21/4/18

Η σημαία και οι ασήμαντοι


Του Γιώργου Καραμπελιά 
Ήρκεσε η πράξη των τριών νέων που σήκωσαν την ελληνική σημαία στα νησιά που οι ίδιοι κατοικούν –ζουν στους Φούρνους, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα από αρκετά νησιά– για να αποκαλυφθεί όλη η σαπίλα, η γελοιότητα και ο ενδοτισμός των ελληνικών ψευδοελίτ. Ενώ κατά την προηγούμενη περίοδο καιρό ένα μέρος τους, µε επικεφαλής τη γελοιογραφική φιγούρα του υπουργού Άμυνας, επιδίδονταν σε ανέξοδους λεονταρισμούς και «τσάμπα μαγκιές», όταν βρέθηκαν μπροστά σε ένα γεγονός αποφασιστικής σημασίας, το οποίο μπορεί να κρίνει ακόμα και την πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου, ή ακόμα και πολέμου µε την Τουρκία, έσπευσαν να δείξουν τα νώτα τους, καλώντας στην ουσία τους Τούρκους να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο.

Καταρχάς, το νησιωτικό σύµπλεγμα των Φούρνων βρίσκεται μόλις είκοσι τρία μίλια μακριά από τις μικρασιατικές ακτές, ανάμεσα στις οποίες και παρεμβάλλεται το Φαρμακονήσι και η Σάμος. Επομένως, η τουρκική πρόκληση, µε την πειρατική αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από το μικρότερο νησί του συμπλέγματος, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και αποτελεί ένα ουσιώδες βήμα προς την κατάληψη του μισού Αιγαίου, το οποίο διεκδικούν από το 1974 οι Τούρκοι.
Οι αντιδράσεις των Ελλήνων «υπευθύνων», αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης, υπήρξαν άθλιες και συνάμα θλιβερές. Αντί να αποκαλύψουν  την τουρκική προκλητικότητα και να αποκαταστήσουν την τιμή και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, υψώνοντας, και µε την παρουσία του στρατού µας, την ελληνική σημαία στον μικρό Ανθρωποφά, όπως ονομάζεται το νησάκι του συμπλέγµατος, έκαναν το ακριβώς αντίθετο. Προσπάθησαν να υποβαθμίσουν και να αποκρύψουν το γεγονός, το οποίο πρόβαλλαν προκλητικά οι Τούρκοι, και να κακίσουν, εν σώματι, τους τρεις νεαρούς κατοίκους των Φούρνων που έπραξαν το αυτονόητο.
Είναι δικαίωμα και καθήκον των Ελλήνων να υψώνουν την ελληνική σημαία στα σπίτια και τα νησιά τους. Και μάλιστα, όταν αυτό το καθήκον το απεμπολεί η ελληνική πολιτεία, είναι απολύτως λογικό και θετικό να αναλαμβάνεται από τους ίδιους τους πολίτες. Διότι, όπως είχε γίνει και στα Ίμια το 1996 –και εδώ η πρόκληση είναι πολύ μεγαλύτερη–, η απουσία του ελληνικού κράτους και του ελληνικού στρατού απ’ αυτές τις περιοχές υποχρεώνει τους Έλληνες πολίτες να πάρουν επάνω τους αυτό το καθήκον.
Και αν αυτό έχει συνέπειες αρνητικές, όπως είχε συμβεί στα Ίμια το 1996, η όποια ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν από «διπλωματία», αλλά στο απόν και κρυπτόμενο κράτος. Η ευθύνη ανήκει στον κρυπτόµενο επί μήνες (πίσω από τη διαπραγμάτευση µε τα Σκόπια) Κοτζιά και τον ισόβαρό του  σε... ελαφρότητα Καμμένο, «νταή εκ του ασφαλούς», που ενώ µια εβδομάδα νωρίτερα παρίστανε τον ανένδοτο και ανυποχώρητο, αυτός, ο υπουργός Άμυνας (!) κάλεσε τους τρεις νέους να κάνουν τη δικιά του δουλειά και του στρατού του οποίου προΐσταται, δηλαδή να υπερασπίσουν τη σηµαία «µε το αίµα τους»! Για τον Τζανακόπουλο, «η σηµαία σε µια τέτοια περιοχή αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής», σύµφωνα µε τον, Λοβέρδο «πρέπει να αποφεύγουν οι Έλληνες να τοποθετούν την ελληνική σημαία», ενώ, και τον ανενδοίαστο Βέττα, υπάρχει και κάτι  που «τον ντροπιάζει», ακριβώς «αυτή η ενέργεια» των Ελλήνων πατριωτών! 

