18/8/19

Τούρκος αρχαιολόγος: "Ο Θαλής δεν ήταν Έλληνας, ο Πόντος δεν ιδρύθηκε από Έλληνες…"

Τούρκος αρχαιολόγος: ¨Ο Θαλής δεν ήταν Έλληνας, ο Πόντος  δεν ήταν ιδρύθηκε από Έλληνες...¨
O καθηγητής αρχαιολογίας Φαχρί Ισίκ σπάει την παπαγαλία: Τον πολιτισμό δεν τον σύστησαν Έλληνες, αλλά κάτοικοι της Ανατολίας
………………
Καθηγητής Ισίκ : Η μητρική πόλη της Ευρώπης δεν ήταν η Αθήνα αλλά η Μίλητος
Ο καθηγητής Φαχρί Ισίκ δήλωσε: Εντός του διαστήματος 8-6 αιώνα π.Χ. οι πλούσιοι έμποροι κάτοικοι της Μιλήτου, ίδρυσαν 80 περίπου αποικίες στην ακτή του Πόντου και σε αυτό το σχέδιο δεν μετείχαν Έλληνες. Μετείχαν κάτοικοι της Καρίας.  Για αυτό τον λόγο σύμφωνα με τον γνωστό ειδικό στον "Ομηρο Γιοακίμ Λατάτζ, η Μίλητος κι όχι η Αθήνα υπήρξε η μητρική πόλη της Ευρώπης".

Τούρκος αρχαιολόγος: ¨Ο Θαλής δεν ήταν Έλληνας, ο Πόντος  δεν ήταν ιδρύθηκε από Έλληνες...¨
Ο καθηγητής Φαχρί Ισίκ απάντησε στις ερωτήσεις του Ομέρ Ερμπίλ από την εφημερίδα Χουριέτ.
Μερικές από τις ερωτήσεις και απαντήσεις είχαν ως εξής:
-Στην εισαγωγή του βιβλίου σας και μάλιστα στο οπισθόφυλλο αναφέρεστε ιδιαίτερα στην Μίλητο. Αυτή ήταν μια ελληνική πόλη, έτσι δεν είναι ;
Η Μίλητος στην  πρώιμη εποχή του Χαλκού αναφέρεται συχνά σε κείμενα των Χετταίων ως Μιλάβαντα (Millawanda), ενώ η κατάληξη –nd  καταδεικνύει λουβική γλώσσα. Στην Μίλητο όπως και στις γειτονικές πόλεις στην Πριήνη, στην Μυοῦντα και στην χερσόνησο της Μυκάλης ομιλούνταν μια "βαρβαρική γλώσσα", προφανώς η γλώσσα της Καρίας. Ο Όμηρος και ο Ηρόδοτος αναφέρουν πως δεν ομιλούνταν εκεί ελληνικά. Ο λαός ήταν ανατολίτες με πίστη στην ανατολικής προέλευσης "γενειοφόρο Αθηνά".
Αφού η Ιωνία είναι όπως αναφέρει και ο Α. Γκριβς "ο χώρος όπου γεννήθηκε η προσωκρατική σκέψη" και αφού οι δημιουργοί αυτής της σκέψης, ο  Εξαμύος -πατέρας του Θαλή- και ο Τεύταμος, ο πατέρας του Βίαντα του Πριηνέως, με τα ονόματά τους κατάγονταν από την Καρία, τότε ούτε τα παιδιά τους μπορεί να είναι Έλληνες, αλλά ούτε και η σκέψη αυτή που γεννήθηκε εκεί. Ούτε ο λαός του Πόντου μπορεί να είναι Έλληνες. Διότι πλούσιοι Μιλήσιοι ήταν αυτοί που κατά το διάστημα από του 8-6ου π.Χ αιώνα, ήταν αυτοί που είχαν ιδρύσει 80 περίπου αποικίες στην ακτή του Πόντου και μεταξύ αυτών δεν υπήρχαν Έλληνες. Υπήρχαν αυτοί που κατάγονταν από την Καρία. Για αυτό τον λόγο σύμφωνα με τον διάσημο ειδικό περί τον Όμηρο Γιόακιμ Λατάτζ,  μητρική πόλη της Ευρώπης δεν ήταν η Αθήνα αλλά η Μίλητος.
Τούρκος αρχαιολόγος: ¨Ο Θαλής δεν ήταν Έλληνας, ο Πόντος  δεν ήταν ιδρύθηκε από Έλληνες...¨
-Αυτά που περιγράφετε δεν είναι σε αντίθεση με ότι τα κείμενα είναι στα ελληνικά ;
-Το να ξηλώσεις την αντίληψη πως "τα κείμενα είναι ελληνικά και ο λαός μιλούσε ελληνικά" είναι πιο δύσκολο από την σχάση του ατόμου. Όπως σε κάθε σημείο της Ανατολίας, έτσι και σε Φρυγία και Πισιδία, με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι τοπικές γραφές μετατράπηκαν σε ελληνικά, ενώ ακόμη και αιώνες αργότερα στην ρωμαϊκή εποχή, βρέθηκαν κείμενα στα φρυγικά και πισιδιακά αλλά με ελληνικά γράμματα.
………………..
-->

