3/10/19

Αλβανοί και Γεωργιανοί δήθεν... πρόσφυγες γέμιζαν επί ΣΥΡΙΖΑ τα νοσoκομεία της χώρας


Αθρόες εισροές Γεωργιανών και Αλβανών για να τύχουν δωρεάν νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε, όπως αποκαλύπτεται, η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 να χορηγεί ΑΜΚΑ σε αιτούντες άσυλο.

Το πρόβλημα εντόπισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και το ανέφεραν στη νέα πολιτική ηγεσία λίγο μετά τις εκλογές και για το λόγο αυτό ο νέος υπουργός Εργασίας ζήτησε την υστηροποίηση του καθεστώτος χορήγησης ΑΜΚΑ σε μετανάστες και την αντικατάσταση του πλαισίου που ίσχυε και το οποίο «προέβλεπε ουσιαστικά τη χορήγηση ΑΜΚΑ, αδιακρίτως και χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Ως γνωστόν, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2016 -στην κορύφωση δηλαδή των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών – μπορούσαν να αποκτήσουν ΑΜΚΑ οι αιτούντες άσυλο πρόσφυγες. Η απόφαση έφερε την υπογραφή του τότε υπ. Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Μάλιστα, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το 2019, με νέα απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα, επί υπουργίας Εφης Αχτσιόγλου, το μέτρο για χορήγηση ΑΜΚΑ επεκτάθηκε και στους μετανάστες.

Για τη συνέχεια ProtoThema

4 σχόλια:

  1. Και ο μαγικός τρόπος που αναζητήθηκε ήδη από το 2015 από τους αριστερούς μάγους βρέθηκε.
    Κατάρρευση του συστήματος, χυλοποίηση της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί όχι? όταν έχεις την 1η φορά αριστερά που δέν πίστευε σε σύνορα καί λίγοι μάς ήρθαν.
    Τέτοιο μπάχαλο ψήφισαν οι Ελληνες, με ελαφρά καρδία, τέτοιο τσίρκο έγινε και η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο παντου αρπαζουν με ολους τους τροπους ( κλεβουν και για φιγουρα πολιτικη) λεφτα απ το κρατικο ταμειο. Σαν μανιακοι ολοι.Και πως να φτανουν μετα ?? Μεχρι και τα κυκλωματα γιατρων ζουν απ αυτα τα κολπα.Γιατι μην φανταζεται κανεις οτι δεν παιρνουν και μαυρα φακελακια απ τους εποικους η προμηθειες απ τον αυξημενο τζιρο των φαρμακων...Φυσικα ζουν πολλα ζιζανια στο δημοσιο συστημα.Κατα εναν φανερα κραυγαλεο τροπο οι γιατροι δεν εχουν κανει ουτε μια δημοσια καταγγελια για οτι γινοταν η γινεται.Γιατι να κανουν ?? Αυτο δειχνει το επιπεδο του υπευθυνου πολιτη στην χωρα..και μαλιστα του ...μορφωμενου δηθεν πολιτη.(τρια πουλια μορφωση.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με συγχωρειτε, αλλα επιδη το ζω καθημερινα ακουστε το εξης σεναριο:

    Ερχεται καποιος για να κανει μια ακριβη εξεταση και δινει ενα ονομα (καποιου συγγενη ?? ή φιλου του) με ΑΜΚΑ κανονικο. Δεν μπορεις να διαπιστωσεις αν ανηκει ο ΑΜΚΑ στο συγκεκριμενο ατομο και αν το ονομα ειναι αυτο !!!! Αν επιχειρησεις να το κανεις, την ΕΒΑΨΕΣ. Πρεπει να υπαρχει ηλεκτρονικη ταυτοτητα σε καθε ασφαλισμενο με αποτυπωμα και σκανερ αποτυπωματος στη γραμματεια για να σταματησει το μπαχαλο αυτο. Τελος, γιατι ο Κουλης δεν ανακαλει ολους τους ΑΜΚΑ και να κανει αυτο που προτεινω??????????? Μαλλον θα τον κανουν νταντα. Να αφησουν το καλαμπουρακι της αλληλοκατηγοριας, γιατι ο ενας κοβει και ο αλλος ραβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.