16/6/09

Ρωσία: Κάμψη 17,1% της βιομηχανικής παραγωγής σε ετήσια βάση το Μάιο


Της Lidia Kelly

Μόσχα (Dow Jones) - Η βιομηχανική παραγωγή της Ρωσίας το Μάιο εμφάνισε κάμψη ρεκόρ 17,1% σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ή Rosstat.

Τον Απρίλιο καταγράφηκε πτώση ρεκόρ 16,9%.

Τα δεδομένα του Μαίου, τα οποία δεν είναι προσαρμοσμένα, παρουσιάζουν μηνιαία πτώση 2,1%, συγκριτικά με πτώση 8,1% τον Απρίλιο.
Οι περισσότεροι τομείς της βιομηχανίας παρουσιάζουν πτώση καθώς η παγκόσμια ζήτηση υποχώρησε και οι επενδύσεις σταμάτησαν.
Οι πιο μεγάλες πτώσεις παρουσιάστηκαν στους τομείς παραγωγής μετάλλου, τσιμέντου και αυτοκινήτων – οι οποίοι είχαν συμβάλλει σημαντικά στην υψηλή βιομηχανική ανάππτυξη της Ρωσίας τα προηγούμενα χρόνια.

Η Rosstat δεν εκδίδει εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία για την παραγωγή.

© Dow Jones Newswires

ΠΗΓΗ www.capital.gr

5 σχόλια:

  1. Καταρρέει Η Βιομηχανική Παραγωγή Στη Ζώνη Του Ευρώ

    «Βουτιά» μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των ειδικών παρουσίασε τον Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη, καταγράφοντας ρεκόρ πτώσης, με την παγκόσμια ύφεση να «πριονίζει» τη ζήτηση για προϊόντα και αγαθά.

    Η παραγωγή της βιομηχανίας στη ζώνη του ευρώ μειώθηκε κατά 21,6% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, και πρόκειται για την μεγαλύτερη κάμψη από το 1986 όταν ξεκίνησε η καταγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι η πτώση της παραγωγής θα κυμαινόταν στο 19,8%. Συγκριτικά με τον Μάρτιο, η βιομηχανική παραγωγή είχε πτώση 1,9%.

    Η ενίσχυση του ευρώ κατά 12% έναντι του δολαρίου από τον Φεβρουάριο επιδεινώνει περισσότερο τις προοπτικές των βιομηχανικών παραγωγών στην Ευρωζώνη.

    Τα νούμερα για την Ευρωζώνη είναι αντίθετα με ορισμένες άλλες οικονομίες, οι οποίες έχουν αρχίσει να εμφανίζουν ενδείξεις ότι τα χειρότερα της ύφεσης έχουν παρέλθει. Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε τον Μάιο σε ανώτερα επίπεδα από τις εκτιμήσεις, ενώ στις ΗΠΑ παρουσίασε τη βραδύτερη μείωση σε 6 μήνες.

    (από www.kathimerini.gr, 12/06/2009), http://www.energia.gr/article.asp?art_id=27814

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεγάλο σοκ στην πραγματική οικονομία η Ρωσία το πέρασε το περασμένο φθινόπωρο - αρχές χειμώνα. Τώρα βέβαια ακόμα χειροτερεύει η κατάσταση αλλά όχι με τους τότε ρυθμούς. Μάλλον μοιάζει να βαίνει προς σταθεροποίηση. Παρά τις αντίθετες δικές μου ευχές η πραγματικότητα είναι πολύ άσχημη αλλά όχι τόσο άσχημη όσο πριν δέκα χρόνια. Όλοι οι πραγματικοί φίλοι της Ρωσίας ευχόμαστε το καλύτερο για αυτή την μεγάλη χώρα με τους τόσο ταλαιπωρημένους από τσαρλατάνους πολιτικούς κατοίκους.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'ακούμε East,πως την έπαθε έτσι η μαμά του Έθνους μας (αυτό κι αν είναι παράδοξο...) η αγία Ρωσσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα ανήκει στην Δύση, οπότε μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθούμε πως την έπαθε έτσι η Δύση και η παγκοσμιοποίησή τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρά είναι η Δύση!η Ρωσσία την πάτησε!μακάρι να ανακάμψη κι αυτή και όλος ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.