20/10/18

Επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης προανήγγειλε φεύγοντας ο Κοτζιάς

Την ολοκλήρωση της προεργασίας και την εκπόνηση των προεδρικών διαταγμάτων για την επέκταση της έκτασης της χώρας, μέσω της διεύρυνσης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλιας προανήγγειλε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Νίκος Κοτζιάς, παραδίδοντας την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε μια συνοπτική αναδρομή, αναδεικνύοντας το Σκοπιανό ως ορόσημο της θητείας του, προαναγγέλοντας παράλληλα την επέκταση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας, για πρώτη φορά μετά την απόκτηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία πριν από 77 χρόνια.

«Ζω το παράδοξο να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής»,
σημείωσε ο κ. Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης του ΥΠΕΞ προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ χαρακτήρισε αθλιότητες τα περί αδιαφάνειας στη διαχείριση των απόρρητων κονδυλίων. Τη θέση του υπουργού Εξωτερικών υποστήριξε πλήρως ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενημέρωση και αναδεικνύοντας το νόμο που θέτει τα μυστικά κονδύλια στον έλεγχο της Βουλής.
Ο κ. Κοτζιάς προχώρησε σε εκτενή περιγραφή των πεπραγμένων του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή όπως είπε που του έκανε να μετρηθεί τα προβλήματα της Εξωτερικής Πολιτικής.
«Κύριε πρωθυπουργέ η χώρα κάτω από την ηγεσίας σας κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την ανυποληψία. Η χώρα με αυτή την κυβέρνηση έκανε μια δημοκρατική εξωτερική πολιτική, με νηφαλιότητα, σοβαρότητα, έχοντας στρατηγική και συγκροτώντας συμμαχίες»,
σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.
Αναφερόμενος στη συμφωνία των Σκοπίων μίλησε για «ένα βήμα μπροστά» και ευχαρίστησε δημοσίως τους κ. Ζάεφ και Ντιμιτρόφ και τους 80 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της χθεσινής ψηφοφορίας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι απέφυγαν αναφορές στις μεταξύ τους τριβές και στο θέμα δημοσιοποίησης της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, το οποίο είχε απριόρι απορρίψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.
Οι δηλώσεις Τσίπρα στην παραλαβή του ΥΠΕΞ (video)


Οι δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά κατά την παράδοση του ΥΠΕΞ

2 σχόλια:

  1. Χμ... Πολὺ ἐνδιαφέρον. Τὰ 12ν.μ. θὰ κόψουν τὰ πόδια τῶν Ρώσσων. Νὰ δοῦμε πῶς ἡ Τουρκία θὰ ἀντιδράσῃ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εβαλαν δηθεν συνορα στο μονοπατι που δεν περναει η αρκουδα.Στο σλλο ..ανατολικα ..που περνανε αγελες αρκουδων ...εβαλαν καθαριστριες να παρουν τα πετραδακια μην πληγωθουν οι ...αρκουδες στις..επελασεις....Μιλαμε...γενναιοι ...κλανοπαζαρα...σαν την γιαγια που τρια βρακκια φορει...μεχρι να βγαλει το ενα τα δυο τα κατουρει....κοψτε φατσες βγαλτε συμπερασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.