9/8/19

Το κόστος της μάχης κατά της διαφθοράς

Katerina Gandzyuk
H Katerina Gandzyuk ήταν γνωστή Ουκρανή ακτιβίστρια. 
Εργαζόταν ως δημόσιος υπάλληλος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του νομού Χερσόν και μαχόταν κατά της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα της Ουκρανίας.
Πριν ένα χρόνο, στις 31 Ιουλίου 2018, μέρα μεσημέρι, όταν η Κατερίνα έβγαινε από το σπίτι της, κάποιος άδειασε ένα λίτρο θειικό οξύ πάνω της, παρακολουθώντας τα μαλλιά της, τα ρούχα της μαζί με το δέρμα της να πέφτουν κάτω. Το 40% του σώματός της είχε καταστραφεί. Μέσα σε τρεις μήνες η Κατερίνα είχε υποβληθεί σε 14 χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης δέρματος, όπου της αφαιρούσαν κομμάτι κομμάτι το υγιές δέρμα και το κολλούσαν σε καταστραμμένες περιοχές. Η αλλαγή επιδέσμων γινόταν με ολική αναισθησία.
Τρεις μήνες μετά την επίθεση η 33χρονη Κατερίνα υπέκυψε στα τραύματά της. Δεν έμαθε ποτέ ότι αν είχε επιζήσει, δε θα είχε μαλλιά, δε θα γύριζε το κεφάλι της, δε θα είχε ένα μαστό και δε θα έκλεινε το ένα της το μάτι.

Ο δολοφόνος έχει συλληφθεί και καταδικαστεί. Το κόστος της ζωής της Κατερίνας Gandzyuk ήταν 5 χιλιάδες δολάρια. Ο πατέρας της κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της χώρας για έλλειψη της πολιτικής βούλησης. Οι ηθικοί αυτουργοί, μεταξύ των οποίων οι πρώην και νυν πρόεδροι του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Χερσόν, και άλλος ένας αξιωματικός είναι ακόμα ελεύθεροι.




2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ, ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
      ΑΛΛΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ, ΑΛΛΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ KALASNIKOV, ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΥΓΡΑ ..ΙΔΕΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.