16/6/09

Λιτότητα και στις αμυντικές δαπάνες

Μείωση των εξοπλιστικών δαπανών 15% για το 2010 και 10% ανά έτος για την πενταετία 2010-15 ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό. Επίσης το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την εισήγηση του Β.Μεϊμαράκη για τη μείωση της θητείας στο στρατό ξηράς από 12 σε 9 μήνες για όσους καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τα ποσά από τις περικοπές θα διατεθούν για άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η μείωση στις εξοπλιστικές δαπάνες αφορά στις προμήθειες που θα υπογραφούν μετά το 2010 και δεν αγγίζει τα τρέχοντα προγράμματα που αναμένεται να υπογραφούν εντός του 2009. Εντός του έτους, οι Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να προμηθευτούν νέα μαχητικά αεροπλάνα, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, πυρομαχικά για άρματα, μπαταρίες υποβρυχίων κ.ά.
Σχετικά με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι όσοι έχουν καταταγεί τον Μάϊο στο στρατό ξηράς θα υπηρετήσουν 10 μήνες και όσοι έχουν καταταγεί το Φεβρουάριο θα υπηρετήσουν 11 μήνες, ενώ στην αεροπορία και στο ναυτικό η θητεία παραμένει 12 μήνες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από 1/1/2010, καταργείται η στρατιωτική θητείας σε Ναυτικό και Αεροπορία.
Επίσης ο κ. Μειμαράκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γράψας ενημέρωσαν το ΚΥΣΕΑ για την νέα δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία κέντρου αεροπορικού ελέγχου στη Λάρισα στο οποίο θα εναλάσσεται έλληνας και τούρκος διοικητης.
Όπως διευκρίνησε ο υπουργός το κέντρο αυτό δεν θα έχει αρμοδιότητα όσον αφορά στην εθνική άμυνα και ότι αυτό που έχει σημασία είναι όχι ποιος κατέχει τη θέση του διοικητή αλλά τι αρμοδιότητες θα έχει και αυτό δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

12 σχόλια:

  1. Περί ανικανότητας και αδιαφορίας ο λόγος!

    Και ο Μεϊμαράκης είναι και Κρητικός !

    Που θα πάει αυτή η δουλειά κύριοι !

    Είμαι έφεδρος και πάντοτε έτοιμος να υπηρετήσω την πατρίδα μου !

    Όταν σπούδαζα, αναγκάστηκα να διακόψω τις σπουδές μου για να παρουσιαστώ και να υπηρετήσω την πατρίδα, αν και μπορούσα, να παραμείνω ανυπότακτος, όπως έκαναν πολλοί άλλοι.

    Δεν καταδέχτηκα όμως να γίνω ανυπότακτος. Το θεωρούσα "λιποταξία" !

    Πήγα δύο χρόνια και είχα την τιμή να γνωρίσω ικανότατους και εξαίρετους αξιωματικούς. Πολλούς συστρατιώτες, όλους παιδιά της Ελλάδος και άλλους εν όπλοις συναδέλφους!

    Ο Μεϊμαράκης αφήνει στο ΥΠΕΘΑ την υστεροφημία του ως ενός υπουργού, ανίκανου και τελείως αδιάφορου.

