17/4/18

Σοβαρότητα μηδέν: Η σημαία στον Ανθρωποφάγο και το πριόνισμα του αγάλματος Τρούμαν



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 Δύο γεγονότα που συνέβησαν χθες με προβλημάτισαν για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται μερικοί συνάνθρωποί μας. Κάποια παιδιά, που ο «όχλος» τα χαρακτήρισε πατριώτες και λεβέντες, πήγαν σε μία ελληνική βραχονησίδα, κοντά στους Φούρνους της Ικαρίας, και σήκωσαν την ελληνική σημαία. Τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες και έφυγαν κάνοντας το «πατριωτικό» τους καθήκον… Ας τα …χειροκροτήσουμε τα παιδιά! Στην Αθήνα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση της Αμερικής, της Γαλλίας και της Βρετανίας εναντίον της Συρίας, αποφάσισαν να καταστρέψουν το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στο τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Τι δουλειά έχει ο Τρούμαν με το κτύπημα του Τραμπ στη Συρία, δεν γνωρίζω. Όσο και να προσπάθησα, δεν τα κατάφερα να αντιληφθώ τη «σχέση». Πονάει το χέρι και εμείς κόβουμε το …πόδι!

Για τη συνέχεια hellasJournal

11 σχόλια:

  1. NTΡΟΠΗ στον Ιγνατίου, υμνητή του Ανδρέα Παπανδρέου, να χαρακτηρίζει..."όχλο" όσους συμφωνούν με την ενέργεια των 3 νέων. Ακόμη κι αν διαφωνεί έντονα δεν έχει κανένα δικαίωμα να βρίζει ούτε να ταυτίζεται με την "ψυχραιμία, σωφροσύνη, περίσκεψη" κλπ. κλπ., δηλαδή την παροιμιώδη ΔΕΙΛΙΑ του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού να καταλάβει ο Φασίστας Ιγνατίου ότι πρόκειται περί συλλογικοτήτων και έχουν το ακαταλόγιστο και αλόγιστο οπότε ΟΚ!

      Διαγραφή
  2. Well, we are indeed a schizophrenic country. Our left government is constantly on its knees performing serviles to US officials, but a statue of an x US president is too much to swallow for a SYRIZA follower.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανεβάζεις την Ελληνική Σημαία σε νησιά που μας ανήκουν και θεωρείται παράτολμο ή άκαιρο!!!!! Προσπαθούν οι νέοι του ΠΑΜΕ να κατεβάσουν το άγαλμα του Τρούμαν και θεωρείται ανήκουστο και αποτρόποαιο!!!! Δηλαδή τι θέλουν; Απόλυτη υποταγή και συναίνεση σε ότι γίνεται; Και στις δυο περιπτώσεις ήταν κυρίως νέα παιδιά. Πως πρέπει να διαπαιδαγωγηθούν; Με αίσθημα "λογικής" και διάθεση υποτέλειας; Έτσι θα κτιστούν οι γενιές του μέλλοντος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι σωστά τα γράφει ο Ιγνατίου. Σαν θέλεις να βάλεις σημαία κάπου πέρα από το μπαλκόνι σου, αρχής γενομένης από την είσοδο της πολυκατοικίας σου μέχρι κάποιες βραχονησίδες της εσχατιάς της χώρας οφείλεις να τις προστατεύεις και όχι να τις αφήνεις έρμαιο στις πονηρές και μοχθηρές διαθέσεις των όσων θέλουν να την ποδοπατήσουν. Λέμε πως ορκίζομαι να υπερασπίζομαι τα σημαίας και όχι να παίζω με αυτές και να τις εγκαταλείπω για να κάνω απλά και μόνο προσωπικά εφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Ιγνατιου,
    Ειναι δικαιωμα σας να εχετε αποψη και να την εκφραζετε ελευθερα σε μια ελευθερη χωρα οπως η Ελλαδα και αναφερομαι στο αποσπασμα σε εισαγωγικα παρακατω. Δεν εχετε ομως απολυτως κανενα δικαιωμα να αποκαλειτε οχλο αυτους που εχουν διαφορετικη αποψη απο την δικη σας και τους οφειλετε να ζητησετε δημοσια συγγνωμη.

    Επισης θα ηθελα να εξηγησετε γιατι ειναι στα ματια σας ειρωνικο καποιος να υψωση Ελληνικη σημαια σε Ελληνικο εδαφος και γιατι θα πρεπει να ζητησει αδεια? Απο τη στιγμη που πληρωνονται φοροι στο Ελληνικο κρατος καθε πολιτης εχει το δικαιωμα να επισκεφθει οποιαδηποτε πιθαμη Ελληνικης γης και να σηκωσει Ελληνικη σημαια εαν θελει. Τελος ειναι απαραδεκτο το να απαγορευουν σε Ελληνες πολιτες ακομα και να πλησιασουν του ανθρωποφας νησους η τα Ιμια η οποιαδηποτε αλλη νησιδα εντος της Ελληνικης επικρατειας. Αν το Ελληνικο κρατος τις εχει ηδη παραχωρησει να μας το πει δημοσια και εμεις οι απλοι πολιτες εχουμε τροπους να τις υπερασπισθουμε. Δεν περιμενουμε τιποτε απο Σημιτες και Τσιπρες.....


