20/3/19

Η Γερμανία αποτρέπει το «brain drain» της Σερβίας


Σύμμαχος στη μείωση της ανεργίας και την καταπολέμηση του "φαινομένου" του brain drain είναι η Γερμανία, μέσω των επιχειρηματιών της, που δραστηριοποιούνται στη σερβική αγορά, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας (RKS), Μάρκο Τσάντεζ.
«Οι ξένοι και ιδιαίτερα οι Γερμανοί επενδυτές είναι οι μεγαλύτεροι σύμμαχοί μας στη μείωση της ανεργίας και την αποτροπή του brain drain» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του RKS.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «όσο περισσότερες επενδύσεις γίνονται από το σύνολο των ξένων επενδυτών, μεταξύ των οποίων και οι Γερμανοί, τόσο περισσότερα νέα εργοστάσια και νέες θέσεις απασχόλησης προκύπτουν για τους Σέρβους πολίτες, καθώς και περισσότερη εργασία για τις εγχώριες εταιρείες. Μ' αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες της χώρας θα έχουν επιπλέον λόγους να μην εγκαταλείψουν τη χώρα, να μείνουν εδώ και να εργαστούν».

Για τη συνέχεια Economistas

2 σχόλια:

  1. Για ανειδίκευτους εργάτες μπορεί να ισχύει αλλά για εξειδικευμένους γιατι κάποιος να μείνεις τηη Σερβία με μισθούς Σερβίας και να μη παει στην Γερμανία με μισθούς Γερμανίας ? Απο μόνες τους οι επενδύσεις ειναι κατι αλλά δεν ειναι το παν για να αποτρέψει την φυγή του εργατικού δυναμικού.Στην Ελλαδα ζητούνται απο επιχειρήσεις νεοι αλλά δε βρίσκονται διότι για την ίδια θέση αν πανε έξω παίρνουν πολλαπλάσια και με καλύτερες συνθήκες.Για αυτο άκουγα εναν νεοφιλελεύθερο Οικονομολόγο να εξανίσταται στην τηλεοραση οτι ψάχνει λεει εργάτες και δε βρίσκει.Δωσε κατι παραπάνω .,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νεοφεουδαρχια ονειρευονται αυτοι? :Ε, θα λαβουν οτι τους αξιζει ... Υπομονη. Σε μερικα χρονια θα ειναι τοσο ακριβη η εργασια που θα αναγκαστουν να δουλευουν οι ιδιοι. Πλακα θα εχει ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.