2/8/19

Ο Σάββας Καλεντερίδης για τον "Φάκελο" και την Προδοσία της Κύπρου, στην εκπομπή "Προσωπικά Δεδομένα" του Κώστα Μαρδά

11 σχόλια:

  1. Όταν κάποιος είναι μία διορισμένη μαριονέτα, δεν μπορεί, αλλά και ούτε του επιτρέπεται να σκεφθεί και να δράσει σαν ελεύθερος άνθρωπος, διότι είναι υποχείριο των αφεντικών του...
    Στο τέλος, όταν ήταν πλέον άχρηστοι στα αφεντικά τους, τους έγινε "ανάκληση εντολής" και αρκετοί από αυτούς τους ηλίθιους χουντικούς, κατέληξαν στην φυλακή, αφού προξένησαν τεράστια καταστροφή στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

    Όχι μόνο έκαναν το προδοτικό πραξικόπημα δίνοντας την ευκαιρία και πρόφαση στούς Τούρκους να επέμβουν ως εγγυήτρια δύναμη, αλλά το ότι επέτρεψαν, έχοντας πλήρη επίγνωση του τί κάνουν, να επιβιβασθούν αμαχητί τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο, (προφανώς έχοντας την εσφαλμένη εντύπωση πως θα ισχύσει και εφαρμοστεί το δεύτερο σχέδιο Άτσεσον, που προἐβλεπε τουρκική βάση ίση με το 5% του εδάφους της Κύπρου και ταυτόχρονα "Ένωση με την Ελλάδα"),

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF_%CE%86%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%BD

    θα έπρεπε, αυτοί οι ηλίθιοι, να δικαστούν και να τιμωρηθούν σκληρότατα για Εσχάτη Προδοσία.

    2)Γιατί σχεδιάστηκε και έγινε η εισβολή στην Κύπρο, το 1974?

    Αφενός, διότι η Κύπρος συμμετείχε στο Κίνημα των Αδεσμεύτων (Non-Aligned Movement) των οποίων η πολιτική δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική των Δυτικών μεγάλων δυνάμεων, αφετέρου διότι η αριστερά στην Κύπρο ήταν πολυάριθμη και ισχυρά.
    Αμφότερα ενοχλούσαν σφοδρά την Δύση.

    Άλλος σοβαρός λόγος ήταν διότι οι ΗΠΑ είχαν πολλά προβλήματα με την Τουρκία και ήθελαν να την "κατευνάσουν".

    Είπαν και ότι δεν θέλουν να ρισκάρουν να εμφανιστεί στο μέλλον μία δεύτερη Κούβα στην Ανατολική Μεσόγειο και απεφάσισαν να διαιρέσουν το νησί, με την σκέψη ότι θα έχουν έτσι τους πάντες υπό τον έλεγχο τους.

    "Μέ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Εμφανέστατη η αντικυπριακή προσπάθεια του παρουσιαστή να αποφύγει πάση θυσία την αναφορά στον αποκλειστικά υπεύθυνο για την δολοφονία του Ελληνισμού της Κύπρου, "εθνάρχη" Καραμανλή. Που ένα χρόνον πριν είχε συμφωνήσει ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΝΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΈΙΤ ΝΤΙΠΆΡΤΜΕΝΤ, να αποβιβαστούν ελεύθερα οι τούρκοι στην Κύπρο και να πάρουν την περιοχή Αττίλα1. Η ελευθερη απόβαση των τούρκων έγινε με διαταγή του Καραμανλή στην τότε στρατιωτική ηγεσία όργανο του και γι αυτό ΤΟΥς ΤΊΜΗΣΕ μετα ΌΛΟΥΣ (ΚΟΜΠΌΚΗ, ΑΡΑΠΆΚΗ, ΜΠΟΝΆΝΟ ΚΤΛ) ΚΎΡΙΕ ΠΑΡΟΥΣΙΣΤΆ. Που ο Καραμανλής αν είχε στείλει στις 23/7 ένα μόνον ΑΕΡΟΠΛΆΝΟ PHANTOM (το αντίστοιχο του σημερινού F35) ) ή αν ένα υποβρύχιο μας είχε ρίξει μόνον μία τορπίλη, οι τούρκοι δεν θα αποβίβαζαν τα τανκς τους Μ47 κτλ. Άστε τις διαταγές του μέσω του Βλάχου του στο ΥΠΕΞ να τηρείται αυστηρά η εκεχειρία όταν οι τούρκοι την παραβίαζαν και προχωρούσαν. ΑυτΆ κύριε επιφανειακέ παρουσιαστή, που δυστυχώς δεν μπορεί να ΜΗΝ τα γνωρίζεις και τα διαστρευλώνεις.

