καθημερινή

6 σχόλια:

  1. Συνήθως αποδεικνύεται ότι όσοι ασχολούνται με τούς λαθρομετανάστες δεν είναι και τόσο ανιδιοτελείς. Το φαινόμενο δεν είναι μόνον ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ'ότι φαίνεται το μυρίστηκε ο στρατηγός προς τα που θέλουν να πάνε την όλη υπόθεση και αντέδρασε πρώτος. Για να παραφράσω μια αρχαία Ελληνική φράση, "το δις ςξαμαρτείν ουκ ένστολου σοφού", έστω και εν αποστρατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΜΚΟ έχουν νομότυπο τρόπο δράσης. Μόνον αν πιάσουν κάποιον από μέσα και δώσει στοιχεία! Αλλιώς είναι δύσκολο!Μια σημαντική παρατήρηση είναι πως δεν ξέρουμε αν το 1.6 δις είναι συνδεδεμένο με τις ΜΚΟ ή οι ΜΚΟ λαμβάνουν απευθείας από ευρωπαικό όργανο χρήματα από το πρόγραμμα! Αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει γιατί αυτό "δείχνει" κατάφορα τους έξω! Τώρα για την κακοδιαχείρηση των χρημάτων από την Ελλάδα ίσως η Εισαγγελέας βρεί κάτι με την βοήθεια του Κου Ηλιόπουλου! Αλλά δεν ξέρουμε κσι τις προθέσεις του ανδρός κι από τι ορμώμενος πήρε αυτήν την θέση.

      Διαγραφή
    2. Τον κ.Ηλιόπουλο τον είχα διοικητή στο 575 τάγμα πεζοναυτών το 2000, με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Φιλόδοξος από τότε. Πρόσεχε τι δημόσια εικόνα του και τις δημόσιες σχέσεις του, ιδικά με τους πολιτικούς. Δεν είχε όμως και τις καλύτερες σχέσεις με τους προϊσταμένους του στην Ταξιαρχία και στην Σχολή Πεζικού.

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ
    ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΛΥΚΕΣ ΣΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ
    AΣΧΗΜΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ
    Η ουσία είναι ότι όλα τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών με τα ρεπορτάζ για τις «ανυπόφορες συνθήκες ζωής στα Μόρια δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μοχλοί πίεσης για να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα οι τρομοκρατικοί πυρήνες του ISIS και ήδη κάποιοι από αυτούς το έχουν καταφέρει!
    Κάτι που έντεχνα το κάνουν σήμερα και οι βρετανικοί Times
    Αυτό σημαίνει ότι εμπειροπόλεμοι και αδίστακτοι ισλαμιστές βρίσκονται στην Ελλάδα, τους έχουν δοθεί δομές από το ίδιο το κράτος να οργανωθούν και αποτελούν μέγιστη απειλή για την Εθνική Ασφάλεια.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.