27/8/19

Πως οι ιπτάμενοι της Π.Α. εγκλωβίζουν τα τουρκικά μαχητικά και οι “απέναντι” τα χάνουν


Στη φάκα σαν ποντικοί, πιάνονται πολλές φορές οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας οι οποίοι παίρνουν εντολές για να παραβιάσουν το FIR Αθηνών.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας, αφήνουν τους γείτονες συναδέλφους τους- κατά τη διάρκεια των αερομαχιών- να τους «παίρνουν την ώρα 6», δηλαδή να βρίσκονται αυτοί πίσω από το Ελληνικό μαχητικό και να το καταδιώκουν. Όμως την κατάλληλη στιγμή γίνεται η αναστροφή των Ελληνικών αεροσκαφών και τότε η κατάσταση από «ευχάριστη» για τους γείτονές μας, γίνεται πραγματικά δυσάρεστη…
  • Σύμφωνα με ιπταμένους που καθημερινά υπερασπίζονται τον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας, δεν είναι λίγες οι τακτικές κινήσεις που αφήνουν στον αντίπαλο να πιστεύει πως έχει το πάνω χέρι, όμως το τελικό προϊόν αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο.
  • Κάπου εκεί ξεκινούν οι γνωστές στους αεροπόρους μας κινήσεις εκνευρισμού των Τούρκων συναδέλφων τους, που γίνονται πολλές φορές επικίνδυνοι με αδέξιους χειρισμούς και γιατί όχι αποπροσανατολισμού τους, πράγμα που έχει φανεί αρκετές φορές.
Το πώς στον αέρα γίνεται κατανοητό το γεγονός ότι τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν στην αρχή, αποτελεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι πιλότοι από τη στιγμή που τα Ελληνικά αεροσκάφη αναστρέψουν και από δήθεν κυνηγημένα γίνουν οι γνωστοί κυνηγοί που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αντίδρασης, εγκαταλείπουν προς Ανατολάς και για πάρουν ανάσα αλλά και για να πάρουν καύσιμο από το ιπτάμενο τάνκερ που διαθέτουν.

Η Άγκυρα θέλει να «βάζει ώρες» στα Ελληνικά αεροσκάφη

Αυτή είναι μια λεπτομέρεια που επιτρέπει στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας να διατηρεί πολύ περισσότερη ώρα τα ίδια μαχητικά στον αέρα. Από την άλλη πλευρά πετυχαίνει και κάτι ακόμα, την κατανάλωση ωρών σε περισσότερα Ελληνικά αεροσκάφη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Hellasjournal.com

3 σχόλια:

  1. Γεγονος οι πιλοτοι μας ειναι ικανοι , σιγουρα εχουν παραπανω εμπειρια στις αερομαχίες κατα ατομο σε σχεση με τους διπλα, αν δεν τα ριξουν ομως τα διπλανα κατω ειναι δωρο αδωρο γιατι απλα τα καταναλώνουμε ασκοπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τι αεροπορικές τακτικές αναλύονται στους καφενέδες, στα ΚΑΠΗ και στο twitter, δεν περιγράφεται! Που αν είχαν λίγο μυαλό εκεί στο ΚΕΑΤ, θα έστελναν κλιμάκιο να υποκλέψει το know-how. Ποιό Miramare AB, ποιοί Aggressors, ποιά Red Flag και ποιό ΣΟΤ; Μεταξύ πρέφας και βαρύ γλυκού περιγράφονται ελιγμοί που θα ζήλευε ακόμη κι ο γερο-Robin Olds…

    …και που να βγει στις αίθουσες το Top Gun II τι έχουμε να ακούσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως και ότι εκπαιδεύουμε τους πιλότους της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.