Παράλληλα, ακόμη και τα λαλίστατα την τελευταία περίοδο ΜΜΕ, εκτός από τιμητικές εξαιρέσεις (όπως του Σπύρου Χαριτάτου στην τηλεόραση «Έψιλον»), συντάχθηκαν ομοθυμαδόν με τη χορεία των ασημάντων, πρωτοστατούντος του Κωνσταντινουπολίτη «μπαρμπά Θωμά» του Σκάι, Κωστίδη.

Οι ενδοτικοί  και ο πόλεμος
Η συμπεριφορά των ελληνικών ελίτ, όπως φάνηκε κατ’ εξοχήν στο επεισόδιο των Φούρνων, δεν είναι μόνο άθλια και φοβική, αλλά μας φέρνει όλο και πιο κοντά μπροστά στον κίνδυνο μιας ανάφλεξης. Δηλαδή καταλήγει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Διότι, εάν το ελληνικό κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει ανοιχτά και διακηρυγμένα την κυριότητά του σε ένα μέρος που βρίσκεται τόσο βαθιά στην ελληνική επικράτεια, όπως συμβαίνει με τους Φούρνους, τότε μοιάζει σαν να καλεί την Τουρκία και τον Ερντογάν (και μάλιστα σε μία περίοδο που το χρειάζεται για εσωτερικούς εκλογικούς λόγους) να προχωρήσει σε νέες επιθετικές ενέργειες  – όπως έκανε με τη πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από τη Σάμο– και να αμφισβητήσει έμπρακτα την ελληνική κυριότητα στο Αιγαίο. Και έτσι να φέρει πιο κοντά τη σύγκρουση την οποία απεύχονται όλοι οι δήθεν νουνεχείς των ελληνικών ελίτ.
Σε ανάλογες διαπιστώσεις θα πρέπει να οδηγεί εξάλλου την Τουρκία η απουσία φύλαξης των χερσαίων συνόρων της χώρας στον Έβρο, απέναντι στη πλημμυρίδα των προσφύγων και των μεταναστών που, παράλληλα με τα νησιά, διοχετεύονται και από εκεί. Συνιστά μήπως την «ιδιότυπη απάντηση» του ελληνικού κράτους στην αρπαγή και την ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που αρπάχτηκαν από τον Ερντογάν; Δηλαδή, αντί αυτό το τελευταίο να κάνει αδιαπέραστα τα ελληνικά σύνορα, είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: Άνοιξε διάπλατα και τα χερσαία μας σύνορα. Έτσι, ο Ερντογάν ολοκληρώνει το μέτωπο του πολέμου ενάντια στην Ελλάδα: παράλληλα με τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο, χρησιμοποιεί όλο και πιο μαζικά το όπλο των λαθρομεταναστών και θεωρεί πως οι προκλήσεις του έχουν αποτελέσματα.
Αγανάκτηση προκαλεί η άθλια στάση της μη κυβερνητικής αριστεράς που, στη συντριπτική της πλειοψηφία, σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και την άμεση απειλή διεξαγωγής πολεμικών ενεργειών ενάντια στη χώρα μας (αν δεν καταγγέλλει τον «ελληνικό ιμπεριαλισμό», όπως κάνει η Antifa και διάφοροι της ΑΝΤΑΡΣΥΑς). Αυτήν τη στιγμή που πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου ενάντια στη χώρα τους, αυτοί διαδηλώνουν καθημερινά για οτιδήποτε άλλο (τη Συρία κλ.π.) και στρέφονται ενάντια στο... άγαλμα του Τρούμαν για να αποκρύψουν ότι δεν τολμούν να διαδηλώσουν ενάντια στην τουρκική πρεσβεία. Μάλιστα, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, για να μας ρίχνει στάχτη στα μάτια, καταγγέλλει την τουρκική επιθετικότητα, την ίδια ώρα οι ΚΝίτες εντείνουν τον ανέξοδο αντιαμερικανισμό τους.
Δυστυχώς, θλιβερή είναι και η εικόνα και ορισμένων από εκείνους  που την προηγούμενη περίοδο κινητοποιούνταν αποκλειστικά για το «Μακεδονικό». Με την ευκαιρία των συλλαλητηρίων είχαμε τονίσει πως αυτές οι κινητοποιήσεις δεν θα πρέπει να αποτελέσουν μία διαδικασία εκτόνωσης του πατριωτισμού απέναντι σε ένα ζήτημα και έναν αντίπαλο που βρίσκεται «στα μέτρα μας» και «στα κιλά μας», αλλά αντίθετα θα πρέπει να μεταβληθούν σε αφετηρία μίας συνολικής επανεθνικοποίησης που αφορά, κατ’ εξοχήν, τη νεοθωμανική απειλή. Και όμως, φαίνεται ότι, για ορισμένους τουλάχιστον, λειτούργησε εκτονωτικά. Για να μην πούμε τίποτε για τους ψευδοεθνικιστές και «τουρκοφάγους» Χρυσαυγίτες.
Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι, το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι το σύνολο των ελληνικών ελίτ, αντιδρά φοβικά απέναντι στην Τουρκία, συμπαρασύροντας και ένα κομμάτι του πληθυσμού σε μια τέτοια κατεύθυνση – επιστρατεύοντας και επιχειρήματα σε σχέση με τον τουρισμό και τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ένα ελληνοτουρκικό επεισόδιο. Παραγνωρίζουν έτσι –παραπλανώντας και τον ελληνικό λαό– ότι μια οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκληθεί μόνο εξαιτίας της ελληνικής φοβικότητας που αποθρασύνει τους Τούρκους.
Είτε πιστεύουμε λοιπόν (όπως αποτελεί πλέον πεποίθηση για τους περισσοτέρους) ότι η Τουρκία εγείρει αξιώσεις υποταγής της Ελλάδας και απόσπασης ακόμα και εδαφών ή θαλάσσιου χώρου από αυτήν, είτε θεωρούμε, όπως συνέβαινε εν πολλοίς στο παρελθόν, πως η Τουρκία τα κάνει αυτά για «εσωτερικούς λόγους» και δεν έχει επεκτατικές διαθέσεις. Στην πρώτη περίπτωση, η μόνη αποτελεσματική τακτική είναι η κινητοποίηση του μάξιμουμ των πολιτικών, διπλωματικών, ηθικών και στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας, για να κάνουμε τους Τούρκους να σκεφτούν πολύ σοβαρά οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια (και αυτό αποτελεί μονόδρομο).  Στο παρελθόν, η ενδοτικότητα των ελίτ εκφραζόταν με την υιοθέτηση αυτής της δεύτερης λογικής της στρουθοκαμήλου. Και όμως, σήμερα, τα πράγματα είναι χειρότερα, διότι όλοι σχεδόν, εκτός από τους Antifa και τους αριστεριστές, παραδέχονται επί τέλους πως η Τουρκία τρέφει όντως επεκτατικές διαθέσεις εναντίον της Ελλάδας, χωρίς όμως να υιοθετούν την ανάγκη να αντισταθούμε με όλα τα μέσα.

Η αντίσταση και όχι η φυγή μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο
Το ερώτημα τίθεται πλέον πολύ πιο ανοικτά και επιτακτικά: Θέλουμε να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας και να βάλουμε φραγμό στις επεκτατικές προθέσεις της Τουρκίας, ή αντίθετα, φοβούμενοι το όποιο κόστος συνεπάγεται η αντίσταση, δεχόμαστε απροκάλυπτα την υποταγή μας, για να αποφύγουμε τα «επεισόδια»; Αυτήν τη στάση αρχίζουν να υιοθετούν μέσα στον πανικό τους πάρα πολλοί στους κόλπους των ελληνικών ψευδοελίτ. Και όμως, έτσι μας οδηγούν αναπόδραστα στον πόλεμο, διότι η τελεσίδικη υποταγή στη νεοθωμανική Τουρκία μια χώρας που κέρδισε την ελευθερία της πολεμώντας ενάντια στους Τούρκους, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί χωρίς να έχει προϋπάρξει και μια τουλάχιστον μεγάλη ήττα σε κάποια πολεμική αντιπαράθεση, όπως ακριβώς έγινε και στην Κύπρο.
Οπότε, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι πραγματικές δυνατότητες είναι δύο:
Στην πρώτη η Ελλάδα θα πρέπει να μεταβληθεί σε μια χώρα που ο λαός και η ηγεσία του θα προτάξουν την ανεξαρτησία τους με οποιοδήποτε τίμημα, επιλογή που θα σημαίνει υψηλό κόστος για την Τουρκία εάν επιλέξει τον δρόμο της αντιπαράθεσης, σε όλα τα πεδία, στρατιωτικό, οικονομικό, διπλωματικό, και ένα ανάλογο υψηλό τίμημα για όλους εκείνους τους «συμμάχους» που παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο». Μόνο η απειλή και η βεβαιότητα ότι θα την υλοποιήσουμε, ότι θα τινάξουμε οριστικά στον αέρα τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ότι μπορούμε και εμείς να αλλάξουμε συμμαχίες, αν το επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον, μπορεί να τους κάνει να εγκαταλείψουν την απάθειά τους. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που ίσως μπορεί να αποφύγει τον πόλεμο, κάνοντας τους Τούρκους να καταλάβουν ότι το τίμημα  οποιασδήποτε τυχοδιωκτικής ενεργείας  θα  είναι πολύ υψηλό.
