9/6/09

Η 3η Διαβαλκανική Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ πραγματοποιείται στο Βελιγράδι


Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξουν ο υπουργός 'Αμυνας της Σερβίας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, υποστράτηγος Μίλογιε Μίλετιτς.
«Θεωρούμε τη διοργάνωση της Συνόδου στο Βελιγράδι ως έκφραση εμπιστοσύνης στο υπουργείο 'Αμυνας της Σερβίας στην ανάπτυξη διεθνούς και περιφερειακής στρατιωτικής συνεργασίας», δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug o επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας.Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Γράψας.
Tρόποι ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων για την περαιτέρω προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας θα διερευνηθούν στην 3η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής 'Αμυνας, που πραγματοποιείται, σήμερα, στο Βελιγράδι της Σερβίας.
Στη Σύνοδο θα παρευρεθούν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ εννέα βαλκανικών χωρών (Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Μαυροβουνίου, ΠΓΔΜ, Ρουμανίας, Σερβίας και Τουρκίας).
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Γράψας. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξουν ο υπουργός 'Αμυνας της Σερβίας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, υποστράτηγος Μίλογιε Μίλετιτς.
«Θεωρούμε τη διοργάνωση της Συνόδου στο Βελιγράδι ως έκφραση εμπιστοσύνης στο υπουργείο 'Αμυνας της Σερβίας στην ανάπτυξη διεθνούς και περιφερειακής στρατιωτικής συνεργασίας», δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug o επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας.
Στις εργασίες της Συνόδου θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU CMC) στρατηγός Henri Bentegeat και ο Διοικητής του Διακλαδικού Νατοϊκού Στρατηγείου της Νάπολης (COM JFC NAPLES) Ναύαρχος Mark Fitzgerald.
Επιπλέον, στη σύνοδο θα παραστεί ο βουλευτής Επικρατείας ΝΔ -Ναύαρχος ε.α - Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ-Πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, ως επίσημος προσκεκλημένος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, σε αναγνώριση της πρωτοβουλίας του, να οργανώσει και να φιλοξενήσει η Ελλάδα την 1η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ στη Θεσσαλονίκη το 2007.
ΕΞΠΡΕΣΣ

11 σχόλια:

  1. Δέν υπάρχει λόγος να στέλνουμε στρατιωτικό εκπρόσωπο απο Ελλάδα , μπορεί άνετα να εκπροσωπηθεί η χώρα μας απο Τούρκο στρατηγό.
    Που να τρέχουμε τώρα εκεί πάνω!

    ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήρες άδεια από τον Μπασμπούγ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας,
    Μία ερώτηση,
    Ας μου εξηγήσει κάποιος τον λόγο που γίνονται όλες αυτές οι σύνοδοι στρατιωτικών κτλ, όταν εκεί μέσα υπάρχουν λαοί που σφάζονται?
    Σε τι χρησιμεύει?
    Τόσα χρόνια γίνονται συνέδρια κτλ κτλ, γιατί δεν έχει βρεθεί μία "μία" λύση???

    κάποιος που να έχει γνώσεις επί του θέματος, πχ κ.Κ.Σάββα, Να μου-μας απαντήσει, με ειλικρίνεια και τόλμη.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκείνο που χρειάζεται είναι η ένωση των Ορθόδοξων Βαλκανικών χωρών και η δημιουργία Βαλκανικού κράτος, και η ένωση με την Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω διατυπώσει την άποψή μου επανειλλημένα γι' αυτά τα σούρτα-φέρτα των Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία και των Τούρκων στην Ελλάδα.
    Είμαι σαφώς αντίθετος και θεωρώ ραγιαδίστικη και αισχρή πράξη την κατάθεση στεφάνων από Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους, κυρίως αξιωματικούς, στο μαυσωλείο του φασίστα σφαγέα των αόπλων Ελλήνων του Πόντου και της Σμύρνης, Μουσταφά Κεμάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σας,
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κ.Κ.Σάββα.