    Ντροπή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συνδυασμός της ανικανότητας της κυβερνήσεως, η οποία στους κόλπους της έχει άτομα με αμφίβολα κίνητρα και οπωσδήποτε αντεθνικούς σκοπούς, με την έξαρση της επιθετικότητας της γείτονος (ειδικοί αναφέρουν ότι έχει λάβει διάταξη απολύτως επιθετική ο στρατιωτικός μηχανισμός της γείτονος), καθώς και το γεγονός ότι στο επόμενο εξάμηνο θα παιχτούν όλα τα εθνικά θέματα μας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάτι ηχηρό σύντομα. Και μάλλον θα είναι κάτι ντροπιαστικό για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''Διστυχώς επτωχεύσαμεν''
    Φυσικά δέν γίνεται λόγος για αυτό
    και πώς θα μπορουσε να γίνει άλλωστε όταν οι αντιπρωσοπείες αυτοκινήτων ξεπούλησαν όλα τα αποθέματα, ότι είχαν και δεν είχαν.
    Εχουμε λεφτά για να περιδρομιάζουν οι καλεσμένοι στις δεξιώσεις για το καινούριο μουσείο της Ακρόπολης,σε διάφορες πρεσβείες,
    αλλά δεν έχουμε για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.
    Σε λίγο θα μας ζητήσουν να βάλουμε πάλι το χέρι στην τσέπη στα πλαίσια της ''αναδιάρθρωσης της φορολογίας''.
    Πόσο μα----ς είναι ο Ελληνας τελικά?
    γιατι βάζουμε το κεφάλι κάτω και συμφωνούμε με τις μ----'-ες τους?
    Πώς γίνεται να γνωρίζουμε όλοι οτι συντηρούμε 300 άχρηστους αληταράδες
    και να τους ξαναψηφίζουμε ξανα και
    ξανα?
    Μάλλον είμαστε μαζοχιστές,γουστάρουμε μαστίγωμα και επειδή ντρεπόμαστε να το ζητήσουμε απο το ταίρι μας επιτρέπουμε στον
    κάθε ''γραβατάκια''να ασελγεί πάνω μας . Καλά να πάθουμε... μας αρέσει

    ευχαριστω για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωρινή μείωση 15% δεν κάνει κακό,το θέμα είναι να υπάρχει συνεχείς θετική πολιτική στο θέμα αυτό (το αντίθετο της πολιτικής Σημίτη δηλαδή).
    Τώρα πρώτε σχολιαστή;το ότι είναι Κρητικός ο Μεϊμαράκης τι θα πει;τι παραπάνω έχουν οι Κρητικοί δεν κατάλαβα δηλαδή;εμείς οι υπόλοιποι τι είμαστε;κατώτεροι ή λιγότερο Έλληνες;άντε μην ανοίξω το στόμα μου...εμείς τουλάχιστον δεν ζητάμε ανεξαρτησίες και αυτονομίες...;άντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    Για περισσότερη οικονομία το Υπουργείο Άμυνας να αγοράσει νεροπίστολα.

    Για τους στρατευμένους, να μικρύνει την θητεία σε μια εβδομάδα, ώστε να μην κοστίζουν σε γεύματα, ρούχα και οπλισμό.

    Τα ποσά που θα περισσέψουν, να διατεθούν στους οικονομικούς πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που ήρθαν στην χώρα του Ξένιου Δία.

    Οι αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων να σταματήσουν αμέσως και να δίνονται μόνον οι ανάλογες προμήθειες στους μεσάζοντες. Έτσι θα δημιουργηθούν νέα τζάκια ανταγωνιαστικά με τα παλιά.

    Επειδή ο αριθμός των 30.000 ανυπότακτων, όπως και των λιποτακτών, δημιουργούν ανισονομία με τους χρηστούς πολίτες, να καταργηθεί η διάκριση και να μην πηγαίνει κανείς για κατάταξη.

    Οι στρατιωτικοί (αξιωματικοί) χωρίς στρατό, δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας, οπότε δεν θα προσλαμβάνονται. Συνέπεια τούτου η άσκοπες δαπάνες μισθοδοσίας θα μένουν στα ταμεία του κράτους.

    Για την άμυνα της χώρας, οι Έλληνες να μην στεναχωριούνται, αφού θα την αναλάβουν καθολοκληρία οι νατοϊκοί μας σύμμαχοι και οι Τούρκοι -βλέπε Λάρισσα.

    Αφου δεν θα υπάρχει Ελληνικός στρατός δεν χρειάζεται και υπουργός άμυνας. Αυτός όμως χάνοντας το υπουργιλίκι θα μεριμνήσει να χάσουν και οι υπόλοιποι 299 την θέση τους για περισσότερη οικονομία.

    Τα μέτρα είναι αυτά που θα δώσουν την απαραίτητη ανάσα για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Η λιτότητα στις αμυντικές δαπάνες θα επιτευχθεί άμεσα.

