7/8/19

Γιατί ζούμε ένα μπάχαλο;


Ένας βλάκας στην Ισπανία πέταξε το ψυγείο του σε έναν γκρεμό και το πόσταρε στα social media κάνοντας πλάκα περί ανακύκλωσης. Η αστυνομία τον βρήκε, του έβαλε πρόστιμο 45.000€ (!), τον ανάγκασε να βγάλει το ψυγείο από τον γκρεμό και έβγαλε το video στα social media! Αυτό είναι κράτος. Όταν κάνεις μια αλητεία θα πληρώσεις και μάλιστα πολύ ακριβά.
Στην Ελλάδα αν περάσεις το κόκκινο και παραλίγο να σκοτώσεις άνθρωπο, το πρόστιμο είναι 700 ευρώ ή κάτι τέτοιο και αν πούμε να το αυξήσουμε ο λαός θα αποκαλέσει τις ποινές εξοντωτικές. Ο άλλος για ένα ψυγείο έφαγε πρόστιμο 45.000€ αλλά ο εν δυνάμει δολοφόνος που περνάει το κόκκινο εδώ χαιδεύεται.

Ή για παράδειγμα συλλαμβάνουμε τον αλήτη του Ρουβίκωνα που έβαψε το Υπουργείο κόκκινο και όχι μόνο δεν του βάζουμε τσουχτερό πρόστιμο, όχι μόνο δεν τον υποχρεώνουμε να καθαρίσει τις μουτζούρες του, αλλά τον αφήνουμε και ελεύθερο. Και φυσικά δεν βγάζουμε το πρόσωπό του δημόσια μην τυχόν και τον θίξουμε.
Γι αυτό ζούμε ένα μπάχαλο. Γιατί ο κάθε αλήτης ξέρει πως ότι και να κάνει η συνέπειες που θα υποστεί θα είναι ασήμαντες.


Alexandros Papadopoulos

4 σχόλια:

  1. Δεν είναι μονάχα αυτά. Ζω στην Θεσσαλονίκη, ξέρετε πόσοι γύφτοι, Βούλγαροι, εν πάση περιπτώσει δεν ξέρω τι ακριβώς είναι με κάτι καρότσια αυτοσχέδια ή κλεμμένα από σούπερ κουβαλούν χαρτόνια και διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά φορτωμένα όσο δυάδα αυτοκίνητα σπρώχνουν τα καρότσια τους αντίθετα στο ρεύμα κινήσεις με όλους τους κινδύνους ατυχήματος !!!!!!
    Δεν γίνεται από κανέναν παρατήρηση για αυτό το μπάχαλο και να ήταν μόνο αυτό !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μπου......... κράτος !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν είναι τίποτα και πραγματικά αρχίζω και πιστεύω ότι καλύτερα που την ανακύκλωση τη μαζεύουν οι Βούλγαροι, γιατί μόνο έτσι είσαι σίγουρος ότι πηγαίνει σε ιδιώτες που πραγματικά ανακυκλώνουν. Αντιθέτως όσο αφορά το δήμο θα δεις ακόμη κι ότι μερικές φορές την ανακύκλωση τη μαζεύουν τα απορριμματοφόρα των πράσινων κάδων.

      Το σημαντικότερο όμως και πιο τραγικό είναι ότι εδώ συμβαίνουν 2 περιστατικά κατ'επανάληψη.

      1ον.
      Όποιος ανακαινίζει το σπίτι του, πετάει τα πάντα στο πεζοδρόμιο, από έπιπλα και ρούχα μέχρι ντουβάρια και κουφώματα. Εννοείται πως δεν μπαίνει στον κόπο να καλέσει την "Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων" για να του πάνε κάδο για μπάζα. Επίσης εννοείται πως δεν καταχωρεί το αίτημα για ογκώδη στην ανοιχτή πλατφόρμα "Βελτιώνω την Πόλη μου" που είναι για τέτοιες περιπτώσεις. Και όταν φιλοτιμηθεί κάποιος γείτονας να ενδιαφερθεί το αίτημα στην όποια αρμόδια υπηρεσία χάνετε κάπου στο χωροχρονικό (α)συνεχές.

      2ον.
      Στη Θεσ/νίκη, τουλάχιστον, δεν γνωρίζω τι γίνεται σε άλλες πόλεις, ο καθένας μπορεί να πετάξει ότι είδους σκουπίδια γουστάρει πέριξ του κάδου ακόμη κι αν πρόκειται για πλάκες αμιάντου, ελενίτ και άλλα καρκινογόνα υλικά ακόμη και σε κάδους δίπλα σε σχολεία. Μπάζα που χρήζουν υγειονομικής ταφής σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία για μήνες μένουν παρατημένα στους δρόμους και καταλήγουν σε διάφορες πλαγιές συνήθως πίσω από το Ασβεστοχώρι και τις γύρω περιοχές, όποιος θέλεις ας ψάξει και ας ρωτήσει. Αυτή είναι η παιδεία μας και το ήθος μας. Εννοείται πως αντίστοιχες καταγγελίες πέφτουν στην μαύρη τρύπα των αργόσχολων που λέγεται δημόσιο.

      Διαγραφή
  2. Η επιπολαιότητα μερικών σχολίων ειναι χειρότερη από το "εγκλημα" που περιγράφουν. Πχ Στην Ισπανία που δεν εχει, υποτίθεται, το δικό μας μπάχαλο εμφανιζονται άτομα όπως αυτός με το ψυγείο. Στις ΗΠΑ, σήμερα, η αστυνομία, ζητάει συγνώμη για τη συμπεριφορά αστυνμικών προς συλληφθέντα που θυμιζε την εποχή της δουλείας, (σε άλλες περιπτώσεις σκοτώνουν χωρίς πολλά-πολλα, δήθεν ύποπτους) χωρίς φυσικά να μειώνεται διόλου η εκγληματικότητα, κλπ, κλπ. Οι ποινές ανα τους αιώνες ουδέποτε άλλαξαν την συμπεριφορά των αντθρώπων, λέει η ιστορική πείρα. Ο αθρογράφος τα αγνοεί όλα αυτά, επιπολαίως, ότι δηλαδή η αστυνομία δεν λύνει προβλήαμτα κοινωνικής συμπεριφοράς. Μόνο η ίδια η κοινωνία μπορεί να αντιμετωπίσει, εν μέρει, την κοιινωνικη παραβατικότητα.
    Όσο για τον Ρουβίκωνα και τέτοιας, πολιτικής ή παρά-πολιτικής συμπεριφοράς, όταν κυκλοφορορεί ανέμελος ο Ρουβίκωνας, μπαινοβαγαίνει άνετος ο Κουφοντίνας και πάει σπιτάκι του ο εκτελεστής του 15 χρονου Γρηγορόπουλου τότε τι ακριβώς ζητάει το αρθρογράφος;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ, ανόητοι/ξεροκέφαλοι/εαυτούληδες υπάρχουν παντού και θα υπάρχουν πάντα. Τον νόμο το έχεις για να μην αρχίσουν να τους μιμούνται και οι υπόλοιποι.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.