    Και κάτι χιουμοριστικό για γελάσουμε.

    Αν το μάθει ο {"τρεμό"πουλος} ότι αποκαλέσατε τον "σφαγέα"-κεμαλ, σφαγέα, θα σας κάνει μήνυση για μη οικολογικοί συμπεριφορά...
    χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ετσι εκλαμβάνουν ορισμένοι το ύψιστο αξίωμα των ΕΔ της χώρας,δηλαδή τη συναλαγή και διαπλοκή στα κοματικά έδρανα της εξουσίας,αντί να υπηρετούν τη Πατρίδα και την αξιοκρατία.
    Ο Χηνοφότης έγινε υφυπουργός(της ξεφτίλας) και ο άλλος μας έφερε το Τούρκο Στρατηγό? Εύγε???
    Αυτοί ήταν που κατηγορούσαν το Λυμπέρη για κοματόσκυλο. Με αυτά τα μυαλά αλοίμονο μας,πόσα ίμια θα ζήσουμε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωστε 9 μήνες η θητεία;;;; Για όσους παρουσιάζονται βέβαια.Οι λούγκρες βρίσκουν άκρες...Ομως που πας ορέ;;; Εντάξει 9 μήνες.Ποιά θα είναι η αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδος;;;;Οι επαγγελματίες οπλίτες;; Οι οποιοι,ούτε επαγγελματίες,ούτε οπλίτες είναι(οι περισσότεροι).... Και φυσικά απαξιώνουν το έφεδρο δυναμικό με περίπου αισχρό τρόπο,ιδίως τους εθελοντές εφέδρους,οι οποίοι , ναι,έχουν την τρέλα της εθελοντικής προσφοράς και προάσπισης της Πατρίδος μας.Και τα πληρώνουν όλα από την τσέπη τους.Νάχουμε να λέμε δηλαδή....Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην τα βάζετε με τα γαλόνια. Δεν φταίνε και πολλές φορές αναγκάζονται να κάνουν πράγματα κάτω από πίεση ενώ κανονικά δεν θα τα έκαναν.Μην ξεχνάτε ότι έχουν οικογένειες παιδιά και φιλοδοξίες. Πάνω από όλα μην ξεχνάμε ότι εκτελούν διαταγές και πολλές φορές ανταποκρίνονται σε μαλακίες που επιβάλει το πρωτόκολλο. Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή τα γαλόνια θα δείξουν ποιοι είναι και όσοι δεν αξίζουν μόνοι τους θα φύγουν.

    Crimson

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, στα Ίμια έμεινες; Όλη η Ελλάδα έχει Ιμιο-ποιηθεί πλέον. Ίσως τα Επτάνησα γλυτώσουν μια που δεν απετέλεσαν τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αν αληθεύει το λεγόμενο ότι οι τούρκοι θέλουν πίσω μόνο τα εδάφη που κάποτε ήταν στην αυτοκρατορία αυτή.
    Crimson η στιγμή που αναφέρεσαι δεν είναι ανάγκη να είναι σε κάτι θερμό με μπαμ κλπ, υπάρχουν στιγμές που είναι πιο "θερμές" από τις θερμές και εκεί χρειάζεται επίσης το παντελόνι και το γαλόνι, γιατί, κατά την γνώμη μου κάθε ήττα στην Ιστορία, στρατιωτική και άλλη, έχει προετοιμαστεί από πολλούς παράγοντες, πολλούς απ' αυτούς αθώους και άσχετους φαινομενικά και σε ανύποπτο χρόνο, στο παρελθόν...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Τούρκοι μπορεί να θέλουν και καλά κάνουν για την πατρίδα τους.Εμείς τι κάνουμε για την Πατρίδα μας;;;;;;Τους δείχνουμε τα οπίσθιά μας;;;;;Καλά θα μας κάνουν.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.