21/10/18

Δεινά και περιπέτειες προμηνύει η νέα κάθοδος Γ. Μίτσελ στην Κύπρο

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ
Η νέα κάθοδος του Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, υπεύθυνου για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα στο στέιτ ντιπάρτμεντ, προμηνύει νέα δεινά και περιπέτειες στην Κύπρο, την Ελλάδα και την ευρυτερη περιοχή του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Οι πολιτικοί ταγοί στην Κύπρο διαγκωνίζονται μεταξύ τους για την μορφή της λύσης στο κυπριακό, αλλά δεν γνωρίζουμε αν γνωρίζουν, ή αν γνωρίζουν και ένοχα σιωπούν ποιές είναι οι στοχεύσεις των ΗΠΑ  στο νησί μας. Πώς μεθοδεύουν να μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να μας ρίξουν στα πλοκάμια του ΝΑΤΟ και στις τυχοδιωκτικές στρατιωτικές περιπέτειες τους σε Αιγαίο, νοτιοανατολική Μεσόγειο  και   Μεση Ανατολή.
Οσοι αφελώς πίστευαν ότι  τώρα που οι ΗΠΑ τα χάλασαν με την Τουρκία  και εμεις, η φτωχή και ασημαντη Κύπρος θα γίνουμε ο νέος στρατηγικός τους σύμμαχος θα απογοητευθούν.
Τους προσγειωνει άλλωστε ανώμαλα ο Γ.Μίτσελ –διάδοχος της αθυρόστομης Βικτόρια Νούλαντ και το ίδιο γεράκι με αυτήν, εφόσον ανήκουν στο βαθύ κράτος της Αστερόεσσας και οσοι προέδροι και αν αλλάξουν, εφαρμόζεται η   ίδια επιθετική πολιτική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://e-shocknews.com/?p=85053

5 σχόλια:

  1. Βεβαίως και οι αμερικανοί επιδιώκουν βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ωφελούμαστε από την στενότερη συνεργασία μας με τις ΗΠΑ. Η ανάλυση της κυρίας Γκιούρωφ γενικά μας παίρνει σε άλλες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν σας έχει ξεφύγει κουμουνιστής για κουμουνιστής!
    Προσοχή όμως η Γκιούρωφ παρεκλίνει από το κόμμα μία που "Αυτή η κομπορρημοσύνη, η έπαρση και η αλαζονεία δεν συνάδουν με τη σεμνότητα και την ευψυχία ενός πραγματικού κομουνιστή." όπως της τα σούρνουν εκεί στο επίσης τιμημένο ΑΚΕΛ...


    "Η κ. Γκιούρωφ έχει εξοργίσει την ηγεσία του ΑΚΕΛ με την αρθρογραφία της στο προσωπικό της ιστολόγιο. Μόλις την περασμένη βδομάδα είχε επιτεθεί στον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού για την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή και τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες για την εκλογική αποτυχία σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του. «Ένας πραγματικός ηγέτης που βρίσκεται στο πηδάλιο ενός κόμματος της εμβέλειας, του κύρους και της ιστορίας του ΑΚΕΛ αναλαμβάνει πρώτος την ευθύνη και μετά αποδίδει σε άλλους τις λιγότερες» είχε γράψει χαρακτηριστικά. Τον προειδοποίησε μάλιστα και για την πιθανότητα να προχωρήσει σε διαγραφές: «Το να περιφέρει τη θλιβερή φιγούρα του και να κλωθογυρίζει στα κανάλια διαμηνύοντας προς πάσαν κατεύθυνση πως θα ακολουθήσουν διαγραφές και αποβολές πρώην στελεχών από το κόμμα δεν τιμά τον γ.γ. του ΑΚΕΛ.