Σχόλιο του ιστολογίου tourkika nea

Ο τίτλος του βιβλίου του Τούρκου "επιστήμονα" είναι: "Ο πολιτισμός γεννήθηκε από την Ανατολία".  Το μόνο που δεν λέει (ακόμη) ο "σοφός" αυτός επιστήμονας είναι πως οι λαοί αυτοί που ίδρυσαν τον πολιτισμό στην Μικρά Ασία ήταν φυσικά Πρωτο-Τούρκοι.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε το επόμενο βιβλίο για αυτές του τις "αποκαλύψεις" ….


24 σχόλια:

  1. Δεν πας να φτιάξεις κανα μπακλαβά ρε μπάρμπα. Που θεωρείσαι και αυθεντία στον Όμηρο τρομάρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περα απο το φαιδρο της ιστοριας, μηπως ανοιγει το επομενο κεφαλαιο αποδομησης της ελληνικης ταυτοτητας?
    Και το γυφτοσκοπιανο προκαλουσε θυμηδια αλλα τα αποτελεσματα τα ειδαμε.
    Πρεπει να συνειδητοποιησομε οι ραγιαδες, οτι μεχρι τωρα τρωγαμε σφαλιαρες με γενοκτονιες και απωλεια εδαφων. ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΛΑ ΜΑΣ.
    Τα εδαφη μπορει, παλι με χρονια.. (εμενα μου λες) να τα ξαναπαρωμε. ΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΠΟΟΟΟΟΟΟΤΕ!
    Τελος παντων, να πω σε αυτον τον τουρκολαλακα, οτι ο Θαλης αλλα και οι ποντιοι μιλουσαν μογγολικα και οτι οι πετρες και τα μαρμαρα, εχουν αρχαια μογγολικη γραφη η οποια μοιαζει καταπληκτικα με την ελληνικη, διοτι την εκλεψαν οι αχρειοι ελληνες!
    Αλλα δε βαριεσαι τι καθομε και μιλαω. Οι λιγοι απομειναντες ελληνες θα εχομε την καταρα να βιωσουμε το τελος οχι της ελλαδας η οποια τελικα δεν καταφερε να γινει κρατος των ελληνων, αλλα των ελληνων και του ελληνισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο δεν υπάρχουν ελληνιστές στην Ελλάδα αλλά Νεοραγιαδες και περιμένουμε έξωθεν τόσο θα αποθρασσυνονται οι Νεότουρκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να ενημερωθει η interpol το τμημα της ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ apolitical ραγιας

      Πρόκειται περί του ναρκωτικού "Ισλαμογγολίνη", το οποίο πήρε ο συγκεκριμένος "επιστήμονας".
      Και δεν το έχει πάρει μόνο αυτός αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ελίτ της (πολιτικής, επιστημονικής κ.α.) της Τουρκίας. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο νομικό και αστυνομικό-εφαρμογής του νόμου...γιατί είναι γνωστό ποιοι κάνουν και εμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων στην περιοχή μας. Το θέμα είναι ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ.

