9/6/09

Ισραήλ: Νέες αμερικανικές πιέσεις για τις ειρηνευτικές συνομιλίες


Ο αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ απηύθυνε έκκληση σήμερα στην Ιερουσαλήμ, για άμεση επανάληψη και ολοκλήρωση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους (στη φωτογραφία με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες).

Ο αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ απηύθυνε έκκληση σήμερα στην Ιερουσαλήμ, για άμεση επανάληψη και ολοκλήρωση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.
«Έχουμε όλοι υποχρέωση να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες για άμεση επανάληψη και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μίτσελ πριν από τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες.
Ο Μίτσελ, ο οποίος έφθασε χθες το βράδυ στο Ισραήλ, είχε συνομιλίες νωρίτερα με τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ. Εντός της ημέρας θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και με τον υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Η ισραηλινή κυβέρνηση αντιστέκεται στο αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης και της διεθνούς κοινότητας να παγώσει τα εποικιστικά της σχέδια και να δεχθεί την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους ως λύση στη διαμάχη με τους Παλαιστινίους.
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα παρουσιάσει εντός μιας εβδομάδας την πολιτική του αναφορικά με την ειρηνευτική διαδικασία, μετά τις πιέσεις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, NAYTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.