    Οι ανωτέρω προτάσεις τεκμηριωμένες, κατόπιν ενδελεχούς στοιχειοθέτησης, κατατίθενται στο αρμόδιο υπουργείο οικονομίας προς ανάλυση και προώθηση.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θυμάμαι καλά(αν όχι, είμαι λάθος) ο κ.Μεϊμαράκης αν και υπόχρεως μειωμένης θητείας,κατάφερε να περάσει το σχολείο αυτοδυτών του Πολεμικού Ναυτικού-εθελοντικά βέβαια..- και αυτό περιγράφει τον άνδρα.Ολα αυτά όμως παρουσιάζουν μια άλλη προσωπικότητα,καμία βοήθεια στους εφέδρους και αλλοπρόσαλλες 'ΠΟΛΙΤΙΚΈς"αποφάσεις...Αρχή ανδρα δείκνυσει......ολα τα είπαν οι αρχαιοι ημων προγονοι.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα στηρίζεται απο τούδε και εις το εξής εις τας Τουρκικάς ξιφολόγχας"

    ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΕΜΑΛ 1930

    Ποιος θα το περίμενε οτι οι ντενεκέδες οι ξεγάνωτοι που κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταια 30 χρόνια, θα υλοποιούσαν το παραπάνω άρθρο του διαβόητου συμφώνου "φιλίας" Βενιζέλου-Κεμάλ.Θα "τριζουν τα κόκκαλα" του Κολοκοτρώνη και των άλλων οπλαρχηγών που "μάτωσαν" για να δημιουργηθει αυτή η χώρα.Αλλα τι να περιμένει κανεις απο τους απογόνους των Φαναριωτών;"Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μαυροκορδάτος".

    ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.C.D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για οικονομία να μειωθούν από 300 σε 200 οι βουλευτές.
    Επίσης με αναθεώρηση του Συντάγματος από 200 - 300 οι έδρες της βουλής να πάνε 100 - 200, ώστε η βουλή να καταλήξη να έχη 100 μόνο βουλευτές.
    Αρκετούς έχουμε ταΐση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω τελευταία φορά που άκουσα τέτοια λόγια ήταν πριν τα Ιμια. Τα είπε κανείς άλλος ξανά από τότε? Φυσικά τι έγινε μετά ξέρουμε. Αν το κράτησουμε μόνο στο επίπεδο εξόδων για άμυνα, κάναμε οικονομία 1 χρόνο, έγιναν τα Ιμια και μετά τα "χώσαμε" πολλαπλά, σπασμωδικά και ως ένα βαθμό αναποτελεσματικά. Το θέμα δεν είναι να ξοδεύουμε λίγα ή πολλά αλλά όσα χρειάζεται για επαρκή άμυνα. k@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γράφουμε, γράφουμε, γράφουμε για άμυνες, για χρήματα που και πως πρέπει να τα ξοδεύουμε.
    ΤΖΑΜΠΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ !!!
    Αν δεν σταματήσουμε να καταληστεύουν τα κρατικά ταμεία, αν δεν σταματήσουν οι λοβιτούρες και οι μίζες, αν οι μετέχοντες στα εξοπλιστικά σταματήσουν να τρώνε, αν, αν, αν, τότε φτάνουν και παραφτάνουν, για όπλα, για παιδεία, για μείωση ελλειμάτων, ΓΙΑ ΟΛΑ.
    Αλλά σταματάνε οι πολιτικοί να τρώνε ; Σταματάνε να ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο πέρα από την τσέπη τους, την τσέπη των παιδιών, των εγγονών, των δισέγγονών τους ;
    ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ;
    ΟΧΙ ΠΟΤΕ !!!!!
    ΤΟΤΕ ΤΙ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;
    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξεφτηλισμένοι μην τολμήστε και αποδειναμώστε στα μουλωχτά τα Νησιά?
    Πολύ περισσότερο δε μην τολμήστε να τα αποστρατηκοποιήσετε το Γουδί,σας περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.