4/4/18

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Πούτιν

Με αφορμή την γιορτή του Πάσχα αλλά και την επανεκλογή του ρώσου προέδρου οι δύο ηγέτες είχαν μια εγκάρδια συνομιλία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμηρος Πούτιν, από την Άγκυρα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για τις συγχαρητήριες ευχές, που του απηύθυνε με την ευκαιρία της επανεκλογής του ως Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επίσης, για τις προσπάθειές του υπέρ της ενότητας της Ορθοδοξίας, για την Κανονική άδεια που χορήγησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να κτιστεί παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου στον περίβολο της πρεσβείας της χώρας του στην Άγκυρα, καθώς και για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε κατά τις δύο επισκέψεις του στο Άγιον Όρος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον σεβασμό του ρωσικού λαού προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, αφότου ο πρίγκηπας Βλαδίμηρος και ο λαός του έλαβαν από αυτήν το χριστιανικό βάπτισμα, κάτι που αποτελεί, όπως είπε ο Πρόεδρος, γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας. Ακόμα, ο κ. Πούτιν μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον αδελφικό χαιρετισμό του Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου και την ετοιμότητα του Μακαριωτάτου για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο Εκκλησιών. Τέλος, ευχήθηκε στον Παναγιώτατο ευφρόσυνο Άγιο Πάσχα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αντευχήθηκε στον Πρόεδρο Πούτιν και στον ρωσικό λαό Καλή Ανάσταση, εξέφρασε δε τα συλλυπητήριά του για το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο Κεμέροβο της Σιβηρίας. Στη συνέχεια, επανέλαβε τα συγχαρητήριά του για την εκλογική νίκη του Προέδρου και για τη στήριξη που παρέχει στην Ορθόδοξη Εκκλησία και υπογράμμισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει να εκπληρώνει τον εκ της θέσεώς του συντονιστικό του ρόλο υπέρ της πανορθοδόξου ενότητος. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το Πατριαρχείο φροντίζει, σύμφωνα με την Κανονική και ποιμαντική του ευθύνη, για την ικανοποίηση των πνευματικών και θρησκευτικών αναγκών και των ρωσικής καταγωγής Ορθοδόξων πιστών, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Τουρκία.

Οι δύο ηγέτες, κατά την εγκάρδια συνομιλία τους, αναφέρθηκαν και σε άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι, σε άλλη επίσκεψή του στην Τουρκία, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
in.gr

10 σχόλια:

  1. Εν τω μεταξυ ο Αλεξιος της Μοσχας ονειρευεται να γινει ο Πατριαρχης του Χριστιανισμου με την βοηθεια του Πουτιν.
    Αρε Βραδυμοιρε,κοντευεις να γινεις ιδιος με το κολληταρι σου τον σουλτανο στην παπαρολογια.
    Δειξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια τώρα που μιλάμε για Βαρθολομαιο, δεν τον άκουσα τον εν λόγω τουρκόσπορο φαναριωτη να κάνει καμία προσπάθεια να ελευθερωθούν οι δύο αιχμάλωτοι στρατιωτικοί, έστω και στο όνομα της χριστιανικής ειρήνης. Όταν όμως προσευχόταν για την νίκη του τουρκικού στρατού στο Αφριν, και κάποιοι τον κραξαμε κάποιοι βγήκαν να υπερασπιστούν τη φαναριωτικη διπλωματία του. Δυστυχώς η αλήθεια πονάει κύριοι αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε κατάματα...Κι εγώ από καρδιάς θα ήθελα ο οικουμενικός πατριάρχης να είναι ένας άλλος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο διάδοχος του αυτοκρατορικού θρόνου στην Πόλη αλλά δυστυχώς είναι ένας έφεδρος αξιωματικός του τουρκικού στρατού κι ένα όργανο του τουρκικού κράτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Καλεντερίδη: γιατί ανέχεστε τέτοια εμπρηστικά σχόλια, σαν και τα παραπάνω; Δεν υπάρχει καθόλου έλεγχος; Κατά τ' άλλα, σας πείραξα εγώ, ο χρήσιμος ``ηλίθιος'', όπως με αποκαλέσατε, γιατί εξέφρασα την άποψή μου για τον ηλίθιο συσχετισμό των (στατιστικών) βιολογικών ερευνών περί φυλετικής καταγωγής, vs της εθνοτικής (πολιτιστικής) καταγωγής μας, υποστηρίζοντας το δεύτερο. Δεν μπορώ να σας καταλάβω. Ο Ναιας, παραπάνω, δεν ξέρει ΚΑΝ ποιός είναι ο νυν Πατριάρχης Μόσχας. Ο Πετρακας δεν φαίνεται να έχει πατήσει στο Φανάρι. Έλεος, κε Καλεντερίδη...έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Kyriakos Papadopoulos.
      Α ν ειπα λαθος το ονομα του Πατριαρχη σας ενοχλησε ;.
      Μηπως αρνειστε οτι προσπαθει μη Ρωσσικη εκκλησια να γινει το νεο Πατριαρχειο ;.
      Μην τρελλαθουμε.
      Οσο για την 'δημοκρατικη' σας υποδειξη να μην μας επιτρεπει ο Κος Καλλεντεριδης να σχολιαζουμε εαν προηγουμενως δεν εχουμε παρει την εγκριση σας,τι να απαντησω ;Φαινεται οτι ενεργοποιησατε την αστυνομια σκεψης,γρηγοροτερα απο την κυβερνηση.
      Καλο Πασχα

