1/6/09

Χάθηκε αεροσκάφος της Air France

Δεν υπάρχει πλέον "καμιά ελπίδα" για την πτήση της Air France που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι και εξαφανίσθηκε σήμερα το πρωί από τις οθόνες των ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, έγινε γνωστό από αερολιμενική πηγή στο Παρίσι, ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε "μεγάλη ανησυχία" για τις πληροφορίες σχετικά με την πτήση αυτή.

Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) έρευνες στα ανοικτά των ακτών της χώρας αναζητώντας το Airbus 330-200 της Air France, το οποίο είχε 231 επιβαίνοντες.

Εξαφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας από τις οθόνες των ραντάρ αεροσκάφος Airbus της εταιρίας Air France που μετέφερε 216 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα κοντά στο νησί Φερνάντο ντε Νορόνια στη Βραζιλία, ενώ σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο δεν υπάρχουν ελπίδες για την ανεύρεση του αεροσκάφους.Υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το αεροσκάφος θα είχε εξαντλήσει τα καύσιμά του εάν βρισκόταν ακόμα στον αέρα. "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο" πρόσθεσε ο Ζαν Λουΐ Μπορλό, σημειώνοντας ότι το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα στρατιωτικά ραντάρ και τα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας.
Σύμφωνα με γαλλικές κυβερνητικές πηγές, το ίχνος τουα εροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ στις 3.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, έπειτα από τρεισίμισι ώρες πτήσης. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιο ήταν το τελευταίο σημείο που εντοπίστηκε στο αεροσκάφος.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του αεροπλάνου.
Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση από Ρίο ντε Τζανέιρο με προορισμό το Παρίσι, όταν χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ επρόκειτο να προσγειωθεί στις 11.10 (τοπική ώρα, 12.10 ώρα Ελλάδας) στο παρισινό αεροδρόμιο του Ρουασί.
Η Air France επιβεβαίωσε ότι "δεν έχει νέα" από την πτήση AF 447, ενώ ο γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπισερό αναμένεται στο αεροδρόμιο του Ρουασί.
ΕΘΝΟΣ,ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.