5/10/18

COLPO GROSSO


Η Ολυμπιακή ιδιωτικοποιήθηκε, έγινε Aegean, και από αεροπορική εταιρεία- μπου@@@@ έγινε μοντέλο. Ακόμη πιο εντυπωσιακή η μετάλλαξη του ΟΤΕ από ένα ράθυμο πελατειακό μαγαζάκι, που έκανε δυο χρόνια να σε συνδέσει στο δίκτυο, σε σοβαρή εταιρεία.
Εμβληματικές περιπτώσεις, όπου μετά από πολλά παχιά λόγια και πολλούς 'ηρωικούς' 'αγώνες' αποκαλύφτηκε το απολύτως προφανές. Ότι κράτος και επιχειρηματικότητα είναι έννοιες ασύμβατες. Συμβατές είναι μόνο με την ατζέντα των κρατικών λαμόγιων και τους ιδιωτών προμηθευτών τους.
Η μεγάλη όμως χαμένη ευκαιρία λέγεται ΔΕΗ. Διότι η χώρα έχει μοναδικό πλεονέκτημα σε ανανεώσιμους ενεργειακούς πόρους. Μια σοβαρή ΔΕΗ αντί να παράγει χρέη, αλήτες και διαφθορά θα παρήγε τεχνολογία παγκόσμιας κλάσης. Και θα δημιουργούσε ένα μεγάλο, παραγωγικό, οικοσύστημα γύρω της.

Οι μαφιόζοι που κουμαντάρουν τη ΔΕΗ δεκαετίες τώρα έχουν καταφέρει το ασύλληπτο: να πουλάνε την κρατική ΔΕΗ στο... κράτος (!) δυο φορές το χρόνο (!!). Κάτω από τα 300 ΜΕ πια η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ, με 600 ΜΕ την ετήσια επιδότηση των συντάξεών τους.
Ένα απίστευτο colpo grosso. Μια απίστευτη ληστεία που θα έκανε τον Αl Capone να σαστίσει με δέος. Αντί να ζεις και να ρισκάρεις στον αντίποδα του νόμου, κάνε καλύτερα τα 'δίκια' σου νόμο, πασπάλισέ τα με ανοησίες για λαούς και σοσιαλισμούς, βάλε και μερικά γίδια να χορεύουν στο Σύνταγμα και να βαράν νταούλια.
Και κάνε παιγνίδι...

6 σχόλια:

  1. Παραμύθια της Χαλιμάς

    Η κακιά κρατική ΔΕΗ, μπορούσε να δίνει φθηνό ρεύμα
    Τώρα, με τον χωρισμό της σε κομματάκια, πληρώνουμε 4-5 λογαριασμούς σε έναν
    Και το μεγάλο πάρτυ γίνεται με τις ΑΠΕ

    «Έχουμε την μεγαλύτερη αύξηση στην λιανική τιμή του ρεύματος στην δεκαετία»

    https://archaeopteryxgr.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να πάει αυτό το κράτος μπροστά, ένας τρόπος υπάρχει. ..... Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη !!!! Και το κάθε λαμογιο, φυλακή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κσκο ειναι οτι εν μερει εχει λιγο δικιο το.αρθρο...Ομως χρησιμοποιει το λιγο για να εκτρεψει την ουσια στα ..ταρταρα αναποδα. Ασφαλως λεει ανοησιες μετα κι αναποδεικτες .Αυτο με την ...αιχμη της τεχνολογιας ...ειναι επιστηκονικα αγραφο...Καντε την πχ....ιδιωτικη για να ..απογειωθει η τεχνολογια ..ουτε στην Κενυα δεν λεγεται.Ειναι ασχετος η ....κατι αλλο....Οσο για την ...τεχνολογια των ηλιακων η του ανεμου ...ειναι απειρως επιστημονικα ασχετος...Αυτα που λεει για το θεμα ειναι οι ...εντυπωσεις του αστοιχειωτου απο οτι διαβαζει στα περιοδικα που τα γραφουν παλι αστοιχειωτοι...Αν εχει επιστημονικη βαση κατι ας το αναλυσει επιστημονικα εδω...χωρις να πει ..." μου ειπαν...ακουσα..λενε...κλπ "....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως το μοντέλο κράτος-επιχειρηματίας έχει εξαφανισθεί από το προηγμένα κράτη και στην Ελλάδα ειδικά έχει αποτύχει οικτρά. Οι κρατικές εταιρείες δεν είναι παρά τόποι διορισμού ημετέρων, οι οποίοι λαμβάνουν τεράστιους μισθούς και ... διάφορα άλλα τυχηρά.

    Η αποκρατικοποίηση τού ΟΤΕ, εκτός τού ότι τον έκανε σύγχρονη και σοβαρή εταιρεία, έριξε κάθετα τις τιμές παροχής υπηρεσιών του. Θυμάται κανείς πόσο στοίχιζε το υπεραστικό τηλεφώνημα παλαιότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν εχει εξαφανιστει.Παρα πολλες μεγαλες εταιριες της Δυσης ειναι κρατικες η ημικρατικες.Αυτο που εχει συμβει ειναι οτι διοικουνται σαν ιδιωτικες...και δεν διοριζει το κρατος κανεναν...και οι αμοιβες ειναι αξιοκρατικες κι οχι αλαμουρα...και τα κομματα απαγορευται να κανουν ομαδες μεσα στην εταιρια...Αν θελουν εξω ας κανουν.Και δεν εχουν εκει την αρτηριοσκληρινση αρχαιων μοντελων οι πολιτες ..ουτε αποψεις ασιατικες σαν ονειρο.Επισης ειναι στο χρηματιστηριο ολες...και σου κοβουν τον ...πωπο αν δεν εχεις κερδη..και καλες τιμες.Οι διοικησεις χωρις κερδη απολυονται στο χρονο ντε τε...Δεν ζουν λεπτο με υπερτιμολογησεις ..και κολπα . Πολλοι κολωσοι εταιριες ειναι ετσι...να μην πουμε ονοματα τωρα γιατι δεν χωρανε εδω...Για να μην πουμε για τις Κινεζικες...κλπ...η τις Κορεατικες ...απο ναυπηγεια εως πυραυλους...απο ηλεκτρονικα εως αεροπορικες...κλπ...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.