4/11/18

Τα ΑΕΙ, εκτός από πειθώ, χρειάζονται πυγμή

Η​​ αντίθεση είναι δραματική και, συγχρόνως, μελαγχολικά συμβολική.
Την ώρα που τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου επενδύουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το κυρίαρχο αίτημα στα δικά μας πανεπιστήμια είναι «όχι στα ναρκωτικά, όχι στη βία».

Στα μέσα Οκτωβρίου, το ΜΙΤ ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Τ.Ν.) που έγινε ποτέ από αμερικανικό πανεπιστήμιο – 1 δισ. δολάρια (τα 350 εκατ. προέρχονται από δωρεά). «Αναδιαμορφώνουμε το ΜΙΤ», δήλωσε ο πρόεδρός του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε «δίγλωσσους» ανθρώπους, είπε ο πρύτανης – «να είναι το ίδιο άνετοι με την Τ.Ν. όσο και με τη δική τους επιστήμη».
«Ζούμε τη θλιβερή πραγματικότητα της πανεπιστημιούπολης που λυμαίνονται οι οργανωμένοι διακινητές ναρκωτικών», ανέφεραν σε πρόσφατο κείμενο διαμαρτυρίας καθηγητές του ΑΠΘ. Η Σύγκλητος του ΟΠΑ έκανε έκκληση «για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους [...] με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο». Η πανεπιστημιακή βία, εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ανεμπόδιστη. Τελευταία συγκομιδή: ο «Ρουβίκωνας» κατέλαβε δημόσιο χώρο στη Φιλοσοφική Σχολή (ΕΚΠΑ), ενώ κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στο Πάντειο. Η παραβατικότητα είναι πρωτοφανής, ακόμα και με τα ελληνικά δεδομένα.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.