    Αυτή η κομπορρημοσύνη, η έπαρση και η αλαζονεία δεν συνάδουν με τη σεμνότητα και την ευψυχία ενός πραγματικού κομουνιστή. Και αν θέλει τόσο πολύ να προχωρήσει σε διαγραφές, επιπλήξεις και επώδυνες τιμωρίες ας το πράξει με βάση το καταστατικό και τους κανονισμούς. Πράγμα που δεν έπραξαν για πολλούς άλλους στο παρελθόν για πολύ πιο σοβαρά ατοπήματα. Αλλά επί του προκειμένου θα επανέλθουμε», υπογράμμισε. "

    Πηγή: http://politis.com.cy/article/diagrafisan-apo-to-akel-androula-gkiourof-ke-andreas-fantis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Αμερικάνοι τούβλα ήταν, τούβλα εξακολουθούν να είναι. Περίμεναν ότι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν θα τους υποδέχονταν με λουλούδια στους δρόμους αλλά βρέθηκαν με βομβιστές αυτοκτονίας.
    Τώρα περιμένουν ότι η Τουρκία θα αλλάξει εξωτερική πολιτική χωρίς κάποιο μεγάλο αντάλλαγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιζεται κρυφο παιχνιδι. Οπως ας πουμε συναντηση κισσινκερ γκρομυκο στην κυπρο 1973.
    Ειδωμεν.
    Δυνατοι παικτες .ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΠΑ-NΑΤΟ και τυχοδιωκτικές στρατιωτικές περιπέτειες τους....
    Μά τί λέτε; Τό ΝΑΤΟ, ὅπως καί οἱ ΗΠΑ μετά τόν ἐμφύλιο πόλεμό τους, ἱδρύθηκαν γιά νά προστατεύσουν τόν κόσμο, ἀπό...τήν Ρωσία!

    Τώρα πού ὁ καπιταλαμός γίνεται καί κουμουνιστικός, αὐτό φαίνεται ξεκάθαρα ὅσον ἀφορᾶ τό ΝΑΤΟ, πού κανονικά θά ἔπρεπε νά εἶχε διαλυθῆ μαζί μέ τό Σύμφωνο τῆς Βαρσοβίας καί τήν διάλυση τῆς πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. .

    Αὐτό πού δέν πολυφαίνεται ἀλλά διαφαίνεται, εἶναι ὅτι μέ τήν νίκη τῶν Βορείων ἐπί τῶν Νοτίων, θά ἀκολουθοῦσε ἡ ἐκβιομηχάνιση, πολύ χρήσιμη γιά τήν δημιουργία μιᾶς ἰσχυρῆς πολυφυλετικῆς χώρας, πολύ καλλίτερης ἀπό τήν Λεγεῶνα τῶν Ξένων τῆς Γαλλίας στήν Β. Ἀφρική. Θά εἶχε διάρκεια, συνοχή, κεντρικό νομισματοπιστωτικό ἔλεγχο, στρατό μέ πολεμικές ἐμπειρίες... Ὅ,τι ἔπρεπε καί πρέπει ὥστε νά μήν ἐκτεθῆ σέ ἄμεσο κίνδυνο ἡ ἰσχύς τῆς Μ. Βρετανίας, ἀπό τήν Ρωσία κυρίως
    (ἀλλά καί ἀπό τήν Γερμανία, τήν ἐνίοτε ἐκτρεπόμενη τῆς δορυφορικῆς τροχιᾶς της πρός τήν Μ. Βρετανία).
    Ἀντί Λεγεώνας τῶν Ξένων, Λαός τῶν Ξένων! Εὐγενική προσφορά τραπεζιτῶν στόν βασιλικό οἶκο τῆς Ἀγγλίας!
    Μέ ἀντάλλαγμα τήν μόνιμη χρηματοπιστωτική καί οἰκονομική συνεργασία τους μέ αὐτόν.
    Ὀ Βραχίων τοῦ Βραχίωνος, ὧ βραχίων!

    Θά μπορέσῃ ὁ Πούτιν ἤ ὁ διάδοχός του νά κατασκευάσῃ μιά ἀσφαλέστερη καί πιό ἑλκυστική φωλεά;
    Τότε, τά κεντρικά τοῦ ΝΑΤΟ, μαζί μέ τούς τραπεζίτες, ἴσως μπορέσουν νά στεγασθοῦν στόν νέο Νέο Κόσμο!
    Μέχρι τότε, ὁ "ἐχθρός" εἶναι ἡ Ρωσία.

    Ἀλλά γιατί ἐχθρός καί τῆς Ἑλλάδος ἀλλά καί τῆς Τουρκίας ἡ σημερινή Ρωσία κε Πρέσβη; Γιά νά τσακώνεται μέ τήν ἡγεσία της ἀκόμη καί τό Οἰκουμενικό μας Πατριαρχεῖο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.