      Διαγραφή
    2. @Ευριπίδης Μπίλλης,

      Μου απαντάτε στη ανάρτηση μου, αλλά απευθύνεστε στον 'παρουσιαστή'?

      Τα τραγικά λάθη τα έκανε η Χούντα όταν κυβερνούσε. Εκεί χάθηκε το 'παιχνίδι'. Μετά την επιστροφή του Καραμανλή, ήδη υπήρχε ισχυρότατο τουρκικό προγεφύρωμα και η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δυσμενής για την Ελλάδα.

      Με το εγκληματικό Χουντικό πραξικόπημα εφενός όλη η Διεθνής κοινή γνώμη ήταν εναντίον της Ελλάδος και εφ' ετέρου έδωσε την πρόφαση στην Τουρκία ώς εγγυήτρια δύναμη να επέμβη.

      Η Χούντα άφησε τους Τούρκους ελεύθερα να αποβιβαστούν στην Κυρήνεια και να κάνουν το προγεφύρωμα του Αττίλα 1. Ο Καραμανλής τότε δεν κυβερνούσε. Είχαν τότε, στις 20/7/1974, την δυνατότητα τα 2 από τα 4 μοντέρνα υποβρύχια μας να βουλιάξουν τα τουρκικά αποβατικά, αλλά δεν το έκαναν. Υπήρχαν τότε, και τα Φάντομ που οι Τούρκοι δεν διέθεταν... Μετά το 'παιχνίδι' ήταν χαμένο.

      Μετά τον Αττίλα 1, σε ντοκιμαντέρ που πρόσφατα έδειξε η ΕΡΤ, είπαν πως υπήρχε και τεράστιο πρόβλημα επάνδρωσης στην Εθνική Φρουρά, όπου το 80% των ανδρών "έλλειπαν" από τις μονάδες τους, όταν οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή τον Αττίλα 2. Πόλεμος Ελλάδος με την Τουρκία, κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη ολοκλήρου της Κύπρου από τους Τούρκους.

      Το λάθος του Κ. Καραμανλή ήταν που δεν παρέπεμψε σε Δίκη για την Προδοσία της Κύπρου τους υπευθύνους Χουντικούς.

      Διαγραφή
    3. Ευριπίδης Μπίλλης
      Δεν ήταν λάθος που τους τιμώρησε. Ήταν οι συνεργάτες του στην προδοσία δολοφονίας του Ελληνισμού της Κύπρου
      Είστε πλήρως, ελπίζω ανενημέρωτος, αγαπητέ μου. Πίσω από όλα ήταν η συμφωνία του Καραμανλή με τον Κίσινγκερ (και με τον Ετσεβίτ κατ άλλους) στο Παρίσι ένα χρόνο πριν για ελεύθερη απόβαση,των τούρκων στην Κύπρο κτλ. Δες την ιστοσελίδα,
      Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974 ΚΑΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ.
      http://www.triklopodia.gr/o-anti-ethnikistis-anastasiadis-i-prodosia-tou-ethnarchi-karamanli-to-1974-kata-stoforopoulo-kata-steit-ntipartment-ke-kata-neokli-sarri/,

      Επίσης μπες στην ιστοσελίδα του American News Agency, ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ. 20.798 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
      https://archive.greekamericannewsagency.com/2014/09/02/%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-20-798-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BD/
      …………………………….
      Μας είπαν πως υπεύθυνοι ήταν μόνο η χούντα του Ιωαννίδη! Του Γ. Παπαδόπουλο και των υπολοίπων της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Αυτό μάθαμε επί 40 χρόνια. Με αυτό γαλουχηθήκαμε. Ε λοιπόν η δημοσιογραφική έρευνα αλλά και το ίδιο το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που σήμερα αποκαλύπτεται άλλα λέει! Εντελώς άλλα.
      Έκρυψαν καλά όλοι προς όλους τις ευθύνες τους. Τις θωράκισαν με αυτή την υπουργική απόφαση και χρόνια τώρα , όπως θα αποκαλυφθεί, αρνούνται πεισματικά, να άρουν αυτή την προδοτική υπουργική απόφαση του Ευάγγελου Αβέρωφ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
      ………………………………
      Ποιους στρατιωτικούς καλύπτει και ποιους πολιτικούς και μάλιστα «βαριά» ονόματα και γνωστές πολιτικές οικογένειες και τζάκια συγκαλύπτει ; Την απάντηση την δίδει η ανάγνωση του ιδίου του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Τώρα πια αυτό το ιστορικό κείμενο δεν είναι προνόμιο των λίγων του συστήματος. Είναι και προνόμιο δικό σου. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ! ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ! Είναι χρέος όλων μας να μάθουν την αλήθεια όσο γίνεται περισσότεροι για αυτή την μεγάλη εθνική τραγωδία. Είναι χρέος τιμής να μάθουν όλοι οι Έλληνες και οι επόμενες γενιές ποιοι και πως πρόδωσαν την Κύπρο και το όραμα της ένωσης με την Ελλάδα.