 Αντίθετα, η συνέχιση της σημερινής πολιτικής οδηγεί αναπόφευκτα και στον πόλεμο και στη συντριβή και την υποταγή. Οι πολεμοκάπηλοι, λοιπόν, κατά παράδοξο τρόπο δεν είναι άλλοι απ’ την ενδοτική ηγεσία μας. Όλοι γνωρίζουμε πως, η χειρότερη αντίδραση απέναντι σε ένα άγριο ζώο, είναι η φυγή. Οι δειλοί και οι πανικόβλητοι πιστεύουν πως, εάν υποταχτούν, θα κερδίσουν την ησυχία τους. Και όπως πάντα, συμβαίνει το αντίθετο. Μόνον οι θαρραλέοι και αποφασισμένοι μπορούν να κερδίσουν και την ειρήνη.    

8 σχόλια:

 1. Συμφωνώ απολύτως. Εξαιρετική ανάλυση.
  αθηνά Κατσαφάδου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τι;;να υποταχθουν οι Ελληνες;;ουτε σαν σκεψη δεν δεχομαι να περνα απο το μυαλο μου!Δεν υπαρχει αυτη η λεξη για τον Ελληνα!Εχουν ποτισει με πολυ αιμα τα χωματα αυτης της πατριδας οι προγονοι μας και μπορει να ειναι βαρια η κληρονομια που μας αφησαν αλλα ειναι υποχρεωση μας και τιμη μας,και καθηκον,να κανουμε τα αδυνατα δυνατα για να ολοκληρωσουμε την θεληση τους για μια ελευθερη,αδεσμευτη,ανεξαρτητη,αυτονομη,Ορθοδοξη Ελλαδα.Δεν εχουμε αλλη επιλογη μια ειναι, οσο και αν εχουμε, λογω εσκεμμενης παραπλανησης απο τους φθονερους εχθρους μας,ξεστρατισει απο τις παραδοσεις μας.Καποτε πρεπει να ξεκινησουμε να ξαβλεπουμε καθαρα και ξαστερα τα παντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι να κανει ο Τσιπρας και καθε Τσιπρας
  Φωναζει αλλα εμεις κανουμε οτι δεν ακουμε
  και τι λεει
  Λεει απλα
  Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ
  Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ
  Οι γνωριζοντες λειτουργουν
  Αλλοι προς το σωστο (διατηρηση Ελληνικης φυλης)= εξοδος με τον ανθο της φυλης σε ασφαλες σημειο (Οπως εφυγε η πρωτη ομαδα Σουλιωτων για Παργα),
  Αλλοι προς το αναγκαιο, οπως η δευτερη ομαδα του Μποτσαρη καλυπτοντας την πρωτη διδοντας χρονο διαφυγης
  και τριτον η λοιποι Σουλιωτες οι οποιοι τελικα προτιμησαν τον θανατο οι ανδρες και τον θανατο εν χοροστασια οι γυναικες (Ζαλογγο).
  Απαντες θα μπορουσαν να υποδουλωθουν και οι γυναικες να ειναι σε χαρεμι και να λενε οτι ηταν θελημα Θεου η δοκιμασια που υφιστανται.
  Εδω λοιπον εχουμε και λεμε. Η ολη κατασταση ειναι αδυνατον να διερευνηθει και να ιαθει. Ειναι ενας γορδιος δεσμος και υποκρινονται αρκετοι οτι μπορουν να τον λυσουν.
