2/8/19

O κόσμος το ‘χει βούκινο κι ο Ράμα κρυφό καμάρι



Της Μυρένας Σερβίτζογλου

Δεν είναι μόνο ο Έντι Ράμα ο οποίος αρνείται την ελληνική του καταγωγή ή το γεγονός ότι έζησε στην Ελλάδα. Είναι κι άλλα στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης.

Τις τελευταίες δύο ημέρες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έχει πάλι καταφέρει να δημιουργήσει θέμα σε αλβανικά και ελληνικά ΜΜΕ αυτή τη φορά περί ελληνικής του καταγωγής ή μη. Σε συνέντευξη Τύπου στο πρωθυπουργικό μέγαρο στα Τίρανα τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, ο Ράμα ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν μοιράζεται ή όχι ελληνική καταγωγή από το ίδιο χωριό της Χειμάρρας, το Βούνο (δηλαδή “Βουνό”), με τον νυν Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκο Δένδια, εκείνος αφού έδειξε να δυσανασχετεί, αρνήθηκε κατηγορηματικά: “Δεν έχω ούτε σταγόνα ελληνικό αίμα, δεν έχω κύτταρο ελληνικό”.

Μητέρα του Έντι Ράμα είναι η Ανέτα Κολέκα με καταγωγή από το χωριό Βούνο Χειμάρρας και σπουδές ιατρικής στην Πολωνία. Η οικογένειά της συμμετείχε ενεργά στην κυβέρνηση Χότζα. Πατέρας της ήταν ο Πέτρος Κολέκας, με σπουδές πολιτικού μηχανικού στη Φλωρεντία. Αδερφός της ήταν ο Σπύρος Κολέκας, επίσης πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Ιταλία, ο οποίος διετέλεσε υπουργός του Χότζα επί σειρά ετών. Η γιαγιά της μητέρας του Ράμα, δηλαδή η προγιαγιά του, ήταν στο γένος Νούση.

Όσο για την ελληνικότητα του χωριού Βούνο, αλλά και της Βορείου Ηπείρου εν γένει, το Himara.gr δημοσίευσε την παραπάνω εικόνα, η οποία εν προκειμένω αποτελεί στην κυριολεξία χίλιες λέξεις.

Δεν είναι μόνο ο Έντι Ράμα, -ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, όταν άνοιξαν τα σύνορα το 1991 διέμεινε στην Κέρκυρα για περίπου μισό χρόνο-, ο οποίος αρνείται την ελληνική του καταγωγή ή το γεγονός ότι έζησε στην Ελλάδα. Υπάρχουν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης του, τα οποία έχουν ελληνική καταγωγή, σπουδές στην Ελλάδα ή τους γονείς τους να διαβιούν μόνιμα στην Ελλάδα, τα οποία όταν δεν αρνούνται το γεγονός, το αποκρύπτουν.

Το ερώτημα, όμως παραμένει, γιατί;

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

5 σχόλια:

  1. Οι γενίτσαροι ήταν πάντα οι χειρότεροι απέναντί μας....
    Μια παλιά παροιμία λέει " ποιος σου έβγαλε το μάτι; Ο αδελφός μου. Γι'αυτό σου το' βγαλε βαθιά...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει αυτό καμμία σημασία γιά μάς; Αλλάζει κάτι στην εχθρική προς το εναπομείναν ελληνικό στοιχείο τής Β. Ηπείρου πολιτική του; Προσωπικά, μόνον αυτό το τελευταίο μ' ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας διαφέρει ρίζα το καρπο πας διαφερι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας διαφέρει η ρίζα🌱το καρπο🌾 πας διαφερι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τετοια σπερματα ποτε να μην εχουν Ελληνικη ριζα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.