      Υπάρχουν και άλλα πολλά πχ για την παρεμπόδιση της λύσης Μαρκεζίνη ομαλής μετάβασης στη δημοκρατία, για τηξν αποστολή του έμπειστου του ΣτατηγούΝτάβου στην Σμύρνη για τις λεπτομέρειες (ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΙΛΛΗ ΚΑΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ, ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΕΠΙ ΤΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΕΛΜΗ, ΓΑΜΒΡΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ
      http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=2439:2009-12-27-16-06-46&catid=40:fovies&Itemid=217 ), για το κατοχικό ποιόν του "Εθνάρχη" Καραμανλή (¨Εγγραφο CIA για το θέμα από το Καραμανλικό Ολυμκπιακτλhttps://olympia.gr/2015/10/28/%ce%ad%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-cia-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%cf%89%ce%bd/)
      Απαιτειται κάθαρση με δίκην του μετΑ ΘΆΝΑΤΟ



      Διαγραφή
    4. Γειά σου Ευριπίδη.
      Δυστυχώς το μυαλό μας είναι πολύ ευκολότερο να ψάχνει για προδότες παρά το να μελετάει το πως άνθρωποι σαν τον Κίσιντζερ κατάφεραν να εξαπατήσουν και τον Παπαδόπουλο, και τον Ιωαννίδη, και τον Καραμανλή και εμάς τους ίδιους και τον λαό μας ολόκληρο.

      Ψάχνουμε να βρούμε το κακό αίτιο ανάμεσα σε Έλληνες και όχι ανάμεσα στα αφεντικά και τους δυνάστες των Ελλήνων. Έτσι μας έχουν μάθει εδώ και αρκετούς αιώνες, και έτσι μας κρατάνε χαμένους και υπόδουλους.