      Διαγραφή
    2. Στο Φανάρι κύριε kuriako Papadopoule δεν έχω πατήσει ούτε βρίσκω και λόγο να πατήσω έχω πατήσει όμως για χρονια στον Έβρο, στο Αιγαίο και οπου αλλου ειναι οι επαλξεις του εθνους και επειδή ανα πασα στιγμη θα δωσω το αιμα μου για την πατρίδα δεν ανέχομαι στο σβέρκο μου κάθε είδους διπροσωπους προδότες και καλαμαραδες...Δυστυχώς αυτοί επικρατούν στο τέλος. Πάνω στο αίμα του Καραϊσκάκη και του Μάρκου Μπότσαρη φύτρωσαν Μαυροκορδατοι και Κωλλετηδες...

      Διαγραφή
  4. Διαβαζουμε οτι ενω τα σχολια υφιστανται μετριασμο εδω βλεπουμε υβρεις και μαλιστα ημερες που ειναι στον Πατριαρχη .Οσο για το πατριαρχειο μοσχας ισχυει η φιλοδοξια που δημιουργηθηκε να γινει οικουμενικο απο τον μεγαλο πετρο.Οπως και η Μοσχα παραλληλα να γινει η τριτη Ρωμη.Υπηρξε και ο πανσλαυισμος από οπου νομιζω προερχονται οι περισσοτερες επιφυλαξεις.Για τον ελεγχο που αναφερει ο κυριος Παπαδοπουλος ισως αναφερεται στις υβρεις.Τουρκοσπορους ελεγαν και τους προσφυγες πολλοι "παλαιοελλαδιτες".Που αποδειχτηκαν πιο Ελληνες γιατι κρατησαν την πιστη τους μεσα στα θηρια.Πρωτα πολεμησαμε υπερ πιστεως και μετα υπερ πατριδος ειχε πει ο κολοκοτρωνης στην ομιλια του στην Πνυκα σε σπουδαστες.Οσοι πηραν τη σειρα αλλιως(πχ πατρις θρησκεια οικογενεια) απετυχαν.Ας παει ο μαστροπετρακας να φυλαξει τους θεσμους που φυλα ο Πατριαρχης με την σπαθα του τουρκου κρεμαμενη εφ όρου ζωης(αυτό που νομιζει ότι θα κανει ο ή εκανε ο φερωνυμος πετραξ)και μετα να πουλαει τσαμπουκα.Καταρα που πρεπει να φυγει ονομαζουν οι τουρκοι το πατριαρχειο γιατι φοβουνται μηπως ξαναγυρισουμε..Και θα ξαναγυρισουμε.Οι εκβιασμοι που δεχεται το πατριαρχειο (γινεται αυτό)απτονται της ζωης πολλων ανθρωπων πλην της ιδιας του πατριαρχη.Μην ξεχνουμε τον υποτιθεμενο αφορισμο της επαναστασης για να γλιτωσουν τη σφαγη 250.000 ατομα.Μηπως στο στρατο που εστειλε ο ερντογαν στο Αφριν υπηρχαν προβατα επι σφαγης;Αγνωστο και αυτό.Τωρα ο κ.Πουτιν γνωριζω οτι ειναι ειλικρινης πιστος και κανεις ηγετης χωρας η κομματος δεν πιανει μπαζα μπροστα του.Μεχρι σημερα τουλαχιστον.Ως προς την Τουρκια βαδισε ετσι ώστε να γλιτωσουν οσες περισσοτερες ζωες γινεται από παντου.Εκει κατω γινεται πολεμος παγκοσμιος.Αλλωστε εμεις τον κλωτσαμε και τωρα παραπονιομαστε.Αυτο είναι παραλογο.