      Οι γείτονες μας Τούρκοι δεν είναι μόνο ο ορισμός του κράτους ανθρώπου της νύχτας(δολοφονίες, καταπάτηση ξένης περιουσίας, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, εμπόριο ανθρώπων) αλλά έχουν ιστορικές (και όχι μόνο) ψευδαισθήσεις και πιστεύουν και πως άλλοι συνωμοτούν εναντίον τους. Αδυνατούν να κάνουν λογικές συνδέσεις στη σκέψη τους, πανηγυρίζουν για πράγματα (πχ μάχες που έγιναν πριν 1000+ χρόνια) παρουσιάζουν κι ότι χάρτες σκεφτούν πάλι χωρίς καμία λογική σύνδεση στο μυαλό τους.

      Αυτά(κι άλλα) είναι ξεκάθαρα συμπτώματα σχιζοφρένειας και χρειάζονται ψυχίατρο. Και επειδή δεν είναι ένας άνθρωπος(αλλά "θέμα 82 εκατομμυρίων" όπως αρέσκονται να δηλώνουν για τον πληθυσμό της χώρας τους) για να τον πας σηκωτό για ηλεκτροσόκ όπως τους πηγαίνανε παλιά, πρέπει οι γείτονες μας Τούρκοι να καταλάβουν ότι η θεραπεία τους θα γίνει με εκρήξεις κτλ και θα είναι σκληρή.
      Ο ειδικευόμενος ψυχίατρος PKK εφάρμοσε την θεραπεία πόσα χρόνια και κατάφερε να μειώσει κάπως τα συμπτώματα του μεγάλου ασθενή.
      Υπάρχουν κι άλλοι ειδικοί ψυχίατροι που παρακολουθούσαν τον μεγάλο ασθενή και την θεραπεία του. Ένας απ' αυτούς τους ψυχιατρους κρατάει φραπέ και παίζει και τάβλι αλλά συνήθως αυτοί που γενικά είναι χαλαροί "εκτός υπηρεσίας" είναι οι καλύτεροι την ώρα της δράσης.

      Διαγραφή
  5. 1)How Turks end up in middle east from Mongolian steppes?
    Published on Mar 3, 2018

    https://www.youtube.com/watch?v=zQ60cICQpJQ

    2)Turkish ancestors are Mongolians - En eski Turkler Mogolistanda
    Published on Dec 5, 2014

    Mongolia's northern border and on the slopes of the mountains 10 thousand years Counting by continuing the existence of the Turkish-speaking and living ' DUKHA ' TURKS in at REINDEER!
    Turkish ancestors are from Mongolia
    EN ESKİ TÜRKLER ! Moğolistan'ın Kuzey sınırındaki Sayan Dağları yamaçlarında 10 bin yıldır varlığını sürdürerek yaşayan ve Türkçe konuşan 'DUKHA' adlı REN GEYİĞİ TÜRKLER !!

