1/4/18

Τουρκική βόμβα σκότωσε Αμερικανό αρχιλοχία στην Ιεράπολη/Μένπετζ

Ειρωνεία της τύχης. Τη στιγμή που οι ΗΠΑ συζητούν και φαίνεται να τα έχουν βρει με την Τουρκία στο θέμα της αποχώρησης των Κούρδων και του YPG από την Ιεράπολη/Μένπετζ και τον από κοινού έλεγχό της από δυνάμεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας, μια βομβιστική ενέργεια από δυνάμεις που πρόσκεινται στην Τουρκία, έμελλε να αφαιρέσει τη ζωή από ένα στέλεχος των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.
Πρόκειται για τον αρχιλοχία Johnathan J. Dunbar, ετών 36, από το Ώστιν του Τέξας, ο οποίος έχασε τη ζωή του τις 30 Μαρτίου, στην Ιεράπολη, από βόμβα που εξερράγη σε δρόμο της πόλης.

Για την ιστορία, την Ιεράπολη, που ήταν η δεύτερη σε σημασία πόλη των τζιχαντιστών του Ι.Κ. μετά την οιωνεί πρωτεύουσά τους Ράκα, την απελευθέρωσαν οι Κούρδοι μετά από αγώνα που έδωσαν επί 72 ημέρες, υποστηριζόμενοι από τις ειδικές δυνάμεις και την αεροπορία των ΗΠΑ, δίνοντας τη ζωή του 450 Κούρδοι αγωνιστές.
Για να αντιληφθούμε τι πάνε να κάνουν οι Αμερικανοί, μετά τους Ρώσους, σχεδιάζουν να παραδώσουν την Ιεράπολη σε εκείνους που ήταν οι βασικοί υποστηρικτές του Ι.Κ. και να εκδιώξουν από αυτήν εκείνους που την απελευθέρωσαν, χάνοντας 450 συντρόφους τους.
Αυτά να τα διαβάζουν καλά οι Κύπριοι και οι Ελλαδίτες, για να αντιληφθούν ότι η ηθική και το δίκαιο, δεν έχουν θέση στην πολιτική στη διεθνή σκηνή.
Αίσχος και αηδία.

1 σχόλιο:

  1. Συνηθίζεται να λέγεται το Manbij ''Ιεράπολης'' αλλά ίσως η αρχαία Ιεράπολης ήταν η Jarabulus που είναι λίγο πιο ψηλά υπό τον τούρκικο συνασπισμό (τουλάχιστον ετοιμολογικά έτσι φαίνεται..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.