    "Κάποια παιδιά, που ο «όχλος» τα χαρακτήρισε πατριώτες και λεβέντες, πήγαν σε μία ελληνική βραχονησίδα, κοντά στους Φούρνους της Ικαρίας, και σήκωσαν την ελληνική σημαία. Τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες και έφυγαν κάνοντας το «πατριωτικό» τους καθήκον… Ας τα …χειροκροτήσουμε τα παιδιά!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο αρθρο αυτο, η υπογειωμενη ειρωνεια με υφος απαξιωσης, απο τον μηχαλη ιγναντιου, για τον Ελληνικο Λαο που επικροτησε την πραξη εκεινη οπου τα Ελλημοπουλα αναρτησαν την Γαλανολευκη σε Ελληνικο εδαφος, λεει ΠΟΛΛΑ για την ποιοτητα κι τον χαρακτηρα του "δημοσιογραφου" μιχαλη ιγναντιου!

    υ γ
    Μηχαλης ιγναντιου, υμνητης, του obama & clinton. Δεν ξεχνιουντε μερικα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επανέρχομαι διότι σε αυτή τη χώρσ έχει καθώς φαίνεται χαθεί κάθε στοιχείο λογικής. Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ συστημικός δημοσιογράφος υπήρξε ο κ. Ιγνατίου και ανεξάρτητα απο την τραβηγμένη και μάλιστα παραλογη πολιτική εικασία του Υπ.Εξ οτι δηλαδη η ανάρτηση ή και ύψωση του εθνικού μας συμβόλου είναι αποκλειστικο δικαίωμα μονο του διορισμένου εκάστοτε υπουργού, υπάρχει ωστόσο η ηθική που λέει οτι μια "πατριωτική" πράξη δεν εξαγγέλεται από τα διαφορα ανόητα μέσα αντι- κοινωνικής δικτύωσης και ότι τα εθνικά σύμβολα δεν υψώνονται και αφήνονται ανυπεράσπιστα με σελφις όπου ο κάθε εις ανόητος κρινει ωφελιμο για να κάνει το "κομμάτι" του.

      Τα σύμβολα του 21 δεν προαναγγέλθηκαν στο facebook ούτε ασφαλώς και καποιος ευτραφέστατος όσο δεν παει άλλο Υπ.Εξ. τα προενέκρινε.

      Δυστυχώς αμφότεροι οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν να συλλογούνται. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

      Διαγραφή
    2. Επανερχομσι κι εγω.

      Κατα την λογικη σου, "ανοητη" ηταν η Κυρα της νησου Ρω, οπου καθε πρωι υψωνε την Γαλανολευκη κι καθε σουρουπο την διπλωνε ευλαβικα, ετοιμη για το επομενο πρωινο. Ειναι ετσι, η αειμνηστη αυτη πατριωτισα ηταν "ανοητη";;

      Εαν δεν το αντιλαμβανονται μερικοι του διεθνιστικου αφηγηματος, ας τους ενημερωσω.

      Το Ελληνικο Συνταγμα ετσι και η Γαλανολευκη ειναι ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ του καθε Ελληνα, οπου του δινεται η ΑΠΟΛΥΤΗ δικαιοδοσια να ασκει κυριαρχικα δικαιωματα με συλλογικη Εθνικη συνειδηση.

      Δηλαδη, ο Ελληνικος Λαος ο Ελληνας πολιτγς ειναι sovereign, κυριαρχος και εξυπακουεται πως Αυτος ως Αρχοντας του Ελληνικου Εθνους πραττει κατα συνειδηση οσο υπακουει το Συνταγμα.

      Ελληνικο Συνταγμα, μερος Α - αρθρο πρωτο:

      "'Αρθρο 1: (Μορφή του πολιτεύματος)

      1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
      2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
      3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. "


      Και βεβαια στο μερος τεταρτο του Ελληνικου Συνταγματος, το Αρθρο 120, παρ. 2,3 & 4.