    https://www.youtube.com/watch?v=Ao5Byzou1Hs

    3)Ali Kemal

    Ali Kemal Bey (Ottoman Turkish: عَلِي كمال‌ بك‎; 1867 – 6 November 1922) was an Ottoman-born Turkish[1][2] journalist, newspaper editor, poet[3] and a politician of liberal signature, who was for some three months Minister of the Interior in the government.
    ...
    Ali Kemal is the great-grandfather of British Prime Minister Boris Johnson.
    ...
    With unequalled passion, Kemal condemned the attacks on and massacres of the empire's Armenians during the First World War and inveighed against the Ittihadist chieftains as the authors of that crime, relentlessly demanding their prosecution and punishment. In an 18 July 1919 issue of the Alemdar newspaper, Ali Kemal Bey wrote: "... our Minister of Justice has opened the doors of prisons. Don't let us try to throw the blame on the Armenians; we must not flatter ourselves that the world is filled with idiots. We have plundered the possessions of the men whom we deported and massacred; we have sanctioned theft in our Chamber and our Senate. Let us prove that we have sufficient national energy to put the law into force against the heads of these bands who have trampled justice underfoot and dragged our honor and our national life through the dust."[17]
    ...
    On 4 November 1922, Kemal was kidnapped from a barber shop at Tokatliyan Hotel in Istanbul, and was carried to the Anatolian side of the city by a motor boat en route to Ankara for a trial on charges of treason. On 6 November 1922, the party was intercepted at İzmit by General Nureddin Pasha, then the Commander of the First Army, which was aligned with Mustafa Kemal Pasha. Kemal was attacked and lynched by a mob set up by Nureddin with sticks, stones and knives, and hanged from a tree. His head was smashed by cudgels and he was stoned to death. As described by Nureddin personally to Riza Nur, who with Ismet Inönü was on his way to Lausanne to negotiate peace with the Allies, "his blood-covered body was subsequently hanged with an epitaph across his chest which read, 'Artin Kemal'". This bestowal of a fictitious Armenian name administered a final indignity to the victim.[18]
    ...

    https://en.wikipedia.org/wiki/Ali_Kemal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κολοσσιαία απάτη του ψευτομακεδονισμού των Σκοπίων και η μειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών άνοιξαν την όρεξη στους προαιώνιους εχθρούς μας Μογγόλους να λένε ό,τι τους κατέβει για την ιστορία της Ιωνίας και Μικράς Ασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο, τέτοια άρθρα ξυπνάνε και τους Έλληνες οι οποίοι νόμιζαν το αντίθετο από αυτά που λέει αυτός ο Τούρκος! !!
    Αν εμφανιστεί ένας τώρα και μας πει πως οι Έλληνες δεν μίλαγαν ελληνικά αλλά μια διάλεκτο τουρκική, εσείς κάθε μακακια κάποιου μακακα προβάλετένα την , μπας και ξυπνήσουν οι ύπνοι Έλληνες! !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό ππυ πρέπει να περιμένουμε από δω και πέρα, νομίζω, είναι τους Έλληνες αντίστοιχους "επιστήμονες" τύπου Ρεπούση κ.λ.π. να επικαλούνται αυτές τις αηδίες για να αποδείξουν ότι οι Έλληνες δεν πρόσφεραν τίποτα στην ανθρωπότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας ενημερώσει καποικά τους Τούρκους ότι οι περισσότεροι από αυτούς, ακριβώς και όπως οι περισσότεροι Βαλκάνιοι και Ιταλοί, είμαστε απόγονοι γηγενών Πελασγών, δηλαδή προϊστορικών Ελλήνων, πριν αυτοί ονομαστούν έτσι. Μια από εκεινες τις φυλές ήταν και οι Κάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήρθε η εποχή να μάθουν οι λαοί της Τουρκίας την καταγωγή τους, την ιστορία τους, και τις απάνθρωπες μεθόδους που ακολούθησαν οι Τούρκοι εισβολείς για να επιβάλουν την κεντροασιατική ξένη γλώσσα τους και τη θρησκεία του Ισλαμ στους κατακτημενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου είναι αδιανόητο επιστήμονες -είναι ;;-να λένε τέτοιες ανοησίες και να τις τεκμηριώνουν με αναφορές που παραπέμπουν σε σκράπες ιστορικά .
    Εμφανησιακά πάντως υποστηρίζει τα λεγόμενα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πριν από μερικά χρόνια στην αρχαία Έφεσο ένας Τούρκος ξεναγός έλεγε στους Ελληνες τουρίστες ότι τα αρχαία κτίσματα της περιοχής έγιναν από τους αρχαίους Τούρκους. Εκεί εισέπραξε την έντονη διαμαρτυρία των Ελλήνων τουριστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι σημερινοι ελληνες ΟΛΟΙ ΜΑΣ ειμαστε ολο λογια.σχολιαζουμε τι ειπε ο καθενας λεμε τι θα πρεπει να κανουμε σαν εθνος και μετα αφου τα ειπαμε και ξεθυμαναμε περνουμε την αθλητικη εφημεριδα και βλεπουμε τι εκανε η καθε ομαδα κανα περιοδικο με καμια γυμνη φαγητο υπνο και βολτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. και αν εχετε αντιρρηση σε αυτα που λεω ανναρωτηθητε και εσεις και εγω μαζι με εσας.το χρεος μας οι τωρινοι ελληνες το καναμε για την μακεδονια που ξεπουληθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρέθηκα αρκετές φορές ως διερχόμενος επιβάτης από/προς άλλους προορισμούς στο αεροδρόμιο «Atatürk» της Κωνσταντινούπολης κι έτυχε να περάσω αρκετές ώρες αναμονής σε αυτό. Το «Atatürk» με κίνηση 30 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως έχει αντικατασταθεί από το νεο-ανεγερθέν «Sabiha Gökçen» με αναμενόμενη κίνηση 200 εκατομμυρίων επιβατών.

    Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο «Atatürk» (συγκρινόμενο με το 'δικό μας' «Ελευθέριος Βενιζέλος» LGAV) ήταν πως οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και οποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου, η συρροή διερχόμενων επιβατών στα καταστήματα του αεροδρομίου θύμιζε επιδρομή καταναλωτών την περίοδο των Χριστουγέννων. Αν λάβουμε υπ’ όψη πως στο «Atatürk» από/προσγειωνόταν απευθείας πτήσεις από κάθε σημείο του Πλανήτη, η ποικιλία καταγωγής επιβατών που μπορούσε κανείς να συναντήσει ήταν εντυπωσιακή. Στην απέναντι όχθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ειδικά κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά και πιθανότερο να δει κανείς τον χωροφύλακα με το μπεγλέρι στα χέρια να περπατά νωχελικά, παρά τους χώρους να ασφυκτιούν από επιβάτες.

    Σε κεντρική θέση στο χώρο αναμονής του «Atatürk» υπήρχε ένα βιβλιοπωλείο - κι δεν εννοώ φυσικά κάποιο ψιλικατζίδικο που πουλά τσίχλες, περιοδικά και σουβενίρ, αλλά για ένα κατάστημα που σίγουρα τραβά την προσοχή. Το βιβλιοπωλείο ήταν ΠΑΝΤΑ γεμάτο από διερχόμενους επιβάτες & τουρίστες και στην πιο περίοπτη θέση του βρισκόταν οι τουριστικοί οδηγοί, τα Ιστορικά βιβλία κλπ. Οι πολυτελείς τόμοι με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες αρχαίων ναών, με κίονες, με αρχαία θέατρα, με αρχαία αγάλματα και τίτλους «Turkish Heritage» (Τουρκική Κληρονομιά) ή «Treasures of Turkish History» (Θησαυροί της Τουρκικής Ιστορίας) κλπ. Έπειτα από την αρχική έκπληξη πήρα στα χέρια μου και ξεφύλλισα ένα από αυτά τα βιβλία κι ύστερα ένα άλλο μέχρι που βρέθηκα να περνώ ώρες τσεκάροντας & ξεφυλλίζοντας με περιέργεια για να πληροφορηθώ τι είναι αυτή η «Τουρκική Κληρονομιά» που παρουσιάζεται με φωτογραφίες Ελληνικών αρχαιοτήτων. Μαντέψτε! Σε κάθε ένα βιβλίο, η εντύπωση που σχημάτιζε ο αναγνώστης ήταν πως όλα αυτά τα 'αρχαία' ήταν δημιούργημα του Τουρκικού «πολιτισμού». Από τη μία ήμουν έτοιμος να βάλω τα γέλια με το τέχνασμα των Τούρκων να παρουσιάσουν κάτι ξένο προς αυτούς ως δικό τους, από την άλλη ένιωθα οργή που με ασύστολα ψεύδη κατάφερναν να προωθήσουν την άποψή τους σε ένα τεράστιο αγοραστικό κοινό & διερχόμενους επιβάτες που αγόραζαν τα βιβλία κι έπειτα θα μετέφεραν την προπαγάνδα στις πατρίδες τους και φυσικά θα επηρέαζαν την γνώμη κι άλλων αναγνωστών. Ένιωσα απογοήτευση που εμείς ως Έλληνες επιτρέψαμε σε βαρβάρους να καπηλεύονται την δική μας κληρονομιά ως δικό τους κτήμα. Κι αν το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο κατάφερε να προκαλέσει προβληματισμό σε έναν Έλληνα που οφείλει να γνωρίζει την Ιστορία του, φανταστείτε πως μπορεί να επηρεάσει υπέρ της Τουρκικής άποψης αναγνώστες από κάθε σημείο του Πλανήτη που δεν είναι και υποχρεωμένοι να γνωρίζουν εάν ο Θαλής μιλούσε Τούρκικα ή εάν η Ιλιάδα & η Οδύσσεια γράφηκαν από τον Τούρκο Ομάρ (aka Όμηρο).

