8/4/18

«Μέλισσες και κηφήνες»

(Ελληνας Δικηγόρος στη Γερμανία)
Σήμερα είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα στο γραφείο. Ανοίγοντας την αλληλογραφία, ανάμεσα στις επιστολές από δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες, ήταν και το ετήσιο φιρμάνι. Όχι του Σουλτάνου, αλλά του Ταμείου Συνταξιοδοτικής Πρόνοιας του Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο ανήκω. Για να εξηγούμαι: κάθε δικηγόρος είναι υποχρεωτικά συνταξιοδοτικά ασφαλισμένος στο εν λόγω Ταμείο. Κάθε χρόνο, στέλνω το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας και μετά το Ταμείο μού υπολογίζει με βάση τα εισοδήματα προ φόρων, πόσα πρέπει να πληρώνω μηνιαίως. Το λεγόμενο φιρμάνι. Το καλό είναι, ότι το ποσό φέτος δεν ανέβηκε. Το κακό είναι, ότι δεν κατέβηκε.
Μαζί με το φιρμάνι, στέλνουν μαζί και πόσο υπολογίζεται η σύντάξή μου, με βάση όσα έχω πληρώσει μέχρι τώρα στο Ταμείο. Αν, λοιπόν, κλείσω το γραφείο και σταματήσω τώρα να πληρώνω στο Ταμείο, μόλις πάω 67 χρονών, θα έχω να λαμβάνω μηνιαίως:


Για τη συνέχεια εδώ

7 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα ; Δυσκολεύομαι να προσδιορίσω πόσα έχω πληρώσει επί 40 χρόνια στα Ταμεία που κατά καιρούς υπαγόμουν, σύμφωνα με τον νόμο. Όμως όλα δείχνουν ότι η σύνταξη που θα πάρω θα είναι απλά εκείνη που αποφάσισαν για την κατηγορία μου οι "αρμόδιοι". Λιγότερη κατά πολύ από εκείνη που χορηγείται σε προνομιούχους εργασθέντες σε "κρατικές" επιχειρήσεις, για τούς οποίους μάλιστα μεγάλο μέρος των εισφορών κατάβαλε η εργοδότρια κρατική επιχείρηση. Και δεν θα είχε ίσως αυτό μεγάλη σημασία αν αυτές οι επιχειρήσεις ήταν κερδοφόρες: όμως αντιθέτως ποτέ δεν ήταν και τις ζημιές τους (δηλαδή και την ενίσχυση των εισφορών των προνομιούχων εργαζομένωνν τους) τις πλήρωνα εγώ, όπως βέβαια όλοι οι συνεπώς φορολογούμενοι Έλληνες . Αφού λοιπόν με τούς φόρους που πλήρωνα έκανα (εκών-άκων) προνομιούχους κάποιες εκατοντάδες ή ίσως και χιλιάδες "μάγκες", στέκω στο παγκάκι τού πάρκου με λίγα φιστίκια στο χέρι, να βλέπω τα σκανδαλώδη ρετιρέ των πριμοδοτημένων τού γιαλατζί "Κράτους Πρόνοια" των επιτηδείων . Και βέβαια δεν μιλάω για τα χρόνια σπουδών και επιμόρφωσης προκειμένου να γίνω πιό παραγωγικός για την κρατική μηχανή! Μιλάω μόνο για την ανταποδοτικότητα των εισφορών μου που χάθηκαν στην μαύρη τρύπα των Σημίτη, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκη, Γιαννίτση και λοιπών, όταν με σαλπιγκτή τον Σάλα ρούφαγαν τα αποθεματικά των Ταμείων στο χρηματιστήριο, για να στερεώσουν τα νέα τζάκια και άλλους απατεώνες με την ένοχη ανοχή και τής υποτιθεμένης "επιβλέπουσας" (τρομάρα της) Τράπεζας τής Ελλάδος.
    Για "εφ' άπαξ" μάλλον θα πα΄ρω κάποιο φιλοδώρημα, ύψους περίπου τού 20% (στην κλύτερη περίπτωση), εκείνων που κανονικά θα μού αναλογούσε με τις διατάξεις που ίσχυαν πριν την λαίλαπα Jeffrey-ΓΑΠ+Bennietto, IMF και λοιπών λοιμωδών επιπλοκών .
    Αλλά πρέπει να πιστέψω ότι φταίνε οι Γερμανοί που είναι άκαρδοι ορθολογιστές και ζηλεύουν εμάς που είμαστε άνετοι, χαλαροί και κούουλ.
    Και τα φιστίκια βέβαια πρέπει να είναι ανάλατα για να μην μ' ανέβει και εξ αιτίας τους η πίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απωλύτως σωστή. Αλλά μαζί με την αυθαίρετη σύνταξη στην Ελλάδα , που σε ορισμένους δίνουν πολύ παραπάνω από ότι έχουν πληρώσει , να σας ενημερώσω όσους δεν το ξέρετε ότι υπάρχουν και κατηγορίες που πλήρωσαν πολλά και παίρνουν λίγα . Παράδειγμα : Σήμερα ένας πλοίαρχος σε ποντοπόρα πλοία πληρώνει μηνιαίως σχεδόν 3000 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές, και παίρνει σύνταξη 1500 βαριά βαριά . ναι καλά ακούσατε ! δηλαδή το μισό από ότι πληρωσε. Το ίδιο ισχύει και για τους μηχανικούς του Ε.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ αργά για δάκρυα . Οταν μας προειδοποιούσαν ο Γιαννιτσης και Σπράος ότι το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει ,είχατε οτα-ασπίδες. Φηφίζατε βλακωδώς όποιον σας χάιδευε τ αυτιά και σας έταζε λαγούς με πετραχήλια.Τώρα θα απολαύσετε τους καρπούς της βλακείας σας .
    Το κακό είναι ότι μας πήρατε και μας που καταλαβαίναμε και σας τα λέγαμε στο λαιμό σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμα βγει κι'η τουρκια απο το ΝΑτο,παπαλα.Ουτε δεκαρα δεν θα παρουμε μετα τοσο παντιρντι...τραβατε ολοι ρεεε να μην βγει...
    οσο για τον δικηγορο στην γερμανια:Να κατσεις στην γερμανια αρχηγε...εδω μενουν τωρα οι πακιστανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κατάλαβα καλά το άρθρο προσπαθεί να μας πει και να μας πείσει ότι οι Έλληνες είναι κηφήνες. Επειδή λοιπόν κι εγώ στην Γερμανία ζώ και δουλεύω 12 ώρες την ημέρα σας πληροφορώ πώς η πρωταθλήτρια σε κηφήνες είναι η Γερμανία και μάλιστα ο κηφήνας εδώ έχει πολύ πιο ευνοϊκή μεταχείριση από τον εργαζόμενο σε τέτοιο βαθμό που και εγώ ο ίδιος έχω σκεφθεί να γίνω κηφήνας με κάποιο από τα πολλά παραθυράκια που προσφέρει ο νόμος από το να λοιώσω μοιράζοντας δέματα καθώς βλέπω πόσο άνετοι είναι εδώ οι κηφήνες. Πολλές φορές νοιώθεις ότι υπάρχει μία δόλια προτροπή απο το ίδιο το σύστημα στο να σε εξαθλιώσει ως εργαζόμενο και μετά να σε βοηθήσει ώς άνεργο, αλλά πρίν να αγγίξεις την εξαθλίωση δεν σε βοηθάει πουθενά.Και μην φαντάζεστε ούτε γι αστείο πως οι εργαζόμενοι πληρώνουν τους κηφήνες δεν έχει καμμία σχέση, το χρήμα δημιουργείται από το τίποτα, το θέμα είναι να έχεις πρόσβαση και οι Γερμανοί έχουν, κανείς δεν τους ελέγχει. Κάτι τέτοιες μπούρδες κυκλοφορούν για να έρχονται οι κοινωνίες σε σύγκρουση και οι μισοί να θεωρούν υπεύθυνους τους άλλους μισούς, αλλά κερδισμένες και ένοχες είναι οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις που τις καλύπτουν.Το Γερμανικό κράτος θέλει τους κηφήνες πρώτο απ όλους επειδή είναι απόλυτα εξαρτημένοι από αυτό και έτσι καθίστανται απόλυτα χειραγωγήσιμοι. Άλλωστε ότι λεφτά χρειάζεται το Γερμανικό κράτος για να καλύψει τις τρύπες από την διαφθορά το κλέβει από εσένα Έλληνα όπως και από τα υπόλοιπα ( πρώην) κράτη της νότιας Ευρώπης και μετά έρχεται να σε πει και κλέφτη και τεμπέλη .Μην πιστεύεις όμως τόσο εύκολα την προπαγάνδα. Τα ίδια πίστευα κι εγώ μέχρι που ήρθα εδώ και είδα από κοντά τα πραγματικά τους χάλια και την βρωμιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός ο φουκαριάρης που αναφέρεται το άρθρο μπορεί όντως να προσπάθησε ως επιχειρηματίας και να μην τα κατάφερε. Μπορεί και να είναι όντως κηφήνας .Αυτός δεν θα βοηθηθεί. Ξέρω όμως περιπτώσεις ανθρώπων που είναι συνειδητοί κηφήνες και βοηθιούνται μια χαρά. Όσον αφορά την Ελλάδα δεν ήταν η κηφήνες που έφεραν την καταστροφή . Οι Έλληνες δούλευαν σκληρά πάντα και σκληρότερα από πολλούς. Το πρόβλημα είναι ότι οι εργασίες δεν αφορούσαν την παραγωγή αλλά τις υπηρεσίες. Την καταστροφή την έφερε η αποβιομηχάνιση της χώρας για την οποία κάποιοι φρόντισαν με επιμέλεια. Και από κάποιο σημείο και πέρα τελείωσαν κι αυτές καθώς μπήκε στο σχέδιο το ξεπούλημα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε,τουλαχιστον υπαρχει και καποιος απο πρωτο χερι να ενημερωσει εμας τους εχοντες συμπλεγματα κατωτεροτητας,και αυτο λογω ελλειψης στοιχειωδους μυαλου.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.