Νομιζω ως προς το θεμα των στρατιωτικων ή ενηργησε ή θα ενεργησει όπως και η Ορθοδοξη Εκκλησια οπου εκει ειμαστε ολοι οι πιστοι,πατριαρχες οικουμενικοι,Μοσχας ,Μητροπολιτες,μοναχοι,Πουτιν κ.τλ.Αρκει να μην γινουν ματσακωνιες από την δυση ώστε να μην φανει σωστος ο Πουτιν στους Ελληνες.Αν και νομιζω ότι και σιωπηλα θα βοηθησει όπως και να εχει όπως σιωπηλα βοηθουν πολλοι και δεν φαινονται ουτε σε ιστοσελιδες ουτε σε καναλια γιατι δεν θελουν.Το θεμα είναι μετα τον Πουτιν τι γινεται γι’αυτό χρειαζεται προσοχη στις συμμαχιες.Δεν ειναι σιγουρα μονιμα τα πραγματα.Καλη Ανασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κρασιά αγαπητέ. Δεν ξέρω αν καποιοι ζουν απλα στην κοσμαρα τους ή ειναι βαλτοι. Πιστεψε με οτι δεν εχω καμια προθεση να πληξω την ορθοδοξια. Κι εγω ορθόδοξος ειμαι. Δεν σημαίνει ότι επειδή έκραξα τον Βαρθολομαίο είμαι εχθρός της ορθοδοξίας. Ξυπνάτε μερικοί. Εκτός κι αν απ την πολλη παρέα με τον Πάπα απέκτησε κι αυτός το αλάθητο ...

      Διαγραφή
  5. Το παραπανω κειμενο απαντα σαφως στο σχολιο σας.Τώρα ο Κωνσταντινος Παλαιολογος δυστυχως ζητησε και τελεσθηκε ενωτικη λειτουργια.Η τελευταια λειτουργια στην Αγιά Σοφιά ήταν ουσιαστικα παπικη. Γι αυτο επεσε η Πολη γιατι εκαναν εκπτωσεις.Ομως τι θελουμε,με το τι νομιζουμε με το τι συμβαινει σε μερικους απεχουν πολυ μεταξυ τους.Κατ'επεκταση και η αληθεια που επικαλουνται.Τα λογια τα εχουμε ευκολα.Το μυαλουδακι μας δεν κανουμε τον κοπο να το βασανισουμε λιγο.Ευχαριστουμε που μας ξυπνατε εμας τους κοιμισμενους οι ξυπνιοι. Καλη Ανασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πατάς καλά άνθρωπε μου και εσύ και οι όμοιοί σου. Έβγαλες σκαρτο τον ήρωα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο που έπεσε μαχόμενος και είναι για σένα ήρωες οι κάθε λογής παπάδες που ξεπούλησαν τα πάντα για να κερδίσουν προνόμια από τους Οθωμανούς. Έλεος πια...

      Διαγραφή
  6. Τωρα τα λες ακομη καλυτερα.Να καταλαβει ο καθενας καλα καλα τη συμπεριφορα και το ηθος ...Για καθε καλοπροαιρετο τωρα να ειπωθει οτι αλλο το αν επεσε ηρωικα ο Κων/νος Παλαιολογος που δεν αμφισβητειται κι αλλο αν κι αυτος προηγουμενως ενεδωσε στον εκβιασμο του Παπα μηπως λαβει βοηθεια. Λεγεται επισης οτι μετανοησε.Αναφερθηκε ωστε να δειχθει η αντιφαση ορισμενων..Καλη Ανασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.