    Τι κι αν εμείς γνωρίζουμε πως η Τουρκία έχει Ποινικό Μητρώο αντί Ιστορίας; Τι κι αν εμείς γνωρίζουμε πως οι αρχαιότητες της Ιωνίας ήταν Ελληνικές και δημιουργήθηκαν αρκετούς αιώνες πριν οι πρώτες τουρκικές μαϊμούδες βγουν από το κλουβί τους; Σημασία για την Τουρκία έχει η επένδυση που κάνει στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, σημασία έχει τι Ιστορία θα διδαχθεί ο μέσος πολίτης μιας οποιασδήποτε χώρας στο μέλλον έτσι ώστε σε 50, 100 ή 200 χρόνια από σήμερα η επικρατούσα άποψη να είναι παράλληλη με το Τουρκικό συμφέρον. Άλλωστε, εάν πριν 50 ή 100 ή 200 χρόνια κάποιος υποστήριζε πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σλάβος κι αντί του Βουκεφάλα καβαλούσε Zastava, θα του χορηγούσαν ενδοφλέβια ηρεμιστικά και θα τον έζωναν με ζουρλομανδύα. Κι όμως, φτάσαμε το 2019 να πρέπει να αποδεικνύουμε (και δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε) πως ο παραλογισμός αντικατέστησε την Λογική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μά καί ἡ Εὐρώπη, ἀπό Ὀθωμανούς Τούρκους ἱδρύθηκε τό 3.300 π.Χ., καί ὁ πολιτισμός τῆς Ρωσίας ὀθωμανικο-τουρκικός εἶναι ἀπό τό 1.800 π.Χ.....ἐνῶ καί ὁ Ἀβραάμ-πασάς, Τοῦρκος ἦταν, ὅπως εἶπε ὁ Ὀθωμανός γυιός του, ὁ Ἰσμαήλ-μπέης...γιά τόν Μωυσῆ μόνο ἐκφράζονται ἀμφιβολίες μήπως ἦταν ἀπό μάνα Ἐβραία...., ντολμέζ!
    Τό μόνο πού σίγουρα δέν ἵδρυσαν οἱ Ὀθωμανοί Τοῦρκοι εἶναι ἡ σημερινή Τουρκία, καί γι' αὐτό φταίει ἀπό τήν μιά ὁ Κεμάλ καί ἀπό τή ἄλλη ὁ Φετουλάχ Γκιουλέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προπαγάνδα λέγεται...
    Απλή προπαγάνδα...
    Γιά να μπορούν οι τούρκοι μετανάστες να γίνονται αγαπητοί και ανεχτοί από τους άλλους λαούς στην καθημερινή τους ζωή εκτός τουρκίας.
    Και γιατί όχι;
    Μπορεί να προσυλητίσουν και κάποιον από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτά που γράφει πιο πάνω ο φίλος Pointman για το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι όλα σωστά. Κι αυτά που γράφει ο τούρκος "ιστορικός" εντάσσονται κατά τη γνώμη μου στο ίδιο παιχνίδι παραπληροφόρησης και ανθελληνικής προπαγάνδας. Αλλά στο άρθρο αναφέρεται και το όνομα κάποιου άλλου "ιστορικού", δυτικού...Γιοακιμ Λατατς. Κάποιου νεώτερου Φαλλμεράϊερ. Το έψαξα στην Wiki γραμμένο σε όλες τις δυνατές παραλλαγές του λατινικού αλφαβήτου και δεν βρήκα τίποτε. Θα ήταν χρήσιμο αυτός που έκανε την δημοσίευση στα ελληνικά να γράψει και το όνομα του εν λόγω Φαλλμεράϊερ Νο2 και με λατινικά στοιχεία. Να δούμε : υπάρχει τέτοιο άτομο ή είναι κι αυτό επινόηση του τούρκου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευτυχώς για αυτόν, που ο τουρκαλάς "επιστήμων"και μάλιστα καθηγητής αρχαιολογίας(sic?) ονομάζεται Ισίκ και όχι Εσεκ!