  Τό μονο ρολο που μπορουν να παιξουν οι εναπομειναντες στον Ελλαδικο χωρο, δυστυχως θα ειναι ο ρολος του αναγκαιου ειτε μαχητη , ειτε υποδουλου, ειτε διαφυγη στα βουνα για επιβιωση , ειτε τελικως να πραξουν τον ρόλο Σαμουηλ στό Σουλι, η τον ρόλο Σαμψων (ο δευτερος αναφ'ερεται στήν Βίβλο και εχει εβραικο ονομα, και μάλλον ειναι πιο κοντα σε μας καθοτι ειμεθα πλασματικα τυφλοι, ) όπου θα πουμε απλα ,,, αποθανετω η ψυχη μου μετα των αλλοφυλων (τουλαχιστον ειναι αλλοφυλοι οι Τουρκαλαδες)
  Η σημερινη γεωγραφικη Ελλας ακομη και εαν καταληφθει απασα, δυναται να ανακαταληφθει σε ελαχιστο χρονο, αλλα με την προυποθεση να υφισται Ελληνικο εθνος. Τό οποιο και φυσικα υφισταται εκατο εκατομμυρια στο εξωτερικο αλλα δεν εχουν δικαιωμα να ψηφιζουν στην Ελλαδα.
  Ενω ολοι μας γνωριζουμε ποιοι εχουν δικαιωμα ψηφου , και ποιοι και πως πολιτογραφηθησαν Ελληνες. Το τελευεταιο σεναριο , και πιο πιθανο , ειναι να παρεμβει ο Αρχηγος της παγκοσμιας χωροφυλακης ΗΠΑ και για να κρατησουνε τα προσχηματα, μπαινουν στην μεση , και αφου δηλωσουμε πληρη υποταγη (γινομεθα και πολιτεια ΗΠΑ, με νομισμα δολλαριο (αρε μπαρμπα ΣΑΜ ) και αναλαμβανουν πλεον οι Αμερικανοι το παιχνιδι. (Ισως να ειναι και καλλιτερα για τον Ελληνισμο ).
  Ο καθεις ας πραξει κατα συνειδηση.
  ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
  Μετα την Κυπρο το 1974, οπου εγκαταλειφθηκε ο Ελληνικος Σρατός στα χερια του Αττίλα με τα γνωστα δρωμενα, το θεμα ειχε τελειωσει.
  Ουδεις ενεπιστευεται πλεον την Ελλαδα. Οχι μονον η Κυπρος, αλλα ουτε οι Ελληνες την Ελλαδα.
  Να θυμαστε οτι για να πολεμησει καποιος με ορμη θα πρεπει να πολεμα υπερ βωμων και εστιων ,
  Τωρα για ποιο βωμο μιλαμε και ποι εστια, αυτη που μπαινει και μολυνει ο καθε ληστης βιαστης απαγωγεας
  Ε οχι κανεις δεν προκειται να πολεμησει για αρχηγο μ@@@@κα.
  Χίλιες φορες αρχηγος Μη Ελλην στο διαβατηριο, αλλα Ελλην στην ψυχη και στο φρονημα, αλλα τι λεω
  και ο Βασιλιας Κωνσταντινος που πολεμησε στην πρωτη γραμμη και διπλασιασεν την Ελλαδα , ουτε αυτος ητανε καλός , Πρεπει να του αφαιρεσουμε και την Υπηκοοτητα (εαν τελικα την απεκτεισε)
  Παρτε λοιπον Μπενακη και Παυλοπουλο να προκαθοριζουν οτι η εθνικη κυριαρχια θα μειωθει κλπ.
  Οι σημερινοι αποκαλουμενοι Ελληνες ειναι ικανοι μονον για δυ πραγματα , για φαι και φωνες (τσακωμους κουτσουμπολιο βρισιδια καταληψεις πορειες φωτιες)
  Δεν ειναι πλεον αξιος για πόλεμο διοτι μεταλλαχθηκε. Ολιγοι οι εκλεκτοι που θα αποτελεσουν το σπορο για το φυτωριο για την επανακτηση πατρωων γενος, και φυσικα οι εχοντες ελληνικο DNA , και φυσικα ελληνικα χαρακτηριστικα (όπως τα εξαφανισθεντα αρχαια ελληνικα αγαλματα) Τ α μερη εχουν ηδη ευρεθει σε τεσσερις Ηπειρους. Οχι ομως στην Ελλαδα.
  Ο Θεός μαζι μας , αλλά τι να πρωτοκανει και αυτος . Ο Θεός αγαπητοι συνεργει σε καθε τι το αγαθόν , μονον οταν ο ανθρωπος ενεργει.
  Το αστειο στην όλη υποθεση ειναι οτι σε θεματα αμυνας υπευθυνοι ειναι Καμμενος Κουβέλης και Καρανικας. Κανενα σχόλιο περαιτερω λοιπον .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Καραμπελιας μαζι με τον Σ.Λυγερο αποτελουν τους μαυρους προφητες του Ελληνισμου.
  Κουραστικοι και προβλεψιμοι.
  Σε αντιθεση με skal και Ν.Λυγερο οι οποιοι δινουν διεξοδο και ελπιδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.