      Διαγραφή
  2. Aποκαρδιωτικοί και οι δυό τους. Μονομέρεια και κανένα γιατί. Γιατί κάποιοι πχ να ξυπνήσουν ένα πρωί και να μπλέξουν τη χώρα σε ένα πραξικόπημα με δεδομένη ουρά τον πόλεμο. Τους περίσσευε χρόνος? Τα είχαν λύσει όλα τα προβλήματα της Ελλάδος? Ηταν εγνωσμένοι ανόητοι? Ηρθαν από το πουθενά, χωρίς καμιά εμπειρία περί τα πολιτικά-στρατιωτικά και διπλωματικά θέματα? Πολλές τέτοιες ερωτήσεις, που ο φάκελλος επιμελώς δεν απαντά. Μόνο ο φουκαράς Σαμψών τις διετύπωσε, αλλά ποιός τον άκουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαρέθηκα να διαβάζω ελληνική ιστορία όπου κάθε αποτυχία βαφτίζεται "προδοσία". Η λέξη ανικανότητα έχει γίνει "προδοσία". Είμαστε ο υπερούσιος λαός και η οποιαδήποτε εθνική ήττα είναι "προδοσία". Βαρέθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο δεν είμαστε ενωμένοι κατά των ξενων σχεδιαστών τόσο θα πλησιάζουμε στο αφανισμό μας. Αυτό κάνουμε από το 1914. Μικρός λαός που δεν κατανοεί ότι είναι υπό καθοδήγηση και κατοχή ξένων και ψάχνει για ενόχους μόνο ανάμεσα του είναι καταδικασμένος να μικρυνει και άλλο, μέχρι αφανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να ομολογήσω ότι ο Σάββας Καλεντερίδης δείχνει διανοητική αδυναμία στην ανάλυση του Κυπριακού.
    Η θεωρία του είναι ότι οι Αμερικάνοι έστησαν την δικτατορία με σκοπό να διχοτομήσουν την Κύπρο.
    Θα δώσω 2 σημεία:
    Από την μία κατηγορεί τον Παπαδόπουλο ότι απέσυρε την μεραρχία και από την άλλη κατηγορεί τον Ιωαννίδη γιατί ΔΕΝ απέσυρε την ΕΛΔΥΚ.
    Εδώ υπάρχει μια κολοσσιαία αντίφαση.
    Ποια είναι η ερμηνεία;
    Το Κυπριακό πρόβλημα είχε 2 ευσταθείς ισορροπίες:
    1) Ελληνοποίηση (και επομένως Αμερικανοποίηση  Νατοποίηση)
    2) Διχοτόμηση και Φιλανδοποίηση (Τουρκοποίηση)
    Το 1964, όταν ο Μακάριος απέτρεψε την Ελληνοποίηση της Κύπρου, ήταν επόμενο να οδηγηθεί το Κυπριακό στην ευσταθή λύση της διχοτόμησης.
    Οι Αμερικάνοι το μόνο που χρειαζόταν ήταν να ΜΗΝ εμποδίσουν την ευσταθή λύση.
    Αυτή είναι η αιτία για το εξής παράδοξο: Ότι όλοι συμφωνούν ότι στα γεγονότα της Κοφίνου έγινε κάποιου είδους προβοκάτσια, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν από ποιον; Από τον Παπαδόπουλο; Από τον Μακάριο;
    Από την μία ο Μακάριος Δορυσιώτης μας λέει ότι η μεραρχία ήταν στην Κύπρο για την «Ελληνοποίηση» ( Νατοποίηση της Κύπρου (κάτι που όντως ισχύει)) και από την άλλη μας λέει ότι μέσω της Κοφίνου βρήκαν ευκαιρία για ανάκληση της Μεραρχίας (δηλαδή την «Από-νατοποίηση»).
    Το να ΜΗΝ έχει πρόβλημα με μια τέτοια αντίφαση ο Δρουσιώτης είναι λογικό (πχ βλέπε http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=2405&-V=search&-w=%CA%CF%D6%C9%CD%CF%D5@ ). Αυτές είναι οι ικανότητες, και αυτή η προσωπικότητά του.
    Το να μην έχει πρόβλημα ο Σάββας είναι δυσοίωνο για το μέλλον της χώρας, γιατί αποδεικνύει ότι έχουμε χαμηλό επίπεδο.
    Αυτό που συνέβη ήταν ότι μετά την απόρριψη της Ελληνοποίησης (Νατοποίησης της Κύπρου) το 1964-1966, είχαμε μια διολίσθηση στην ευσταθή λύση της Διχοτόμησης. Το 1964 είχαμε το γράμμα του Τζόνσον. Το 1967 ΔΕΝ το είχαμε.
    Ο σφετεριστής του σφετεριστή (και βασανιστής) Ιωαννίδης απλώς επιτάχυνε την διαδικασία. Ο Καραμανλής τον Αύγουστο του 1974 έκανε το ορθολογικό. Αποδέχθηκε την ευσταθή λύση χωρίς περαιτέρω ζημιά για την Ελλάδα και την Κύπρο.
    Το ερώτημα είναι γιατί ο Μακάριος επέλεξε την λύση της διχοτόμησης; Η άποψή μου είναι λόγω αδυναμίας ανάλυσης της φύσης των διεθνών σχέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββα μπράβο. Αν κατάλαβα καλά έχεις πλήρη γνώση των συμφωνιών (Παρίσι)που προυπήρξαν με αμερικανικό σχέδιο για επίσπευση της πτώσης του στρατιωτικού καθεστώτος, μέσα από μία Ελληνοτουρκική κρίση. Ο Μακάριος ήταν ενήμερος για το 7% που θα εδίδετο στους Τούρκους και από την Ελλάδα μόνον ο Αραπάκης μιλούσε με τον Αμερικανικό παράγοντα. Στο συνομιλητή σου δημοσιογράφο με πολύ προσεκτικό τρόπο του είπες για τα παραπάνω, όπως και για την διαφυγή Μακάριου που ήταν κατά κάποιες θεωρίες συνομωσίας και αυτή στο σχέδιο. Τα γεγονότα όμως ξεπέρασαν τα αρχικώς σχεδιασθέντα ειδικά μετά την ανακωχή μεταξύ πρώτου και δεύτερου Αττίλα όπου οι Τούρκοι πήραν όλον τον απαιτούμενο χρόνο να μεταφέρουν στρατεύματα και να καταλάβουν το μέρος που κατέχουν σήμερα, ελέω Καραμανλή, Αβέρωφ και Αραπάκη. Ο Σαμψών τα λέει όλα σε κάποια τηλεοπτική του συνέντευξη με ονόματα και ημερομηνίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς φαίνεται ότι "Η Κύπρος κείται μακράν" για τις ελλαδικές πολιτικές ηγεσίες, ήδη από το 1974 συνεχώς και αενάως μέχρι και σήμερα αλλά και στο μέλλον... Και μάλλον το ίδιο ισχύει ήδη σήμερα και για Μακεδονία, Θράκη και ίδωμεν για ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.