      Δηλαδη, καλοι οι κανονισμοι και οι ελασων νομοι περι μεταχειρισης της Γαλανολετκης, αλλα ο Κυριαρχος Λαος που πραττει ΚΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μετατρεπει καταστασεις σε Συνταγματικα ΔΕΔΟΜΕΝΑ!
      (Μην ξεχναμε πως νομος ο οποιος ΔΕΝ ειναι συμφωνος με διαταξεις κι αρθρα του Ελληνικου Συνταγνατος ο Ελληνας πολιτης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ τετοους νομους)

      (
      υ.γ.
      Οι κρατιστες οι διεθνιστικης και οικουμενικης αποκλισης πολιτες μπορει με διαλεκτικο ορθολογισμο να θελουν να δωσουν τις δικες τους ερμηνειες σε θεματα Εθνικα κι πατριωτισμου και προς μια καθως-πρεπει κοινωνικη συμπεριφιρα.

      Αλλα, οπως μας δειχνει η κοινωνικοπολιτικη επικαιροτητα - η οποια διαμορφωνεται σε γοργους ρυθμους - εντος των Ευρωπαικων κι Δυτικων Λαων, τα ψωμακια των διεθνιστων ειναι ΛΙΓΑ.

      Διαγραφή
  7. Κατ' αρχας πρεπει να επισημανω πως αδικως μπηκατε στον κόπο να απαντήσετε καθοτι απο λαθος μου εγραψα το σχολιο μου ως απαντηση στο σχολιο σας. Αυτό που ήθελα δηλαδη ήταν να σχολιασω αυτοτελώς.

    Ωστόσο με την ευκαιρία αναρωτιέμαι αν η κυρά της Ρω υψωνε το εθνικό μας σύμβολο αφου πρώτα το αναρτουσε στο facebook περιμενοντας καθημερινά τα διαφορα ψευδο-like ή αν τιμωντας την σημαια μας η κυρα της ακριτικης νήσου εβγαζε και σελφις τις οποιες μοστραριζε στα σοσιαλ νετγουρκ.

    Νομίζω ότι η κυρα της Ρω υψωνε και εκανε υποστολή της σημαίας φυλωντας και κρατώντας ελληνικη την νήσο, και ότι ειναι ντροπή και εθνικο όνειδος η σύγκριση της κυράς της Ρω με ανόητες τωρινες και ανεξοδες προσωπικες σκοπιμότητες.

    Όσα άλλα γράψατε με τα οποια σε αρκετα σημεια συμφωνω δεν νομιζω να αφορούν το προηγούμενο σχολιο μου το οποιο ξαναεπισημαινω οτι απο λάθος δικο μου δόθηκε στο πλαίσιο κειμενου ως απαντηση στο δικο σας σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα υστερογραφα αφορουν δικες μου προβλεψεις "προφητειες".

      Οσο για την δημοσιευση των προθεσεων του κου. Χαραλαμπου Τσαγαλα και της παρεας του στο διαδικτυο, δεν βρισκω τιποτα μεμπτο. Ισα ισα, αφου η πραξη τους εγινε τοσο αποδεκτη και 'βραβευθηκε' με μπραβο κι ευχες απο τον "οχλο" - κατα τον μιχαλη ιγναντιου - αποδεικνυοντας πως ορθα επραξαν.

      Παραθετω την απαντηση του κου. Χαραλαμπου Τσαγαλα προς τον Υπ. Αμυνης. Με την οποια συμφωνω απολυτα:
      "ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΕΝΕ ΆΚΟΥ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΗΛΑΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΒΟΥΤΑΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΗΛΑΑΑΣ θα έπρεπε να γνωρίζεις λοιπόν τι όπλο θα πρέπει να πάρω στα χέρια μου λόγο της ειδικότητας μου και όχι G3 που ούτε πόσα κιλά ζυγίζει αυτό το όπλο δεν γνωρίζεις όπως ισχυρίζεσαι θα έπρεπε επίσης να γνωρίζεις ότι εγώ και άλλοι τουλάχιστον 15 νέοι έχουμε δώσει το απολυτήριο στρατού εδώ και αρκετούς μήνες για να είμαστε επίσημα στην εθνοφυλακή και αποτέλεσμα κανένα διότι είσαι ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ και θυμήσου τι έλεγες όταν ήρθες στο νησί μας 11 Δεκεμβρίου γιατί θυμάμαι πάρα πολύ καλά και δεν θες ;-)!! "

      υ.γ.
      Θεωρω, η Ελληνικη κοινωνια συνειδησιακα μπαινει σε μια αλλη κατευθυνση. Αφυπνιζεται.

      Αυτη, που οριζει οτι η βουληση η αποψη της πλειονοτητας του Ελληνικου Λαου εχει μεγαλυτερη ΑΞΙΑ κι ΚΥΡΟΣ απο οποιον Θεσμο απο καθε δικαστη και ολους τους πολιτικους συλληβδην!

      Ιδου και η σοφη παροιμια, "οργη Λαου φωνη Θεου"

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.