26/8/19

Η Ιμιοποίηση της χώρας προ των πυλών

Του Πολυχρόνη Καρσαμπά
Σε πρόσφατο άρθρο μας με τον τίτλο "Ένα προφητικό κείμενο του 1984 για τα ελληνοτουρκικά" αναφερθήκαμε στην ενδελεχή ανάλυση και πρόβλεψη του  Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου  Κοντογιώργη, που χρονολογείται το 1984 και περιέχεται στο βιβλίο του "Πολιτικό Σύστημα και Πολιτική", όπου προείδε τον γεωπολιτικό- γεωστρατηγικό σχεδιασμό της Τουρκίας και προδιάγραψε την πορεία των πραγμάτων μέχρι και σήμερα,  όπου η Ελλάδα και η Κύπρος, μέσω της επιλογής της πολιτικής κατευνασμού, δορυφοροποιούνται από την Τουρκία και διαμορφώνεται ένα είδος  "δορυφορικής συμπληρωματικότητας",  με κύριο γνώρισμα τη συνεταιρική συμμέτοχη της γειτονικής χώρας στα πράγματα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και στον ορυκτό τους πλούτο.

Για τη συνέχεια Capital

6 σχόλια:

  1. "Η Ιμιοποίηση της χώρας προ των πυλών"

    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
    Θα είχε πολύ ενδιαφέρον εάν ο κ. Καλεντερίδης το σχολίαζε.
    Ειδικότερα, μάλιστα, τα παρακάτω σημεία:

    α)"Η αιτία της ανατροπής του ισχύοντος status quo στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και της ανακατανομής των σφαιρών επιρροής, είναι ο ανταγωνισμός ισχύος μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων σχετικά με τον έλεγχο της ενέργειας, αφού "όποιος ελέγχει την ενέργεια, ελέγχει και τον κόσμον όλο.

    Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η απόφαση των Η.Π.Α. για την εξόρυξη του Ελληνικού και Κυπριακού ορυκτού πλούτου, αλλά και η χρεωκοπία Ελλάδος και Κύπρου, ώστε οι χώρες αυτές, και κυρίως η Ελλάδα, να απωλέσουν μέρος της Εθνικής κυριαρχίας τους και να καταστούν, για την επόμενη εκατονταετία, όμηροι του χρέους. Χρεωκοπία την οποία ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν εξ ολοκλήρου οι ελληνικές κυβερνήσεις. Γι’ αυτό και οι όροι του Ελληνικού Μνημονίου αφορούσαν στην υποθήκευση του Εθνικού μας Πλούτου."

    β)"Η Άγκυρα δεν ενδιαφέρεται για ένα νησί, παρόλο που υπό προϋποθέσεις αυτό δεν πρέπει να αποκλειστεί από τις προθέσεις της. Όπως λ.χ. το Καστελόριζο. Την ενδιαφέρει όλη η Ελλάδα και υπό μια άλλη έννοια το Ανατολικό Αιγαίο."

    γ)"... η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, συνοδεύτηκε από μια συστηματική προσπάθεια να πληγεί στον πυρήνα της η θεμέλια βάση της εσωτερικής, κοινωνικής και πολιτισμικής, συνοχής της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική τάξη θεωρεί ότι μια ισχυρή συνείδηση κοινωνίας που θα βασίζεται στις εθνικές της αναφορές αποτελεί μείζονα κίνδυνο για την ηγεμονία της και γι’ αυτό πρέπει να κατασταλεί. Μέτρο για την καταστολή αυτή αποτελεί η παιδεία του έθνους της κοινωνίας, δεδομένου ότι αυτό απειλεί το έθνος του κράτους. Λαός και πολιτική τάξη στην Ελλάδα βαδίζουν σε αντίρροπες πορείες, δεν συναντώνται, καθώς τα πεπραγμένα της τελευταίας βρίσκονται μακράν του εθνικού συμφέροντος. Εξού και κάθε αναφορά σε αυτό, δηλαδή στο συμφέρον της κοινωνικής συλλογικότητας, στιγματίζεται συλλήβδην ως εθνικισμός, ενώ η αξίωση της κοινωνίας των πολιτών να έχει λόγο στα πράγματα ταξινομείται ως λαϊκισμός. ... Στρατηγική που απογειώθηκε κατά τη "σημίτεια" περίοδο, για να κορυφωθεί με την άνοδο της συριζαίας Αριστεράς στην εξουσία. Εάν η στρατηγική αυτή εδραιωθεί, θα αποτελέσει, κατά τη γνώμη μου, την κατακλείδα της εθνικής παραίτησης της χώρας και από κοντά της ιδεολογικής νομιμοποίησης της "Ιμιοποίησής" της. "

    δ)"Ο ενδοτισμός και η εθνική εθελοδουλεία της Ελληνικής Πολιτικής Τάξης, την έχει οδηγήσει στην εκ των προτέρων αποδοχή του αναθεωρητισμού της Τουρκίας και στην αποδοχή της ιμιοποίησης της χώρας, την οποία προετοιμάζει, με τους λαγούς της, που δηλώνουν ότι "έχει και η Τουρκία δικαιώματα στο Αιγαίο, λόγω του μεγάλου μήκους των ακτογραμμών της" (Κατρούγκαλος), ότι "δεν θα πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες" (Κοτζιάς), ότι "έρχονται νέα Ίμια" (Σημίτης) ... "

    ε)" Τέτοια συγκυριαρχία στο Αιγαίο και συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος, μπορεί να προκύψει μόνο σαν αποτέλεσμα ήπιας πολεμικής εμπλοκής και της σύναψης διεθνούς συμφωνίας. Κανένα κράτος στον πλανήτη δεν είναι δυνατόν να παραχωρήσει εθνική και εδαφική κυριαρχία οικειοθελώς!!

    Γι’ αυτό η πολεμική εμπλοκή, ήπιας έντασης και μικρής διάρκειας, είναι αναπόφευκτη."

    στ)"Δυστυχώς για την πολιτική τάξη της χώρας, που έχει ήδη συνθηκολογήσει, πριν καν η Τουρκία προχωρήσει στην προσβολή της Εθνικής της κυριαρχίας, το διακύβευμα δεν είναι τα πετρέλαια, αλλά μια κομβική θέση του ελληνισμού στα πράγματα της Ανατολικής Μεσογείου και μάλιστα η ύπαρξη της ίδιας Ελληνικής κρατικής οντότητας στο μέλλον, αφού εάν ηττηθεί τώρα και απωλέσει τον άξονα Ελλάδος- Κύπρου και την κυριαρχία στο Αιγαίο, θα μετατραπεί σε χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, κάτι σαν φόρου υποτελής στον Σουλτάνο και θα συρρικνωθεί σταδιακά μέχρι την οριστική αφομοίωσή της από την Τουρκία.

    Σε τελική ανάλυση το διακύβευμα δεν είναι τα πετρέλαια , αλλά η ίδια η υπόσταση και η αυθυπαρξία του Νεοελληνικού κράτους και στο βάθος του ελληνισμού."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαυτο το μεγαλο καλο που καναν και κανουν οι ιδιοι και οι ιδιοι στην πατριδα μας...ας τους ξαναψηφισουμε να ..ολοκληρωσουν το μακροπνοο προγραμμα τους.Και μην αντιδρασει κανεις ποτε των ποτων εως το τελος .Ειναι εργο Θεικο για το καλο του πλανητη ..να ξεσκαρταρει που και που την σαβουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.