    Ο δικός μας, ο αείμνηστος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνιος Δ.Κεραμόπουλλος,- ήταν και αυτός Αρχαιολόγος αλλά όχι εσεκ -, μάλιστα υπήρξε και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και Τιμής Ένεκεν ως μεγάλος επιστήμων, ήταν Μέλος της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών (οι Γερμανοί σήμερα δεν θέλουν να τον ακούσουν..., διότι, διαμαρτυρόμενος έντονα, επέστρεψε όλα του τα Γερμανικά διάσημα που οι γερμανοί τον είχαν τιμήσει, όταν η Βέρμαχτ έδωσε στους Βουλγάρους κατά την κατοχή την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη) και έφερε και πολλούς άλλους τίτλους,
    ερωτηθείς πόσες φορές έχει διαβάσει την Ιλιάδα απήντησε¨- Πάνω από 2000 φορές, και ότι κάθε φορά ανακάλυπτε κάτι καινούργιο!!!

    Πολύ εσέκ αυτός ο Ισίκ! Και λέει ότι είναι ... αρχαιολόγος!

    Θυμίζει τον άλλο...ομορφονιό...τον Özal (!) που ισχυριζόταν πως ο Όμηρος ήταν ο Ομέρ, και ότι δηλαδή ήταν Τούρκος!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Σ. Νομίζω πως "εσέκ" τουρκιστί είναι ο γάϊδαρος!
    Δυστυχώς δεν ζει ο συγγραφέας του βιβλίου εκμάθυνση της Τουρκικής Πασχάλης Ντώνιας Έφεδρος Υπολοχαγός Μηχανικού, για νατοεπιβεβαιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) "Ευτυχώς για αυτόν, που ο τουρκαλάς "επιστήμων"και μάλιστα καθηγητής αρχαιολογίας(sic?) ονομάζεται Ισίκ και όχι Εσεκ!"

      "Υ.Σ. Νομίζω πως "εσέκ" τουρκιστί είναι ο γάϊδαρος!"

      Σωστός! Εşek.
      Το ακόμα πιο αστείο θα ήταν να είχε αυτό το επίθετο σε συνδυασμό με το μικρό όνομα που έχει(Fahri)

      2) Το βιογραφικό του "γαϊδαρου":

      https://www.biyografya.com/biyografi/3568

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.